Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש C-5 בשבועות האחרונים והיו כמה רכבים מיד שניה (גם הראשונה וגם השניה - פרטיים, לא ליסינג), קרי, אני אהיה היד השלישית.

גיסי טוען שאם למכור סיטרואן משומשת זה קשה, למכור אחת כזו בתור יד 3 זה כמעט בלתי אפשרי ובסוף אני אאלץ לשלם למישהו שרק יקח אותה (בהומור כמובן, אאלץ לפשוט את העור ולמכור למגרש במחיר מגוחך ממש).

בהנחה שאחרי שלוש שנים בערך ארצה להחליף את הרכב, בצעד כזה אני בעצם שרפתי את הכסף שלי!

האם זה נכון? האם יהיה לי קל יותר משמעותית למכור C-5 בעתיד, בת 8-9, בתור יד 2 מאשר יד 3?

כנ"ל לגבי רנו מגאן.

תודה!

פורסם

בלי קשר לסוג הרכב אנשים תמיד יעדיפו כמה שפחות ידיים, ואם כבר הלכו על רכב שעבר הרבה ידיים הם יורידו אותך במחיר.

לאחר 8-9 שנים אין ממש חשיבות לידיים גבוהות, ויד 3 זה סביר מאוד לרכב בן 9.

לעומת זאת לרכב 2006 שעבר 4 ידיים כן תהיה "בעיה" וזה יתבטא במחירון.

פורסם

אם אדם ממוצע מחליף רכב כל שנתיים שלוש, נראה לגיטימי שאחרי 8 שנים הוחלפו 4 ידיים. ברור שיעדיפו פחות ידיים (מי לא?..)

אבל מחשבה בריאה יותר תשקלל את מ"ס השנים על הכביש לחלק למ"ס הידיים ,וכנ"ל לגבי קילומאטרז . היסטוריית טיפולים מתועדת לרכב + שילדה נקייה הם פרמטרים רלוונטים יותר. לרכב טוב תמיד יהיה קונה !

Gn'f'R

Guest ספורטמוטורי
פורסם

לי היתה מאזדה לאנטיס 99 אני הייתי יד חמישית עם 145000 ק"מ,,והאוטו היה שמור מאוד ללא תאונות,ולא ירדתי מהמחירון בגרוש,אחרי כ3 שבועות של פרסום המודעה,בא אחד רציני שידע שיד5 לאוטו שנת 99 זה סביר, בדק את האוטו הורדתי לו 500 שקל מהמחירון,והוא התקשר והודה לי,כי הוא ראה שהוא קיבל אוטו יד 5 למרות שהיו הרבה יד 2 ו3, אבל האוטו הזה היד 5 במצב הרבה יותר שמור,ממש בצורה יוצאת דופן ומטופל מעל ומעבר ונוסע כמו 2004.

אז אני חושב שאם יהיה לך סטרואין C5 יד 3 שהיא במצב הרבה יותר טוב מאלה שנמכרות יד1 או יד 2,אתה תוכל למכור את האוטו בלי בעיה ואפילו קרוב למחירון.

ובכלל,אין כזה דבר לא למכור הכל עניין של מחיר,ז"ת אוטו שמור מאוד במצב נדיר שנצ 2003 אפילו אם יהיה יד רביעית הוא יימכר במחיר טוב מאוד וקרוב למחירון אפילו מחירון,אבל אם תביא אוטו יד 1 מצב על הפנים שצריך השקעה מוגזנת ועבר הרבה תאונות,הוא לא יימכר אפילו 10 אחוז מתחת למחירון.

הבנתה את הרעיון,צריך לחשוב בהגיון.

בהצלחה.

פורסם

מכרת מאזדה שנמכרת בדרך כלל תוך שעתיים, בשלושה שבועות וגם לדעתי במזל גדול, באותה מידה סיטרואן נמכרת בממוצע לאחר חודש אז עם יד גבוהה זמן המכירה יהיה גבוהה מאוד והמחיר נמוך, בהתאם.

Guest ספורטמוטורי
פורסם

דווקא לא.

1.התחלתי למכור בסוף (זה מה שחשוב)(אתה יודע יש משהו שנקרא סבלנות,ש99% מהישראלים אין להם את זה),לדוגמא,אפילו חניה שלוקחת בדיוק 20 שניות אי אפשר לעשות כמו בן-אדם,כבר מתלבשים מאחורה ומנסים לעקוף וגם מורידים מראה בדרך ובורחים :?

2.מכרתי אותה רק אחרי 3 שבועות כי ביקשתי עליה 1500 מעל המחירון בגלל שהשקעתי המון על האוטו,רק אחרי שהורדתי למחירון הצלחתי למכור אותה אחרי שבוע.

כל אחד והדעה שלו.

פורסם

תודה לכל המשיבים.

ברור שיהיה לך יותר קל למכור יד שנייה, תחשוב הפוך ותראה מה אתה מעדיף.

מדוע אתה פוסל את הליסינג על הסף?

לא אמרתי שאני פוסל. ציינתי כי מדובר בידיים פרטיות כדי שלא יגיבו אנשים ויגידו "שמע, גם 3-4 ידיים וגם ליסינג זה יהיה בעייתי בעתיד". אז הבהרתי עצמי היטב.

עם זאת, בד"כ רכבי ליסינג עשו יותר ק"מ מיד פרטית, לא תמיד טופלו במוסך של היבואן ויותר קשה להיפטר מהרכב בעתיד בשל כך, אז מן הסתם אבדוק קודם את השוק הפרטי.

אתה חושב אחרת? האם C-5 מניו-קופל או מטרייד-אין כלשהו עדיף על יד פרטית בעיניך? אם כן, מדוע?

פורסם

לדעתי יש יתרון בקנייה מהליסינג של לובינסקי לדוגמא, כי שם הרכב מגיע עם אחריות ויש להם הרבה רכבים עם ק"מ נמוך יחסית, בד"כ בכל מגרש ראוי (ליסינג של החברות הגדולות יותר) נותנים אחריות על הרכב וזה גם חשוב.

אני באופן אישי מחפש רכב ולמרות שאני מעדיף באופן ברור לקנות רכב מבעלות פרטית, אני לא פוסל ליסינג שמגיע מהיבואן, ראיתי רכבים עם ק"מ מגוכחים פשוט שכדאי להסתכל עליהם, אותי מספר בעלויות קודם גבוה קצת יותר מרתיע מאשר ליסינג.

בריאות לכולם!

פורסם

הדבר הכי חשוב ברכב הוא היסטורית טיפולים. אם יש לרכב היסטורית טיפולים לדוגמה, טופל מיומו הראשון במוסך היבואן. אז מה הבעיה. מה זה משנה כמה ידיים. אבל לא כולם חושבים כמוני.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
לדעתי יש יתרון בקנייה מהליסינג של לובינסקי לדוגמא, כי שם הרכב מגיע עם אחריות ויש להם הרבה רכבים עם ק"מ נמוך יחסית, בד"כ בכל מגרש ראוי (ליסינג של החברות הגדולות יותר) נותנים אחריות על הרכב וזה גם חשוב.

אני באופן אישי מחפש רכב ולמרות שאני מעדיף באופן ברור לקנות רכב מבעלות פרטית, אני לא פוסל ליסינג שמגיע מהיבואן, ראיתי רכבים עם ק"מ מגוכחים פשוט שכדאי להסתכל עליהם, אותי מספר בעלויות קודם גבוה קצת יותר מרתיע מאשר ליסינג.

לא יודע, נראה לי שנכון להבדיל בין רכב שיצא כליסינג מהיבואן, עשה את כל הטיפולים אצלו, וחזר אליו בתום 3 שנים, לבין רכב שהיה באוויס למשל או באלבר, ושימש הייטקיסט באינטל, אינני יודע היכן טופל ולבסוף חזר לחברת הליסינג הזו. אני צודק או שפיספסתי משהו?

אגב, במרבית המקרים, דווקא רכב שהיה בליסינג עשה יותר ק"מ מרכב פרטי, אולי בגלל האחזקה וכמובן הדלקן/פזומט שיש לשכירים שונים בליסינג. כמה זה ק"מ נמוך יחסית אצלך - 15K לשנה? 20K לשנה?

פורסם

רכבים שמוגדרים 'מנהלים' שעשו בין 15 ל 20 אלף ק"מ בשנה הם רכבים שנסעו מעט. לפחות כך אני רואה את זה.

אני שוקל בימים אלה האם לקנות רכב מבעלות פרטית (2007) שעבר 100K ק"מ בשנתיים ועדיין מרגיש כמו חדש, או רכב מליסינג (2006) בן שלוש שנים שעבר 60K ק"מ. לי קצת קשה להחליט במיוחד כשהפרטי זול ב 7000 ש"ח מהליסינג.

בריאות לכולם!

פורסם
רכבים שמוגדרים 'מנהלים' שעשו בין 15 ל 20 אלף ק"מ בשנה הם רכבים שנסעו מעט. לפחות כך אני רואה את זה.

אני שוקל בימים אלה האם לקנות רכב מבעלות פרטית (2007) שעבר 100K ק"מ בשנתיים ועדיין מרגיש כמו חדש, או רכב מליסינג (2006) בן שלוש שנים שעבר 60K ק"מ. לי קצת קשה להחליט במיוחד כשהפרטי זול ב 7000 ש"ח מהליסינג.

יש הבדל בין משפחתית "רגילה" שעושה 20K ק"מ בשנה לבין משפחתית גדולה ("מנהלים") שעושה את זה?

בהחלט דילמה אמיתית יש לך, למרות שאני לא מופתע שהרכב הפרטי זול יותר, הוא עשה כ-50K ק"מ בשנה, אם לא יותר, וכנראה שזה משמעותי יותר מבעלות ליסינג קודמת.

• תוכן חדש...