Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

משהו יודע להסביר מה ההבדלים בין דינמו שהיה נפוץ ברכבים עד שנות השישים לאלטרנטור?

האם הפעולה היא אותה פעולה? מה לגבי תחזוקה? האם ישנם יתרונות גם לדינמו? למרות שאני מבין שזו טכנולוגיה מיושנת

וכן הלאה.... אם יש גם הסברים טכניים, מה טוב...

תודה :shock:

On the seventh day, god created MUSTANG

אתר מועדון המוסטנג הישראלי: www.mustangclubofisrael.com

ובפייסבוק: Classic Mustang of Israel

פורסם

תוכל למצוא הרבה מידע בפורום החיפושיות ( שם הדינמו חי הרבה מעבר לשנות השישים ... ).

ממה שקראתי בנושא - החלפת פחמים הינה התחזוקה המונעת , פשוט מאוד לביצוע.

פורסם

נצל"ש

בדקתי טעינה בחיפושית והיא מטעינה לי 13V -13.5V בטורים גבוהים 14V .

הדינמו מרעיש והמצבר חדש.

ניתן עדיין לשפץ דינמו?

איפה הבעיה בו?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

תודה על ההמלצה לגבי פורום החיפושיות.

אולם, חוץ מהעובדה שבאמת הרבה שואלים שם על הדינמו ועל בעיות בטעינה, לא הצלחתי למצוא הסבר מעמיק יותר.

אני בטוח שיש משהו שידע להסביר הבדלים עיקריים ומעט נתונים טכניים, או להפנות לאתר מדוייק שידע להסביר את זה.

פורסם

פשוט מאוד - דינמו כשמו כן הוא, כמו באופניים - ככל שמהירות הסיבוב גדולה יותר רמת הטעינה גבוהה יותר.

ככל העולים סבובים המנוע הפנסים מאירים חזק יותר . חסרון גדול באורח חיים קצר של נורות.

חסרון בולט: אינו טוען בסיבובי סרק.

האלטרנטור החליף את הדינמו בגלל יתרון מרכזי אחד והוא טעינה בסיבובי סרק וניצול מתח טוב יותר ואחיד יותר.

ייצור החשמל של אלטרנטור יעיל יותר שורף פחות פחמים ועמיד לזמן ארוך.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

גידי תודה רבה,

האם אפשרי להחליף את הדינמו באלטרנטור?

אם כן, אז האם חוץ מהאלטרנטור עצמו עלי לעשות התאמות נוספות? כגון מערכת חשמלית אחרת? מפחיתי מתח או רכיב אחר?

תודה

פורסם

פורסם

נכון כל מה שכתב גידי על ההבדל בין דינמו ואלטרנטור.

אבל הוא "פיספס" פרט אחד, המהווה את ההבדל העקרוני בין שניהם:

דינמו הוא גנרטור למתח ישר (DC), ואילו אלטרנטור מייצר מתח חילופין (Alternate Current = AC) - ומכאן שמו.

זרם הדינמו עובר דרך וסת חיצוני (לרוב אינו צמוד לדינמו), הממלא בד"כ 3 פונקציות:

1. ניתוק החיבור כאשר מתח הדינמו יורד מתחת למתח המצבר, למניעת ריקון המצבר (CUT-OUT) - ואז נדלקת מנורת הטעינה בלוח המכשירים.

2. ויסות המתח המסופק ע"י הדינמו.

3. ויסות הזרם (קיים ברוב מערכות הטעינה, כנראה שלא בכולן).

הווסתים המקוריים פועלים בעזרת סלילים ומגעים מכניים (נולדו לפני "דור" האלקטרוניקה) .

מתח החילופין המופק ע"י האלטרנטור עובר דרך ווסת הצמוד ליחידה (לעתים הוא נמצא ממש בתוך האלטרנטור), שם הוא מיושר למתח ישר (המתאים למערכת החשמל ברכב) ומווסת בצורה אלקטרונית.

אני לא מצליח למצוא יתרון בדינמו על פני האלטרנטור, פרט לשמירה על מקוריות הרכב - שלגבי רבים מאתנו זה פרט חשוב.

לגבי החלפה - השינוי אינו גדול. כמובן שיש למצוא או לבנות מתאמים, אך אין צורך במפחת סיבובים. חשמלית - יש לעקוף את הווסת, ולחבר את חוט מנורת הטעינה ליציאה המתאימה באלטרנטור. כל חשמלאי מתחיל יסתדר עם השינוי.

עודד

פורסם

תחפש מדריכים באינטרנט על החלפת הדינמו במוסטנג 64

כיוון שמקוריות היא דבר חשוב לך לא הייתי נוגע בזה

זה אחד המאפיינים של 64

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

עודד,

יופי של הסבר .

דרור .

נכון כל מה שכתב גידי על ההבדל בין דינמו ואלטרנטור.

אבל הוא "פיספס" פרט אחד, המהווה את ההבדל העקרוני בין שניהם:

דינמו הוא גנרטור למתח ישר (DC), ואילו אלטרנטור מייצר מתח חילופין (Alternate Current = AC) - ומכאן שמו.

זרם הדינמו עובר דרך וסת חיצוני (לרוב אינו צמוד לדינמו), הממלא בד"כ 3 פונקציות:

1. ניתוק החיבור כאשר מתח הדינמו יורד מתחת למתח המצבר, למניעת ריקון המצבר (CUT-OUT) - ואז נדלקת מנורת הטעינה בלוח המכשירים.

2. ויסות המתח המסופק ע"י הדינמו.

3. ויסות הזרם (קיים ברוב מערכות הטעינה, כנראה שלא בכולן).

הווסתים המקוריים פועלים בעזרת סלילים ומגעים מכניים (נולדו לפני "דור" האלקטרוניקה) .

מתח החילופין המופק ע"י האלטרנטור עובר דרך ווסת הצמוד ליחידה (לעתים הוא נמצא ממש בתוך האלטרנטור), שם הוא מיושר למתח ישר (המתאים למערכת החשמל ברכב) ומווסת בצורה אלקטרונית.

אני לא מצליח למצוא יתרון בדינמו על פני האלטרנטור, פרט לשמירה על מקוריות הרכב - שלגבי רבים מאתנו זה פרט חשוב.

לגבי החלפה - השינוי אינו גדול. כמובן שיש למצוא או לבנות מתאמים, אך אין צורך במפחת סיבובים. חשמלית - יש לעקוף את הווסת, ולחבר את חוט מנורת הטעינה ליציאה המתאימה באלטרנטור. כל חשמלאי מתחיל יסתדר עם השינוי.

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

ממה שאני זוכר משיעורי האלקטרוניקה שבהם הייתי אמור לשהות וללמוד(את שניהם בקושי עשיתי :roll:), ווסת זה נקרא "גשר דיודות" או יש בו "גשר" שכזה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עודד, אהבתי את ההסבר.

אצלי בג'יפ, מותקן אלטרנטור. כך קניתי אותו.....

מאחר וסיבובי המנוע בסרק, נמוכים, כ 600 סל"ד, היתה בעיה של טעינה בטורים האלה והנורה המורה על חוסר טעינה דלקה מידי פעם. בעצת משפץ האלטרנטור, הוחלף ה"פולי" שלו לקטן יותר, מה שנותן סיבובים מהירים יותר, בסרק ובטורים "גבוהים" עד כמה שיש כאלו בג'יפ....

יכול להיות שבמנועים אמריקאים ישנים, תהיה אותה בעיה, כך שאותו הפתרון יתאים.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
ממה שאני זוכר משיעורי האלקטרוניקה שבהם הייתי אמור לשהות וללמוד(את שניהם בקושי עשיתי :roll:), ווסת זה נקרא "גשר דיודות" או יש בו "גשר" שכזה.

אכן, האלמנט המיישר הוא "גשר דיודות", אך כיון שזהו רק אחד ממרכיבי הווסת (שגם מגביל את מתח היציאה) לא ראיתי טעם להכנס לפירוט.

עודד

פורסם
נצל"ש

בדקתי טעינה בחיפושית והיא מטעינה לי 13V -13.5V בטורים גבוהים 14V .

הדינמו מרעיש והמצבר חדש.

ניתן עדיין לשפץ דינמו?

איפה הבעיה בו?

פשוט מאוד - דינמו כשמו כן הוא, כמו באופניים - ככל שמהירות הסיבוב גדולה יותר רמת הטעינה גבוהה יותר.

ככל העולים סבובים המנוע הפנסים מאירים חזק יותר . חסרון גדול באורח חיים קצר של נורות.

חסרון בולט: אינו טוען בסיבובי סרק.

האלטרנטור החליף את הדינמו בגלל יתרון מרכזי אחד והוא טעינה בסיבובי סרק וניצול מתח טוב יותר ואחיד יותר.

ייצור החשמל של אלטרנטור יעיל יותר שורף פחות פחמים ועמיד לזמן ארוך.

עודד, אהבתי את ההסבר.

אצלי בג'יפ, מותקן אלטרנטור. כך קניתי אותו.....

מאחר וסיבובי המנוע בסרק, נמוכים, כ 600 סל"ד, היתה בעיה של טעינה בטורים האלה והנורה המורה על חוסר טעינה דלקה מידי פעם. בעצת משפץ האלטרנטור, הוחלף ה"פולי" שלו לקטן יותר, מה שנותן סיבובים מהירים יותר, בסרק ובטורים "גבוהים" עד כמה שיש כאלו בג'יפ....

יכול להיות שבמנועים אמריקאים ישנים, תהיה אותה בעיה, כך שאותו הפתרון יתאים.

אני מבין שאצלי המצב תקין?

איך ניתן לבדוק פחמים ?

הרעש של הדינמו זה מהמיסבים?

כדאי לשלוח אותו לשיפוץ אצל חשמלאי? כמה בערך יעלה לי?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...