Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הפרוצדורה להחלפת מנוע ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי רכב לפרוק מהבעלים החוקי, הרכב הורד מהכביש (ואני בספק אם הבעלים זוכר את מס הרישוי) והרכב עבר אליי לפרוק,

אני מעוניין להתקין את המנוע המפורק אצלי ברכב, מה הפרוצדורה שאני צריך לעשות בלי להטריח את הבעלים ?

האם ניתן להשיג שטר מכר במקום חוץ ממשרד הרישוי ?

בחיפוש לא מצאתי תשובה מספקת שתואמת למצב שלי.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

בעיקרון- אתה חייב מסמך כלשהו, שמוכיח את מקור המנוע, בלי זה לא יאשרו לך... או ש... אתה מבין...:twisted: אז, אתה כן חייב את המספר של האוטו, דרך אגב- ללא המספר- איך בכלל תוכיח, שקנית את האוטו ממנו? מה, תכתוב בזכרון דברים: נקנה רכב מסוג פורד קאפרי (למשל), בצבע "..." מ"..."? נראה לך, שזה יתפוס? אגב, איזה אוטו זה?

אם עד כדי כך הוא לא זוכר את המספר, אבל בטוח, שהוא הבעלים ה"רשום" של האוטו- תגשו למשרד הרישוי, ותבררו לפי מס' השלדה את מספר האוטו, הם יכולים לעשות את זה, כמובן, אם הבחור אכן הבעלים "על הנייר" של האוטו! תזכור את מה שאני אמרתי- האוטו תמיד נשאר רשום על הבעלים האחרון, זה, שהוריד אותו מהכביש, ואין כל בעיה (בשבילו) לקבל מידע עליו!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מעניין לעניין באותו העניין.

אם יש לי שני רכבים מאותו הסוג, ואני מעוניין להחליף בינהם מנועים. מה עליי לעשות מבחינת משרד הרישוי?

הרי אני לא צריך להוציא שטר מכר (שני הרכבים עם המנועים שלי), ואת העברת המנוע אני עושה באופן עצמאי ללא מגע יד מוסכניק.

יש למישהו רעיון?

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

במידה והחלפת מנוע עלייך לשמור את הרישיון הישן עם קוד המנוע הישן. ברגע שאתה מכניס את המנוע הישן לרכב אחר אתה מגיע עם הרישיון הישן והחדש (כדי להוכיח שהמנוע היה ברכב הזה לפני וכרגע יש מנוע חדש) ואז מאשרים לך אותו. במילים אחרות, המנוע הישן שייך לך מכיוון שהוא היה מותקן ברכב שלך לפני והמנוע החדש גם שייך לך מרגע שהוא מאושר ברישיון.

קח בחשבון שהמידע הזה לא בטוח ב-100%, זה נאמר לי מפי מכונאי שהחליף אצלי את המנוע.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מה שאני יודע מנסיון של חבר שכך שלחו אותו לעשות כשהגיע לטסט עם מנוע אחר מזה הרשום ברשיון הרכב:

הוא נשלח להביא אישור מהמשטרה שהמנוע חוקי. שם הסביר מאיפה המנוע (במקרה שלו הוא קנה את הרכב כך, לאחר שהבעלים הקודם הרכיב את המנוע האחר מפירוק של רכב שלם אותו הוא רכש ממוסכניק שרכש אותו מאדם אחר לחלקים - ד"א רכב שאפילו לא הורד מהכביש מבחינת משרד הרישוי), לאחר בירור קצר ואיתור בעלי הרכב ממנו פורק המנוע והאישור שלו (טלפונית) כי אכן הרכב / מנוע נמכר לפירוק והוא לא נגנב, הוא קיבל אישור מהמשטרה, חזר לטסט ונפטרה הבעיה.

מצד שני אם הבחור שקנית ממנו את הרכב ילך עם ת.ז למשרד הרישוי ויבקש להוציא רשיונות חדשים (אולי יצטרך גם פרט מזהה של הרכב אינני יודע זה נראה לי תלוי פקידה - בכל מקרה ניתן להעזר בחבר בעל גישה למסוף משטרתי וכדומה עלמנת לאתר את מ"ר של הרכב), זה יקל עליך בכל התהליך, תגיע לטסט עם רשיונות כתומים (הורדה לפירוק) של הרכב ממנו פורק המנוע ואישור בכתב מהבעלים הרשום שלו (עם כמה שיותר פרטים מזהים ועדיף גם צילום ת.ז) כי הרכב נמכר לך לחלקים.

ונראה לי שלא תהיה לך בעיה גדולה - מקסימום תתבקש להביא בנוסף אישור מכירה (שטר מכר סטנדרטי) סטנדרטי אותו ניתן להוריד דרך האינטרנט מהאתר של הדואר או של משרד הרישוי (אינני זוכר בדיוק) ולמלא את הפרטים.

זה מה שאני יודע.... קבל בערבון מוגבל, אבל ברגע שהכל חוקי אין לך מה לדאוג קצת בירוקרטיה והכל אפשרי :wink:

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

• תוכן חדש...