Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע שעבר הייתי מעורב בתאונת דרכים.

רכבי נפגע מאחור. (בשרשור זה).

פציעה אופיינית לפגיעה כזו נקראת "אפקט צליפת שוט", והיא נגרמת כאשר הראש "נזרק" לאחור בזמן פגיעה מאחור.

במושבים הקדמיים ברכבי יש כריות מעל המושב, שמטרתן מניעת הנזק הנ"ל.

במושבים האחוריים - אין.

אני לא רוצה לדמיין מה היה יכול להגרם לנוסע, אם חלילה יישב מאחור בפגיעה כזו. במקרים קיצוניים אף יכול לשבור מפרקת.

כנל גם במקרה ההפוך, של תאונה חזיתית - במקרה שאין חגורות בטיחות.

רק לאחר התאונה שלי נהייתי מודע לחשיבותן של מערכות אלו.

ברכבים עכשיווים ישנם מערכות רבות נוספות (בקרות החלקה, מותחני חגורה, אזורי קריסה, מערכות למניעת נעילת גלגלים וכו'), שבוודאי אין סיכוי וטעם להוסיף לרכב אספנות.

אבל את המינימום, שדי פשוט להתקין (חגורת בטיחות וכרית למניעת אפקט צליפת השוט) פתאום נראה לי חשוב להתקין.

האם מותקנות ברכבכם ?

האם לא כדאי להתקנין ? גם במחיר של אי שמירה על מקוריות הרכב ?

בתקווה שלא נזדקק לכך לעולם.

חומר למחשבה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החוק בארץ פוטר מכוניות שיוצרו מתחת ל 1969 ולא מותקנות בהם חגורות בטיחות, מחובת החגירה.

לצערי אני רואה לא מעט אספנים ש "נהנים" מהתקנה המטופשת הזו ולא חוגרים עצמם, ומיסתמכים על מהירות הנסיעה האיטית או על אבינו שבשמיים..

לדעתי זו פשוט חובה לגור חגורת בטיחות בכל נסיעה, בכל מכונית ובכל מהירות.

ללא חגורה, גם תאונה קלה עלולה להפוך לקטלנית.

בוולבו שלי יש חגורות בטיחות אוטומטיות ומישענות ראש, ווגם הילד מאחורה מעוגן בחגורת בטיחות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
החוק בארץ פוטר מכוניות שיוצרו מתחת ל 1969 ולא מותקנות בהם חגורות בטיחות, מחובת החגירה.

לצערי אני רואה לא מעט אספנים ש "נהנים" מהתקנה המטופשת הזו ולא חוגרים עצמם, ומיסתמכים על מהירות הנסיעה האיטית או על אבינו שבשמיים..

לדעתי זו פשוט חובה לגור חגורת בטיחות בכל נסיעה, בכל מכונית ובכל מהירות.

ללא חגורה, גם תאונה קלה עלולה להפוך לקטלנית.

בוולבו שלי יש חגורות בטיחות אוטומטיות ומישענות ראש, ווגם הילד מאחורה מעוגן בחגורת בטיחות.

יש רכבים שלו נולדו עם חגורות בטיחות

ואין בהם נקודות עגינה

עם יש ברכב חגורת בטיחות והוא מתחת לשנים 68 חובה לחגור

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

בחלק מהרכבים מתחת לשנת 1969 חגורת הבטיחות היתה תוספת אופציונאלית כך שנקודות העגינה לחגורות קיימות.

אפילו בחיפושית (משנת 1974) קיימות נקודת עגינה לחגורת בטיחות במושב האחורי!!! (כנרה לטובת חגורה לכיסא לתינוק)

אני בכל אופן בזמנו הרכבתי כדי שאני אוכל לקחת את אחי (שהיה אז בן שנתיים) למעון .

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

רז,אני חושב שבנושאי בטיחות אסור להתפשר זה פשוט חובה לשדרג את המערכות המיושנות והלא יעלות גם של הבלימה וגם של הבטיחות בפנים האוטו כדי להגן עלי על הסביבה ועל הנוסעים איתי

כל מי שחושב שהמערכות המקוריות של הרכבים המיושנים (מעצורי תוף,מערכת בלימה ללא בוסטר או משאבות כפולות ,חגורות בטיחות ,כסא תקין) מחזיקות מעמד בעומס או במקרי חרום פשוט פושע על הכביש.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

בטיחות מעל הכל.

ומדובר לא רק על חגורות בטיחות , אפילו לשמן את מסילות תושבת כיסא הנהג ברכב בן 40 שנה זה בטיחותי.

הנהג חייב לשבת בנוח ולא צמוד מדי להגה כשהרגליים נוגעות בגלגל ההגה ..

כנ"ל הוספת מגיני שמש , מראות צד תקינות וכד'.

פורסם

לדעתי כל תוספת בטיחות הנה הכרחית - חבל רק שבמשרד התחבורה לא רואים זאת בחיוב. כך, רכבי ספורט ישנים שראיתי באירופה משודרגים בתוספת של כלובי התהפכות, רתמות של ארבע וחמש נקודות. אצלי, ברכב מתחילת שנות השמונים החלפתי את בלמי התוף בדיסקים מחורצים.

לעניין מקוריות הרכב- אם הוספת המשענות נעשה באופן אסתטי ותחת אותם מאפינים של הרכב - אני לא הייתי חושב פעמיים. מרבית ה"שידרוגים" לטובת בטיחות הנם סמויים מהעין אבל בשעת תאונה הם יהיו מצילי נפש.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

אין ספק שחייבים להתקין בלמים קרמיים, כריות אויר, ABS, כיסא מפלט ועוד אביזרי בטיחות חיוניים ומצילי חיים בפורד אנגליה שאני מתעתד לקנות.

ארז רונן

פורסם
אין ספק שחייבים להתקין בלמים קרמיים, כריות אויר, ABS, כיסא מפלט ועוד אביזרי בטיחות חיוניים ומצילי חיים בפורד אנגליה שאני מתעתד לקנות.

את זה לא, אבל חגורות בטיחות ומשענות ראש לכיסאות הקדמיים, כדאי :wink:

חוץ מזה רונן, פורד אנגליה? אתה?

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

כבר חצי יום שאני מסתובב סביב הג'יפ שלי ומחפש מקום עגינה לחגורות בטיחות, לסך שמש והכי חשוב, כריות אויר צידיות....

מילא כל אלו, אבל זה שאני יושב על "פרוטוטייפ" של כסא מפלט, הקרוי מיכל דלק, לזה אף אחד לא מתייחס???:mad:

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
את זה לא, אבל חגורות בטיחות ומשענות ראש לכיסאות הקדמיים, כדאי :wink:

חוץ מזה רונן, פורד אנגליה? אתה?

בגלל שהוא שמע על מפגש פורדים שרוצים להרים. :lol:

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אולי הציטוט הזה גרם לי לחייך, אך חלילה תאונת דרכים כלל לא מצחיקה.

חגורת בטיחות בעלת 3 עיגונים היא פריט חובה, גם במחיר פגיעה במקוריות הרכב.

מיותר לציין שחובה לדאוג שכל מערכות הבטיחות של המכונית חייבות להיות תקינות, ולא רק לצורך מעבר טסט.

נסיעות טובות ובטוחות לכולם !

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
רז,אני חושב שבנושאי בטיחות אסור להתפשר זה פשוט חובה לשדרג את המערכות המיושנות והלא יעלות גם של הבלימה וגם של הבטיחות בפנים האוטו כדי להגן עלי על הסביבה ועל הנוסעים איתי

כל מי שחושב שהמערכות המקוריות של הרכבים המיושנים (מעצורי תוף,מערכת בלימה ללא בוסטר או משאבות כפולות ,חגורות בטיחות ,כסא תקין) מחזיקות מעמד בעומס או במקרי חרום פשוט פושע על הכביש.

קובי

עזוב הנושא נטחן כבר מליון פעם

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

ברוב המכוניות, כולל אירופאיות, משנת 1961 ואילך יש נקודות עיגון מקוריות לחגורות בטיחות לפחות מקדימה. הרבה פעמים הן נמצאות בנקודה נסתרת מתחת לפח ויש רק שקע קטן מעל נקודת העיגון שצריל לקדוח אותו.

אז עוד חשבו שזה לא טוב לדבר על חגורות בטיחות כי זה סימן שהרכב אינו בטוח...

ההברגה סטנדרטית עד היום.

לדוגמא; בפיאט 600 יש נקודת עיגון בחלק הקדמי של החלון האחורי ליד עמוד הדלת. כאמור נקודה זו מסומנת בשקע קטן.

שלמה דן גדרון

פורסם

אכן נושא חשוב מאוד, ואכן, כמו חגורות הבטיחות, גם משענות הראש ידועות כמצילות חיים ממדרגה ראשונה, אני שמח שהנושא הועלה ושמח עוד יותר שלא במחיר חיי אדם.

בזמנו (שנות השישים המאוחרות) אני זוכר שאפשר היה לקנות משענות ראש שפשוט התלבשו על גב המושבים... מעניין אם יש דברים כאלה היום?

כשאני רואה אנשים נוסעים ברנו אקספרס, ויושבים במושב האחורי, שהגב שלו נמוך מגובה הכתפיים שלהם, אני מקבל חררה. ואכן, זה נכון לגבי כל רכב.

שווה לבדוק כל אפשרות להתקין משענת ראש מסוג זה או אחר. תאונות חזית אחור הן התאונות הנפוצות ביותר, ומשענות הראש מונעות כמעט לחלוטין את הפגיעה הקשה שיכולה להגרם בתאונה כזו.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...