Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מזה חודשיים אני מתלבט בין מספר רכבים קטנים, כרגע אני על פזו 206 יד שלישית עם 130K ק"מ שנת 2002, חבר שלי שמוכר אותה רוצה 39K שקל, נראה לי קצת יקר למרות שזה מתחת למחירון אבל יהיה לי קשה מאוד למכור כנראה.

בנוסף אני מתלבט בין סיריון CZ 2002 1.3L לבין גטס, אותו שנתון.

ראיתי סיריון יד שניה עם 41K ק"מ ב45K שקל וזה נראה לי סבבה, השאלה היא אם האוטו נשאר חסכוני בדלך גם בנסיעות של 110 קמ"ש, או שבמהירות כזו המנוע כבר פחות יעיל.(סתם שאלה, יש 3 או 4 הילוכים באוטומט?) רוב הנסיעות הן בינעירוניות... ומה בנוגע לטיפולים שותפים? האם המנוע באמת שייך לטויוטה או שזה רק משנתונים מתקדמים?

לגבי הגטס החשש שלי שבשנתונים כאלו היא ממש זוללת דלק והיא פחות נוחה מהסיריון.

אודה לכם אם תעזרו לי להחליט אחת ולתמיד.

יום מצוין רווי אדי דלק (:

ירון

פורסם
היי,

מזה חודשיים אני מתלבט בין מספר רכבים קטנים, כרגע אני על פזו 206 יד שלישית עם 130K ק"מ שנת 2002, חבר שלי שמוכר אותה רוצה 39K שקל, נראה לי קצת יקר למרות שזה מתחת למחירון אבל יהיה לי קשה מאוד למכור כנראה.

בנוסף אני מתלבט בין סיריון CZ 2002 1.3L לבין גטס, אותו שנתון.

ראיתי סיריון יד שניה עם 41K ק"מ ב45K שקל וזה נראה לי סבבה, השאלה היא אם האוטו נשאר חסכוני בדלך גם בנסיעות של 110 קמ"ש, או שבמהירות כזו המנוע כבר פחות יעיל.(סתם שאלה, יש 3 או 4 הילוכים באוטומט?) רוב הנסיעות הן בינעירוניות... ומה בנוגע לטיפולים שותפים? האם המנוע באמת שייך לטויוטה או שזה רק משנתונים מתקדמים?

לגבי הגטס החשש שלי שבשנתונים כאלו היא ממש זוללת דלק והיא פחות נוחה מהסיריון.

אודה לכם אם תעזרו לי להחליט אחת ולתמיד.

יום מצוין רווי אדי דלק (:

ירון

אם תוכל לפרט לגבי הדרישות שלך מהרכב זה יכול לעזור.. בנוסף- יש כפתור חיפוש בשורה הכחולה למעלה, זה בהחלט יעזור.

כמה הערות עד אז:

לא ציינת האם אתה מחפש ידני או אוטומט.

הגטס לא זוללת דלק. היא פשוט מעלימה אותו.

בפיג'ו הגיר האוטומטי הוא לא להיט בלשון המעטה.

פורסם

אוקיי אז ככה,

אני מחפש אוטומט, ואני מתכוון לעשות איתו די הרבה, משהו כמו 30000 בשנה אז צריך מנוע

שלא ימות מהר מדי, מה שכרג הכי רלוונטי זה סיריון 2001 מנוע 1300 עם 97K ק"מ. יד 1. דורשים עליו 36K וזה נמוך

מהמחירון וממקור אמין. השאלה היא האם כדאי לי להסתכל על דברים אחרים גם במסגרת תקציב של 40K שקל.

תודה

פורסם

אם אתה מוכן לסבול את "נוחות" הנסיעה בסיריון 2001 לאורך 30000 ק"מ בשנה,

אז הרכב הזה בשבילך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הייתי ממליץ לך לחפש רכב דיזל קטן, אבל לצערי אנחנו לא באירופה והמבחר פה קטן מאוד.

הפיג'ו - בגרסה האוטומטית היא לא כל כך מומלצת. בד"כ לא אמינה כ"כ, תלוי בעיקר בצורת הטיפול. אם אתה סומךעל החבר אז סבבה. אגב - הגיר של הפיג'ו זו תיבת הAL4 בעלת ה-4 הילוכים.

הסיריון - רכב נחמד, ולא יותר. 4 הילוכים באוטומט וחסכונית.

הגטס - במילה אחת: לא. מהשנתונים האלה הוא זולל הרבה דלק יחסית. ואתה תרגיש את זה במיוחד עם כל הקילומטרים הרבים שאתה עושה.

לסיכום: תתפשר על ידני.:lol:

:twisted:הליסינג שלך זה רכב השטח הטוב ביותר...:twisted:

איביזה 2006 שחורה

פורסם

קודם כל תודה על התגובות,

לגבי ידני, הלוואי ויכולתי אבל אני לא הנהג היחיד, והמבין יבין...(:

לגבי הפז'ו , האוטו מטופל באדיקות במוסכים מורשים, אני נוהג עליו כבר 4 חודשים ולא היו שום בעיות (מקווה שהם לא יצוצו יום אחרי הקניה) אבל מה שמפחיד אותי בפזו זה שאני אצטרך ממש לרדת במחיר כדי למכור אותה, ונראה לי שהסיריון יותר תשמור על ערכה, מה גם שהק"מ הם לטובת הסיריון ב35K נכון לעכשיו.

לגבי נוחות הנסיעה, אין ספק שהפזו יותר מפנקת אבל האם זה עד כדי כך משמעותי?

פורסם

לא ברורה לי הנקודה של "לרדת במחיר של הפיג'ו כשאני אמכור אותה"..

אם תשלם עליה פחות עכשיו, אתה גם תמכור אותה בפחות, אבל זה בדיוק אותו הדבר כמו לקנות אותה ביותר ולמכור אותה ביותר..

פורסם

מסכים איתך במאה אחוז, השאלה היא בכמה אני אצטרך לרדת ואם זה יהיה באופן הגיוני. כי אם עכשיו האוטו לא ממש קשה למכירה מה יהיה עוד שנתיים + 60K ק"מ נוספים.

אבל רק שניה, עוד מועמד נכנס לתמונה שלדעתי משנה מעט את פני הדברים:

206 XT, שנת 2003 עם 91K ק"מ יד 1, מטופלת רק במוסכים מורשים, ואפשר להגיע עם הבעלים ל-40K ש"ח (יש התחייבות בבדיקה דרך אגב, כך שלא נראה לי שיהיו הפתעות גדולות מדי), מחר אני הולך לראות את שני הרכבים ונטיית ליבי נכון לעכשיו היא לטובת הפיז'ו שחוץ מצריכת דלק מעט יותר גבוהה לוקחת את הסיריון בשאר הפרמטרים.

דעתכם?

פורסם

האמת שהסיריון לא ממש ברת השוואה ל 206 ולגטס.

הסיריון הינה מכונית מיני, על כל המשתמע מכך - מרווח פנימי, נוחות נסיעה והתנהגות כביש.

אמנם המנוע החזק מקנה עדיפות בביצועים, אולם זה במחיר רעש גבוה וסל"ד בשמיים.

ה 206 עדיפה על הגטס במרבית הפרמטרים, למעט ביצועים ועלויות תחזוקה, שזהו יתרונה המובהק היחיד של הגטס.

בנוסף, הגטס מכונית אמינה מאד ופשוטה לטיפול ולתזוקה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

השאלה היא האם גם בשנתונים האלו היתרונות של הגטס תקפים, כי היום אני על 206 משנת 2002 מנוע 1400 והיא ממש סבבה, עם ביצועים די גבוהים יחסית לקטנות אחרות (לעניות דעתי כמובן) ולגבי אמינות, למרות הדעות הרווחות לגבי מכוניות ספציפיות שהן יותר/פחות אמינות מאחרות - מאוד משחק פה הקטע של טיפולים שוטפים, ז"א אם יש לי גטס שאני לא ממש דואג לעשות טיפולים בזמן וגם כשאני עושה אני לוקח אותך למוסך השכונתי שהוא יותר זול אבל משתמש בחלפים זולים ולא מקוריים אז לא משנה כמה היא אמינה - היא תעשה כנראה יותר בעיות מ-206 שמטופלת דרך קבע ורק במוסכים מורשים.

ואתה לא חושב שהחיסרון של הגטס עם מה שקשור לצריכת דלק הוא מינוס גדול מאוד?

פורסם

צריכת הדלק של ה 206 1.6 לא גבוהה משמעותית כפי שאני זוכר אבל בהחלט רכב יותר נוח (אפילו כיסא מתכוון גובה), אם אתה יכול לרכוש אותו במחיר נמוך והרכב שמור, אז לך על זה

לגטס על תתקרב, גם בידני הצריכת דלק שלו נוראית (1-12/14 בידני..), גם אוטו לא בטיחותי בעליל, וגם האיכות שלו ירודה בכל מובן אפשרי.

פורסם

1:14 זאת תצרוכת דלק נוראית לרכב ידני? נו, כנראה שהכל יחסי בחיים, במקרה הזה יחסי לסקסו דיזל :roll:

בסך הכל חן סיכם את העסק, כרגיל, בצורה טובה.

עבורי הייתי בוחר ב206 למרות החסרונות שלה. עבור אנשים אחרים עם צרכים אחרים אני חושב שגם הגטס יכולה להתאים. הסיריון 2001 לא צריכה להכנס כאן למשוואה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ה 14 נפל שם בטעת, זה היה צריך להיות 13, וזה במקרה הטוב, לדעתי זה גרוע

האוטומט יוצא 11-12 ממה שבדקתי, ב 206 אוטומט זה יוצא בערך 14/15, הבדל די גדול

אגב, הגטס 2005 ומעלה עם מנוע שונה (חלקן לפחות עד כמה שידוע לי) שהוא יותר חסכוני

• תוכן חדש...