Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.אני מתעניין ברכישת רכב אספנות אמריקאי (מליבו 72 לצורך העניין).שאלתי היא, מעבר לפרוצדורת הטסט החצי שנתי ואישורי המוסך הנדרשים, מה קורה במידה ויש צורך בחלקים, גם לאחזקה וגם במידה ונכשל בטסט.האם יש מישהו בארץ ממנו ניתן לרכוש חלקים לאמריקאיות ישנות באופן נורמלי או שיש להזמין מחו"ל.אני שואל בכלליות על אמריקאיות ישנות כי לא סגור מה אני רוצה בדיוק, למרות שבעבר היו לי קפריס ומונטה קרלו ישנות אך לא לזמן ממושך.תודה לכולם.

פורסם

אפשר להביא הכל מארה"ב

רוב הסיכויים שאם תמצא בארץ, זה יהיה יותר יקר ממה שיעלה לך להביא.

WHEN YOU HAVE TO SHOOT, SHOOT DON'T TALK

פורסם

יש כמה מקורות בארץ, שטרית למשל

אבל אם הרכב נכשל בטסט זה בדרך כלל בגלל חלקים קטנים יחסית כמו חלקי היגוי, מתלים, מעצורים או חשמל וקל להזמין אותם בחו"ל.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
יש כמה מקורות בארץ, שטרית למשל

אבל אם הרכב נכשל בטסט זה בדרך כלל בגלל חלקים קטנים יחסית כמו חלקי היגוי, מתלים, מעצורים או חשמל וקל להזמין אותם בחו"ל.

לשיטרית אין כמעט חלקים למכוניות GM. שאלתי אותו ונברתי אצלו בערמות במשך 5 שעות טובות לפני שבועיים, יש לו אבל המון חלקים לדודג'ים, לארקים וארופאיות משנות ה-80.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

את רוב החלקים תמצא באוטו ליין ברח' ריב"ל בת"א.

גם אצל רונית חלפים באותו רחוב יש הרבה חלפים.

כמו כן ניתן לרכוש בEBAY כל מה שתצטרך.

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

פורסם

בארץ ניתן למצוא, בקושי יחסי, חלקים של שברולט. שברולט מיחזרה חלקים רבים במשך עשרות שנים ולכן אפרלמצוא חלק שנשאר ללא שינוי 50 שנה... יש במידה כזו ואחרת חלקים גם ליתר מכוניות GM ובאופן מיוחד אם היו דומים לשאר רכבי GM.

לפי מה ששמעתי כמעט לא ניתן למצוא חלפים לפורדים אמריקאים ישנים (שנות השישים והשבעים).

יש חלפים למכוניות קריזלר בסיסיות כמו דודג' דארט ופלימוט וליאנט. עד לפני חמש שנים היתה לי גם דודג' דארט 1965 וגם לה לא היתה בעיה במציאת חלקים מכאניים.

ככל, ככל שאתה עולה בסולם היוקרה של הדגם קשה יותר למצוא חלקים גם בארץ וגם בחו"ל.

לכל המכוניות הישנות קשה למצוא בארץ חלקי פח כמו כנפיים דלתות מכסי מנוע וכיו"ב. אי אפשר למצוא אביזרי קישוט כמו פסי ניקל, סמלים מגינים וצלחות קישוט לגלגלים. אין מה לדבר על חלקי פנים.

אבל, כבעל מכוניות אמריקאיות של GM משנות החמישים אני יודע שבדרך כלל ניתן לחיות ולהנות עם הרכבים בפרט עם חושבים מראש וצוברים מה שמוצאים.

EBAY עשה את החיים הרבה יותר קלים וניתן למצוא שם את רוב הדברים שמחפשים.

בהצלחה!

שלמה דן גדרון

פורסם

תודה גדולה לכל המשיבים.שתי שאלות נוספות בעקבות התגובות:

כמה זמן ניתנת ארכה לרכב אספנות במידה ונכשל בטסט?האם היא מספיקה להזמנת והגעת חלקים לארץ?אני מאמין שלא.תקנו אותי אם אני טועה.

מה הם סידורי המכס במידה ומזמין חלקים מהאינטרנט?לאן זה מגיע? מי מעריך אותם ומה סדרי הגודל של המס הנדרש?

בנוסף שאלה כללית: האם מכוני רישוי עושים חיים קשים יותר למכוניות אספנות במבחן השנתי?או שכמו במכוניות רגילות זה תלוי במצב הרוח של הבוחן?

תודה שרון

פורסם

מכוני הרישוי עושים "חיים קשים" למכוניות לא תקינות. אני לא אומר דאין יותר נוחים ופחות נוחים אבל בד"כ אם הכל פועל תעבור טסט.

שלמה דן גדרון

פורסם
תודה גדולה לכל המשיבים.שתי שאלות נוספות בעקבות התגובות:

כמה זמן ניתנת ארכה לרכב אספנות במידה ונכשל בטסט?האם היא מספיקה להזמנת והגעת חלקים לארץ?אני מאמין שלא.תקנו אותי אם אני טועה.

מה הם סידורי המכס במידה ומזמין חלקים מהאינטרנט?לאן זה מגיע? מי מעריך אותם ומה סדרי הגודל של המס הנדרש?

בנוסף שאלה כללית: האם מכוני רישוי עושים חיים קשים יותר למכוניות אספנות במבחן השנתי?או שכמו במכוניות רגילות זה תלוי במצב הרוח של הבוחן?

תודה שרון

הארכה הנתנת היא ל7 ימים כמו לרכב רגיל.

לגבי חלקים שנרכשים מהאינטרנט, אם עלותם כולל השילוח היא מתחת ל50$, החלקים יגיעו ישירות לסניף הדואר הקרוב לביתך. אם עלותם הכוללת היא מעל 50$ הם יגיעו לדואר המרכזי בעיר מגוריך ולך תישלח הודעה לבוא לאסוף אותם. כאשר תגיע הבא איתך את מס' הפריט בEBAY ככה שפקידי המכס יוכלו לראות כמה באמת שילמת על החלקים, או לחילופין דאג שלחבילה תהיה מצורפת חשבונית. לרוב יחושב המכס עפ"י החשבונית המצורפת וללא הערכת שמאי. לגבי המכס עצמו אם זיכרוני אינו מטעני הוא 50%.

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

• תוכן חדש...