Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מחפש רכב בתקציב של 50,000 שקלים בערך,

חשוב שהרכב יהיה בטיחותי, אמין ולא זולל דלק,

תיבה אוטומטית בלבד (אך לא רובוטית - חשוב)

הרכב ישמש כרכב ראשי ויחיד בבית, לשלושה נפשות (זוג הורים ותינוק),

ולכן חשוב שיהיה מקום לכיסא תינוק, עגלה ושאר אביזרים (אך לא יותר מידי)

אנו נוסעים מספר קילומטרים ממוצע בשנה (כ 21,000 ק"מ בממוצע)

מעוניין לחפש בתקציב הנ"ל רכב ליסינג/רכב ממגרשי יבואנים בלבד,

המגיע עם אחריות מסויימת (הבנתי שמדובר בד"כ על 3-12 חודשים, תלוי בחברה וברכב)

א. כמובן שזה תלוי שהעדפה אישית ועלויות,

אבל האם רכבי המיני בד"כ מספיקים מבחינת מקום / מרחב פנימי / תא מטען ?

ב. האם רכב מיני בעל אותו מספר כוכבי בטיחות/ציון מבחן ריסוק כמו רכב משפחתי גדול יותר,

הוא באותה דרגת בטיחות פחות או יותר, או שרכב גדול יותר בד"כ יהיה גם בטיחותי יותר בפועל (למרות תוצאות המבחן הדומות)

ג. בינתיים הבנתי שפונטו ספייס עונה על הדרישות שלי,

האם יש דגמים נוספים רלוונטים שמתאימים לתקציב, ולצרכים, מקטגוריית המיני, שניתן לרכוש עם אחריות ?

ד. במידה ונחליט שמרחב פנימי חשוב, ונחליט לרכוש משפחתית כדוגמא מאזדה 3 (שהיא יקרה יחסית)

איזה דגמים יש שמתאימים לתקציב, ולצרכים, שניתן לרכוש עם אחריות ?

תודה ושבוע טוב.

פורסם

כרכב סופר מיני -אמליץ על פיג'ו 206.

מגרש טוב לרכב הזה הוא 'לובינסקי טרייד' - רשת הבת לטרייד אין של פיג'ו.

:twisted:הליסינג שלך זה רכב השטח הטוב ביותר...:twisted:

איביזה 2006 שחורה

פורסם

עשיתי קצת שיעורי בית, קראתי בפורומים ובאינטרנט, והחלטתי לוותר על המיני/סופר מיני,

ולהתמקט ברכב משפחתי / קומפקטי.

ניסיתי לדלות מתשובות של אחרים, איזה רכבים מתאימים לצרכים שכתבתי למעלה,

מתאימים לתקציב (כ 50,000 ש"ח), וניתן לרכוש אותם מחברת ליסינג / אוטודיל ודומיו וכו' תוך קבלת אחריות לתקופה מסויימת.

להלן הרשימה שגיבשתי,

למרות שנברתי בפורומים, באתר אוטו, במפרטים וכו', אני עדיין די בור בנושא,

ולכן אשמח אם לצד כל רכב, תוכלו בבקשה לכתוב מספר מילים, אפילו בודדות,

שיבהירות האם כדאי / לא כדאי ומדוע.

כמובן שאם יש רכבים נוספים רלוונטים, אשמח לשמוע.

המון תודה !

פורד פוקוס 2005

טויוטה קורולה 2003-2004

יונדאי אלנטרה

יונדאי i30

סובארו אימפרזה

ניסן אלמרה

רנו מגאן

מאזדה 3

הונדה סיוויק

פיזו 307

סיטרואן C5

פורסם

בפורום fiatclub הגיב מישהו שנשמע כבעל ידע רב, מעניין :

לגבי הקורולה- לא להתקרב בשום אופן לקורולה סדאן 4 דל' משנים 2003-2004 בלבד, עם הראנקס 5 דל' אין בעיות.

מה שקורה שיש בעיות תכנון במנוע, ולאחר תקופה העולה על 60K ק"מ אין לחץ שמן כמו שצריך ולכן המנוע נהרס, יש האומרים ע"י בוצה במנוע. בכל שנות הייצור האחרות של הקורולה אין בעיות.

הבעיה ידועה ומוכרת ע"י היצרן (לא באופן גלוי), והוא מצידו מחליף מנועים גם אם אין אחריות.

הפיג'ו, הרנו והסיטרואן מיוצרות בצרפת וחולקות הרבה מכלולים משותפים, כך שאם יש בעיה מסויימת בפיג'ו יש סיכוי מסויים שהיא תופיע גם בסיטרואן לדוגמא, ואני לא הייתי לקוח סיכון שכזה.

לקרובי משפחה פיג'ו 307, שנת 2007, יד ראשונה מהסוכנות, הרכב מאוד בעייתי יחסית לשנת הייצור שלו.

חלקי פלסטיק נשברים, גיר נתקע על הילוך, עשן יוצא מהדשבורד, נורות נדלקות בגלל בעיות במפסקים וכ'.

פורסם
בפורום fiatclub הגיב מישהו שנשמע כבעל ידע רב, מעניין :

לגבי הקורולה- לא להתקרב בשום אופן לקורולה סדאן 4 דל' משנים 2003-2004 בלבד, עם הראנקס 5 דל' אין בעיות.

מה שקורה שיש בעיות תכנון במנוע, ולאחר תקופה העולה על 60K ק"מ אין לחץ שמן כמו שצריך ולכן המנוע נהרס, יש האומרים ע"י בוצה במנוע. בכל שנות הייצור האחרות של הקורולה אין בעיות.

הבעיה ידועה ומוכרת ע"י היצרן (לא באופן גלוי), והוא מצידו מחליף מנועים גם אם אין אחריות.

הפיג'ו, הרנו והסיטרואן מיוצרות בצרפת וחולקות הרבה מכלולים משותפים, כך שאם יש בעיה מסויימת בפיג'ו יש סיכוי מסויים שהיא תופיע גם בסיטרואן לדוגמא, ואני לא הייתי לקוח סיכון שכזה.

לקרובי משפחה פיג'ו 307, שנת 2007, יד ראשונה מהסוכנות, הרכב מאוד בעייתי יחסית לשנת הייצור שלו.

חלקי פלסטיק נשברים, גיר נתקע על הילוך, עשן יוצא מהדשבורד, נורות נדלקות בגלל בעיות במפסקים וכ'.

עשן יוצא מהדשבורד?!אולי החתולים עשו מדורה מתחת למכסה מנוע..

פורסם
עשן יוצא מהדשבורד?!אולי החתולים עשו מדורה מתחת למכסה מנוע..

אני לא חושב שיש טעם להתנגח...

הייתי שמח לשמוע דעתכם לגבי השאלה המקורית, איזה 3-4 רכבים מומלצים ביותר וכו'.

תודה רבה.

פורסם

בקשר לקורולה - מדובר בתקלה הזאת והיא משותפת גם לראנקס 2003-2004.

היבואן הפסיק להחליף מנועים ללא התשלום לרכבים בני מעל 5 שנים (תוכל את זה לקרוא מהלינק שנתתי).

את אלנטרה הייתי פוסל (נחותה משאר הרכבים ברשימה).

I30 לא בתקציב.

לפי מה שאני רואה, אתה לא נוטה לביוון של רכבים צרפתיים, ולכן אולי תחפשו מכונית שמורה מהרשימה יותר מצומצמת:

אימפרזה

מאזדה 3

ניסן אלמרה

פורד פוקוס

הונדה סיויק

גם מיצובישי לנסר יכולה לבוא בחשבון (למרות שלדעתי היא פחות טובה)

לכל אחד מהרכבים יש יתרונות וחיסרונות (לא משמעותיים, אבל בכל זאת):

למאזדה 3, הונדה סיויק ולמיצובישי לנסר ביטוח מקיף קצת יותר יקר.

פורד פוקוס יותר מרווחת אבל מרגישה יותר כבדה

אימפרזה ואלמרה קצת יותר מיושנות ממאזדה 3

לאלמרה מנוע 1800 סמ"ק, אבל צריכת דלק דומה למשפחתיות 1600.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מי שהגיב בפורום פיאט הייתי אני.

לגבי הפיג'ו אני רשמתי כאן על הרכב הספציפי רבות, אתם מוזמנים לעשות חיפוש ע"פ השם משתמש שלי.

לגבי התקלה עם העשן אני ארחיב שוב פעם:

במהלך נסיעה ליד חוצות אלונים, אחרי צומת השומרים שבצפון הארץ, החל לצאת עשן לבן מלווה ריח שרוף בחריץ שבין הרדיו דיסק המקורי, לבין פאנל המזגן. במהלך הנסיעה גם המזגן עבד על קירור, וגם הרדיו עבד (ניגן דיסק).

הנהגת נבהלה, עצרה בצד את הרכב וברחה החוצה והזעיקה אותי. אספתי את אבא שלה ונסענו לרכב ביחד עם עוד מישהו.

כשהגענו לרכב נשאר רק הריח ה"שרוף", לכאורה לא נשאר זכר מהעשן.

הרכב הועבר למוסך, ולא מצאו כלום. מה שכן, תקלה אחרת גרמה לנורת ABS ו- ESP להידלק יחדיו, ובמוסך החליפו "מפסק".

במקרה אחר היתה בעיה במנגנון החגורה מאחור, גם התופסן פלסטיק שתופס את המגש האחורי התפרק...

יכול להיות שמדובר ברכב לימון ולא כל ה- 307 בעיתיים, אבל אני עם פיג'ו סיימתי.

Pizo- בתור אחד שנשרף לו רכב לפני 9 שנים (פיאט 127) בעת המתנה בצומת, תאמין לי שאני יודע לעשות הבחנה בין מדורה מתחת למכסה המנוע, לבין עשן שיוצא מאיזור הדשבורד, שנובע כנראה מקצר חשמלי כלשהו.

vladclar- דובר על הקורולות שיוצרו בין 2003 ל- 2004 בטורקיה, כמדומני שהראנקס היתה מיוצרת באנגליה, ולכן הבעיה לא משותפת גם אליה. אם זה לא נכון, אשמח לקבל תיקון וודאי.

פורסם
מי שהגיב בפורום פיאט הייתי אני.

לגבי הפיג'ו אני רשמתי כאן על הרכב הספציפי רבות, אתם מוזמנים לעשות חיפוש ע"פ השם משתמש שלי.

לגבי התקלה עם העשן אני ארחיב שוב פעם:

במהלך נסיעה ליד חוצות אלונים, אחרי צומת השומרים שבצפון הארץ, החל לצאת עשן לבן מלווה ריח שרוף בחריץ שבין הרדיו דיסק המקורי, לבין פאנל המזגן. במהלך הנסיעה גם המזגן עבד על קירור, וגם הרדיו עבד (ניגן דיסק).

הנהגת נבהלה, עצרה בצד את הרכב וברחה החוצה והזעיקה אותי. אספתי את אבא שלה ונסענו לרכב ביחד עם עוד מישהו.

כשהגענו לרכב נשאר רק הריח ה"שרוף", לכאורה לא נשאר זכר מהעשן.

הרכב הועבר למוסך, ולא מצאו כלום. מה שכן, תקלה אחרת גרמה לנורת ABS ו- ESP להידלק יחדיו, ובמוסך החליפו "מפסק".

במקרה אחר היתה בעיה במנגנון החגורה מאחור, גם התופסן פלסטיק שתופס את המגש האחורי התפרק...

יכול להיות שמדובר ברכב לימון ולא כל ה- 307 בעיתיים, אבל אני עם פיג'ו סיימתי.

Pizo- בתור אחד שנשרף לו רכב לפני 9 שנים (פיאט 127) בעת המתנה בצומת, תאמין לי שאני יודע לעשות הבחנה בין מדורה מתחת למכסה המנוע, לבין עשן שיוצא מאיזור הדשבורד, שנובע כנראה מקצר חשמלי כלשהו.

vladclar- דובר על הקורולות שיוצרו בין 2003 ל- 2004 בטורקיה, כמדומני שהראנקס היתה מיוצרת באנגליה, ולכן הבעיה לא משותפת גם אליה. אם זה לא נכון, אשמח לקבל תיקון וודאי.

1. השאלה היא האם זה מקרה ספציפי נקודתי (שיכול לקרו לכל רכב), או משהו גורף יותר

2. מה דעתך לגבי מה שנכתב כאן בנושא הקורולה ?

3. "רכב לימון" - רכב בעייתי ? האם למדתי מושג חדש ? :-)

פורסם
בקשר לקורולה - מדובר בתקלה הזאת והיא משותפת גם לראנקס 2003-2004.

היבואן הפסיק להחליף מנועים ללא התשלום לרכבים בני מעל 5 שנים (תוכל את זה לקרוא מהלינק שנתתי).

את אלנטרה הייתי פוסל (נחותה משאר הרכבים ברשימה).

I30 לא בתקציב.

לפי מה שאני רואה, אתה לא נוטה לביוון של רכבים צרפתיים, ולכן אולי תחפשו מכונית שמורה מהרשימה יותר מצומצמת:

אימפרזה

מאזדה 3

ניסן אלמרה

פורד פוקוס

הונדה סיויק

גם מיצובישי לנסר יכולה לבוא בחשבון (למרות שלדעתי היא פחות טובה)

לכל אחד מהרכבים יש יתרונות וחיסרונות (לא משמעותיים, אבל בכל זאת):

למאזדה 3, הונדה סיויק ולמיצובישי לנסר ביטוח מקיף קצת יותר יקר.

פורד פוקוס יותר מרווחת אבל מרגישה יותר כבדה

אימפרזה ואלמרה קצת יותר מיושנות ממאזדה 3

לאלמרה מנוע 1800 סמ"ק, אבל צריכת דלק דומה למשפחתיות 1600.

לגבי כך שאני לא נוטה לכיוון של רכבים צרפתיים,

אני אפילו לא יודע איזה רכבים מהרשימה הם צרפתיים או לא, אני פשוט מתקדם עם ההמלצות שלכם :-)

אימפרזה - הבנתי שהיא מיושנת וכדאי לוותר, לא ?

מאזדה - לדעתי לא בתקציב, נכנון ?

ניסן אלמרה - הבנתי שאכן אופציה ראויה

פורד פוקוס - בהחלט אופציה ראויה, אבל קראתי במספר מקומות שזה רכב כבד, קשה לנהיגה וכו' - מה הכוונה ?

הונדה סיויק - לא בתקציב, לא ?

מיצובישי לנסר - הבנתי שנחותה משאר הדגמים..

פורסם
1. השאלה היא האם זה מקרה ספציפי נקודתי (שיכול לקרו לכל רכב), או משהו גורף יותר

2. מה דעתך לגבי מה שנכתב כאן בנושא הקורולה ?

3. "רכב לימון" - רכב בעייתי ? האם למדתי מושג חדש ? :-)

1. במקרה של ה- 307, ע"פ הכתבה שפורסמה לא מזמן ב"וואלה רכב", אני מבין שהבעיות החשמליות לא עצרו רק ברכב שדיברתי עליו. http://cars.walla.co.il/?w=/4700/1427292

2. בנושא הקורולה אין שום ספק שיש פה בעיה כלשהי במנועים, רק לא ברור לי האם זה גם משותף לראנקס ע"פ התגובה האחרונה, אך אברר את הנושא.

3. "רכב לימון" זהו רכב ספציפי בסידרה שלמה של רכבים, שיוצא "דפוק".

לדוגמא מיוצרים 1000 מכוניות מסוג "פיג'ו 307", ורק רכב אחד סובל מבעיות שונות.

פורסם
1. במקרה של ה- 307, ע"פ הכתבה שפורסמה לא מזמן ב"וואלה רכב", אני מבין שהבעיות החשמליות לא עצרו רק ברכב שדיברתי עליו. http://cars.walla.co.il/?w=/4700/1427292

2. בנושא הקורולה אין שום ספק שיש פה בעיה כלשהי במנועים, רק לא ברור לי האם זה גם משותף לראנקס ע"פ התגובה האחרונה, אך אברר את הנושא.

3. "רכב לימון" זהו רכב ספציפי בסידרה שלמה של רכבים, שיוצא "דפוק".

לדוגמא מיוצרים 1000 מכוניות מסוג "פיג'ו 307", ורק רכב אחד סובל מבעיות שונות.

1. קיבלתי, וויתרתי על 307 :-), תודה רבה.

2. מזל שלא קניתי בינתיים :-) תודה.

3. למדתי משהו :-)

פורסם

לצערי, הלינק שצירפתי משום מה לא פועל.

STIO, אם תיכנס לגוגל "טויוטה P0420", תראה שהתקלה המדוברת מתרחשת גם בראנקס 2003-2004 (לא פחות מקורולה):

http://www.google.co.il/search?q=p0420+%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94&hl=iw&rls=GGLJ,GGLJ:2009-04,GGLJ:iw&filter=0

http://www.google.co.il/search?hl=iw&rls=GGLJ,GGLJ:2009-04,GGLJ:iw&q=toyota+p0420&start=20&sa=N

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה לכולם על העזרה !

החלטתי להתמקד ברכבים הבאים (אם למישהו יש משהו להוסיף, זה הזמן :-))

פוקוס, אלמרה, סיוויק, מאזדה 3 ו C4

(כאשר הפוקוס מובילה ולאחריה האלמרה, וכנראה שהשאר יקרות מידי, אבל אבדוק מחירי ליסינג)

הבעיה היא שכאשר אני רוצה לחפש במחירונים, אני לא יודע איזה דגם לבחור,

אשמח אם תוכלו לומר לי עבור כל רכב, איזה דגם עלי לבחור כדי לבחור מחירים.

תודה רבה.

פורד פוקוס :

GHIAGHIA אוטומטי 1.6

אוטומטי 1.6 5 דלתות,

LX אוטומטי 1.6 03-05

TREND אוטומטית 1.6

TREND X אוטומטית 1.6

TREND אוטומטית 5 דלתות 1.6

TREND X אוטומטית 5 דלתות 1.6

ניסן אלמרה :

PERFECT אוטומטי 1.8

PERFECT אוטומטי 1.8 5 דלתות

TEKNA אוטומטי 1.8

TEKNA אוטומטי 1.8 5 דלתות

הונדה סיויק :

LS אוט' צורה חדשה 1.6 (03-06)

ES אוט 1.6

S אוט' 5 דלתות 1.6

LS אוט' 5 דלתות 1.6 (01-05)

EX אוט' צורה חדשה 1.6 (04-06)

ES אוט' 5 דלתות 1.6

סיטרואן C4 :

PK SX אוט' 1.8

SX אוט' 1.8

פורסם

הי

ה-C4 חולקת את אוטו מנוע וגיר כמו ה-307 וסוחבות אותו הדבר. אני לא בקיא לגבי מערכות החשמל. לפני כשנתיים נסעתי על שתיהן ובסופו של דבר בחרתי ב-307 מפני שהיא פחות מצועצעת מה-C4.

You can’t really know someone until you fight them

• תוכן חדש...