Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ערכתי חיפוש בפורום ובכל זאת אני רוצה לחדד את התשובה:

רכב פרטי משנת ייצור 1958.

ברשיון הרכב כתוב כתוב "מבוטל תקנות תעבורה".

בנוסף כתוב "רכב אספנות" וכן "לטסט - אישור מוסך מורשה".

עכשיו השאלה האם רכב שברשיון הרכב שלו כתוב "מבוטל" הוא אכן מבוטל ואין שום אפשרות להשיבו לכביש?

האם מכיוון שהוא רכב אספנות ניתן להשיבו לכביש?

האם ניתן להשיבו לכביש על ידי בדיקה במכון התקנים או במה שנקרא עמדה מספר 1 בחולון?

תודה מראש לכל העונים.

פורסם

רכב מבוטל לא ניתן להשיבו לכביש.

ישנן שמועות שאנשים כן הצליחו להחזיר לכביש, אך כעקרון לא ניתן ואיני יודע איך זה בוצע.

ע"פ התקנות לא ניתן.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

מבוטל תקנות התעבורה יכול גם להיות מצב שבו הרכב בוטל ע"י משרד התחבורה ולא ע"י הבעלים. במצב כזה ניתן להשיב את הרכב לכביש.

רכב שרישיונו בוטל עפ"י בקשת הבעלים (הרישיון והמספרים הוחזרו למשרד התחבורה) לא ניתן להשיב לכביש.

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

פורסם

ברישיון, שהבעלים ביטל- צריך להיות כתוב: מבוטל-פרוק. ברישיון, שהבעלים עשה "הפקדה" (גם הוא צבע כתום)- יהיה כתוב: מבוטל-הפקדה.

רישיון כתום, שכתוב בו "מבוטל-תקנות תעבורה" יכול להיות, שהרכב קיבל הורדה מהכביש בגין ליקויים בטיחוטיים כלשהם בביקורת, או משהו כזה. בעיקרון- כל רכב ישן, שלא עושה טסט יותר משנתיים- אוטומטית מקבל סטטוס "מבוטל תקנות תעבורה" במחשב, אבל עדיין, כשמוצאים רישיון- הוא אמור להיות כחול, ולא כתום! לכן אני מניח, ויתקן אותי עמית אם טעיתי, שזה מה שאמרתי שזה...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

כיוון שהדעות מאוד חלוקות לגבי איך כתוב ומה כתוב, יש אפשרות אין אפשרות,

אני הייתי הולך למשרד הרישוי עם ת"ז של בעל הרכב וייפוי כח למשרד הרישוי ומנסה להוציא רשיון חדש, אם יש אפשרות סבבה, אם לא אז הרכב הורד מהכביש לצמיתות.

בכל אופן לא הייתי מתחיל שיפוץ עד שהעניין לא יהיה סגור,

וסתם מתוך סקרנות אפשר לדעת על איזה רכב מדובר ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

מבוטל - תקנות תעבורה.

ע"פ תקנות התעבורה רכב מיושן שלא עבר טסט במשך שנתיים (כולל רכב אספנות) מבוטל אוטומטית במחשב משרד הרישוי.

רכב אספנות - הפקיד מבטל את הביטול האוטומטי ואפשר לגשת לטסט / להעביר בעלות.

רכב מיושן - יש לעבור בדיקת מעבדה כתנאי לחידוש הרשיון.

בהצלחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כן, אבל ממתי מקבלים את הרישיון הזה בכתום? -היו לי כמה כאלה, תמיד קיבלתי בכחול!:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
כן, אבל ממתי מקבלים את הרישיון הזה בכתום? -היו לי כמה כאלה, תמיד קיבלתי בכחול!:roll:

בכתום זה פרטים על רכב בלתי כשיר לנסיעה.

יש לי כלי שאני ביצעתי לו הפקדה זמנית וכשביקשתי לוודא פרטים ולהוציא תדפיס ככה הוא יצא.

(ואולי היה בילבול , הרי הטופס מוכנס ידנית למדפסת ?)

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

לא, זה לא בלבול- רכב בהפקדה מקבל כתום כשמוצאים "סתם" טופס בשביל מידע. כנ"ל גם רכב "מבוטל" (אני מקווה, שכולם כאן יודעים, שרכב, ש"בוטל" נשאר לעולם רשום על שם הבעלים האחרון). אבל שוב- לא ידעתי, שגם "מבוטל-תקנות" מדפיסים על הכתום, זה חדש לי!:roll:

פורסם
מבוטל - תקנות תעבורה.

ע"פ תקנות התעבורה רכב מיושן שלא עבר טסט במשך שנתיים (כולל רכב אספנות) מבוטל אוטומטית במחשב משרד הרישוי.

רכב אספנות - הפקיד מבטל את הביטול האוטומטי ואפשר לגשת לטסט / להעביר בעלות.

רכב מיושן - יש לעבור בדיקת מעבדה כתנאי לחידוש הרשיון.

בהצלחה.

כולל רכב אספנות ? נראה לי שטעות ..

פורסם

לא, הוא לא- כל, ואני מדגיש- כל רכב מקבל ביטול אוטומטי, רק שבמיקרה של "אספנות" הפקידה פשוט צריכה ללחוץ על הוצאת רישיון החדש, בניגוד לרכב "רגיל", ששם אין לה שליטה על הביטול! בדוק!

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום. אז לחדד משהו. רכב שנת 1982, עוד לא אספנות. לא נעשה טסט משנת 2004.מה סטטוס שלו? הוא מבוטל תקנות תעבורה?זה אומר לשלם אגרות ולגשת לרמת אביב ומכון תקנים?

Never ride faster than your guarding angels can fly

פורסם

רכב מבציר 82' מוגדר כמיושן(חלפו 20 שנים), לכן זקוק לבד' מעבדה מוסמכת ולתשלום כל האגרות במידה ורשיונותיו לא הוקפאו.

במקרה כזה, רצוי(אם יש סבלנות) לחכות 3 שנים ולהופכו לאספנות(אם רוצים), אז נפטרים מהכל.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

סליחה על התגובה המאוחרת אבל לא שמתי לב שהשרשור בעניין נמשך.

צירפתי את צילום המסמך "פרטים על הרכב" - הרשיון הכתום שאינו מהווה רשיון רכב.

מכיוון שיכול להיות שהדבר יעבור לערוץ משפטי הסתרתי מידע שלא רלוונטי לשאלה.

שימו לב שהרכב מוגדר כאספנות ושרשום גם שהרכב "מבוטל תקנות עבורה".

במסמך המצורף השני שהוא צידו השני של הטופס הנ"ל רשום מפורש ואף מודגש: "רכב שרישומו בוטל - רשיונו לא יחודש".

אני מבין מזה שהרכב הוא כבר לא רכב בהגדרת החוק ולא יוכל לחזור להיות רכב אלא למעשה ברזל לפי משקל.

אני חייב לקבל תשובה ברורה וודאית לגבי העניין.

הייתי ניגש למשרד הרישוי לבדיקה אבל הרכב לא רשום על שמי ואין אפשרות לרשום אותו על שמי עד שהוא יעבור טסט (אם בכלל אפשר להעבירו טסט).

מסיבות כאלה ואחרות אין באפשרותי לבקש מהבעלים הרשום שייגש איתי למשרד הרישוי לבירור העניין ולכן עזרתכם נחוצה.

חשוב להבהיר אין פה אקט פלילי. הסיפור בקצרה הוא שקניתי רכב ובהסכם נסגר שהרכב יוכן לטסט על ידי, לאחר שיעבור טסט תתבצע העברת הבעלות.

וכן, אני יודע שאני מטומטם שלא טרחתי לקרוא את רשיון הרכב לעומק אז בבקשה אל תזכירו לי את זה, אני נזכר לבד כל יום כשאני רואה את הרכב בחנייה.

שוב תודה מראש לכולם.

16022009275.jpg

car.JPG

פורסם

חבל שמחקת את כל הפרטים אבל משהו ברישיון הזה לא נראה לי כשר.

תיגש שוב לרישוי ותישאל את הפקידה מדוע לא ניתן להוציא חידוש רישיון,אם היא לא תדע תיגש לפקידה ממונה ,עדיף לעשות את זה במשרד רישוי מחוזי.

• תוכן חדש...