Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשקניתי את המרצדס, היו בה כמה תקלות בלוח השעונים - מד המרחק, שעון הזמן, והתאורה הפנימית לא עבדו.

מאחר ואין בעיה להשיג באיביי לוחות שעונים משומשים כאלה, קניתי ב $70 לוח נאה, דומה לזה:

w107cluster-front-10-08-1.jpg

המוכר התחייב שהכל עובד, אז פייפלתי את הכסף, הלוח נשלח לאחי בקליפורניה, ואימי (בלדרית חלפים מנוסה) הביאה את הלוח לארץ.

להחליף את לוח השעונים זה פשוט מאוד. כל מה שצריך זה לנתק כמה חיבורי חשמל, כבל ספידומטר, וצינור שמן שממש מחובר פיזית למנוע (זה לא שעון לחץ שמן חשמלי! ). הרכבתי את הלוח החדש, והתאכזבתי לראות שגם בו בתאורה הפנימית לא עובדת. אמנם מד המרחק עבד, אבל גם כאן השמחה לא ארכה זמן רב, וכעבור כ 200 ק"מ, אף הוא הפסיק לעבוד. בקיצור, הדבר היחיד שנותר לעבוד לעומת הלוח המקורי היה שעון הזמן שעבד בשאון רב עם רעש חריקה שניבא תוחלת חיים קצרה גם לו.

כאן מתחילה הדילמה. לקנות עוד אחד? יש כאלה בלי סוף, אבל מי ערב לי שהחדש יהיה טוב יותר מהישנים? לתקן אחד מהקיימים? מי מתקן שעונים כאלה עדיין? ומה תהיה איכות התיקון?

אוו ספידומטרים מוכר לחברי מועדון רבים, כשהדעה הרווחת היא שהם מקצוענים אך יקרנים. פניתי לשם היום כדי לבדוק הכצעקתה. המקום הוא בית מלאכה/מוסך ותיק משנת 1958, כשבו עובדים שני דורות זה לצד זו: שמואל שהוא אחד משני המייסדים המקוריים, ובתו סיגל שהיא הבוס כיום.

רוב בעלי המלאכה שאני מכיר, כבר מזמן לא אוהבים את עבודתם. הם מקרינים תחושה של "אני כאן בשביל להתפרנס ממך". אצל הצמד הזה הרגשתי אהבה אמיתית לאומנותם. משך כשעה וחצי הם פירקו את שני לוחות השעונים, שמואל תיקן את מונה המרחק המקולקל, וסיגל בחנה שעון-שעון, מחוג-מחוג, ואפילו בורג-בורג, עד שבררה משני הלוחות את הטוב ביותר. הכל נוקה והוברק, קורוזיה הוסרה, השעונים נבדקו, תוקנו וכויילו, ואפילו הריאוסטט הסורר (שהסתבר כמקור העדר התאורה הפנימית) עבר החייאה ושב לעבוד.

הרכבתי את הלוח המחודש באוטו, והכל עובד מצויין - ממש תענוג. גיליתי להפתעתי שהריאוסטט גם שולט בתאורה של מחווני המזגן שהיו מוחשכים עד כה גם, ושבו להאיר באור יקרות. מחיר כל התענוג - 808 ש"ח כולל מע"מ, וזה לדעתי בהחלט סביר.

נמרוד

.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברחוב גיסין בפ"ת יש בחור בשם ויקטור ספידומטרים (תוכל לקרוא המלצות עליו פה בפורום). הבנאדם מתקן הכל, לך אליו עם 2 הלוחות (למרות שאני בטוח שגם אחד יספיק) והוא יסדר לך הכל.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
ברחוב גיסין בפ"ת יש בחור בשם ויקטור ספידומטרים (תוכל לקרוא המלצות עליו פה בפורום). הבנאדם מתקן הכל, לך אליו עם 2 הלוחות (למרות שאני בטוח שגם אחד יספיק) והוא יסדר לך הכל.

כבר תוקן !

עדי גולדנברג 13399

פורסם
800 שקל ! על מה?

נראה מוגזם קצת.

800 שקל ל-3 שעות של עבודה מקצועית - אולי מעט יקר, בוודאי שלא מוגזם.

אגב - מד הסל"ד כבר אלקטרוני, או שגם הוא מחובר מיכנית למנוע (בדומה למד לחץ השמן)?

עודד

פורסם

ריאוסטט זה מעין עיגול קרמי כזה שעובר בו קפיץ?

אם כן, גם במרצדס שלי זה עשה בעיות (יחד עם כל שאר המכלולים), לא ידעתי מה הבעיה, ולמה כל התאורה הפנימית מושבתת, עד שראיתי שהקפיץ ברח בצד אחת מהתושבת שלו.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
800 שקל ל-3 שעות של עבודה מקצועית - אולי מעט יקר, בוודאי שלא מוגזם.

אגב - מד הסל"ד כבר אלקטרוני, או שגם הוא מחובר מיכנית למנוע (בדומה למד לחץ השמן)?

ואני ראיתי רק שעה וחצי!אולי אני טועה?.

פורסם
ואני ראיתי רק שעה וחצי!אולי אני טועה?.

שעה וחצי של עשרה אנשים זה גם שעה וחצי ?

שלוש שעות עבודה במוסך מרצדס הן לפחות 750 ש''ח לפני מע''מ כך שלקטר יקר , תמיד אפשר , לתקן כמו שצריך לא תמיד .

אודי.

פורסם

יקר מאוד, הייתי מעדיף להזמין כמה לוחות שעונים.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אצלי התאורה דפוקה בלוח , ואת השעון האמצעי (סיפדומטר וק"מ) החלפתי מלוח אחר שיש לי.

גם את המד דלק-שמן-חום החלפתי ליתר ביטחון וכדי לדעת אם המחוג הקודם זייף.

יש לי לוח שעונים קומפלט של מרצדס 280 או300 עם מד טורים ועם מנורות ABS ועוד כמה מערכות ,הכל שם יותר מתקדם מאצלי אז אין לי מה לעשות איתו.(הוא כרגע אצל מישהו מהצפון)

המרצדס שלי היא 230E ויש לי לפחות 2 לוחות ויכול להיות שיותר בחלקים.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

תלוי.

אם מסתכלים על השרשור הזה, כפרגון לבעל מקצוע, שנתן שרות טוב, מקצועי, שימח את בעל הרכב, והתפרנס מעבודתו בכבוד וברווח ראוי - המסקנה היא שכולם מרוצים.

אם מסתכלים על השרשור הזה כהשוואה חשבונאית בלבד של שיקולי עלות תועלת, אז המסקנה היא שכלכלית יותר כדאי להזמין שלושה לוחות שעונים מאי-ביי בחו"ל, מאשר לפרנס בארצנו בעל מקצוע אומן.

אם אתם בוחרים בגישה הראשונה - הכי טוב.

אם אתם בוחרים בגישה השניה - לפחות את הבלדרות תעשו דרך גב' רחמימוב.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

עלים של מס' מכוניות וולוו אני לקוח מתמיד של מתקני ספידומטרים למניהם משום שגלגליהשיניים בספידומטרים הללו ידועים לשמצה בנטייתם להשבר.

תיקון ספידומטרים אף פעם לא היה דברים זול, וכאלה של מרצדס על אחת כמה וכמה.

(אני בטוח שבעלים של סוסיתא היה מתבקש לשלם פחות על אותה העבודה - אבל כנראה שאלה כללי השוק)

לגוף השאלה - אני הייתי משפץ ולא מביא מחו"ל במיוחד שמדובר כנראה במחלה של כל הספידומטרים מסוג זה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תלוי.

אם מסתכלים על השרשור הזה, כפרגון לבעל מקצוע, שנתן שרות טוב, מקצועי, שימח את בעל הרכב, והתפרנס מעבודתו בכבוד וברווח ראוי - המסקנה היא שכולם מרוצים.

אם מסתכלים על השרשור הזה כהשוואה חשבונאית בלבד של שיקולי עלות תועלת, אז המסקנה היא שכלכלית יותר כדאי להזמין שלושה לוחות שעונים מאי-ביי בחו"ל, מאשר לפרנס בארצנו בעל מקצוע אומן.

בקיצור

שלושה לוחות משומשים

להרכיב ולפרק 3 פעמים

לקוות שאחד תקין או להרכיב פאזל משלושתם

לגלות שאותו החלק דפוק בשלושתם...

לפגוש 3 פעמים את בית הדואר ולהתפלל כל פעם מחדש שיעבור חלק

בסוף להרכיב לוח משומש בלי אחריות שאולי יחזיק מעמד, ואולי לא.

ללא ספק הייתי מזמין כמה לוחות, שווה לא? :roll:

פורסם
כשקניתי את המרצדס, היו בה כמה תקלות בלוח השעונים - מד המרחק, שעון הזמן, והתאורה הפנימית לא עבדו.

מאחר ואין בעיה להשיג באיביי לוחות שעונים משומשים כאלה, קניתי ב $70 לוח נאה, דומה לזה:

w107cluster-front-10-08-1.jpg

המוכר התחייב שהכל עובד, אז פייפלתי את הכסף, הלוח נשלח לאחי בקליפורניה, ואימי (בלדרית חלפים מנוסה) הביאה את הלוח לארץ.

להחליף את לוח השעונים זה פשוט מאוד. כל מה שצריך זה לנתק כמה חיבורי חשמל, כבל ספידומטר, וצינור שמן שממש מחובר פיזית למנוע (זה לא שעון לחץ שמן חשמלי! ). הרכבתי את הלוח החדש, והתאכזבתי לראות שגם בו בתאורה הפנימית לא עובדת. אמנם מד המרחק עבד, אבל גם כאן השמחה לא ארכה זמן רב, וכעבור כ 200 ק"מ, אף הוא הפסיק לעבוד. בקיצור, הדבר היחיד שנותר לעבוד לעומת הלוח המקורי היה שעון הזמן שעבד בשאון רב עם רעש חריקה שניבא תוחלת חיים קצרה גם לו.

כאן מתחילה הדילמה. לקנות עוד אחד? יש כאלה בלי סוף, אבל מי ערב לי שהחדש יהיה טוב יותר מהישנים? לתקן אחד מהקיימים? מי מתקן שעונים כאלה עדיין? ומה תהיה איכות התיקון?

אוו ספידומטרים מוכר לחברי מועדון רבים, כשהדעה הרווחת היא שהם מקצוענים אך יקרנים. פניתי לשם היום כדי לבדוק הכצעקתה. המקום הוא בית מלאכה/מוסך ותיק משנת 1958, כשבו עובדים שני דורות זה לצד זו: שמואל שהוא אחד משני המייסדים המקוריים, ובתו סיגל שהיא הבוס כיום.

רוב בעלי המלאכה שאני מכיר, כבר מזמן לא אוהבים את עבודתם. הם מקרינים תחושה של "אני כאן בשביל להתפרנס ממך". אצל הצמד הזה הרגשתי אהבה אמיתית לאומנותם. משך כשעה וחצי הם פירקו את שני לוחות השעונים, שמואל תיקן את מונה המרחק המקולקל, וסיגל בחנה שעון-שעון, מחוג-מחוג, ואפילו בורג-בורג, עד שבררה משני הלוחות את הטוב ביותר. הכל נוקה והוברק, קורוזיה הוסרה, השעונים נבדקו, תוקנו וכויילו, ואפילו הריאוסטט הסורר (שהסתבר כמקור העדר התאורה הפנימית) עבר החייאה ושב לעבוד.

הרכבתי את הלוח המחודש באוטו, והכל עובד מצויין - ממש תענוג. גיליתי להפתעתי שהריאוסטט גם שולט בתאורה של מחווני המזגן שהיו מוחשכים עד כה גם, ושבו להאיר באור יקרות. מחיר כל התענוג - 808 ש"ח כולל מע"מ, וזה לדעתי בהחלט סביר.

נמרוד

.

הצלחת יפה מאד - אני לקוח שלהם מזה זמן רב וגם לי הם שיפצרו את לוח השעונים של המרצדס באופן המרשים ביותר - חברה מאד נחמדים, ובכל קבלת הלקוח והטיפול בו כראוי זו משימה שהבנות והטכנאים לקחו על עצמם באופן יוצא מן הכלל.

מצא משה

• תוכן חדש...