Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

ברשותי 3 זאטוטים שכולם עדיין רתומים לכסאות בטיחות או סלקלים (פרוייקט של 5 דקות לצאת לדרך - זו כנראה הסיבה שבבני ברק נוסעים כולם בלי חגורות מאחור ואחד על השני :wink:)

מחפש כבר חודש רכב 7 מושבים לאכלוס מרווח של השלושה הנ"ל + 2 מבוגרים.

משהו גבוה, עם תא מטען מרווח ועם שיניים מתחת למכסה המנוע.

נבחנו ונפסלו:

מאזדה 5 (אין מיזוג מפוצל, סתם יקרה)

מאזדה MPV (מגושמת מדי, סוגרת את הבאסטה)

סיטרואן C8 (חלום של סלון בפנים, סיוט מתחת למכסה המנוע, עגלה שלא מגיבה לדוושת הדלק)

סיטרואן C4 פיקאסו (תא מטען לא ממש קיים בתצורה של 7 מושבים פתוחים, גימור רשלני של פלסטיקים בפנים)

ביואיק רנדוו (מתלים קשים, אחזקה גבוהה)

פג'ו 307SW (רכב נמוך, מושבים אחוריים נמוכים מדי אפילו לילדים)

רנו גראנד סניק (די דומה לפיקאסו מבחינת תא המטען, אין מיזוג מפוצל, רעשנית בהאצות, מושבים אחוריים צפופים)

שברולט אפלנדר EXT (לא רעה בכלל, אבל יקרה ברכישה ובאחזקה [אופציה לתחנת דלק צמודה], באמינות יש יותר טובות)

סאניאנג רודיוס (כמו לנהוג במיניבוס - האורך לא תמיד קובע מסתבר, תשכח מחניה בת"א)

סאניאנג רקסטון (משפחה לא ממש צריכה רכב שטח כזה, תצורת כסאות מעצבנת)

בקיצר, האופציות שנותרו הן:

1. קיה קרניבל 2007 ומעלה טורבו דיזל - המועמדת לכתר (יש שמועות שהטורבו דיזל שלה נשרף אם לא מקררים אותו דקה בהמתנה לפני כיבוי)

2. קרייזלר וויאג'ר טורינג טאון אנד קאנטרי 2005 (אוף העברית הזו!) - מחושמלת ומחשמלת

3. פורד גלאקסי 2008 ומעלה דיזל - יקרה כמובן

אז מה אתם אומרים? והאם יש עוד הצעות מעניינות שלא עלו אצלי על הרדאר - אחרי שהבנתם שאני לקוח בעייתי במיוחד...

כמעט ושכחתי פרט "זניח" - עד 130K ש"ח.

תודה!

חולה הגה שנגזר עליו לנסוע רק 40 ק"מ ליום :x

פורסם

מזל שבסוף שמת תקציב :wink:

גלאקסי או SMAX יהיו מצוינים לשבעה ולדרישות, אבל יקרים מדי (אלא רק אם תצליח איכשהוא להעלות את התקציב). וויאג'ר מיושן ויקר לאחזקה, קרניבל איטית ובינונית למדי ברוב התחומים, אבל סבירה. אופציה נוספת היא מיצובישי גרנדיס שיכולה להתאים. C4 פיקאסו גם היא טובה מאוד ולא הייתי פוסל אותה רק בגלל חוסר מסוים במקום בתא המטען עם מושבים פתוחים (עניין שחוזר ברוב המכוניות הללו).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בטעונים והרכבים שפסלת יש הרבה דברים לא הגיוניים.

א.תא מטען + שבעה מושבים יש רק במיניוואנים גדולים אבל מאזדה mpv מרגישה לך מגושמת? קרניבל לא פחות מגושמת

מאזדה 5 יקרה לך אבל וויאג'ר לא יקר?

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

1. אחרי נסיעה על שתיהן אני לא יכול להשתחרר מההרגשה שה-MPV מגושמת. אולי זה רק בגלל שרמת השליטה בנעשה סביב יותר בעייתית אצלה, אולי זה בגלל חוסר יציבות בסיבובים.

2. אתה יכול להשוות את הגימור הבסיסי במאזדה 5 לגימור היוקרתי של הוויאג'ר החשמלית? באחרונה אפילו דלת תא המטענת נפתחת ונסגרת בשליטת הנהג, שלא לדבר על פינוקים יותר חשובים.

פורסם

שכחתי את הגרנדיס. עליה לא נהגתי אחרי שגם היא נפסלה בגלל תא מטען אפסי. מלבד זאת היא טובה מאוד (שלא לשכוח מזגן מפוצל).

פורסם

אולי אני קצת חורג מהכוון הכללי שלך, אבל אולי הונדה FRV שווה בדיקה? 6 מושבים, מנוע מעולה (ולא זללני), תא מטען של כמעט 500 ליטר וזה עוד לפני שקיפלת לפחות מושב אחד.

פורסם

תודה. ההונדה חלפה בראשי אבל נפסלה בגלל המושב המוזר המרכזי בחזית וגם בגלל הגובה, שאין.

פורסם

אם בטיחות חשובה לך, אז דע לך שהוויאג'ר קיבל ציון מחפיר במבחן ריסוק.

http://www.euroncap.com/tests/chrysler_voyager_2007/277.aspx

זה בלי להחשיב שהוא ספינה אמריקאית לכל דבר.

כמה דברים שלא הבנתי:

אם יש לך 3 ילדים קטנים, למה לא פשוט MPV קטן?

למה לך רכב גבוה? חוץ מתחושת "עלק" ביטחון אתה גם מועד יותר להתהפכות במקרה של תאונה.

130,000 הינם תקציב די מוגבל לרכבים מסוג זה, אבל היות ורוב הרכבים שהצאת ממילא עוברים את התקציב אני מניח שאתה מוכן להתגמש.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

תודה על המידע. המבחן באמת מחפיר. הוספתי עוד אחת לרשימת הפסולות.

לגבי המחיר תכננתי ללכת על רכב יוצא ליסינג.

פורסם
שכחתי את הגרנדיס. עליה לא נהגתי אחרי שגם היא נפסלה בגלל תא מטען אפסי. מלבד זאת היא טובה מאוד (שלא לשכוח מזגן מפוצל).

יצא לי לנהוג על גראנדיס (מחב' השכרה) כמה וכמה פעמים עם 4 ילדים: 2 בני 10-12 ושני קטנים, אחד על בוסטר והשני בכסא בטיחות + מזוודות, תיקים ועגלה והכל בתוך הרכב...

לא נכון לומר עליה תא מטען אפסי.

תא המטען שלה גדול בהרבה מהמזדה 5, מה גם, שהכסאות האחוריים מתקפלים כל אחד בנפרד, בקיפול נחמד וקליל, שיוצר משטח המשך לתא המטען.

כך, שניתן בהחלט לשים כסא בטיחות במושב האחורי ולקפל את המושב השני, בשביל עגלה או מזוודה (אם הבגאז' אינו מספיק).

רכב די מרווח ונוח וצריכת דלק ממוצעת.

תבדוק גם קאיה קארנס ויונדאי טרג'ט.

פורסם

אני ממליץ לך בחום למרות הפסילה על הפג'ו 307 SW

רכב חזק, יציב, ודגם 2008 גם מאוד יפה יחסית למיניוונים האחרים. אין לו תחושה של עגלה והוא גם לא כזה נמוך יחסית.

יצא לי לנהוג עליו יותר מכמה פעמים ואני יכול להגיד לך שהוא אוטו באמת לא רע. ומאחורה הכנסתי 2 חבר'ה מבוגרים. אמנם היה להם צפוף אבל שני ילדים יכנסו שם כמו שצריך.

חוץ מזה שהגג השקוף מגניב.:lol:

גם על הMPV יצא לי לנהוג במשך חודשיים ולמרות גודלו ההיגוי והיציבות לא רעים בכלל, על הרכב הזה יש 2500 סמ"ק שמרגישים יופי.

על המזדה 5 אני לא יכול להגיד לך מילה אחת טובה.

תעדכן בהמשך

פורסם

ובכן, בסופו של דבר, אחרי כיתותי רגליים רבים בסוכנויות ליסינג וחברות טרייד-אין, כשבין לבין ראינו כמה מכוניות פרטיות, הגיעה לידי הצעה שהיה קשה לסרב לה, מהיבואן הראשי של אחת המכוניות ששמנו עליהן עין.

נבצר ממני לפרסם פה את שם המכונית או את פרטי המכירה, אומר רק שהוצע לנו לרכוש רכב מסוף שנת דגם 2008 (למרות שהדגם של 2009 נותר ללא שינוי), אפס ק"מ מהניילונים, אחריות יצרן מלאה (3 שנים), איבזור גבוה ובתוספת של מיגונים ע"פ חברות הביטוח, בהנחה של 22% מהמחירון. ההגבלה היחידה היתה הצבע - רק לבן. ברשיון הרכב תרשם המכונית 2009.

למרות שחרגתי בכמה עשרות אלפי שקלים מה-130K המתוכננים, האם לדעתכם עשיתי עסקה טובה?

פורסם
ובכן, בסופו של דבר, אחרי כיתותי רגליים רבים בסוכנויות ליסינג וחברות טרייד-אין, כשבין לבין ראינו כמה מכוניות פרטיות, הגיעה לידי הצעה שהיה קשה לסרב לה, מהיבואן הראשי של אחת המכוניות ששמנו עליהן עין.

נבצר ממני לפרסם פה את שם המכונית או את פרטי המכירה, אומר רק שהוצע לנו לרכוש רכב מסוף שנת דגם 2008 (למרות שהדגם של 2009 נותר ללא שינוי), אפס ק"מ מהניילונים, אחריות יצרן מלאה (3 שנים), איבזור גבוה ובתוספת של מיגונים ע"פ חברות הביטוח, בהנחה של 22% מהמחירון. ההגבלה היחידה היתה הצבע - רק לבן. ברשיון הרכב תרשם המכונית 2009.

למרות שחרגתי בכמה עשרות אלפי שקלים מה-130K המתוכננים, האם לדעתכם עשיתי עסקה טובה?

תגיד אתה מסתלבט ?!?! קנית רכב שאתה לא יכול לספר במחיר שאתה לא יכול לספר ושואל אם זו עסקה טובה?!?

ותסלח לי שאני אומר לך זאת אבל אתה אגואיסט! אתה בא לפה, שואל שאלות, מתייעץ ובסוף את המינימום של להגיד מה עשית "אתה לא יכול לספר". ממש נותן חשק לסייע בידך.

סע בדרכים ישרות.

• תוכן חדש...