Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר מעוניין להרחיב את צי מכוניותיו ברכב חדש-ישן או ישן-חדש נוסף. הצעתי את עזרתי בחיפוש אחר הרכב המתאים עבורו ובמסגרת התקציב שלו. חשבתי כי בעדיפות לרכוש רכב מחבר מועדון, או לפחות מחבר בפורום.

ביותר ממחצית מהודעות המכירה נכתב "לרציניים בלבד" ואין אזכור למחיר המבוקש.

יתכן שזה רק אני ההדיוט שלא מבין מיהו "רציני" והאם המוכר יסרב למכור למי שאינו "רציני"? האם רציני הוא מי שנולד לאמא רצינית? או אולי "רציני" הוא מי שיהיה מוכן לשלם כל מחיר בלי לשאול שאלות?

ועכשיו ברצינות, חברים יקרים. אם אתם מעונינים שלא יבלבלו לכם את המח, ציינו את המחיר המבוקש. הרי אין מדובר בסוד מדינה שהצנזורה לא תאשר פרסומו.

מודעות אלו שקהל היעד שלהם הוא "רציניים בלבד" ללא ציון המחיר גורמות תחושה מיידית של אי נוחות ורתיעה מליצור קשר עם המוכר. כמו גם חשיבה בלתי נמנעת כי מנסים לעבוד עליי ולמשוך אותי למלכודת, הריי אני "רציני" ז"א שאני מוכרח לקנות את הרכב אם כבר יצרתי קשר.

בקיצור, יותר פרטים במודעה לגביי הרכב והמחיר המבוקש ופחות ברבורים שמכוונים לאגו של הקונה ה"רציני" יחישו את המכירה.

לא חקרתי את הדבר לעומק, אך על פניו נראה כי אותן מכוניות למכירה ללא מחיר במודעה נשארות בשוק זמן רב יותר ללא קונה.

נקודה למחשבה

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מודעות אלו שקהל היעד שלהם הוא "רציניים בלבד" ללא ציון המחיר גורמות תחושה מיידית של אי נוחות ורתיעה מליצור קשר עם המוכר. כמו גם חשיבה בלתי נמנעת כי מנסים לעבוד עליי ולמשוך אותי למלכודת, הריי אני "רציני" ז"א שאני מוכרח לקנות את הרכב אם כבר יצרתי קשר.

לא חקרתי את הדבר לעומק, אך על פניו נראה כי אותן מכוניות למכירה ללא מחיר במודעה נשארות בשוק זמן רב יותר ללא קונה.

נקודה למחשבה

לא הייתי יכול לנסח את זה טוב יותר. כל הכבוד.

פורסם

הצדק איתך.

היה לי פעם חבר טוב שעבד למיחייתו כסטאנד-אפיסט במועדון הקאמל קומדי קלאב.

במשך מספר שנים אף אחד לא הסכים למכור לו רכב, (למרות שהסכים לשלם את המחיר שביקשו) עד שנאלץ להזמין רכב חדש, מהחברה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

היה לי פעם חבר טוב שעבד למיחייתו כסטאנד-אפיסט במועדון הקאמל קומדי קלאב.

.

ונראה לי שהיום הוא מנהל בפורום אספנות ... :)

ביי ויום נפלא.

אבי

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אני לא רוצה לדבר על המודעות בפורום, אבל אני מאד אוהב את המודעות למשל ב"יד2" בנוסח: "הרכב חדששששששששששש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! נוסע פצצהההההה!!! לבוא ולהגנב!!!!! רק חסר סטרטר, והוא יסע בן זונה!!!!!! מחיר מציאה, אני מוכר כי אני חייב כסף דחוףףףףף!!!!" (ובתמונה, אם יש בכלל- רואים איזה עב"מ חצי מפורק בכלל)

או ש: "מדובר ברכב הנדיר והיחיד מסוגו בארץ, אולי בעולם, רכב אספנות- הוצאות נמוכות על הביטוח וטסט, כדאי במיוחד!" (כמובן, שבתמונה רואים איזו וולוו מכוסחת).

וכמובן, יקירנו: "לרציניים בלבד", ללא ציון מחיר!

לא יודע מה איתכם- אני, כשאני רואה את אחד הניסוחים הנ"ל, או בסגנון- אוטומטית עובר הלאה, כי אני יודע, שמדובר במוכר לא רציני! שימשיך לחפש את הפראייר ה"רציני" שלו!:lol::wink:

בעיניי, המוכר רציני באמת- חייב לציין כמה שיותר פרטים על האוטו, וגם את המחיר, גם אם המחיר גבוה- עדיין עדיף לדעת נקודת ההתחלה לפחות! כי וואללה- אין לי זמן מיותר להתקשר כל פעם למישהו, ולשמוע שרוצה מחיר משולש וחסר כל היגיון על משהו! קצת כבוד לזמן של אחרים לא יזיק לאף אחד!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

בפורומים בהם אני גולש בחו"ל יש מבנה סטנדרטי למודעות מכירה וחובה על פרסום מחיר, דרך תקשורת ומצב הפריט הנמכר - אחרת המודעות מוסרות מהאתר. כך האתר מקדם "מחיר שוק" לפריטים הנמכרים ומונע כל מיני מניפולציות ובייחוד יוצר תנודתיות גבוה יותר בשוק מכירות החלפים והרכבים.

סתם נקודה למחשבה שהייתי מקווה שתאמצו.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

הלוואי!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

הבעייה מתחילה ונגמרת בפער בין הקונה לבין המוכר,

המוכר כל רצונותיו וצרכיו הם להיפטר מהרכב מסיבותיו הוא, ברווח הגדול ביותר שהוא יכול ליצר לעצמו.

הקונה מחפש את מציאת חייו!

למוכר בדרך כלל אין סנטימנטים לרכב ובמידה וכן הם מתבטאים במחיר הנדרש.

אספני הרכב והחובבים, הם זן נדיר של אנשים, הם רואים ברכב אישיות ולא רק מכונה ולכן התעללות ברכב

משולה בעיניהם להתעללות בבעל חיים, לא פעם נרכשת גורטאה (שבעיניי כל מתאימה בדרך כלל להשלכה למזבלה

הקרובה), בכסף מלאה ולרוכש היא ניראת כדבר הטוב ביותר שקרה לו בחייו.

אנשים מסויימים מנצלים זאת לעשיית רווחים, הם מגעים ממקום אחר, ואנחנו באים ממקום אחר...

מצאי הרכבים המעניינים באמת מבחינת אספנות הוא מצומצם רוצה לומר כמעט ולא קיים, ומה שנישאר הן מכוניות ישנות

שרובן במצב רע, אבל מי שמחפש רכב שהיה נפוץ בעבר, כמו אותה אסקונה מדוברת באחד השירשורים, קרוב לוודאי

שאם יפעיל את האמצעים הראויים ימצא אחת נוספת במחיר שפוי..

התרופה היא לתת לטלפון של המוכר בעל העיניים הגדולות לדמום, חודש, חודשיים, שלושה, הוא כבר ירד מהעץ בעצמו!

ואם לא....שיחנק!- רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
הבעייה מתחילה ונגמרת בפער בין הקונה לבין המוכר,

המוכר כל רצונותיו וצרכיו הם להיפטר מהרכב מסיבותיו הוא, ברווח הגדול ביותר שהוא יכול ליצר לעצמו.

הקונה מחפש את מציאת חייו!

למוכר בדרך כלל אין סנטימנטים לרכב ובמידה וכן הם מתבטאים במחיר הנדרש.

אספני הרכב והחובבים, הם זן נדיר של אנשים, הם רואים ברכב אישיות ולא רק מכונה ולכן התעללות ברכב

משולה בעיניהם להתעללות בבעל חיים, לא פעם נרכשת גורטאה (שבעיניי כל מתאימה בדרך כלל להשלכה למזבלה

הקרובה), בכסף מלאה ולרוכש היא ניראת כדבר הטוב ביותר שקרה לו בחייו.

אנשים מסויימים מנצלים זאת לעשיית רווחים, הם מגעים ממקום אחר, ואנחנו באים ממקום אחר...

מצאי הרכבים המעניינים באמת מבחינת אספנות הוא מצומצם רוצה לומר כמעט ולא קיים, ומה שנישאר הן מכוניות ישנות

שרובן במצב רע, אבל מי שמחפש רכב שהיה נפוץ בעבר, כמו אותה אסקונה מדוברת באחד השירשורים, קרוב לוודאי

שאם יפעיל את האמצעים הראויים ימצא אחת נוספת במחיר שפוי..

התרופה היא לתת לטלפון של המוכר בעל העיניים הגדולות לדמום, חודש, חודשיים, שלושה, הוא כבר ירד מהעץ בעצמו!

ואם לא....שיחנק!- רן

יש ביד שניה רכב שנדלקתי עליו לפני שקניתי את האימפלה,הוא לא ציין מחיר ובגלל זה לא התקשרתי אליו,במידה וכולנו לא נתקשר לזה שלא מציין מחיר ,אני מאמין שלא יקח זמן רב ...ויהיה מחיר.

פורסם

אני ייתן דוגמא, הבנאדם יפרסם רכב אספנות כלשהו במחיר שלך ייראה יקר ואתה חושב שזה לא מוצדק, ובלי לברר ישר תעבור למודעה הבאה.

והמוכר התמים יש לו סיבה שהוא מוכר במחיר כזה, אולי הוא הרכיב את הרכב מ-0 והזמין חלקים מכל רחבי העולם?

אולי הוא השקיע ברכב יותר ממה שהוא שווה?

מכיוון שהמוכר לא רוצה שישר תעבור מודעה, הוא יעדיף להסביר לך מדוע הוא לוקח מחיר כזה כדי שזה ישמע לך הגיוני יותר.

אבל רוב המוכרים לא באמת כאלו לכן רצוי לפרסם מחיר.

פורסם

אבל תסכים איתי, שאם בן אדם מפרסם, למשל רכב "עממי" כמו אסקונה ב-50 אלף שקל- זה באמת לא הגיוני, ולא יעזור לו שום הסבר מדוע הוא רוצה את זה, אלא אם, באמת, שם בבגאז' תיק עם ה-45 הנותרות!:wink: נו, ונניח, לא היה מפרסם את המחיר, והיית מתקשר ומגלה, שזה מה, שהוא רוצה- לא היית ישר אומר "תודה רבה, להתראות"? מה היית, מנסה להוריד ל-6 אלף שקל ממחיר כזה? -בחייך!

להבדיל- אם אני אראה, נניח, אוטו כלשהו, שרוצה מאד, והמחיר יצויין, ויהיה יותר גבוה ממה שציפיתי ואני מוכן לשלם- בכ"ז אתעניין ואראה, מה מו מי, אם אראה, שהמוכר אכן רציני! שוב- לי אישית לא בא לשמוע זיוני שכל, למה "האוטו הזה הכי טוב, לא תמצא כזה במחיר כזה", וכ"ד-דבר איתי בכסף, בבקשה! לא באתי להרצאה בפילוסופיה- באתי ליקנות, או לא ליקנות! זהו!:evil:

פורסם

הבחור שמוכר את האסקונה באמת נשמע ממש הזוי ואין שום סיבה לקנות ממנו, חוץ מזה הוא שיקר במודעה אז בכלל.

זה מקרה מיוחד אין רבים כאלה.

סתם דוגמא, אם הוא היה מפרסם את האסקונה ב15k זה גם היה נשמע הרבה לאסקונה, אבל הייתי חושב שכנראה הרכב ממש מקורי ויש לך על מה להתווכח.

ברור שאף אחד לא ירכוש אסקונה ב50k אבל אולי הבנאדם ימצא מישהו פראייר וימכור לו ב20k.

ואני מזכיר, רק אמרתי למה אני חושב שאנשים לא נותנים מחיר, אבל ברמת העיקרון תג המחיר יפנה אלייך יותר קונים.

פורסם

פרסום מודעה ללא מחיר מראה על כוונות לא רציניות של המוכר - שיתכן וסתם מגשש לגבי ערך הרכב וזה ממש כמו ששואלים אותי ברמזור "מוכר? מוכר?".

אם יש מישהו שבאמת רוצה למכור שינקוב במחיר או לכל הפחות הערכה של מחיר - יש בזה יושר והגינות מסחרית, בייחוד בוק האספנות.

יתר על כן - אני חושב שמתן במה ל"גישושים" כאלו זה לא רציני ומעודד את התופעה הזו ולכן הסרה של מודעות שהן סתם "שופונ," יש לי אוטו ותציקו לי עליו" הנן מיותרות ולדעתי לא כאן מקומם.

אם מודעות כאלו יוסרו אז אנחנו נזכה לראות הצעות אמיתיות של אנשים שבאמת מוכנים למכור ולא מפזרים סתם הצהרות על כוונותיהם.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

תופעה שמעצבנת אותי יותר זה אנשים שמנסים להוריד במחיר בשביל ההרגשה הטובה.:evil:

ואח"כ אתם מתפלאים למה המחירים גבוהים מהערך האמיתי

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

אני מסכים שצריך לפרסם מחיר אבל לגבי הניסוח "לרציניים בלבד" אין לי טענה כיוון שאני יודע מניסיון של מכירה של דברים אחרים שהרבה מיתקשרים סתם בשביל לגשש ולראות על מה מדובר בלי כוונה לקנות, או לראות אם ניתן להוריד הרבה במחיר,

"אין בעיה אני מגיע לראות היום" ובסוף לא שומעים מהם.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תוכן חדש...