Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כחלק מתהליך השיפוץ של האסקורט פתחתי את הבוכנות של הבולמים הקדמיים. רוקנתי את הנוזל לתוך כלי ( נוזל בצבע ירוק).

ב- Workshop manual כתוב שצריך להשתמש בנוזל M-100502-E בכמות מדוייקת 260cc.

לא נראה לי שיש מספיק בנוזל שהוצאתי ובכל מקרה אם כברמשפצים, אז מחליפים.

מישהו יודע איפה אפשר לקנות את הנוזל ואם יש תחליפים מוכרים?

טייפ סלילים, פטר והזאב, קומודור 64 ו... פורד אסקורט לבנה

פורסם

לאופנועים יש שמן איכותי לבולמים, מה שאתה צריך לנסות ולברר הוא את הצמיגות הנחוצה לך.

השמן מגיע בבקבוק של ליטר ככה שאחד יספיק לך.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

איך אני יכול לדעת מה הצמיגות הנדרשת?

אפשר להניח שבכל הבולמים +/- אותו סוג שמן?

פורסם

טוב אז עם הרבה מאמץ, מצאתי תשובה באינטרנט. שווה לכל מי שמתכוון להחליף שמן בבולמים של פורד (אסקורט, קפרי, זפיר ועוד..)

http://groups.msn.com/galeforcezephyrs/techboard.msnw?action=get_message&mview=0&ID_Message=1683&LastModified=4675652665083154793

בגדול התחליף ל M-100502-E הוא שמן Castrol מסוג AWH46 שמתאים מבחינת הצמיגות וההתנהגות המכנית.

יש בתשובה באותו פורום גם אזהרה שלא להשתמש בשמן המשמש למזלג אופנועים...

עכשיו נותרה השאלה: איפה קונים כזה שמן?

בקרוב...

OAWH46%20205L.jpg

פורסם

בגדול כן. אפשר להחליף את סוג השמן באותה משפחה של שמנים כדי לקבל התנהגות שונה של הבולם.

פורסם

אני לא מבין למה אתה רוצה להסתבך עם החלפת שמן בבולם, זה ניראה לי הזוי להחליף שמן כשלא בעיה להשיג בולמים חדשים,

כיצד בכלל ניתן להחליף, הבולם מרותך מלמעלה ולמטה ??

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אני מתאר לעצמי שקיימת כאן שאלה של עלות מול תועלת.

אולי מילוי עצמי של שמן בבולם יכול לתת אחלה פיתרון במקום לרוץ לקנות חדש.

פותח השרשור, אשמח אם תוכל לתת רשמים לאחר המילוי במידה ותמצא.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

אשמח לשמוע על מה האזהרה מתבססת,

כלומר למה לא להשתמש בשמן עם צמיגות זהה שמתוכנן במיוחד לעבודת מתלה(בלי הקצפה או כל דבר אחר שגורם למתלה להתנהג שונה לאחר עבודה).

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

קודם כל, למען הגילוי הנאות, אני לא בעל מקצוע בתחום. למעט השכלה רלוונטית, הגיון ובעיקר לימוד מנסיונים של אחרים אין לי את הכלים לתת תשובות נחרצות.

ל- XOFIRX - הבולם לא מרותך מלמעלה ומלמטה. באסקורט הבולם הוא חלק מכל הרגל שעליה מורכב הבלם והגלגל (להבדיל ממכוניות שבהם הבולם בא בנפרד - בוכנה שמתיישבת בתוך הרגל). צירפתי עבורך את תרשים ההרכבה. כשפותחים את הבולם יש בסה"כ 3 Oring שצריך לבדוק שהם בסדר והנוזל הדורש השלמה במידה וחסר. אני מניח שאפשר להתאים לתוך הצינור גם בולם מתקדם יותר - מערכת סגורה, אבל אני הולך על מקורי. ולבסוף, גם אם אקנה בולם ששכב באיזשהו מחסן 30 שנה (אין כאלה חדשים), לא בטוח שהאטמים שלו בסדר ולא הפכו לפחוסים, ולכן בכל מקרה צריך לפתוח את הבולם כדי לבדוק.

ל- amitexc לפי מה שהבנתי האזהרה מתבססת על הבדלים משמעותיים בצמיגות. תכנון בולם מתייחס לשטח המעבר של השמן ולצמיגות שלו. ככל שהחרירים שדרכם עובר השמן קטנים יותר השיכוך גבוה יותר, ככל שהשמן צמיג יותר כנ"ל. אם לשם דוגמא המזלג של האופנוע תוכנן לשמן מאד דליל (חרירים קטנים) לשים את השמן הזה לבולם שתוכנן לשמן צמיג יגרום לתת שיכוך באותו בולם. מעבר לכן, כל השמנים ההידראוליים מכילים תוספים נגד שחיקה, תוספים העוזרים לשמן להתמודד עם טמפ' קיצון ועוד, כך שהפרמטר העיקרי להבנתי הוא צמיגות.

לאאוץ - בבקשה.

Front Suspension.jpg

IMG_7021.jpg

IMG_6581.jpg

IMG_6604.jpg

פורסם

נראה לי שעשו הסבה למתלים של mk2.

עד כמה שאני יודע בפורד אסקורט mk1 הבלמים הקידמיים והאחורים הם מסוג תוף (דראם).

בתמונה השניה משמאל רואים את הקליפר וזה בלמי דיסק.

בנוסף אני מביט על ספר היינץ שיש לי(אסקורט mk2 )

כמות הנוזל (325cc (+/- 15 cc

סוג השמן ford sm6c-1003-a

אין לי מושג איזה שמן זה.

ירון מאיר

פורסם

ניתן להשיג את השמן לבולמים(של האופנועים) במגוון צמיגויות החל מ2.5 עד 15.

אם תוכל לברר מה הצמיגות של השמן שאתה מחפש, והוא לא עולה על 15(מה שקשה לי להאמין)

אני הייתי ממליץ לך כן להשתמש בשמן של האופנועים, לתפקוד הבולמים באופנועים יש חשיבות גדולה מאוד להתנהגות הבולם ומאוד חשוב שההתנהגות הזאת תשאר זהה לאורך כל הרכיבה, לשם כך השמן מכיל תוספים רבים שבין הייתר מונעים הקצפה של השמן.

מבלי לזלזל בקסטרול שאתה מחפש אני לא חושב שהוא יהיה מספיק טוב לאופנועים..

ה"חיסרון" האמיתי של השמן של האופנועים הוא המחיר, הוא עולה באיזור ה80-100 שקל לליטר.

היות ובבולמים שברכב שלך נכנסת אותה הכמות שמן +- המחיר לא משמעותי.

פורסם

א. לא ידעתי שהיה דבר כזה,

ב. אני עדיין חושב שאתה סתם מסבך את עצמך, כל החלקים שלך זהים לקפרי ולכן עדיף להשתמש בבולמים ממלאי ישן שניתן להחליף בכל זמן שתחפוץ, המיכל שמן שאתה הולך לקנות יעלה נניח 100 ש"ח, אני יכול להשיג לך בולמים חדשים באריזה (ממלאי ישן) ב-150 ש"ח וללא צורך בהתאמות, אז למה לעבוד קשה כשהרעיון שלך יכול להיות לא יצא טוב כשתרכיב הכל בחזרה ?

אני מבין את העניין של המקוריות אבל לא רואים את זה, וחוץ מזה צריך להיות לך בלמי תוף מקדימה כך שכבר אין את עניין המקוריות.

יש לי בולם משומש שאתה יכול להתנסות עליו אם אתה רוצה.

ותאמין לי שבאמת חשוב לי שהשיפוץ שלך יצליח בצורה הטובה ביותר :-)

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
נראה לי שעשו הסבה למתלים של mk2.

עד כמה שאני יודע בפורד אסקורט mk1 הבלמים הקידמיים והאחורים הם מסוג תוף (דראם).

בתמונה השניה משמאל רואים את הקליפר וזה בלמי דיסק.

בנוסף אני מביט על ספר היינץ שיש לי(אסקורט mk2 )

כמות הנוזל (325cc (+/- 15 cc

סוג השמן ford sm6c-1003-a

אין לי מושג איזה שמן זה.

ירון מאיר

ירון, קיים MK1 עם בלמי דיסק מקדימה...:-)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...