Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד כמה ההבדל בין C5 1.8 ל-C5 2.0 קריטי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלכתי לראות היום 2 רכבים מסוג C5. שניהם מודל 2004. הראשון היה SX מנוע 2,000 והשני PK מנוע 1,800.

ההבדל במחירים זניח, הקילומטרז' זהה, שניהם מטופלים במוסך היבואן ושמורים.

כשנסעתי לא הרגשתי בהבדל, אבל אני מניח שקיים הבדל לכאורה בין נסיעה במישור לבין שטח הררי (הרכב שיירכש אמור לנסוע בקו מודיעין-ירושלים).

יש הטוענים שהרכב כבד ולכן לקחת רק מנוע 2 ליטר, ויש (למשל ארנון מפורום זה) שטוענים שאם הרכב טוב, אזי מנוע 1.8 לא אמור להרתיע.

דעתכם בנושא - רכב עיקרי במשפחה, 20,000 ק"מ ומעלה בשנה, כל יום עולה ויורד מירושלים. מה כדאי: רמת איבזור "רגילה" ומנוע "גדול" או רמת איבזור גבוהה יותר אבל מנוע מעט קטן יותר?!

תודה!

פורסם

אין לי ניסיון על ה-1.8 אבל ה-2.0 עושה עבודה מספקת בהחלט.

המלצתי היא שתרד בשנתון אחד, תקנה 2.0 SX PACK (שמורה ומטופלת, כמובן) ותהנה מכל העולמות.

מה התקציב לרכישת הרכב?

פורסם

בסביבות ה-50K פלוס מינוס.

אני לא כלכך מעוניין לרדת בשנתון, גם הסיכויים שלי למצוא מודל 2003 שעשה כ-10K בשנה הוא נמוך ואני לא רוצה לקחת רכב עם קילומטרז' גבוה מדי.

פורסם

אני מציע לך לפנות לאיציק בהודעה פרטית, הוא יסביר לך למה עדיף מנוע 2000 על 1800.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
אני מציע לך לפנות לאיציק בהודעה פרטית, הוא יסביר לך למה עדיף מנוע 2000 על 1800.

אני מניח שהוא יכול לענות לי גם כאן לעיני כל ובכך אולי למנוע הודעות פרטיות בנושא הזה בעתיד... 8)

ובכלל, אני לא צריך שיסבירו לו כי מנוע 2 ל' עדיף, אני מבין זאת לבד. אני פשוט רוצה לדעת האם להתרחק ממנוע 1800 ולוותר על רכב בגלל זה, או שהשד לא כלכך נורא וזה הבדל לא רציני (לפחות כך הבנתי מדברי ארנון בשרשורים אחרים בעבר)

פורסם

לאבא שלי יש C5 מנוע 1800 , האוטו נוסע סבבה אבל במנוע הזה קצת קטן ביחס למשקל הכולל של הרכב . 2 ליטר יעשה את העבודה יותר לדעתי .

פורסם

לי יש 2000 PK .

ה PK הרבה יותר מהודר ומאובזר בדברים קטנים אבל הם עושים נחמד על הלב.

מראות חשמליות מסתובבות

הקשחת המיתלים למצב sport

ריפוד מהודר, כיסאות יותר משוכללים

פגושים ופסי קישוט בצבע הרכב ועוד כמה דברים קטנים.

מצד שני, אם אתה אמור לעלות כל יום ממודיעין לירושלים מנוע 2000 יתאמץ פחות ולכן יחזיק יותר מעמד.

במצב הזה אני במקומך הייתי בודק את הקילומטרז' ואם יש הפרש משמעותי הייתי לוקח את זה שעשה הכי פחות.

פורסם

מי שיגיד לך שההבדל תהומי - מקשקש.

מי שיגיד לך שההבדל זניח ובלתי מורגש - גם מקשקש.

אפשר לחיות עם שני המנועים. לחיצה בריאה על דוושת התאוצה תזיז את ה- 1.8 מהמקום יפה מאוד.

המחיר יהיה רעש וסביר להניח שגם צריכת דלק מוגברת.

בפעמים הבודדות שטיפסתי עם ה- 1.8 לירושלים התנהלנו בנתיב השמאלי במהירויות לא חוקיות ועקפנו בלי בעיה מכוניות אחרות.

המחיר ? הילוך שלישי, לפעמים שני, ופחות שלווה מאשר (אני מניח) הייתי חווה במנוע 2.0 ל'.

אני מאוד מחבב את התוספות של גרסת Pack (למרות שמודה שאפשר לוותר על רובם) ולכן הייתי נוטה להעדיף אותה.

במקרה שאתה מצפה גם למכור את המכונית יום אחד, סביר להניח שלמכור את גרסת 2.0 ל' יהיה קל יותר - רוב הקונים יהיו שותפים ללבטיך.

פורסם

לחצן SPORT קיים בדגמים המצויידים במערכת הידראקטיב 3+ ואינו קיים בדגמים המצויידים במערכת הידראקטיב 3.

מערכת 3+ נמצאת בכל הדגמים עם מנועי 2.0 ליטר ומעלה. מערכת הידראקטיב 3 נמצאת בדגמים עם מנועי 1.8 ליטר.

אין קשר לרמת האיבזור של הרכב.

פורסם

יש בהחלט הבדל בסחיבה לא ענק אבל בהחלט מורגש.לדעתי תמצא 2000pk יש רכב שמורים עם ק"מ נמוך או סביר במחיר פשוט מגוחך.

פורסם

סליחה על ההידחפות, אבל אני ראיתי היום PK שנת 2007, לא ראיתי הקשחת מיתלים, מה אני אמור לחפש?

מה בעצם ההבדלים בינה לבין ה'רגילה'?

בריאות לכולם!

פורסם
סליחה על ההידחפות, אבל אני ראיתי היום PK שנת 2007, לא ראיתי הקשחת מיתלים, מה אני אמור לחפש?

מה בעצם ההבדלים בינה לבין ה'רגילה'?

בדגם שאחרי המתיחת פנים אין אפשרות לבחירת "מצב" המתלים.

• תוכן חדש...