Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חבריי הפורום, שמי אור ואני מאזור הדרום

התחלתי לחפש בשבילי רכב רכב ראשון , התקציב שלי נע עד 12 אלף ש"ח , אין לי בעיה של ידני או אוטומט אבל עדיף שיהיה ידני כי זה יותר חסכוני , לאחר חיפוש מעמיק וחקירה של הנושא באינטרנט.

הגעתי לכמה דגמים שראיתי שכביכול יכולים להתאים לדרישותיי , סקודה פליסייה , רנו קליאו , סיאט איביזה , פיאט פונטו

לכל הרכבים הללו מכנה משותף , מחירם די נמוך וכן ?מתאימים? לדירושתיי [כך אני חושב לפחות]

למעשה אני מחפש רכב , שיראה טוב , קטן וחסכוני אם אפשר אשר יוכל לשרת אותי לנסיעות בין עירוניות ועירוניות

הבנתי שהסקודה פליסייה דגם ה 1600 סמ"ק מאוד אמינה וכמעט אין בה בעיות , אך גם על שאר הדגמים הבאים שהבאתי

שעמתי דברים גם טובים , כך שאין לי מושג על איזה דגם ללכת

אני יודע שזה תלוי גם במס' הקילומטר שהרכב עשה , מספר הידיים שהרכב עבר , ומצבו

אשמח לקבל יעוץ

תודה רבה,

אור

פורסם

השארת כסף בצד לביטוחים ויישור קו?

אז ככה לגבי הפליסיה, פולסווגן לקחו שותפות במנוע ה1600, לא יודע אם זה מוסיף לאמינות.

מנוע ה1600 בפליסיה ממש מומלץ ולא יתאמץ מידי בנסיעות בין עירוניות, מדובר כמובן על הדגם היחיד של הפליסיה שמצוייד במנוע 1.6 והוא הglxi ממודל 98' (המודל האחרון של הפליסיה), תוכל למצוא אחת בתקציב ואפילו יישאר לך עודף. (המחירון הוא בסביבות ה10k.

לתשומת ליבך, תוכל לרכוש בתקציב את ה"ניו-פליסיה" הדור הבא של הפליסיה ממודל 98' בדגם glxi (המאובזר יותר).

רנו קליאו ואיביזה בתקציב שלך מומלץ להימנע.

הפונטו אומנם תהיה בחירה טובה וחסכונית, אבל מנוע 1.3 קצת יתאמץ בבין עירוני, בעירוני היא פשוט מעולה.

בתקציב ייכנס לך הדגם המפואר של הפונטו בשנים האלה, ייכנס טוב בתקציב הHSD במודל האחרון שלו 97', אך אני ממליץ טיפה להתאמץ ולחפש את הxtz 75 ולא 60. ההבדל בין הxtz75 ל60 והHSD הוא כרית אויר נוספת (2) ו75 כ"ס לעומת 69.

פורסם

תודה רבה על הייעוץ אלי , אני חושב שאלך על הפליסיה.

אגב למה לא יהיה מומלץ מצדי ללכת על הקליאו והאיביזה?.

אתמול האמתי לתומי ראיתי פונטו שנת 95 נראית יופי , אני אעשה לו טלפון לראות מה העיינינם

למרות שאני די מפחד לאור האשכול ראיתי למעלה על כל האנשים התחמנים:shock:

פורסם

ממליץ גם להסתכל על רכבים כאלה כמו אפלאוז. באופן כללי ממליץ על ידני, בגלל אמינות וצריכת דלק עדיפים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הקליאו "עמוסה" במערכות חשמל, וכמו שידוע שנים רבות ורכב צרפתי לא מטיבות למערכת החשמל. (לא אומר בכוונה לפגוע בבעלי הצרפתיות, יצא לי לנהוג על אחת כזו ממודל 98, על אף שהייתה מטופלת ושמורה גמרתי איתה על הגרר פעמיים בתקופה נורא קצרה מהסיבה הזו כמובן).

על האיביזה שמעתי שיש בעיות של נזילה בגיר ועוד מחלות ידועות, לא יצא לי לי להיתקל או לנהוג באחת כזו אז אני לא יכול לאמת זאת.

אך עדיין, הסטיגמה עושה את שלה וכנראה שזה קרה למספיק אנשים בשביל שתצא על זה "שמועה", לכן מומלץ לשמור מרחק.

עוד משהו, בתקציב אתה יכול לרכוש פונטו ממודל חדיש יותר, אבל עדיין עדיף 92 שמור ולא 00 "קרוע".

עוד משהו, לפני שאתה הולך לבדוק רכב, תלך מוכן ותדע מה לבדוק, וקח איתך מישהו מנוסה, עוד טיפים מופיעים בשירשור בדביק.

פורסם

חשבת אולי על פיג'ו 106?

קיים בגרסה ידנית, מנוע קטן וחסכוני.

הדגם שמגיע עם 2 דלתות לטעמי נראה טוב.

אני חושבת שבתקציב שלך אתה יכל לשקול את האפשרות הזו.

אתה יכל להסתכל על רכבים שמוצעים למכירה מסוג זה כאן. :arrow:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

tzvipper - ראיתי במה מדובר , רכב מכוער ומגושם ממש לא בשבילי.

אלי_לוי תודה רבה לך על הייעוץ , כן האמת ראיתי פונטו שנת 95 אני אקח ברצינות את מה שראיתי אני אעשה לבנאדם טלפון

וכן אני מקווה שאמצא עם מי ללכת לראות כדי לא ליפול באיזה פח

נהגת שודים - עכשיו ראיתי את הרכב , ניראה טוב מאוד תודה על ההמלצה אך זה תלוי במצב של הרכב בעיקר

לא הזכרתי פה את ה סיטרואן SAXO שגם נראית נחמד , מה אתם יכולים להגיד עליה?

פורסם

הסקסו מרגישה חלשה בגירסאות 1.1, וגם בגירסאות ה1.4 היא לא כזאת "ממהרת".

בדוק לגבי הפונטו, בינתיים היא האופציה הכי מאובזרת והכי מתאימה לביצוע העבודה, על אף שתמצא את המנוע קצת מתאמץ בנסיעות בין עירוניות, אבל בתקציב אני לא מאמין שתמצא רכב שלא תרגיש בו כך.

בקיצור תחפש פונטו שמורה ותהנה, רצוי xtz75\60 או hsd.

פורסם

רציתי להיתקשר אל הפונטו שראיתי נעלם לי המספר מהפאלפון איזה באסה

אני אחפש את הרכב אני במקרה עובד פה בעיר במשלוחים אני מקווה לראות אותו

אגב ראיתי ביד 2 פונטו חמודה יש ראשונה עשתה 180,000 ק"מ עם טסט לשנה.

שווה בדיקה? או שהק"מ גבוהה מדי ?

עריכה:

דיברתי עם הבנאדם, לא הבנתי ממש כי אני לא מתמצא ברכבים

אבל כן הוא אמר שהרכב יד ראשונה ועבר תאונה קלה כי אמא שלו עברה באדום ונפגעה הדלת של הנהג

אבל הם סידרו את זה ואין שום סימן או זכר והוא ציין גם שאין שום פגיעה בשסי או משהו כזה

הוא גם אמר שיש איזה בעיה במחוון של השמן שצריך לעצור לכמה דקות וזה מסתדר..לא הבנתי על מה הוא דיבר

בכל אופן רשום באתר שהוא רוצה עליה 7600 יש לי על מה לדבר??

תמונה של הרכב1

תמונה של הרכב2

תמונה של הרכב3

פורסם
tzvipper - לא הזכרתי פה את ה סיטרואן SAXO שגם נראית נחמד , מה אתם יכולים להגיד עליה?

הסיטרואן והפיג'ו די דומות בינהן, אך מבחינה חיצונית לדעתי האישית הפיג'ו נראת טוב יותר עיניין של טעם).

הרכב שהוצע לך ועבר תאונה מאיזה שנתון הוא?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

איך את המצפה מאיתנו שנדע אם יש על מה לדבר ? אנחנו לא המוכרים . אני בטוח שהמוכר יוכל לענות על השאלה הזאת טוב יותר. רק עוד הערה קטנה לדעתי ובניגוד למה שנאמר כאן -סקסו עם מנוע 1.4 דווקא אחת המכוניות הזריזות מבין אלה שהוזכרו כאן.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
השארת כסף בצד לביטוחים ויישור קו?

אז ככה לגבי הפליסיה, פולסווגן לקחו שותפות במנוע ה1600, לא יודע אם זה מוסיף לאמינות.

מנוע ה1600 בפליסיה ממש מומלץ ולא יתאמץ מידי בנסיעות בין עירוניות, מדובר כמובן על הדגם היחיד של הפליסיה שמצוייד במנוע 1.6 והוא הglxi ממודל 98' (המודל האחרון של הפליסיה), תוכל למצוא אחת בתקציב ואפילו יישאר לך עודף. (המחירון הוא בסביבות ה10k.

לתשומת ליבך, תוכל לרכוש בתקציב את ה"ניו-פליסיה" הדור הבא של הפליסיה ממודל 98' בדגם glxi (המאובזר יותר).

רנו קליאו ואיביזה בתקציב שלך מומלץ להימנע.

הפונטו אומנם תהיה בחירה טובה וחסכונית, אבל מנוע 1.3 קצת יתאמץ בבין עירוני, בעירוני היא פשוט מעולה.

בתקציב ייכנס לך הדגם המפואר של הפונטו בשנים האלה, ייכנס טוב בתקציב הHSD במודל האחרון שלו 97', אך אני ממליץ טיפה להתאמץ ולחפש את הxtz 75 ולא 60. ההבדל בין הxtz75 ל60 והHSD הוא כרית אויר נוספת (2) ו75 כ"ס לעומת 69.

אני הייתי מציע לך לקחת תזמן לא להלחץ ולחפש רכב שלא דורש יישור קו...כן יש כאלו.

ביטוחים אין מה לעשות זה חובה....

אני הייתי מציע לך לחפש אופל קורסה ידנית (לא הזרקה) רכב אמין, זול ואם תמצא אחת במצב טוב תהנה ממנה, כמובן שעליך לחפש אחת שמורה, כי כמו כל רכב, אתה עלול ליפול לבור בלי תחתית...

פורסם

לגבי הרכב שעבר תאונה, בדיקה במכון תאפשר לך לדעת אם יש שאסי ומה חומרת הפגיעה, בגדול רצוי להתרחק.

ו180km זה לא הרבה לרכב כזה ממודל ישן, אבל לא חסרים כאלו שיש בפעם פחות.

ועוד משהו חשוב, נסה למצוא רכב שיש לו טסט לתקופה ארוכה, ייתן לך שקט לכמה זמן.

פורסם
שלום לכל חבריי הפורום, שמי אור ואני מאזור הדרום

התחלתי לחפש בשבילי רכב רכב ראשון , התקציב שלי נע עד 12 אלף ש"ח , אין לי בעיה של ידני או אוטומט אבל עדיף שיהיה ידני כי זה יותר חסכוני , לאחר חיפוש מעמיק וחקירה של הנושא באינטרנט.

הגעתי לכמה דגמים שראיתי שכביכול יכולים להתאים לדרישותיי , סקודה פליסייה , רנו קליאו , סיאט איביזה , פיאט פונטו

לכל הרכבים הללו מכנה משותף , מחירם די נמוך וכן ?מתאימים? לדירושתיי [כך אני חושב לפחות]

למעשה אני מחפש רכב , שיראה טוב , קטן וחסכוני אם אפשר אשר יוכל לשרת אותי לנסיעות בין עירוניות ועירוניות

הבנתי שהסקודה פליסייה דגם ה 1600 סמ"ק מאוד אמינה וכמעט אין בה בעיות , אך גם על שאר הדגמים הבאים שהבאתי

שעמתי דברים גם טובים , כך שאין לי מושג על איזה דגם ללכת

אני יודע שזה תלוי גם במס' הקילומטר שהרכב עשה , מספר הידיים שהרכב עבר , ומצבו

אשמח לקבל יעוץ

תודה רבה,

אור

אם אתה מעוניין, אני מוכר עכשיו את השרייד שלי. פרטים תוכל לראות כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=246695

כפי שכבר כתבו לך קודם, עדיף למצוא רכב שלא צריך לעבור יישור קו.

לדעתי הרכב יספק את הדרישות שלך. תנסה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...