Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייבוא מחשב נייד מארה"ב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אהלן

אני מעוניין להזמין מחשב נייד בארה"ב, ושקרובי משפחה ישלחו לי אותו לארץ. אני קצת בור בענייני עלות אז אני אשמח שמנוסים בדבר ישפכו קצת מידע...

כמה עולה בערך משלוח של מחשב נייד מ-LA לארץ? (UPS? FEDEX?)

כמה יעלה מכס + מע"מ?

יש אפשרות זולה יותר?

תודה מראש,

תומר

172

פורסם

האם עשית השוואה ביחס למחירים של ניידים בארץ ?

היות ומחירי הניידים ירדו פלאים בשנים האחרונות לדעתי לא כדאי לשלוח מחו"ל לארץ עקב

עלות לא מבוטלת של משלוח( +ביטוח משלוח? ) , מכס \ מע"מ .

אלא אם כן אתה קונה שם ובא איתו בטיסה לדעתי לא שווה.

סתם לדוגמא אני קניתי נייד לפני כמעט 4 שנים בארה"ב והוא עלה שם 1300 דולר ,

בזמן שבארץ הוא עלה יותר מכפול , וכמעט גם לא היו ניידים עם נתונים כאלה בארץ.

וזה כאמור היה מזמן וכמו שרשמתי המחירים של ניידים היום ממש לא גבוהים.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

לפני חודש הביאו לי מארה"ב מחשב שהזמנתי בAMAZON בעלות של +-2000 דולר כולל איבזור נוסף.

בארץ, המחשב לבד (בלי האביזרים) ובגרסאתו היותר חלשה (מעבד, זכרון, HD וכו') - מתחיל ב13-15 אלף שקל (תלוי בחנות).

ככה שההפרש עדיין קיים, וכמו שהמחירים ירדו בארץ הם ירדו גם בחו"ל.

לפי מה שנאמר לי כשביררתי על נושא ה"ייבוא אישי" (לפני שידעתי שתהיה לי הזדמנות להביא את המחשב עם מישהו),

על מחשבים ניידים יש רק 15.5 אחוז מע"מ.

משמע, כמעט בכל מחשב שתקנה - זה עדיין משתלם.

לגבי משלוח, במקום UPS/FEDEX, לך על EMS. שירות לא פחות טוב בהרבה פחות כסף.

שמעתי מחברים שאני לומד איתם על דיילים/דיילות שמנצלים את הטיסות לארה"ב (ולפעמים גם לאירופה (בעיקר איטליה בשביל הiPhone החדש)) כדי להביא מכשירי iPod/iPhone וכו' לאנשים בארץ תמורת "עמלה".

אם נצא מנקודת הנחה שזה יכול לחסוך לך גם את המשלוח וגם את המכס, שווה לנסות למצוא איזה דייל/ת בקרב חברים או קרובי משפחה, ולהציע לו כמה מרשרשין תמורת השירות :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

עייפתי מלמצוא קשרים, דווקא בן דוד שלי חוזר בשבוע הבא מ-LA, אבל המחשב שאני רוצה יהיה מוכן לפי האתר של DELL רק בעוד שבועיים וחצי (Inspiron Studio XPS 13). אז הרמתי ידיים ואני מתכוון ללכת על משלוח ולשאת את עלויות המיסים.

Discover - המחשב מגיע לארץ ואני אוסף אותו מהמכס בת"א? גם אני שמעתי שאין מיסים פרט למע"מ על מחשבים ניידים... איך אני משלם את המע"מ? אני אברר בGOOGLE לגבי הEMS.

172

פורסם

למה לקנות מהאתר של DELL ? עשית לעצמך SPEC מיוחד?

כשאני באתי להזמין את המחשב האתר של סוני אמר לי שבועיים לאספקה והיה לי רק ~שבוע (עם כריסמס באמצע).

נכנסתי לAMAZON, חיפשתי את הדגם שרציתי, מצאתי אחד שעומד בדרישות, התפשרות קלה מצד אחד ובונוס אחר מצד שני, חסך לי ~100 דולר לעומת המחיר באתר של סוני,

והכי חשוב - פחות מ24 שעות ממועד ביצוע ההזמנה, החבילה כבר הגיעה ליעדה בארה"ב.

אז כנס לAMAZON (או כל אתר אחר שתמצא זול ב shopping.com), תעשה חיפוש על הדגם (כי DELL ממש לא נדירים) - ותזמין.

מאיפה תאסוף אותו מאוד משתנה לפי גודל החבילה של המוצר והסכום אותו אתה נדרש לשלם.

חבילות מעל גודל מסויים לא יגיעו לסניף קטן ליד הבית ומעל סכום מסוייים יחכו בבית המכס בת"א.

את המע"מ אתה נדרש לשלם במזומן בלבד בבנק הדואר (בד"כ באותו מקום ממנו אתה לוקח את החבילה).

פורסם

מניסיון של משלוח בFEDEX של המק לפני כחודשיים,עלות משלוח כ220$

המחשב הגיע לדלת לא לפני ששילמתי לFEDEX עוד 130 ש"ח של "עמילות מכס" שלהם בארץ

בעקרון על מחשבים אין מס אלא רק מע"מ, קח בחשבון אם שתשלח בEMS סיכוי גבוה שתצטרך לגשת לשחרר את המחשב במכס ולהציג קבלה.

במקרה שלי החבילה לא נפתחה כלל ולא הייתי צריך לשלם אפילו מע"מ למרות שהייתי מוכן לעשות את זה

שים לב שבUPS,FEDEX וכו עלות המשלוח היא לפי משקל וגודל החבילה,במקרה שלי היה מדובר בחבילה של 10פאונד (כ 5 ק"ג) שזה דיי הרבה

פורסם
עייפתי מלמצוא קשרים, דווקא בן דוד שלי חוזר בשבוע הבא מ-LA, אבל המחשב שאני רוצה יהיה מוכן לפי האתר של DELL רק בעוד שבועיים וחצי (Inspiron Studio XPS 13). אז הרמתי ידיים ואני מתכוון ללכת על משלוח ולשאת את עלויות המיסים.

EMS.

איזה מחשב אתה רוצה ?

INSPIRON 13

XPS M1330

או studio (15"/17")

אם בן דודך מגיע לארץ עוד שבועיים ואתה לא מתעקש על קונפיגורציה ספציפית שהרכבת - אז אני מאוד ממליץ שהוא יביא לך את המחשב פיסית (כמובן אם אין לו בעיה עם זה...). זה יהיה הרבה יותר זול. ישנה דרך לקנות מדל מחשבים שהזמנתם בוטלה בעבר, בזמן אספקה קצר - יומיים עד 5 ימים, אך הקונפיגרציה שלהם נתונה ולא ניתנת להתאמה אישית.

בכל מקרה, בכל אחת מההזמנות המרובות שלי מדל בשנים האחרונות - תמיד הגיעו המחשבים לפני הזמן. וגם אם ותראה שבכל זאת המחשב לא יגיע בזמן - תוכל לבטל את ההזמנה אפילו אם המחשב כבר נשלח !

פורסם

תאמת שבן דוד שלי טס כבר מ-LA ל-NY ואני לא יודע בדיוק איפה הוא גר ולא נעים לי לשגע אותו.

מה גם שאני מחפש ברשת Studio XPS 13, ולא ממש מוצא... אולי בגלל שזו סדרה חדשה.

אין לי בעיה לנסוע למכס, וגם לא לשלם 15.5% מע"מ, וגם לא עוד 50-60 (??) דולר על משלוח EMS. העיקר שיגיע.

עם כל זה, המחשב יעלה בסביבות ה-1600 דולר שזו די מציאה.

ואם דודה שלי תשלח לי את המחשב בתור "מתנה"?

172

פורסם

מה גם שאני מחפש ברשת Studio XPS 13, ולא ממש מוצא... אולי בגלל שזו סדרה חדשה.

אתה גם לא תמצא, פשוט כי אין דבר כזה....

יש מחשבים מסדרת STUDIO, יש מסדרת XPS ויש גם INSPIRON 13 .

אבל אין מחשב שהוא הכלאה של השלושה !

פורסם

איזה כיף זה לזרוק הצהרות לא מבוססות לאוויר?

דל השיקו בתערוכת CES האחרונה את הSTUDIO XPS 13

והוא צפוי להגיע לחנויות בארה"ב במהלך פברואר.

http://www.engadget.com/2009/01/09/dell-studio-xps-13-and-16-hands-on/

טומי, במקומך הייתי מחכה כבר ל-DELL ADAMO. עדיף...

http://www.engadget.com/2009/01/09/dells-ultra-thin-adamo-laptop-set-free

עריכה:

הStudio XPS13 אפילו מופיע באתר של דל..

http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/laptop-studio-xps-13?c=us&cs=19&l=en&s=dhs

פשוט האספקה שלו לחנויות הקונבנציונליות עדיין בשלבי טיפטוף, אשר יתגבר לאורך חודש פברואר.

פורסם

ה-Studio XPS הוא סדרה חדשה שהיא מן הכלאה של XPS עם Studio.

Discover - מה זה ה-ADAMO הזה? מה יהיה התמחור שלו? ומתי אמור לצאת (התעצלתי לקרוא את הכתבה :-D)?

לגבי ה-EMS- יש ביטוח?

172

פורסם

אם אתה מצהיר על שווי חבילה ומה יש בתוכה אז יש ביטוח בדרך כלל עד שווי מסויים אם התכולה יקרה יותר ניתן לבטח בעוד כמה גרושים את השווי

פורסם

אם אתה עושה משלוח מומלץ דרך EMS - USPS שזה הדואר הרגיל שלנו ושלהם. משלוח לא יעלה על ה 100$ אולי אפילו זול יותר.אני הזמנתי בדרך הנ"ל והגיעה לארץ תוך שבוע (פה התעקב כי זה היה תקופה של חגים)

אין מכס (זאת הסיבה שצריך לשלוח דרך דואר רגיל ולא לשלם עמלות) יש מע"מ 15.5% נכון שלפעמים רוצים לעבוד על מערכת ולרשום סכום נמוך כדי להמנע מתשלומי מע"מ אבל אם המוצר יעבד הפיצוי שתקבל יהיה על אותו הסכום שהצהרתה לכן עדיף לרשום סכום אמיתי.

רוב הסיכוים כי תקבל את המוצר בסניף הדואר שליד הבית מכיוון שאין תשלומי מכס.

אני קניתי מ EBAY.

פורסם

נשמע הגיוני. היום אספתי חבילה ששקלה 8 פאונד (נשלחה מארה"ב דרך USPS) שהמשלוח שלה עלה 45$. כמה דברים לשים לב:

א) תוודא שספק הכוח הוא 110-230V, אחרת תצטרך להיסחב עם שנאי. הרוב המכריע כאלה, רק תוודא

ב) תצטרך לגשת למישהו שיצרוב\ידביק (לא עשיתי את זה אף פעם) אותיות עבריות על המקלדת

ג) לאסוף משהו מהמכס ברחוב ההגנה בת"א זה לא פחות משואה. אם הם רואים שם משהו "אלחוטי" הם מבקשים שתציג אישור משרד התקשורת וכל מיני דברים מופרכים שכאלה. לא יודע איך זה עם לפטופים.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

• תוכן חדש...