Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי לי ולחבריי לעבודה יש ויכוח תמיד על מה הרכב ה"עדיף" לקחת מהעבודה שלנו בליסינג דרגה 2

לכולנו פתוחות כל האופציות בדרגה 2

I30

מגאן

קורולה

SX4

C4

מאזדה 3

הכל!!

לכל אחד ההעדפה שלו, חיפשתי בפורום וראיתי את ההמלצות של חלק מהחבר'ה פה אבל מעניין אותי אם כל אחד ואחד פה היה עושה את השקולים שלו איזה רכב הוא היה לוקח!

אני בכל אופן לוקח את המגאן בלי לחשוב פעמיים ( אומנם טיפה חלשה אבל נוחות ואיכות שלדעתי שווה להתפשר עליה :) )

מה דעתכם?

פורסם

לכל אחד ההעדפה שלו, חיפשתי בפורום וראיתי את ההמלצות של חלק מהחבר'ה פה אבל מעניין אותי אם כל אחד ואחד פה היה עושה את השקולים שלו איזה רכב הוא היה לוקח!

?

ענית על שאלתך .

יש מי שיבחר במכונית הכי בטיחותית,

ויש מי שיחפש רכב יותר זריז,

בגאז' גדול, מרחב פנים, צריכת דלק.

יש מי שישלול מכונית עם גיר רובוטי,

יש מי שמפחד מבעיות אמינות,

יהיו גם כאלה שמעניין אותם המראה החיצוני של הרכב או הצבע של הפלסטיקים.

בקיצור, טוב שלא כולנו נוסעים על אותו הרכב, אחרת אפשר היה לסגור את הפורום.

:-D

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כל כך נכון. כל אחד והעדפותיו שלו. תראו אם אתם יכולים לקחת את המכונית לנסיעת מבחן לפני הבחירה.

הבחירה לא קלה.

ה-I30 נמצאת במרכז הקונצנזוס כאשר מדובר במכונית מהנה לנהיגה, עם מנוע טוב, אבזור מצויין ומרחב מספק למשפחה. הבעייה היא בעיקר התדמית הנמוכה והעיצוב (הפנימי בעיקר - נראה קודר ולא מאוד איכותי ברמת אבזור זו). מגיעה עם ESP וקיבלה ציוד של חמישה כוכבי ריסוק לאחרונה.

על הקורולה החדשה וה-SX4 לא נסעתי לכן לא אוכל לחוות את דעתי. לפי עיתונות הרכב, ה-SX4 אמורה להיות פחות טובה משמעותית מכל המתחרות שרשמת כאן והתיבה הרובטוית בקורולה דורשת התפשרות מצד הנהג.

מאזדה 3 - לנהג הספורטיבי. מאוד מהנה לנהיגה עם הגה חד ובשרני, מתלים מצויינים והשלדה הטובה בקטגוריה. היא גם מאובזרת לא רע אבל מגיעה ללא בקרת יציבות בגרסת ה-1.6. היא נפוצה מאוד ולכן לא מיוחדת, מוחלפת בקרוב ולא הכי נוחה למשפחה (תוצר של כיול המתלים המאוד ספורטיבי).

מגאן - נוחה, מרגישה איכותית, מרווחת, כוללת ESP וציון של 5 כוכבים ב-EURONCAP. מאידך תא הנוסעים מרגיש מאוד פשוט בגרסת הליסינג (למרות שהפלסטיקים טובים ברובם) ודל מאבזור. מושבים נוחים. אינה ספורטיבית כלל או מהנה לנהיגה בהקשר של "מכונית נהג". הגה חסר כל תקשורת ורכות כללית.

מדוע לא לקחתם בחשבון את הפוקוס? מתיחת הפנים שעברה לאחרונה רק עשתה לה טוב. תא הנוסעים שלה בקלות הטוב ביותר בקטגוריה (מעוצב ומורכב ברובו מפלסטיקים רכים ונעימים למגע), מהנה מאוד לנהיגה עם הגה בשרני, מתלים מתוככמים ושלדה מצויינת. חולקת פלטפורמה עם המאזדה 3. המנוע קצת עצל (אבל ממש לא "העגלה" שהדביקו לה), בתור אחד שנהג הרבה מאוד על הפוקוס דור 2, אני יכול להגיד שלמרות המנוע נהנתי מכל רגע.

פורסם

הI30 קיבלה 4 כוכבים, ולא 5.

נתון מוזר בהתחשב בזה שאחותה התאומה, הסיד קיבלה 5.

לדעתי אין טעם לקחת את ה-I30 אם יש את הסיד כאופציה!

כמו שנאמר למעלה, אם תאמר לנו מהם ה'בקשות' שלך מהרכב, אז נוכל להמליץ לך על רכב כלשהו.

נ.ב.

אתה בטוח שאין עוד אופציות ברשימה, כמו הפוקוס או הסיד??

:twisted:הליסינג שלך זה רכב השטח הטוב ביותר...:twisted:

איביזה 2006 שחורה

פורסם

גם לי דעה מצויינת על הקאיה סיד אך היא כנראה לא מתאימה כל כך לפותח השרשור שבחר ברנו מטעמי נוחות.

הקאיה תוכננה לקהל האירופי,לכבישים האירופים והיא מיוצרת באירופה עבור אירופה (כל השאר "מקבלים" את ה-I30),משכך כיול המתלים בקאיה נוקשה ולא הכי מתאים לכבישי ארצנו,בעיקר לעירוניים. מסיבה זו נסיעתה פחות נוחה אך מנגד התנהגותה מצויינת,איכות החומרים טובה מאד והיא בטוחה ואפילו נאה למדי..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
הI30 קיבלה 4 כוכבים, ולא 5.

נתון מוזר בהתחשב בזה שאחותה התאומה, הסיד קיבלה 5.

לדעתי אין טעם לקחת את ה-I30 אם יש את הסיד כאופציה!

כמו שנאמר למעלה, אם תאמר לנו מהם ה'בקשות' שלך מהרכב, אז נוכל להמליץ לך על רכב כלשהו.

נ.ב.

אתה בטוח שאין עוד אופציות ברשימה, כמו הפוקוס או הסיד??

ה - I30 קיבלה 4 כוכבים בשנת 2007

אך 5 בשנת 2008:

http://www.euroncap.com/tests/hyundai_i30_2008/331.aspx

פורסם

די עם השטויות של מתלים קשים בקיה סיד. הם אומנם קשים יחסית לסובארו B3 אבל לא יותר מI30 או פיג'ו 308.

במבחן השוואתי אחד קיבלו עיתונאי ארצנו קיה חדשה שבולמיה עוד לא עברו 1000 ק"מ עם צמיגים 16 מול I30 קרועה על גלגלי 15 וכולם חוזרים על זה. יש להם בדיוק אותו כיול. ההבדל בגודל הצמיג ובולמים חדשים הם אלה שנתנו את התחושה.

פורסם
די עם השטויות של מתלים קשים בקיה סיד. הם אומנם קשים יחסית לסובארו B3 אבל לא יותר מI30 או פיג'ו 308.

במבחן השוואתי אחד קיבלו עיתונאי ארצנו קיה חדשה שבולמיה עוד לא עברו 1000 ק"מ עם צמיגים 16 מול I30 קרועה על גלגלי 15 וכולם חוזרים על זה. יש להם בדיוק אותו כיול. ההבדל בגודל הצמיג ובולמים חדשים הם אלה שנתנו את התחושה.

אתה משווה את האיכות נסיעה של הקיה/יונדאי לזאת של ה308?! ל308 איכות המתלים ברמה אחרת לגמרי הקוריאניות קשות מאד ומתקשות להתמודד כמו הפיגו עם ה"כבישים" של הארץ.

פורסם

לא כדאי להסתמך על מבחן אחד,בוודאי לא כשרכב אחד "בתול" והשני "קרוע". ישנם מספר מקורות גם מח"ל שמציינים שכיול המתלים שונה בין הסיד לI30 ולא רק. זהות זהות אבל לא לגמרי.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

ה-I30 נמצאת במרכז הקונצנזוס כאשר מדובר במכונית מהנה לנהיגה, עם מנוע טוב, אבזור מצויין ומרחב מספק למשפחה. הבעייה היא בעיקר התדמית הנמוכה והעיצוב (הפנימי בעיקר - נראה קודר ולא מאוד איכותי ברמת אבזור זו). מגיעה עם ESP וקיבלה ציוד של חמישה כוכבי ריסוק לאחרונה.

מאזדה 3 - לנהג הספורטיבי. מאוד מהנה לנהיגה עם הגה חד ובשרני, מתלים מצויינים והשלדה הטובה בקטגוריה. היא גם מאובזרת לא רע אבל מגיעה ללא בקרת יציבות בגרסת ה-1.6. היא נפוצה מאוד ולכן לא מיוחדת, מוחלפת בקרוב ולא הכי נוחה למשפחה (תוצר של כיול המתלים המאוד ספורטיבי).

דוקא יצא לי לנהוג לאחרונה לא מעט על מאזדה 3 וגם על יונדאי I30 ואני חייב לציין שהמאזדה היתה הרבה יותר נוחה מהיונדאי ומחליקה את המהמורות בכביש יותר טוב, דיי להפתעתי. ה I30 כנראה בנויה יותר לכבישים המגוהצים באירופה. למרות שהיונדאי אמורה להיות יותר חזקה, המאזדה 3 מרגישה יותר זריזה עם כח זמין וכמובן חווית ניהוג ללא תחרות. דוקא אהבתי את האבזור של ה I30 והשמושיות של תא הנוסעים. תא המטען קומפקטי אבל עם גישה נוחה.

פורסם
אתה משווה את האיכות נסיעה של הקיה/יונדאי לזאת של ה308?! ל308 איכות המתלים ברמה אחרת לגמרי הקוריאניות קשות מאד ומתקשות להתמודד כמו הפיגו עם ה"כבישים" של הארץ.

אני דיברתי על קשיחות והרגשת הRIDE כללית. כן היא מאוד דומה.

פורסם
אני דיברתי על קשיחות והרגשת הRIDE כללית. כן היא מאוד דומה.

ב308 אני יודע שנסעת 10 דקות אבל כנראה שביונדאי/קאיה אפילו 10 דקות לא נסעת כי ההסקת מסקנות שלך לפחות בתחום הרכב מוזרה.אתה יכול להסתכל על ההודעה שלפניך הבחור הרגיש שאפילו המזדה3 רכה יותר מהיונדאי והמזדה קשה אבן.

פורסם

אני הייתי מנסה לחטוף את הפוקוס סטיישן החדשה (ליסינג 2)

רכב מדהים, מתאים לבעלי משפחות ומי שצריך מקום למטען חורג גם על הגג.

אבל שוב, יש כאלה רווקים, נשואים, כל אחד וטעמיו.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

לא הייתי שוקל את הפוקוס במרכב סטיישן אלא אם כן ממש חייב את המקום,קח בחשבון שהפוקוס הוא רכב דיי כבד בשביל המנוע 1.6 עם 100כ"ס בלבד,במרכב סטיישן הרכב הולך לך כבד אפילו יותר

• תוכן חדש...