Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחריות לצמיגים פגומים לכאורה. לא לוותר על זכויותכם!star.gifלחברים אשר כתבו לי בפרטי על כי היבואן ניפנף אותם בגסות רוח בזמן בדיקת צמיגים להלן תמצית החוק כפי שהוחלט במשרד התחבורה ע"י חברי ועדת צמיגים אשר הוקמה בנושא

לאחרונה אנו עדים לתופעה חדשה ומדאיגה מצד יבואני ויצרני הצמיגים בארץ שלדבריהם, צמיגאים מרכיבים צמיגים ברכבים, על אף שדגם הצמיג לא תמיד תואם את יעוד הרכב ועקב זאת הצמיג כושל (ניתן לראות זאת בהרכבות צמיגים לדוגמא צמיגי שטח, צמיגי כביש, צמיגי משא וצמיגי אוטובוס).

ישנם לא מעט מנהלים מקצועיים בצמיגיות מהטובים והמקצועיים בענף, אשר מתלוננים בפני על כי יבואן או יצרן צמיגים, לא מוכן לקבל צמיג שנפגע לכאורה כפגם יצור (רקלמציה) ולשלוח אותו לבדיקה, בטענה שהצמיג אינו תואם את יעוד הרכב עליו הורכב, והצמיג כשל כתוצאה מכך.

חברים, אני חוזר ומזכיר את נושא אחריות המוצר:

עפ"י הוראות משרד התחבורה, המנהל המקצועי בצמיגיה אחראי על הרכבת הצמיג , לתקופה של עד שלושה חודשים או 6000 ק"מ בלבד. כל האחריות על יצור הצמיג , היא של יבואן או יצרן הצמיגים, עד תום התקופה המצוינת בתעודת האחריות.

כך כתוב בתעודת האחריות של היצרן או היבואן:

"האחריות דלעיל תעמוד בתוקפה לתקופה של ארבע שנים מיום רכישת הצמיגים וכפופה לשימוש הצמיגים בהתאם להוראות היצרן .במידה ויתגלה פגם יצור, יזוכה הלקוח בשיטת פרו רטה. האחריות תטופל ותיושם על ידנו בכפוף לאמור הכתב אחריות זה".

כלומר לא רק שלא ניתן לצמיגיות ע"י היבואנים חומר מקצועי על ייעודם של הצמיגים, אנו עוד עלולים לקבל תביעה משפטית מלקוח, על כי הורכבו ברכבו צמיגים שאינם תואמים את יעוד הרכב, כפי שמציין היבואן או היצרן על טופס בדיקת הצמיגים וכל זאת לכאורה במסגרת החוק ובהתאם לכתוב על גבי תעודת האחריות. יש לציין כי במקרים מסוימים היצרן או היבואן צודקים לגבי יעוד הצמיגים ולא ניתן לבוא אליהם בטענה. לדוגמא: רכב פרטי 4X4 אשר מורכבים בו צמיגי משא קל מסחרי 10 P'R וכו'.

לידיעתכם, משרד התחבורה חייב את כל יבואני ויצרני הצמיגים לוודא כי הבודק מטעמם הינו בעל כתב הסמכה לצמיגים או טכנאי, הנדסאי או מהנדס, שעבר הכשרה אצל היצרן. כמו כן, ישנה חובה לציין בחשבונית המס או בטופס הבדיקה ולידע את הלקוח, כי אם הלקוח לא מרוצה מהבדיקה יש לו לצרכן אפשרות לבצע בדיקה לצמיגים החדשים במעבדה מוסמכת בחינם.יש חובה על היבואן לידע את הלקוח בכל מקרה של בדיקת צמיג אשר נשלח לבדיקה (לדעתי הציבוא לא יודע זאת ולכן אני מפרסם זאת )

במכתב מטעם משרד התחבורה נכתב כי יש לציין בתעודות האחריות שבמקרה של פניית לקוח למימוש אחריות, יהיה הוא רשאי לאחר בדיקת היבואן, לפנות לבדיקת המעבדה המוסמכת המפקחת על היבואן (מכון התקנים ו/או הטכניון) ללא תשלום.

בכל שאלה, ניתן ליצור עימי קשר

פורסם

****אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך. אם מישהו ירצה לקרוא אותה פעמיים הוא יצליח גם בלעדיך.****

תודה על המידע, אני צריך להחליף צמיגים בקרוב.:brickwall:

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום!

נסעתי ברכב לפני מספר ימים כאשר התפוצץ לי צמיג בן חודש ימים. כתוצאה מהתאונה האוטו נפגע בצורה קשה עד למצב של "טוטאל לוס". אם ברצוני לתבוע, את מי עלי לתבוע -- את הצמיגיה או חברת הצמיגים?

סטודנט שבוז

פורסם
את מי עלי לתבוע ?

אם יש לך ביטוח, תבע את חברת הביטח ותשאיר לה לשבור את הראש.

אם אין לך ביטוח ואתה רוצה לתבוע, עליך להוכיח שהפיצוץ בצמיג היה כתוצאה מכשל ביצור או בהרכבה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

01.01.12

משרד התחבורה מוציא לכל היבואנים נוהל אחריות לצמיגים מעודכן וחדש

אני אפיץ אותו באתר

כל כולו לטובת הצרכן במידה וימצא לכאורה פגם ביצור הצמיג

יוסף נעים

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

יש לי שאלה, הצמיגים אצלי באיביזה שנקנתה לפני 3.3 שנים התייבשו לגמרי, יש עליהם הרבה בשר אבל הם סדוקים ויבשים, האם זה נחשב מקרה של אחריות? האם יש לדרוש החלפה?

• תוכן חדש...