Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר רציף בפונטו ELX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

היום הלכתי לראות פונטו ELX 2001 גיר רציף, האוטו נראה סביר, הפגושים נצבעו, המוכר לא לקח את האוטו לפני בדיקה כשהוא קנה כך שהוא לא יודע אם יש תאונות.

העניין הוא שכשנהגתי באוטו התאוצה ממש הייתה חלשה, לחצתי על הדוושת גז ב 60 קמ"ש, הסל"ד קפץ אבל האוטו בקושי האיץ.

בכלל ההאצה הייתה חלשה במיוחד בתחילת נסיעה, לחיצה בריאה על הדוושה מתורגמת לתאוצה מינורית עד מגוחכת.

האם זו התנהגות רגילה של התיבה או שזה לא תקין?

תודה לכל העוזרים

פורסם

את האוטו אני מכיר בגירסה הידנית שלו והאצות שלו בסדר גמור למנוע הקטנטן שלו

בגדול אבל האוטו חסכני בדלק ומה שלימדו אותי שברוב המקרים חיסכון בא על חשבון ביצועים אבל אני לא בטוח

חכה לכאלה שמבינים יותר

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

נשמע קצת תמוה.

באופן כללי התנהגות הגיר שונה מזו של גיר אוטומטי רגיל ולכן אני מבין את השאלה.

האם מצב האקונומי היה כבוי או דלוק?

!AWDSOME

פורסם

הוא היה כבוי.

זה ממש קשה לתאר עד כמה התאוצה אחרי ה"קיק" הייתה חלשה, אחרי כ2 שניות הרכב התחיל להאיץ בצורה סבירה יותר, אבל עדיין כאילו התיבת הילוכים לא יודעת באיזה הילוך לבחור וגם כאשר ההילוך נבחר הרכב לא ממש האיץ.

פורסם

אם לחצן הE כבוי, לחיצה בריאה על דוושת הגז אמורה להקפיץ את הסל"ד גבוה לאזור ה5000-6000 סל"ד והתאוצה צריכה להיות טובה.

אם ברכב שבדקת קרה משהו אחר - כנראה שמדובר בתקלה.

בכל מקרה החיסרון העיקרי של הגיר הזה הוא השהייה קצרה לפני "הורדת הילוכים", אבל היא לא צריכה להגיע ל2 שניות, יותר לכיוון החצי שניה עד שהגיר משנה את יחסי ההעברה במקרה של לחיצה פתאומית על דוושת הגז.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הוא היה כבוי.

זה ממש קשה לתאר עד כמה התאוצה אחרי ה"קיק" הייתה חלשה, אחרי כ2 שניות הרכב התחיל להאיץ בצורה סבירה יותר, אבל עדיין כאילו התיבת הילוכים לא יודעת באיזה הילוך לבחור וגם כאשר ההילוך נבחר הרכב לא ממש האיץ.

היא לא בוחרת הילוך, כי אין הילוכים בתיבה רציפה.

היא מביאה את הגיר למצב אופטימאלי מבחינת תאוצה. זה אומר שהיא שומרת על הסלד בתחום הגבוה שרק ניתן באופן תמידי. בזמן שהמהירות עולה, הרצועה זזה על פני הקונוסים באופן רציף בעוד שהסל"ד נשאר קבוע.

!AWDSOME

פורסם

אני יודע שזו תיבה רציפה, התאוצה הייתה ליניארית ואיטית מדי.

לגבי בחירת ההילוך התכוונתי שמתוכנתים בתיבה 6 הילוכים ואז הגיר בוחר מהם.

שום דבר אופטימלי לא היה שם, בתור נהיגה ראשונה ציפיתי לשידרוג בתאוצה והתנהלות התיבה על פני שאר תיבות ההילוכים האוטומטיות, אבל לפחות ברכב הזה זו הייתה הגרועה מכולן.

נראה לי שכדי לקבל חוו"ד סופית אני פשוט אלך לבדוק אחת אחרת.

פורסם

הגיר לא בוחר מ6 ההילוכים. כאשר אתה במצב אוטומטי, לגיר יש אינסוף יחסים לבחור מהם.

במצב הטיפטרוניק, אתה מקבל 6 מקומות על הקונוסים לבחור מהם.

לי זכורה זריזות טובה מאוד מהELX הקודמת שלי. בהחלט מוזר מה שאתה מתאר כאן.

!AWDSOME

• תוכן חדש...