Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הוצאנו רשיון לדו"ג.

ומה קונים?

אני צריך אופנוע שיסבול קצת שטח מתון - יעני שבילים , יסבול עלית מדרכות בלי להוריד את מהירות הכלי ל 0.

הבנתי שאופנועי כביש למינהם לא יעמדו במשימה הנ"ל.

תקציב 20 ומטה.

האם השחקנים היחידים בשוק הם ה DR350 ה KLE500 ו XT500 .

האם יש עוד?

מי מהשלושה { או יותר} מומלץ לאופנוען המתחיל מבחינת אחזקה ונהיגה?

תודה.

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם

גם XT350 ו KLR250 ו XR250

ה XT350 הכי מתאימה לדעתי למתחילים.

היא הכי קלה לתפעול, אמינה ופשוטה לאחזקה (כמו גם ה DR וה XT הגדול), טובה מאוד לעיר, סבירה בשטח, ורק קצת לוקה בחסר בשימוש ביענעירוני.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ומחדד את המלצתו של ג'רמי לבחירה ב-XT500..

מקסימום מנוע (ומקסימום אמינות מוכחת) שאתה יכול להרשות לעצמך במסגרת הדו"שים למוגבלי הרישיון, עם מקסימום שימושיות.

אני בטוח שתהנה ותשתמש בכלי כבית ספר לעולם הדו גלגלי...

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

אלפרד גורס שחסר נתון קטן למשוואה. סטרטר.

אלפרד לא מתלהב מלפתוח את הבוקר בבעיטות (אבל על טעם אי אפשר להתווכח), מה שמוריד מיד מהפרק את ה-XT הקטן.

ומה רע ב- DR?

פורסם

ה-XT "הגדול" (קרי: ה-500 עליו המלצתי) הינו בעל סטרטר...

זה הוא (ג'רמי) שהמליץ על הקטן באמת.

לדעתי? לפי מה שהבחור מתאר, הרי שהכלי יבלה עימו את רוב חייו דווקא שלא בשטח/שבילים.. לכן הוא זקוק למקסימום מנוע ..לדעתי לפחות.

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

לפי אלפרד, הק-ט-ן יורד מהפרק.

את זה של- 500 יש סטרטר אלפרד כבר יודע. קטן=350. בינוני=500. גדול=600. נניח.

ובוקר טוב לכרובית.

פורסם
ה-XT "הגדול" (קרי: ה-500 עליו המלצתי) הינו בעל סטרטר...

זה הוא (ג'רמי) שהמליץ על הקטן באמת.

לדעתי? לפי מה שהבחור מתאר, הרי שהכלי יבלה עימו את רוב חייו דווקא שלא בשטח/שבילים.. לכן הוא זקוק למקסימום מנוע ..לדעתי לפחות.

מחזק את ידו של הכRוב.

הXT יתן את הפתרון הטוב ביותר.

ביחוד אם הוא רוצה נסיעות ארוכות מדי פעם.

הDR לא ממש יוצלח לנסיעות ארוכות יותר מדי.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

וחוץ מזה, שיקנה מה שבא לו. מה זה כבר משנה?

אלפרד...ליברל? :D

ראש הממשלה: " לא נשחרר בוטנים עם מלח על הידיים!!!" :onfire::screwy:

"חכה לי רק רגע," היא אמרה בקול גדול, "אני בהריון" בואינג! התערבות על מתנדבת התפתחה לכלל אסון.

פורסם
רק שאיפה מצוין "נסיעות ארוכות" כפרמטר נדרש?

וחוץ מזה, שיקנה מה שבא לו. מה זה כבר משנה?

לא מצויין למען האמת.

אבל בכל זאת, אני לא יודע מה הדרישות שלו מהכלי ולכן גם הרשתי לעצמי להוסיף את הגורם הנוסף הזה למשוואה.

גם לרוב אנשים יוצאים מחוץ לעיר עם האופנוע אז הכנסתי עוד שיקול.

חוץ מזה, שיקנה בהחלט מה שבא לו. :lol:

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

ה-DMX התחיל עם KLR-250

האופנוע הצנום לימד את ה-DMX דבר או שניים על רכיבה בכביש ובשטח.

אופיו הסלחני של הכלי עזרו לא פעם ולא פעמיים להחלץ ממצבי ביש.

ה-DMX לא נתקל בשום בעיה עם מערכת הקירור, גם לאחר 40K ק"מ אצל ה-DMX לא התעוררו בעיות בכלי. (סה"כ 60K+) כמובן חוץ מבעיות שיוצרו ע"י ה-DMX.

האופנוע קל ונוח לתימרון בעיר, מניע בקיק ראשון או שני וגם הגיע לבאר שבע פעמיים. אפילו עלה לירושליים יותר מפעם אחת ללא בעיות.

ה-DMX תמוהה מסגנון ה"אלפרדי" שנידבק בהודעתו :shock:

בסופו של דבר, יש לנו ארץ קטנה - אי אפשר לטעות בגדול.

דני פרמוצ'נקו - דבריו הוצאו מהקשרם (י.ב.)

פורסם

קודם כל תודה.

אכן קלעתם למטרה בהשערתכם שאני צריך גם ליסוע מחוץ לעיר בלי סבל מיותר, ונראה לי שבאמת אני לא אוהב לפתוח את הבוקר ברגל { שמאל? }.

מצד שני, האם יקשה עלי לתמרן בעיר עם דו"ש 500?

וכמאמר הכותרת - לאחר מבול ההמלצות על ה XT , אני חייב לשאול - למה לא KLE500? הוא "טוב" מדי בשבילי? האם אין יתרון לאופנוע הזה בגלל שיש לו שני ציל' ? { מצאתי דווח משתמש מחו"ל שטוען שזה כלי עם מתלים רכים מדי }.

אה,כמעט שככתי, למה לא DR - אני לא אהב לשלם על שם, או על נדירות, או על זה שהפסיקו ליצר, נראה לי מוזר שמחיר מחירון של DR350 גבוה יותר ממחיר מחירון של XT500, שנחשב אמין { מצאתי גם דווח על אמינות מחו"ל }, שניהם סינגל , קירור אויר { לא? } . אז למה לשלם יותר על פחות.?? תגידו שהוא טוב יותר בשטח? יופי, אני מעדיף טוב יותר בכביש.

:)

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם
קודם כל תודה.

אכן קלעתם למטרה בהשערתכם שאני צריך גם ליסוע מחוץ לעיר בלי סבל מיותר, ונראה לי שבאמת אני לא אוהב לפתוח את הבוקר ברגל { שמאל? }.

מצד שני, האם יקשה עלי לתמרן בעיר עם דו"ש 500?

וכמאמר הכותרת - לאחר מבול ההמלצות על ה XT , אני חייב לשאול - למה לא KLE500? הוא "טוב" מדי בשבילי? האם אין יתרון לאופנוע הזה בגלל שיש לו שני ציל' ? { מצאתי דווח משתמש מחו"ל שטוען שזה כלי עם מתלים רכים מדי }.

אה,כמעט שככתי, למה לא DR - אני לא אהב לשלם על שם, או על נדירות, או על זה שהפסיקו ליצר, נראה לי מוזר שמחיר מחירון של DR350 גבוה יותר ממחיר מחירון של XT500, שנחשב אמין { מצאתי גם דווח על אמינות מחו"ל }, שניהם סינגל , קירור אויר { לא? } . אז למה לשלם יותר על פחות.?? תגידו שהוא טוב יותר בשטח? יופי, אני מעדיף טוב יותר בכביש.

:)

פשוט מאוד.

לי יש XT. אמנם בתצורת סופרמוטו, אבל זה אותו אופנוע סה"כ.

האופנוע מעולה בעיר.

אין שום קושי לתמרן איתו, בשטח (חולות ראשון, חולות תל ברוך) הוא בסדר גמור.

באופן כללי האופנוע מתפקד מצויין.

נסיעות ארוכות אני מגביל את עצמי ל110 120 קמ"ש בערך היות ואני לא ממש רוצה לטחון אותו למוות.

הDR350 עם מהירות סופית של 130-140 קמ"ש בקירוב לא ממש יוצלח לנסיעות ארוכות מדי, וגם באופן אישי הוא לא ממש "עשה" לי את זה מבחינת המושב שלו שהוא צר.

אופנוע טוב לשטח וגם לכביש, אבל מבחינה "כבישית" הXT עדיף, בהרבה.

הKLE מאידך מציג נישה שונה מעט.

האופנוע בעל שתי צילינדרים והגנת רוח (משמעותי בנסיעות ארוכות) כך שהוא יספק מהירות גבוהה יותר בנוחות טובה יותר בנסיעות ארוכות.

אבל,

האופנוע לא ממש נועד לשטח.

אני יודע שיש את היס"מ או הימ"מ או איזה יחידת משטרה שרוכבים איתו בשטח, אבל זה נורא כיף כשהאופנוע לא שלך.

נפילה איתו בשטח תגרור הוצאה כספית גבוהה בשל שברים לפלסטיקה. האופנוע לא כל כך גבוה ולכן יש בעיה קלה עם מרווח הגחון בשבילים עם מדרגות פתע.

אפשר לעבור איתו שבילים והוא נחמד, אבל מבחינתי האופנוע הוא פשוט לא זה.

מתלה קדמי רך מדי.

אם מרכיבים מישהו אז יש להזהר בפניות היות וכבר היה מקרה שבהרכבה פשוט הגחון התישב על הרצפה ומנע פניה.

אם אתה נוסע הרבה מחוץ לעיר ומעט מאוד בשבילים, אז לך עליו.

אם אתה בעיר ומסתובב טיפה בסופ"שים בשטח אז לך על הXT.

גם הגבלת המהירות (אצלך) תחסוך לך קנסות מיותרים ותשמור לך על הרישיון :wink:

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם
אלפרד גורס שחסר נתון קטן למשוואה. סטרטר.

אלפרד לא מתלהב מלפתוח את הבוקר בבעיטות (אבל על טעם אי אפשר להתווכח), מה שמוריד מיד מהפרק את ה-XT הקטן.

ומה רע ב- DR?

באמת שכחתי מהעניין הפעוט של הקיק...

בזמנו קניתי KLR600 מודל 94 ולא DR650 מאותו מודל אך ורק בגלל עניין הסטארטר.

אחד בא להראות לי את ה DR650 שלו למכירה, עצר ליד העבודה שלי. לחצנו ידיים, עשיתי סיבוב מסביב לאופנוע, וביקשתי ממנו להניע.

במשך חצי שעה, בחום קייצי והביל, הבנאדם קיפץ והזיע על הקיק, ונשבע לי שזה אף פעם לא קרה לו...

בכל אופן, מנסיון על ה XT350 לשעבר של אחותי, הרבה יותר קל להניע אותו, למרות שאין ספק שסטארטר עדיף, ואין ספק ש XT500 עדיף.

באמת לא יודע מה גרם לי להמליץ על ה XT350 בעדיפות....

אולי המחשבה הזאת על אופנוע ראשון.... אולי לא כדאי להתחיל ישר עם 40 כ"ס....

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...