Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכבוד השר לתשתיות לאומיות - בנימין בן אליעזר .

שלום רב .

פנייה זו אליך יוצאת בעקבות הודעה שנשלחה אלי ממשרדכך , שגם בוודאי נשלחה לכל בעלי רכב ישן , על ההחלטה להפסקת שיווק בנזין - 96 עם עופרת והתחלת שיווק בנזין - 96 נטול עופרת .

בנזין - 96 עם העופרת נשאר היחיד לשימושם של בעלי רכב ישן , אחרי הפסקת בנזין - 91 עם עופרת לפני מספר שנים.

לא יתכן שההחלטה להפסקת שיווק בנזין - 96 עם עופרת נקבעה עקב לחצם הממושך והעיקש של בעליי בתי - הזיקוק ובנוסף בעליי תחנות - הדלק על כך שבשיווק בנזין זה איו להם מספיק רוחיות עקב מיעוט משתמשים.

טענה נוספת שנטענת מצד בעליי תחנות - הדלק שבנזין - 96 עם עופרת תופס להם מקום , ובמקומו הם רוצים לשווק בנזין 95 - 98 נטול עופרת או סולר בהם יש שימוש נרחב יותר .

החלטה זו תהיה נוספת להחלטות שנקבעו לכל בעליי רכב ישן כמו - טסט דו - שנתי בהם יש לשלם תשלום מלא בכל פעם - 62 שקל - למכון הרישוי , וגם חובת הבאת אישור ממוסך מורשה בכל טסט - כמו אישור לרכב מיושן שעלותו לפחות 80 שקל , אותם קבע משרד התחבורה .

תוסף האשלגן אותו יהיה חייב כל בעל רכב ישן - מיושן להוסיף בכל תדלוק תהיה סרבול לא קטן וגם הוצאה כספית נוספת כפויה ולא הוגנת .

אני מביע דעה שרווחת בין כל בעליי רכב ישן אותם מחזיקים בין היתר מתוך מודעות לחשיבות שימור רכב ישן כמו באירופה ובארהב .

אבקש מכבוד השר לבחון ולשנות ההחלטה להפסקת שיווק בנזין - 96 עם העופרת , ולהחליט על חובת הצבה של משאבה אחת לפחות בכל תחנת דלק של בנזין - 96 עם עופרת , בדיוק כמו שיש משאבת נפט שמוצבת ברב תחנות הדלק .

החלטה על הצבת משאבה אחת לפחות תהיה הוגנת , ונבונה יותר לנוחיותם של בעליי רכב ישן , וגם לבעליי תחנות הדלק יתפנה מקום במיקום בנזין - 96 עם העופרת , במשאבות שיתפנו - תיהיה להם חובה על משאבה אחת כמו נפט .

אני מאמין שהצעה זו תתקבל על דעתו של כבוד השר

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

לידיעתך

מה שנחשב היום ל 96 אוקטן

זה 95 אוקטן עם תוספת אשלגן

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

השר שבדרך כלל טורח בענייני משרדו לטובת האזרח הקטן,

ככל הנראה די עסוק במיוחד עכשיו ולא ממש פנוי לענייני האזרח הקטן כמוני, כמוך... :wink:

וזה ממש מעניין לו את ה _ _ _ השמאלית.

שלא תבין, אני איתך. מסופקני אם יש לובי כל כך גדול לנושא הזה.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

אהלן גידי!

בגדול אתה צודק.

אבל אחרי שיגמר המבצע בעזה כולם יתפנו לעסוק בפוליטיקה.

אל תשכח שאנחנו עומדים לפני בחירות!

ואם "נבחרי הציבור" יוצפו בפניות בנושא, יש סיכוי סביר שהם יעשו משהו.

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

פורסם
מה אחוז האנשים ש*מוכרחים* לתדלק עם התוסף?

קטן מאוד , בעיקר אמריקאיות עם ראש פלדה שאינו מוסב לשימוש בנטול ,מנועים עם ראש שטוח- שסתומי צד

כל במנועים בעלי ראש אלומיניום יכולים ללא כל בעיה ושינוי לעבוד על דלק נטול .

אודי.

פורסם

אני בספק אם בשביל אחוז קטן של אנשים מישהו יחייב את תחנות הדלק להחזיק אוקטן 96.

אני מניח שיהיה הרבה יותר כלכלי להחזיק עוד משאבות עם סולר במקום 96.

בכל מקרה כל סיפור ה"התעללות" ברכבים ישנים הוא מוצדק לחלוטין - מה לעשות ורוב הרכבים הישנים הם לא רכבי אספנות מלוקקים אלא גרוטאות מחרידות שהבעלים שלהן רק רוצה לחסוך כמה שיותר בטיפולים ותיקונים.

אם טסט כל חצי שנה יגרום לאותו אדם להחליף את הצמיגים או לתקן את הבלמים - אז שיהיה אפילו 4 פעמים בשנה.

אני בעד להחיל את תקנת טסט פעמים בשנה על כל רכב מעל גיל 15.

פורסם

בכל מקרה כל סיפור ה"התעללות" ברכבים ישנים הוא מוצדק לחלוטין - מה לעשות ורוב הרכבים הישנים הם לא רכבי אספנות מלוקקים אלא גרוטאות מחרידות שהבעלים שלהן רק רוצה לחסוך כמה שיותר בטיפולים ותיקונים.

אם טסט כל חצי שנה יגרום לאותו אדם להחליף את הצמיגים או לתקן את הבלמים - אז שיהיה אפילו 4 פעמים בשנה.

בסדר, אבל זה לא העניין פה.

העיניין שאנחנו משלמים אגרות רישוי כל חצי שנה.

אם המדינה גובה מאיתנו אגרות, חובתה לדאוג לדלק מתאים!

פורסם

הבעיה מצד תחנות הדלק היא לא במשאבות, אלא במיכלים.

בכל משאבה יש מספר אקדחי תדלוק לשימוש בבנזינים השונים.

מיכלים תת קרקעיים תמיד חסר ויש תחנות פעילות שממלאות דלק במיכלים פעמיים ביום, המיכל של ה96 יעזור להם, במיוחד בתחנות הישנות ששם זה מיכל גדול של 96 כי זה היה הדלק העיקרי עד סוף שנות ה-90.

בנוסף, אני חושב שבקרוב הם יחוייבו להחזיק סולר 10PPM בנוסף לסולר 50PPM שמשווק היום. ולכן צריך מיכל כדי לאכסן אותו.

הביקוש לבנזין 96 קטן מאד בתחנות הדלק, ולכן כלכלי יותר מבחינתם למכור תוסף נוסף.

פורסם

לחסוך בטיפולים ותיקונים?????

מן הסתם לגרוטאות מחרידות יהיו יותר תיקונים וטיפולים מאשר לרכב ישן ולא לכל בעל רכב אספנות יש את האפשרות והיכולת הכלכלית להביא את הרכב שלו למצב תצוגה אבל מפה ועד להגיד שגם חוסכים בטיפולים ותיקונים בפן המכאני זה כבר לא בסדר.

לגביי הדלק ....... אני בדעה של אסף למרות שהחיפושיות יכולות לתדלק גם ב95.

המשך יום טוב לכולם.

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם

אז איפה חותמים???

מאידך, אסף, בוא, בוא, אני אני אני, בוא, בוא

אני לא אתןןןן :fist:

עם כל הצער שבדבר :roll:

פרודיה, פרודיה, אבל כל מילה בסלע. פוליטיקאים ותיקים הם הגיבורים האמיתיים של 'הישרדות' - בעוד הציבור הוא ה"משאב הבלתי נדלה", אותו "אי" שמספק להם מזון, הגנה וניפוח לאגו.

וכמו בריאליטי, ה"אי" רק נותן ונותן - ולא מקבל דבר בתמורה...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
קטן מאוד , בעיקר אמריקאיות עם ראש פלדה שאינו מוסב לשימוש בנטול ,מנועים עם ראש שטוח- שסתומי צד

כל במנועים בעלי ראש אלומיניום יכולים ללא כל בעיה ושינוי לעבוד על דלק נטול .

אודי.

לא לשכוח את הפורדים...

אני חותם ,אבל איפה???

ירון מאיר

פורסם

אסף ידידי,

תרשה לי לא להסכים ולו למילה אחת למה שכתבת בפתיחת השרשור.

שווק של בנזין המכיל עופרת, הפסיק בארצות הברית לפני שנים רבות, וזה גם המצב באירופה. המשאבות האחרונות שעוב הזרימו אותו באירופה יבשו כבר בשנת 2,000. באירופה לא ניסו לשלוח עצומות. הם שמים את איכות הסביבה במקום גבוה, ומי שבאמת צריף תוסף, מוסיף אותו בעלות של מספר סנטים למכל. מי שלא צריך (הרוב במכוניות ישנות) פשוט לא מוסיף !

כאן בארץ דובר על הפסקה של שווק הבנזין עם העופרת לפני שנים רבות, והענין נדחה פעמים מספר. אנחנו לא יכולים לפגר אחרי העולם המערבי בתחום זה כמו בתחומים רבים אחרים. מדינת ישראל החליטה להצמד לתקינה האירופית בתחום הרכב עם חריג אחד, והוא שמותגים אמריקאים רשאים להכנס לכאן על פי תקינה אמריקאית ולא אירופית. ההחלטה כוללת גם את הדלקים לתחבורה. עם כל הכבוד שאני רוכש לאנשים רבים העוסקים בענף, כמות הדיסאינפורמציה הוא עצום, והא מתחיל בחלק מהמקרים אצל יבואני המכוניות שלא מוכנים להשיב לשאלות של בעלי מכוניות ישנות. נסה לבקש מיבואן תשובה מוסמכת לגבי הצורך בעופרת. רוב הסיכויים שפנייתך תענה ב: "עזוב אותנו, יש לנו מספיק על הראש."

בתי הזיקוק ומשווקיה הדלק לא יכולים לקבל תקני איכות שונים כאשר עופרת באה בשעריהם. מדינת ישראל רוכשת דלקים (גולמיים ומזוקקים), אבל גם מיצאת. בלי תו תקו אף אחד לא יקנה. זו אחת מהסיבות בגללה התחילו לתסף באשלגן.

חלקו של הבנזין עם אשלגן ירד מ 21.5% מסך כל הבנזין ששווק בתחילת 2004, ל 10% באוקטובר 2006. זהו נתון שהוצאתי היום באתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. אני מאמין שמאז, חלקו של הבנזין עם האשלגן ירד ל 8%. מתוך כל המכוניות שתודלקו בבנזין זה, אולי 10%באמת זקוקות לו, ולכן מדובר על פחות מ 1% מתצרוכת הבנזין במדינה.

בהתיחס לכמות המכוניות, הנתונים לסוף 2007 הם :30390 מכוניות נוסעים משנת יצור 1987 ומטה מסך כולל של 1779301, ולדעתי מתוכן אולי 1500 באמת זקוקות לבנזין עם אשלגן. בשביל 1500 מכוניות אשר נוסעות מעט מאוד שווה לייצר בנזין מיוחד ? לדעתי התשובה שלילית.

לכמה נקודות נוספות שהעלת:

טסטים לרכב אספנות: מועדון החמש טיפל בזה. בקרוב רכב אספנות יגש לטסט פעם אחת בשנה.

אישור לטסט: משרד התחבורה לא קבע צורך לשלם על אישורים. המגמה של משרד התחבורה היא אופן הטיפול ברכב, ולצערינו יש מי ש"מוכרים" אישורים על עיוור.

מחיר התוסף: מחיר התוסף יהיה נמוך ממה שאתה חושב. אנשים שופכים היום כסף בלי חשבון על כל מיני תוספים שעובדים בעיקר על חשבון הבנק. במקרה שלנו הבודדים שבאמת יצטרכו את התוסף, לא ישלמו עליו הרבה. אני מעריף שעלות התוסף למכל דלק ממוצע תעמוד על שקל עד שניים.

לסיכום, חבל שצעד זה נעשה רק עכשיו ולא קודם. מכוניות האודי שלך יכולות כולן לנסוע עם בנזין 95 ללא שום תוסף שהוא ! אתה יכול לקרוא את שכתבתי כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1949027&postcount=50

המשך יום נפלא,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...