Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט קורבייר בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יתכן ולא כולם שמעו על הבריה הזו, אך קורבייר(1960-1969) היתה מכונית מעניינת מאד של GM. היה לה מנוע אחורי שטוח(בוקסר), מקורר אויר עם 6 צילינדר. בנוסף, היתה זו מכונית הטורבו הראשונה בעולם(בגרסתה הספורטיבית). בשעתה, התחרתה המכונית מול הקומפקטיות לבית פורד(פלקון וקומט), קרייזלר(וליאנט ולנסר) וגם מבית, מול פונטיאק טמפסט, עוד מכונית מעניינת.

על קורבייר נכתב הספר UNSAFE AT ANY SPEED של רלף ניידר, בעקבות נטייתה להיגוי יתר אובדני, שהסתיים בלא מעט נפגעים.

למען האמת, ההיסטריה היתה מוגזמת למדי, אך ראלף ניידר המריא בציבוריות האמריקאית למדרגת המוכיח בשער לענייני בטיחות.

בשנות הששים יובאה המכונית ארצה ע"י ליאו גולדברג - אלא שמעולם לא יצא לי לראות אחת בארץ.

האם מישהו נתקל בבריה הזו? האם מישהו ייבא אחת?

06e1_3.JPG

0bc0_3.JPG

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

זכורתני

באחד מימי ילדותי

בהיותי כבן 10

עם אהבה רבה ל TYPE3 שהיתה לנו

הגיע דוד רחוק שלי לארוע משפחתי ואנוכי

צהלתי ואמרתי - כרמן גיאה כרמן גיאה

ואז הוא לקח אותי לצד ואמר לי

קורבייר

היא נמכרה שנה שנתיים מאוחר יותר

ואין יודע מה עלה בגורלה

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

יש אחת בת"א לא יצא לי לראות אותה כי בעל הרכב תמיד עסוק, יש לו כמה רכבים ישנים, הוא דיבר איתי על הקורבייר לא ידעתי על מה מדובר הוא אמר שהוא יראה לי את הרכב אך זה לא יצא. לפי דבריו אם אני לא טועה 2 דלתות.

עכשיו כשראיתי את הרכב שבתמונה אני אלחץ עליו קצת.

פורסם

נראתה לפני כמה חודשים בהוואנה, קובה,

מה שיכול לרמז על כך שהיא יוצרה כבר בשנת 1959 - אז התחיל ה"אמברגו" האמריקאי על קובה. אין אפשרות יבוא משם....

IMG_0364 (Medium).JPG

עודד

פורסם

אני זוכר היטב את הקורביירים והאחרונה שראיתי שכבה במגרש גרוטאות בחוף שמן בחיפה, אבל זה היה לפני איזה 15 שנה...

בהרשי/קרלייל האחרונים (אוקטובר האחרון) לכדתי במצלמה שני קורביירים למכירה:

הפתוחה הוצאה ב 3900 דולרים ואילו הסגורה מדגם "מונזה" ב 7000 דולרים. מה שמראה שהמחיר עבורן הוא בהחלט לא גבוה.

שימו לב שזה מחיר מוצע, לא ברור בכמה פחות הם נמכרו.

h3900.JPG

h7000 (4).JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

יש לי סיפור על אחת שפשוט לא תאמינו..תקשיבו טוב.

קורבייר שנת 67 יד ראשונה לבנה של מדען במכון ויצמן. עמדה מתחת לביתו במשך 15 שנה, לאחר שבשנת 80 בערך נשברה לה צירייה (לפי השנתון של המצבר). אני זוכר את עצמי עוד כשהייתי בן 4-5 הולך לגן כל בוקר (לפני 30 שנה) והאוטו עמד ללא תמיד באותו מקום והיה מלוכלך מאוד כאילו לא נסע שנים. אני זוכר שהתלהתי מהצורה שלו עוד כשהייתי ילד..

בקיצור, בשנת 1993-1994 בערך, הלכתי לשם ועם חבר והיא עדיין היתה שם, בתוך מכון ויצמן, באותו מקום.

פתחתי את מכסה המנוע ברוב חוצפתי כדי להראות לחברי שהמנוע מאחורה, בעל הרכב ירד מלמעלה מעוצבן ושאל למה נוגעים לו ברכב.

הסברתי לו שאני מעוניין לקנות אותו ולא ידעתי מי בעל הרכב ועכשיו אני שמח שסוף סוף גיליתי. פתאום הוא נהפך נחמד והציע לי את הרכב תמורת 1000 ש"ח...כן כן אתם שומעים נכון. 1000 ש"ח וזה שלי.

הוא סיפר שהוא הביא איתו מארה"ב את הצירייה השבורה ועד היום לא הרכיב. האוטו היה חייב איזה 15 טסטים ובזמנו לא היה דבר כזה רכב אספנות, אז נראה לי משוגע לקנות כזה דבר עם חיובים של 15 אגרות בערך.

לרכב היה 30,000 ק"מ אורגינליים !! פשוט לא ייאמן. מבפנים הוא היה כמו חדש..שמור ויפה. אמנם היו כמה חלודות על הפח אבל הוא היה שמור ואורגינלי.

אבל הייתי נער בן 17 ולא הבנתי מהחיים שלי, וויתרתי על הרעיון. שנה מאוחר יותר הבנתי שפינו את האוטו לגריסה או משהו כזה.

פשוט חבל... עד היום אני מצטער שלא קניתי אותה. היא באמת היתה מיוחדת..

אם לא בשבילי, לפחות מישהו היה נהנה ממנה. חבל...........

פורסם
יש לי סיפור על אחת שפשוט לא תאמינו..תקשיבו טוב.

קורבייר שנת 67 יד ראשונה לבנה של מדען במכון ויצמן. עמדה מתחת לביתו במשך 15 שנה, לאחר שבשנת 80 בערך נשברה לה צירייה (לפי השנתון של המצבר). אני זוכר את עצמי עוד כשהייתי בן 4-5 הולך לגן כל בוקר (לפני 30 שנה) והאוטו עמד ללא תמיד באותו מקום והיה מלוכלך מאוד כאילו לא נסע שנים. אני זוכר שהתלהתי מהצורה שלו עוד כשהייתי ילד..

בקיצור, בשנת 1993-1994 בערך, הלכתי לשם ועם חבר והיא עדיין היתה שם, בתוך מכון ויצמן, באותו מקום.

פתחתי את מכסה המנוע ברוב חוצפתי כדי להראות לחברי שהמנוע מאחורה, בעל הרכב ירד מלמעלה מעוצבן ושאל למה נוגעים לו ברכב.

הסברתי לו שאני מעוניין לקנות אותו ולא ידעתי מי בעל הרכב ועכשיו אני שמח שסוף סוף גיליתי. פתאום הוא נהפך נחמד והציע לי את הרכב תמורת 1000 ש"ח...כן כן אתם שומעים נכון. 1000 ש"ח וזה שלי.

הוא סיפר שהוא הביא איתו מארה"ב את הצירייה השבורה ועד היום לא הרכיב. האוטו היה חייב איזה 15 טסטים ובזמנו לא היה דבר כזה רכב אספנות, אז נראה לי משוגע לקנות כזה דבר עם חיובים של 15 אגרות בערך.

לרכב היה 30,000 ק"מ אורגינליים !! פשוט לא ייאמן. מבפנים הוא היה כמו חדש..שמור ויפה. אמנם היו כמה חלודות על הפח אבל הוא היה שמור ואורגינלי.

אבל הייתי נער בן 17 ולא הבנתי מהחיים שלי, וויתרתי על הרעיון. שנה מאוחר יותר הבנתי שפינו את האוטו לגריסה או משהו כזה.

פשוט חבל... עד היום אני מצטער שלא קניתי אותה. היא באמת היתה מיוחדת..

אם לא בשבילי, לפחות מישהו היה נהנה ממנה. חבל...........

ועל זה נכתבו מילות השיר "this is the story of my life......"

אם הייתי צריך לשבת ולספר את ה"כמעטים" שלי, היו פותחים "אוף-פופיק" בפורום אספנות רק בשביל הסיפורים שלי...

ומה הכי מעצבן, בסוף, מכל המבחר הזה, ומכל ה"כמעטים", נפלתי על המרצדס הרקובה שלי.... :lol:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

שלום.

היו ביזמנו בארץ לא מעט.

בכללי חרה של אוטו זה לא מילה!

מנוע אחורי 6 צל' בוקסר קרור אויר מועטק ממנוע רוסי שממנו העתיקו גם את מנוע החיפושית ביזמנו.

(אגב הגרמנים מחברת VW שילמו לא מיזמן ים כסף פיצוים על העתקת המנוע)

המניפת קרור היתה מורכבת מעל המנוע מופעלת בעזרת רצועה שהיתה ניקרעת כול שבוע בנוסף המנוע היה תלוי על התושבות ואם היתה ניקרעת תושבת אחת היו מיד נקרעות כול היתר והמנוע אם הגיר קומפלט נופלים לכביש איזה הרגשה סבבה :shock:.

לי זה קרה בקסטל נפל לי המנוע אים הגיר על הכביש אתם לא מדמינים איזה נזק הכול אבל הכול היה נעקר וניתלש סרט ממש הזוי.

מבחינה בטיחותית הרכב הזה היה על הפנים בקיצור זבלה אמיתי וברוך שפתרנו!!!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

על הרכב הזה נכתב ספר של RALPH NADER.

שם הספר הוא UNSAFE AT ANY SPEED.

הלוואי והייתי צוחק, אבל זה נכון. זה רכב מזעזע שהמון מהחלקים שלו לא מתאימים במיוחד אחד לשני וזו אחת הסיבות למה הגיר והמנוע היו נופלים.

פורסם

אני זוכר שראיתי קורבייר אפורה ומוזנחת במפגש פורד בשנות השמונים. היא לא היתה בתוך המפגש אלה חנתה בחוץ. מאז אני לא זוכר שראיתי אחת.

מענין אם יש חבר מועדון שעדין מחזיק כזו.

שלמה דן גדרון

פורסם

זה היה רכב לא רע סך הכל, הוא היה ניסיון של שברולט לנגוס קצת בהצלחה של פורשה וליצר פורשה/מסל כאר ל"עניים" בארה"ב.

הם פשוט חסכו קצת איפה שלא היה צריך לחסוך = הם לא שמו סטיבילייזר באר אחורי, דבר שביחד עם המתלים הרכים יחסית (רכב אמריקאי) הביא באמת למצב שהרכב היה נכנס לאיבוד שליטה באופן מסוכן גם במהירויות נמוכות יחיסית.

כיום כל בעל קורבייר שמכבד את בריאותו דבר ראשון מתקין את המוט מייצב האחורי וכל ההתנהגות של הרכב משתנה לגמרי.

נכחתי במפגש של בעלי קורבייר בלאס ווגאס לפני 12 שנה והיו שם איזה 25 אקזמפלרים ממש יפים, חלקם גם משופרים, ואני חייב לציין שדעתי על הרכב השתנה לטובה, יש לו קסם מסויים וקוים עדינים ויפים.

דרור

פורסם
זה רק אני או שהקורבאייר נראת כמו פרינץ מגודלת?

זה לא רק אתה, אבל כרונולוגית ה"פרינץ" נראית כמו "קורבייר" מוקטנת.

וה"ז'פרוז'ץ" נראית כמו "פרינץ" מועתקת...:-)

עודד

• תוכן חדש...