Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמא שלי מאוד רוצה לקנות רכב לעצמה, היא התאמצה מאוד קשה לעבור טסט על ידני ואז אחרי שנהגה ברנו קליאו B שלי שהקלאץ' שלה לא היה חלק כמו של האוטו שעליו היא למדה היא הצליחה לשכנע את עצמה שיש לה פחד מידני ורוצה רק אוטומט( הייתי אומר שזה טיפוסי לאישה, אבל אני מקווה שזה לא נכון).

ההתלבטות שלי הייתה בין כמה רכבים שבהם יש אוטומט:

פיג'ו 206 1.4 אוטומט, שנות ה2001-2.

רנו קליאו B אותן השנים, 1400, אוטומט.

אמא שלי משוכנעת שרק רכבים יפניים אמינים וכל השאר זבל ולא משנה כמה תורה אני "מרביץ בה", היא לא מצליחה להבין שזאת סטיגמה ישנה שלא תקפה ושרכב שטופל היטב יהיה אמין יותר בעתיד ורכב שבעליו חשב שקנה רכב קסמים שלא זקוק לטיפולים ועוד משוויץ בקשר לזה או אומר שהרכב לא סובל מתקלות אף פעם כנראה יהיה הרכב הכי גרוע לקנייה.

בכל מקרה, היא ממש ננעלה על מאזדה דמיו אוטומטית, אוטו דוחה מבחינה חיצונית, לא נוח לישיבה, גדול מדי לצרכיה ויקר יותר ממכוניות אחרות(40K לשנת 2001 כשאפשר להשיג קליאו B ידנית 2003 עם ק"מ נמוך הרבה יותר ב37K)

תעזרו לי בבקשה, האם המוניטין של היפניות הוא אכן מוצדק? האם מאזדה דמיו ידועה כרכב שסובל ממעט תקלות, נוח לנהיגה או חסכוני בדלק?

האם המחיר של רכבים דומים, כמו טויוטה יאריס למשל, מוצדק?(45-50K )

אני מבקש בתוקף שיגיבו רק אנשים שהינם/היו בעלי הרכבים המבוקשים כי אני לא רוצה פוסט עם חרושת שמועות נוספת, חד וחלק, מה ההמלצות של אנשים שהיו להם הרכבים הנ"ל, אילו בעיות חוויתם, האם הייתם קונים את זה לבן משפחה שלכם וכו'?

פורסם

לצערי אני לא מכיר את המאזדה דמיו (מלבד העובדה שראיתי אותו חיצונית- והוא באמת מכוער למדי).

לגבי היאריס- היה שלב ששקלתי לרכוש כזאת. מכל מה קראתי (בעיקר בפורום זה, אך לא רק)- האוטו באמת מצויין- אמין, חסכוני בדלק ובטיפולים ובטוח.

הסיבה שירדתי מהרעיון לקנות אותו זה המחיר הדי שערורייתי, מיעוט אקזמפלרים שמורים (או לפחות בעלי קילומטראז'/יד סבירים).

בהצלחה!

פורסם

אין לי קליאו או 206, אבל כמו שאמרת רכב שמור אפילו שהוא צרפתי יראה אמינות.

שני הרכבים מצויידים במנועים 1.4 שיעשו עבודה מעולה בעיר, גודלם הקומפקטי יקל על חנייה והמנוע הקטן יספק צריכת דלק יחסית טובה.

אבל מאוטומט רצוי להימנע, בעיקר בצרפתיות שציינת, גיר אוטומט ברכבים האלו הוא צרה צרורה ויעדיו על כך רבים.

תן תקציב ותאר את אופי הנסיעה של אמך, מדוברות בעירוני או בין עירוני היא נוסעת לבד או שיש איתה אנשים, תן קצת רקע.

פורסם

נשמע כאילו אמא שלך החליטה ויהי מה. חפש לה יאריס 2001 או 2002, עדיף עם ק"מ כמה שיותר נמוך, והיא תהיה מרוצה. לאמא שלי יש יאריס 2002 מזה 7 שנים והיא סופר-מרוצה. מתאים בול לצרכים שלה - קטן, חסכוני, אמין, זריז ונוח לתנועה עירונית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מאוד מעריך את הINPUT שלך, רק שאני כבר יודע את מה שאמרת לגבי הרכבים, מה שאני מחפש זה נטו פידבק מאנשים שיש להם רכבים יפניים, כמו יאריס או דמיו, ואנשים שמצאו רכבים צרפתיים אוטומטיים כאמינים או לא אמינים ויכולים לספר דברים נוספים על זה.

פורסם

SRONIS, היית ממליץ ללכת על רכב כזה גם אם זה מותח את התקציב עד הסוף ומעל?

לא רצוי לקנות רכב כמה אלפים מתחת לתקציב המקסימום כדי להשאיר כסף לטיפולים לאחר הקנייה?

הרי תמיד ישנם דברים שבעלים קודמים משאירים לאחר-כך ובעלים חדשים מעדיפים לטפל בהם.

כשקניתי את הקליאו B 2001 1.4 ידני שלי היו כמה דברים שהיו על 75% תקינות בבדיקה, או 60%. בהחלט מספיק בשביל לנסוע, אבל בכל זאת החלפתי אותם כדי למנוע תקלות עתידיות ולשפר את הביצועים במידה מסויימת.

מה אתם אומרים?

פורסם
איזה אוטו קנית ואיך את מתרשמת ממנו?

בהנחה שהתכוונת אלי (הפניה בלשון נקבה קצת בלבלה אותי.. אני בחור)

קניתי בסוף גולף 2002, נהנה מכל שניה (יש לי אותו בינתיים רק 24 שעות). אבל לא נראה לי שאמא תרצה רכב ידני :lol:

לגבי הדמיו- כשאני חושב על זה, יצא לנהוג כשבוע על דמיו מחברת השכרה לפני כ-5 שנים (במסגרת העבודה). לא זכורה לי התרוממות נפש אך גם לא סיוטים קשים. מה שכן- הבגאז' שלו יכול להכיל פילים!

פורסם
SRONIS, היית ממליץ ללכת על רכב כזה גם אם זה מותח את התקציב עד הסוף ומעל?

לא רצוי לקנות רכב כמה אלפים מתחת לתקציב המקסימום כדי להשאיר כסף לטיפולים לאחר הקנייה?

ברור שרצוי להשאיר כסף בצד. זה הדבר ההגיוני לעשות. אבל אמא שלך, מה לעשות, לא ממש הגיונית בבחירת הרכב שלה. אמרת את זה בעצמך. איך שאני רואה את זה יש שתי ברירות (בהנחה ולא תצליח לשכנע את אמא שלך): 1. להגדיל את התקציב. 2. לקנות יאריס או דמיו ממודל ישן יותר, נניח 2000 (או להמשיך ולחפש אחת ממודל חדש, או למצוא הונדה ג'אז בתקציב, או אפילו דייהטסו סיריון ממודל 2002-2003).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כסף בצד ליישור קו לרכב בן 8-9 זה בגדר MUST.

לא הייתי ננעל על יאריס מהסיבות שציינתי קודם. אם זה שמור, ק"מ סביר ויד נמוכה- זה או לא מגיע ללוח או שרוצים על זה סכום לא סביר (למרות שנתקלתי בדרישה למחיר מחירון על רכב עד 3 שעשה 35,000 ק"מ ממוצע בשנה).

סוגייה נוספת- אם זה רכב ראשון של אמא ואין לה עבר ביטוחי ב-3 השנים האחרונות, מציע להשאיר שכום מכובד לביטוח מקיף שיעלה 4,500+ למקיף בלבד (נשמע הזוי, אבל נתקלתי בזה השבוע כשקניתי רכב ראשון וקיבלתי הצעות של 6500 למקיף בלבד מחברות הביטוח הישירות)

• תוכן חדש...