Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ריכבי אספנות שמחירם זהה פחות או יותר לרכבים חדישים (שאותם לוקחים לבדיקה),

לכן אין שום סיבה שלא לבדוק רכב אספנות.

צריך רק לקחת בחשבון את גילו המופלג ולדאוג שלא "יקרעו" אותו בבדיקה.

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

זה בדיוק העניין

האם הסכימו במכון לבדוק את הרכב?

ומה בדיוק היו הממצאים ?

והאם הם נותנים גם 3 חודשי אחריות על הבדיקה למרות שזה רכב אספנות ?

פשוט מאד מעניין אותי איך נראה הטופס

יוסי

פורסם

האם הסכימו במכון לבדוק את הרכב?

ומה בדיוק היו הממצאים ?

והאם הם נותנים גם 3 חודשי אחריות על הבדיקה למרות שזה רכב אספנות ?

פשוט מאד מעניין אותי איך נראה הטופס אותו הדבר בדיוק

יוסי[/quote...................

1. זה תלוי במכון

2. זה תלוי במצב הרכב

3. לא נראה לי

4. טופס רגיל כמו לכל רכב

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

אני לא הייתי מוכן בשום פנים ואופן לקחת רכב אספנות לבדיקת מכון. אפילו במקרה של אוטו מודרני כואב הלב לשמוע איך בודקים את המנוע; לבצע בדיקה כזאת באוטו בן 40 זה פשוט התעללות.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

לאחרונה מכרתי רכב והמוכר התעקש לקחתו לבדיקה. הסכמתי בתנאי שרק אני נוהג ברכב ואף אחד אחר לא עולה עליו. המכון טען שהבדיקה לא תהיה מלאה כך, זה לא עניין אותי, זה היה התנאי שלי.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

למה לא לקחת למכון ?

הרי הם בודקים עוד דברים חשובים שאולי בעל הרכב לא יודע לבדוק - תאונות , מספרי מנוע ושילדה וכו.

הדברים האלו לא משנים בין רכב חדש לישן.

כמובן אני לא מדבר על בדיקת מערכות מכאניות שכנראה הם יסתכלו על זה כמו על חייזרים , ואפשר לא לאפשר להם לנהוג באוטו - אבל לא הייתי שולל בכלל על הסף.

לא לכולם יש חבר מכונאי שמכיר רכבי אספנות או אוטוריטה אחרת בנושא

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ערכו של רכב אספנות נגזר מהרבה דברים, אבל תקינות מכאנית או תקינות השלדה, איננו מהחשובים שבהם, ולכן אינני רואה במה הבדיקה יכולה לתרום.

ניקח מצב קיצוני: אם במאזדה בת שנתיים נמצא בבדיקה שהורכבה משתי מכוניות שונות לאחר תאונה קשה, ושהמנוע בעל קומפרסיה נמוכה ושורף שמן, ערכה יפחת משמעותית. לעומת זאת רכב אספנות יכול להיות לעיתים מורכב מארבע מכוניות שונות, וזה לא יגרע שקל מערכו, ועלות החלפת רינגים תהיה חסרת משמעות לעומת נדירותו.

מצד שני, אם במאזדה בת שנתיים חסר ראש מנוע, עלות התיקון תהיה נמוכה יחסית לערכה. ברכב אספנות בו לעיתים צריך לחרוש עולם כדי להשיג חלקים מקוריים, זה יכול להוות שיקול מרכזי בקניה.

נמרוד

פורסם

אני לא הייתי מסכים לבדיקה או לפחות לחלקים ממנה כמו שלב בדיקת המנוע שבו הם מעלים טורים למקסימום,

וגם שהבודק לוקח את האוטו לסיבוב לקרוע אותו,

לא הייתי רוצה שאם הקונה יתחרט האוטו שלי עבר סתם התעללות שאולי בילתי הפיכה מבחינת נזק.

לכן הייתי דוחה בנימוס כל הצעה לבדיקה במכון, אבל בדיקה ע"י מוסכניק הייתי מסכים בכיף.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אני מכיר מישהו שהזמין "המומחה" לבדיקת רכב אספנות, הרבה זה לא עזר.

אבל במקרה זה, אתה המוכר. הדו"ח ייצא "שחור", אך עלייך או להתנגד או להזהיר את המוכר שכך יהיה.

בהצלחה במכירה.

משכנתא זה קל

פורסם

הח'ברה צודקים.

גם אני לא הייתי נותן למכון רישוי לבדוק רכב אספנות.

גם עם הרכב מעולה , טופס הבדיקה ייצא עם הסימון X באופן כללי וגורף על שורת הלא תקין.

רצוי להבהיר ולהמליץ לרוכש המעוניין שיביא ( גם בתשלום ) מכונאי בכיר ו/או בוחן ו/או מישהוא שמבין בדגמי VW שיעשה

בדיקה כללית לרכב .

בהצלחה במכירה.

פורסם

תודה לעונים

לא מדובר ברכב שלי אני לא הייתי מסכים לקחת את הרכב למכון בדיקה

לבדיקת מוסך אין בעיה

אבל לתת למישהו לנתק לי את הסטרטר ולנסות להניע איזה 40 פעם

ואחר כך להריץ את המנוע בטורים מטורפים

שלא נדבר על סיבוב עם איזה בוחן שנסע כל החיים בגיר אוטומט

אני בטוח שהוא אפילו לא יידע איך להכניס את הגיר למצב רוורס:wink:

סתם מחשבה שעלתה לי לראש

יוסי

פורסם

לא הייתי נותן לעשות הבדיקה, ולו מסיבה, שרוב הסיכויים שהאוטו הישן ייכשל כמעט בהכל, או יקבל "סימני שאלה", ואז מה- כאילו, מישהו ינסה להוריד לי מחיר בגלל ש"האוטו גמור ולא שווה כלום"? כאילו, שכשאתה קונה אוטו ישן, אתה מראש לא מניח, שהוא במצב, איך נגיד, רחוק מלהיות מושלם!

בקיצור- גם אם הייתי נותן לעשות בדיקה- הייתי מראש מסכם, שאני לא משנה את המחיר תהיה תוצאה מה שתהיה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...