Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשים יקרים הבנתי שחלק מהמכוניות החדשות מגיעות ללא רצועות טיימינג, ככה נדמה לי אמרו לי ביונדאי בקאיה אני לא זוכר,

מה זה אומר? בזה זה חוסך?

תודה

פורסם

חלק מהרכבים מגיעים עם שרשרת תזמון.

זה חוסך בכך שאין צורך להחליף את השרשרת כל זמן חיי המנוע, החלפת רצועת תזמון עסק לא זול כל כך כמובן תלוי ברכב.

בנוסף רוב הרכבים החדשים מחלפים רצועת תזמון כל 120000 ק"מ או 5 שנים לערך, מדובר בעלות של כ 1000-1500 ש"ח שוב תלוי ברכב.

פורסם

רצועת טיימינג היא רכיב במנוע שורש החלפה כל מספר מסוים של קילומטרים.

כשרכב מגיב ללא רצועת טיימינג (עם שרשרת טיימינג) לא צריך להחליף אותה (אם אני זוכר נכון) בכלל.

זה יותר נוח!

:twisted:הליסינג שלך זה רכב השטח הטוב ביותר...:twisted:

איביזה 2006 שחורה

פורסם

כשהרצועה נקרעת נגרם (בד"כ) לראש המנוע נזק רציני.

לכן, רצועת טיימינג משמעותה טיפול יקר וחשש מכשל בעל משמעות כספית כבדה.

פורסם

גם שרשרת טיימינג צריך בסופו של דבר להחליף. זה קורה כשמתחיל רעש שמעיד על התרופפות וכו' של השרשרת(עייפות החומר אחרי תקופה ארוכה של פעילות במקום חם ובלחץ גדול מאוד).

היו אמריקאיות שהיו בהם גלגלי שיניים ממתכת יצוקה ולא רצועה או שרשרת ואלה נחשבו הכי מאריכי חיים.

בספר הטיפולים של המאליבו שלי(2007) אין כל אזכור לבדיקה/טיפול ו/או החלפת טיימינג גם לא ב 250,000 קמ'. אני מניח שזאת שרשרת ואולי גלגל מהסוג שתיארתי. לא בטוח.

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

שרשרת עשויה להחזיק לאורך כל חיי הרכב בתנאי שהרכב הוחזק בקפידה ואין צלילי פירקושים מתוך המנוע,במידה וקיים צורך להחליפה מדובר בעלות של 2500 ש"ח - המחיר כולל שרשרת,מותחן ומשאבת מים (על הדרך...) שברולט.

Gn'f'R

פורסם

טיימינג הוא אחד הדברים שאין להתפשר על טיב העבודה לגביו. שרשרת תקולה או רצועה בלויה גורמים לנזק אדיר למנוע ,

אין להתפשר על איש מקצוע בין אם הוא תחת קורת גג של מרכזי או מורשה העיקר שיעשה עבודה ראויה עם אחריות.

אני לא מאמין במונח "זול"- אנחנו לא עשירים כדי לקנות בזול.

Gn'f'R

פורסם

והרשו לי עוד להוסיף לשאלתו של האדון הנכבד:

האם למישהו ידוע מה יש לעשות בכדי להאריך את חייה של רצועת הטיימינג?

פורסם

יצרן הרכב קובע מועדי החלפה מומלצים לרצועת הטיימינג הנקובים בשנים ו/או קילומטרים.

המטרה היא פשוטה - קריעה של רצועה כזאת עלולה להסתיים בנזק גדול למכלולים הפנימיים של המנוע, נזק שלעיתים גורר החלפת מנוע. היצרן ממליץ להחליף את הרצועה במועדים מסוימים כדי למנוע מצב כזה.

הארכת מרווח הזמן שבין החלפות של הרצועה אינו מומלץ. מדובר ברצועה פנימית במנוע, שקשה מאוד לאבחן נזק שנגרם לה לפני שהרכב התכבה והנזק הפך לבלתי הפיך. גם אם יש דרך כלשהיא להאריך את חיי הרצועה, האם מישהו ירצה לקחת את הסיכון?

עוד על נושא שרשרת התזמון מול הרצועה אפשר לקרוא כאן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חשוב מאוד אבל עלות מאוד תלויי בהנדסה של מנוע.

אני זוכר שבקולט 94 רצועה מקורית עלתה 200 שקל וחליפית -80. החלפה עצמה הייתה לוקחת 30 שניות כאשר האוטו על הליפט.

היו משחילים אותה מתחת למנוע והיא מתיישבת. אחרי 200K צריך לנקות גלגלים כדי שלא תחליק ותעשה רעש.

בגולף זה עולה 1500 שקל כי צריך להחליף גם מותחן וכי זה אותה רצועה גם למזגן.

בפג'ו אני חושב שהיו צריכים לפרק חצי אוטו בשביל זה ועלה בהתאם.

פורסם

אני החלפתי רצועת טיימינג חדשה במוסך מורשה וכעבור שנה הרצועה קפצה שלב או משהו במזל לא הלך ראש מנוע

ככה שגם אם תעשה טיפולים והכל, יכול לקרות פשלות עם הרצועה הזאתי...:evil:

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

• תוכן חדש...