Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככה, אז הסתכלתי, קראתי קצת וההתלבטות היא כזאת.

י1. ונדאי I30 ראיתי והתלהבתי עדיין לא נסעתי.

2. קאיה סייד, הבנתי שהיא בערך אותו דבר היום אני אלך לראות ולברר גם מה זה 7 שנות אחריות אם מישהו יודע משהו על זה אני אשמח.

3. מאזדה 2 - אני מבין שזה לא אותה קבוצה אבל היא נחמדה.

4. סיטרואן C4 - אהבתי את הפנים שלה.

5. סקודה פאביה - הבנתי שאין לה שוק וזה קצת מרתיע אולי הבנתי לא נכון?

תודה רבה לכל העונים.

דרך אגב הם מסודרות לפי סדר העדיפות שלי.

פורסם
יעזור אם תסביר מה אתה מחפש ברכב.

אני רוצה שיהיה בעיקר אמין מבחינת תקלות ושרות של החברה, חסכוני בדלק, קטן לחניה בעיר, ושיהיה לו שוק שבעתיד יהיה אפשר למכור אותו.

יופי חיצוני ופנימי גם מאוד חשוב גם כן אבל בוא נגיד שהיופי הוא בעיני המתבונן אז לפי הפרמטרים הקודמים.

בסה"כ אני בחור צעיר בן 26 התקציב שלי הוא בערך 111000.

אשמח לשמוע גם על תוספות לרכב שכדאי להוסיף.

אין לי מושג קל בכל נושאי הרכב, אז כל מידע יעזור תודה.

פורסם

אז ככה יש לך פה שתי קטגוריות,קטגוריית המישפחתיות וקטגוריית רכבי המיני, בקטגוריית המישפחתיות אני הייתי מיתלבט בין הסיד ל-C4 אבל בדגם החדש של ה-C4 אם מנוע הטורבו שיוצר בשיתוף אם BMW ונחשב למנוע מאוד מוצלח וגם חסכוני בדלק,אבל המחיר של גירסה זו הוא 130K ! (לא ציינת תקציב) לגבי היונדאי I30 והקיה סיד הרי שהן אחיות ולטעמי הסיד עדיפה,קודם כל הסיד מיוצרת באירופה ונחשבת שם ללהיט,דבר שני וזה טעם אישי היא ניראת יותר טוב מהיונדאי יש לה את המנוע החזק בקבוצת המחיר שלה ואם כבר מדברים על מחיר אז ב-116K אתה מקבל את הדגם המפואר וגם יכול לקבל מלא תוספות(תלוי בקושר המיקוח שלך) והדבר האחרון אחריות של 7 שנים זה לא דבר שהולך ברגל.

לגבי הקבוצה השנייה של הסופר מיני אז נכון לעכשיו לחבילה המעולה שמציעה הפאביה אין מיתחרים וזה הרכב שמציע את התמורה הטובה ביותר בייחס של מחיר לתמורה ולכן אני מניח שיהיה לרכב הזה שוק ושוק טוב כי הוא נימכר יפה! אני אישית הייתי מעדיף את הסוויפט של סוזוקי רק שהאחרונה נימכרת ללא ESP וזה דבר שלא מקובל היום.

:fadein:
פורסם

התקציב שלי זה 111000 ש"ח היונדאי אינספיר והקאיה סיד שניהם במחיר הזה אבל יש לי הנחת חברת ביונדאי שזה בערך 7000 ש"ח.

ברור שאני מעוניין לקבל את העיסקה הכי כדאית השאלה היא האם שווה לוותר על ההנחה ולקחת את הקאיה או שההבדלים בין השניים לא כאלה קריטים?

ושאלה נוספת זה עד כמה משמעותי וכדאי להשקיע בגרסאות היותר מאובזרות האם זה רק שאלה של יופי או שיש בגירסאות המאובזרות שלהם משהו שכדאי להשקיע בו?

ושאלה אחרונה היא האם יש תוספות שממולץ לבקש להתקין בזמן רכישת הרכב?

תודה.

פורסם

ההבדלים לא עד כדי כך קריטיים, זה מסתכם בעיקר בעיצוב ו-7 שנות אחריות = 3 שנים כללי כמו כל רכב + 4 שנים על מערכות ההינע (מנוע, גיר)

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
התקציב שלי זה 111000 ש"ח היונדאי אינספיר והקאיה סיד שניהם במחיר הזה אבל יש לי הנחת חברת ביונדאי שזה בערך 7000 ש"ח.

ברור שאני מעוניין לקבל את העיסקה הכי כדאית השאלה היא האם שווה לוותר על ההנחה ולקחת את הקאיה או שההבדלים בין השניים לא כאלה קריטים?

ושאלה נוספת זה עד כמה משמעותי וכדאי להשקיע בגרסאות היותר מאובזרות האם זה רק שאלה של יופי או שיש בגירסאות המאובזרות שלהם משהו שכדאי להשקיע בו?

ושאלה אחרונה היא האם יש תוספות שממולץ לבקש להתקין בזמן רכישת הרכב?

תודה.

אם לא איכפת לך מהצורה של יונדאי והמחיר הוא אותו דבר תקנה יונדאי.

יבואן שהוכיח את עצמו. אני פשוט לא מתחבר לצורתה המלוכסנת לכן היא לא אופציה בעיני.

כדאי לקנות את הגרסה המאובזרת כי היא שווה כל שקל של התמורה וגם תהווה עבורך יתרון משמעותי מול חברות ליסינג והשכרה בעת מכירה. אתה לא יכול לתת הנחה של 15% או תשלומים אבל אתה יכול להציע דגם יותר מאובזר באותו מחיר. ההנחה דומה. גם בקיה אתה יכול לקבל הנחה ואפילו יותר גבוהה.

תדאג להתקין חיישני רוורס שהם לדעתי חובה בכל רכב. שאר דברים לפי מה שאתה אוהב, אבל באמת שאין הרבה מה להוסיף שם.

פורסם
אני רוצה שיהיה בעיקר אמין מבחינת תקלות ושרות של החברה, חסכוני בדלק, קטן לחניה בעיר, ושיהיה לו שוק שבעתיד יהיה אפשר למכור אותו.

יופי חיצוני ופנימי גם מאוד חשוב גם כן אבל בוא נגיד שהיופי הוא בעיני המתבונן אז לפי הפרמטרים הקודמים.

בסה"כ אני בחור צעיר בן 26 התקציב שלי הוא בערך 111000.

אשמח לשמוע גם על תוספות לרכב שכדאי להוסיף.

אין לי מושג קל בכל נושאי הרכב, אז כל מידע יעזור תודה.

אגיב על המאזדה 2 בהתאמה:

אמינות - מאזדה. אי אפשר עדיין לדעת על ה-2 הרבה על אמינותה, אבל עד היום (בלי עין 555 :wink:) לא הייתה לי תקלה אחת ב-2 שלי (איתי מנובמבר 2007). נכנסה רק לטיפול 15K בלבד.

חיסכון בדלק - בנסיעה מאומצת עם לחיצות כבדות על דוושת הגז, לא תקבל ממנה חיסכון. תעשה 1 ל-9 בממוצע (עירוני+בינעירוני). בנסיעה רגועה ונינוחה (לא סבתא) תעשה 1ל-12+.

קטן לחניה - אכן. לפעמים אני באמת לא מאמין שאני מצליח להכנס לחניות כה קטנות :-)

עתיד (שוק) - אף אחד לא יכול לדעת.

יופי חיצוני ופנימי - זו דעתך בלבד. את הטעם שלי אשאיר בצד :wink:

נכנסת בתקציב.

בהצלחה במה שלא תבחר :-P

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זה כבר תלוי בך.

איבזור גבוה יותר יכול לכלול מערכת שמע טובה יותר, ריפודים/מושבים שונים, חישוקי סגסוגת, עוד מערכות כגון בקרת שיוט, אולי גם עוד כריות אויר.

כל מקרה לגופו. אתה צריך לגשת לסוכנויות, לעשות נסיעת מבחן, לקבל הצעות מחירים על דגמים שונים עם מפרטים שונים, ואז להחליט.

!AWDSOME

פורסם

קודם כל תודה רבה לכל המגיבים.

מחר נלך סוף סוף לראות את הקאיה, לשמוע הצעות מחיר ונחזור עם תגובה.

קראתי בכלכליסט שמעלים מחירים ביונדאי בסוף החודש אז לכל המעוניין כדאי להזדרז.

גם המבצע של חבר עומד להסתיים ב 15 לחודש.

אף אחד לא הגיב פה על קאיה אז אם בכל זאת מישהו נוסע עם האוטו הזה אני אשמח לשמוע.

ראיתי היום שגם סוזיקי SX4 נכנסת לתוך טווח המחירים למישהו יש חוו"ד?

שוב תודה על התגובות

פורסם

אני אגיב רק על מה שנהגתי "קצת"

אין לי מושג לגבי אמינות כל המכוניות האלה היו מכוניות חליפיות לתקופה של שבוע שבועיים עד שהאוטו חזר מהמוסך ( מגאן, תבינו למה כל המכוניות )

C4 אחלה של אוטו נסיעה באמת כיפית נוח מאוד, יחסית לשאר המכוניות שנסעתי אליהם וגם ביחס למגאן ממש לאמרגיש באמפרים צריכת דלק 1-11 1-13 תלוי כמה תלחץ עליו, רח מאוד וכיפי לנהיגה, שליטה מההגה ומה לא

SX4 תאוצה מהירה מהמקום, צריכת דלק פחות או יותר כמו בסיטרואן, בגלל שהאוטו טיפה גבוהה הוא לא מרגיש כל כך יציב, במהירויות גבוהות ( לא נציין פה :) ) מרגיש כמו רכבת הרים לדעתי

I30 קטן זריז ונוח לא רוצה להגיד יותר מזה כי לא יודע נסעתי עליו ממש מעט

מאזדה 2, נסעתי על אחת של חבר דווקא, אחלה של אוטו גם תוצה מהירה מאד מהמקום אפילו דיי מפתיעה, מבחינת דלק ממוצע 1-12.5 לפי מה שהוא אומר, האוטו עם קצת מעל 25 אלף קילומטר חוץ מטיפול לא נכנס למוסך, דל באבזור ובנסיעה בתוך האוטו מרגיש לי לפחות טיפה לא בטיחותי, לא יודע איך לפי מבחני ריסוק אף פעם לא התעמקתי

פורסם

אתה צריך להחליט אם אתה מחפש רכב קטן (סופר מיני) או רכב גדול יותר (משפחתית קומפקטית)

יש הבדלים מהותיים מבחינת אבזור ומחיר

במחיר של משפחתית תקנה לרוב קומפקטית מאובזרת מאוד למרות שגם כאן יש יותאות מן הכלל,למשל 207.

ה-2 מאוד בטיחותית אבל כמו שתוכל לקרוא ולהתרשם יש הרגשה קצת "זולה" ברכב מבחינת פלסטיקה,הרכב גם דיי צפופ יחסית לאחרות בקטגוריה.

הפאביה יותר מרווחת אך פחות בטיחותית רק 4 כוכבים במבחני ריסוק לעומת 5 במאזדה.

יש שוק לפאביה ויש לא מעט מכוניות על הכביש,מה ששמעת זה כנראה סטיגמות של אנשים שלא ממש יש להם מושג,מדובר פולקסווגן לכל דבר ועניין רק עם סמל של סקודה והמחיר בהתאם.

יש כאן לא מעט אנשים בפורום עם פאביות תוכל לשמוע התרשמויות ולעשות פשוט חיפוש דובר המון על הרכב הזה.

לגבי I30 וסיד,מדובר במכוניות אחיות המבוססות על אותה פלטפורמה,שניהן בעלות 5 כוכבי בטיחות וחבילת אבזור מלאה,6 כריות אויר+מערכת בקרת יציבות,יש הבדל בפנים של הרכב,אבזור אופציונלי וגם כיול המתלים שונה במקצת ביניהן,תצטרך לבצע נסיעת מבחן בשביל להחליט.

C4 רכב מצויין,שגם מגיע עם חבילת בטיחות מלאה,לא ממש מעודכן בפרטים ובמחירים של הדגמים היום גם תצטרך לבדוק בלוסינסקי.

קח בחשבון שהאחריות בקאיה הוא ל-3 שנים וה-4 שנים הנוספות הוא רק על מכלולי ההינע של הרכב,ז"א גיר,מנוע וכו,תבדוק את הנושא לפני שאתה מחליט.

• תוכן חדש...