Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום!

הוחלט על החלפת הרכב במשפחה (גולף רכב נוכחי), שכבר קצת קטן וגם מתיישן (די בכבוד) וראינו את הפוקוס סטיישן.

אני יודע שתצורת הסטיישן אינה להיט בארץ, אבל הרכב נראה לי ולאשתי, מהבחינות הבאות - מרחב פנימי, ושטח

מטען סביר + , בטיחות טובה, מחיר סביר (111K) וזהה לדגם הסדאן (בדר"כ סטיישן אמורה להמכר בקצת יותר מהמקבילה ה"סדאנית" שלה, לא?).

חסרונות (לפחות מה שראיתי/שאני יודע) - מגיעה ברמת גימור TREND (הבסיסית ביותר) ורק בה, מנוע קצת חלש, 1.6 בלבד לבחירה (לא שהיא תשמש למרוצים...), פנים הרכב, הפלסטיקה והמתגים נראים "זולים" (אפילו ע"י הגולף מודל 2001 :?),

אין בקבוצתה סטיישנים להשוואה (?).

ובכל זאת, רציתי לשמוע את חוות דעתכם, להוסיף/להאיר ולהעיר, ולהתייחס גם לאמינות הפוקוס. תודה !

alfa 156 2.5.

פורסם

לא הייתי מפחד מהעובדה שהיא סטיישן - תמיד יימצא מי שיחפש בדיוק כזה, גם אם אין הרבה בשוק.

החסרונות הן כמו שציינת, ולכן בצע נסיעת מבחן על הרכב ותראה אם זה מפריע לך או לא. סטיישנים נוספים בקבוצה - קיה סיד. יתרונותיה על הפוקוס הן מנוע חזק יותר וכן אחריות ל-7 שנים (3 +4 חלקית). שוב - בצעו נסיעת מבחן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

פורד מביאים פוקוס סטיישן? אתה בטוח שלא מדובר בדגם ההאצ'בק (5 דלתות)?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תודה למגיבים.

אגב, למישהו ידוע על בעיות מיוחדות בכלל דיגמי הפוקוס בשנתונים האחרונים ?

האם האחזקה והתחזוקה יקרים (למשל בהשוואה לפולקסווגן)?

alfa 156 2.5.

פורסם

אין כמו סטיישן. יש לי כבר סטיישן שניה ואני תמיד אחזיק בבית סטיישן.

אין מה לחשוש ממכירה. כי תמיד עלה איזה 10-12K יותר לכן היה קצת קשה למכור. כאשר מחיר זהה אני חושב שזה דווקא יהיה יתרון.הרבה יותר נוח מכל הבחינות חוץ מאורך. לא נעים לחפש חניה לתנין בתל-אביב ומקומות צפופים.

לפוקוס יש RIDE מאוד דומה לפולקסווגן מלפני 5-6 שנים הן מבחינת שלדה והן מבחינת מנוע. תצרוכת דלק עדיפה קצת ממנוע 1600 8 שסתומים הותיק של VAG. כך שכאן יהיה לך יותר טבעי. קיה סיד סטיישן תהיה יקרה מ111K.

פורסם

111,000 ש"ח הם הגבול העליון של התקציב?

אם כן, בדוק גם את הפאביה סטיישן. היא אמנם קטנה יותר אבל תהיה גם חזקה יותר.

אם ניתן למתוח מעט - נפתחות בפניך גם האופציות של סיד סטיישן ואוקטביה סטיישן (119,000 ו-125,000, בהתאמה).

בכל מקרה, מבחר גדול אין.

פורסם

גם לטעמי מרכב סטיישן הוא העדיף ביותר. כבעל פביה סטיישן אני יכול להעיר שהיא מתאימה למשפחות של עד 4 נפשות בלבד.

היא מ-א-ד מרווחת לאורך (מרווח הברכיים ליושבים מאחור הרבה יותר טוב ממספר דגמים בקבוצת הקופקטיות/משפחתיות) אולם היא צרה מידי כדי להכיל 3 מבוגרים. כמו כן יש לה תא מטען ענק (480 ל' ללא קיפול המושבים) והמון תאי אחסון.

• בגרסת האוט' היא מצויידת במנוע 1.6 וגיר טיפטרוניק בעל 6 (אשר מותקן בשאר בנות VAG), אשר בשילוב משקל נמוך מעניקים ביצועים עדיפים בהרבה על רב דגמי ה-1.6 האוטומאטיות (וצריכת דלק טובה יותר).
  • נוחות הנסיעה טובה מאד ביחס למכוניות בסגמנט הסופרמיני, אולם הטובות בקבוצת הקומפקטיות/משפחתיות עדיפות בסעיף זה (נובע מבסיס הגלגלים - מרחק בין ציר קדמי לאחורי - אשר קצר משמעותית).
  • אבזור בטיחות מצויין - בקרת יציבות בכל הדגמים, 6 כריות ב-Elegance.
  • תמורה גבוהה למחיר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...