Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לברר פרטים על הרכב שלי, בעיקר תאריך ייצור, אשמח אם בעלי ספר היינס או סתם מי שיודע יוכלו לפענח את המספרים.

הרכב הוא פורד פיאסטה, רשומה בישראל כמודל 1980, אין לי שום ידע בספרדית אבל נראה לי ששם המכונית יוצרה\הורכבה (הגיוני ?).

על קיר האש בצד הנוסע יש לוחית פורד עם המספרים הבאים (בין היתר):

DRIVE COND. A

ENGINE MOTOR GL

*WPFBWM023000*

TYPE WFBT

יש עוד מספרים אבל נראה לי שאלו החשובים.

בצד השני של קיר האש ישנה עוד לוחית ללא זיהוי של פורד, עליה מוטבע:

PFB WM0230008

העניין הכי מסקרן הוא מתי הרכב ירד מפס הייצור לעומת תאריך הרישום שלו במשרד הרישוי...

תודה מראש !

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ראה פרטים בויקפדיה

http://en.wikibooks.org/wiki/Vehicle_Identification_Numbers_(VIN_codes)/Ford/VIN_Codes#European_VIN_format

או שתנסה בלינק הזה :

http://www.cardetective.com/vin-decoder.html

MUSTANG 1964 1/2 (1965)- V8 - 260, THUNDERBIRD TOWN LANDAU 1966 - V8 - 428 , MGB - 1979- 1800CC

חלומות נועדו להתגשם - כיף להגשים חלום .

MustanG

פורסם

יש לי ספר היינס

אני לא יודע בדיוק מה הפ המספרים הללו

אני אסרוק את העמוד הרלוונטי והוסיף כאן כתמונה ממוזערת.

(האורחים תיכף מגיעים אז אסרוק זאת יותר מאוחר בערב.)

אם אתה צריך כל דבר שהוא בעיניין צור עימי קשר

אשמח לעזור לך.

ירון מאיר

פורסם

המספר שנתתי בין הכוכביות גם מופיע על הבית-בולם והוא לדעתי הנכון ביותר.

ניסיתי לפחות 10 מפענחים, אף אחד לא עבד כמו שצריך...ניסו לשכנע אותי שיש לי גלאקסי שיוצרה בגרמניה ועוד כל מיני שטויות. הלוחית רשומה בספרדית אז כנראה שהרכב לא יוצר בגרמניה.

כמו כן, המפענחים מתעקשים על כך שאני צריך 17 ספרות למרות שיש אצלי 12, ואני יודע על בחור באנגליה עם מודל 1977 שה-VIN שלו הוא 11 ספרות...

בכל אופן לבסוף הגעתי לתוכנה אוסטרלית שמפענחת לכל הפורדים, הנה התוצאה:

myfiestavindecodedmz5.jpg

בהנחה שזה נכון, הרי שכמו שחשדתי האוטו שלי יוצר בשנת 1979 ולא 1980 ובמפעל בולנסיה שבספרד !!

האות B שהוא מסרב לזהות לבד משמעותה 3 דלתות, מה שמסתדר עם כל שאר הנתונים.

עכשיו רק נשאר להסביר את זה למשרד הרישוי שיתנו לי לרשום את הרכב כאספנות עוד חודש במקום עוד שנה :?

למאיר: תודה רבה לך אתה איש יקר !

אני אשמח אם עדיין תסרוק את המסמך כדי לוודא את מה שגיליתי.

פורסם

לפי התמונה מהמפענח הרכב יוצר בנובמבר 1979. לפי שיטת המודלים שרווחה כאן זה אך לא מכבר הרכב זכה כדין לרישום כמודל 80'.

בהצלחה עם משרד התחבולה!

פורסם

אתה צודק, אבל זה שאני ואתה יודעים את זה לא אומר דבר לגבי התנהגות הפקיד\ה ברגע האמת.

אגב, התוכל להסביר עד איזו שנה עבדו כך ואיך בדיוק עבד הליך הרישום ?

אני לא רוצה להתחיל תהליך שכזה מבלי לעשות "שיעורי בית".

פורסם

זה הדבר היחיד המופיע בספר היינץ לגבי לוחית המרכב.

אם זה יעזור אז בבקשה,

אם לא ,

צור קשר בנייד אני אשאיל לך את הספר למספר ימים.

ירון מאיר

פורסם

אוקיי נקראו לי העיניים אבל קראתי מה כתוב שם, לצערי זה לא עוזר.

כתוב להעתיק את מה שכתוב על הלוחית לדף הזה ולשהתמש בזה כשהולכים לקנות חלקים.

אמור להיות בספר קטע שמסביר פיענוח המספרים, כך לפחות קראתי בפורום בריטי...

פורסם
אתה צודק, אבל זה שאני ואתה יודעים את זה לא אומר דבר לגבי התנהגות הפקיד\ה ברגע האמת.

אגב, התוכל להסביר עד איזו שנה עבדו כך ואיך בדיוק עבד הליך הרישום ?

כללי הרישום, כפי שכתב עמית ("קומפי") לפני פחות משבוע:

"רכבים נרשמו בשנתון מסויים אם עזבו את ארץ היצוא אחרי ה-16 ביוני והגיעו ארצה אחרי ה-16 ביולי" (הכוונה לשנה הקודמת לשנת הדגם - ע.פ.).

לכן, אם הרכב יוצר בספרד בנובמבר 1979 , אין ספק שירשם כשנת דגם 1980. קשה לי להאמין שתצליח למצוא פקיד שלא מכיר את הכללים.

שיטה זאת היתה בתוקף עד שנת הדגם 2008. רק לגבי דגמי 2009 יתפוס הכלל החדש של "תאריך עליה לכביש".

ואגב - כל ה"פיאסטות" האירופאיות יוצרו (וכנראה שמיצרות עד היום, אם חן פרחי לא "יתפוס" אותי) בספרד, גם אלה עם הגה ימני המיועדות לבריטניה ושאר המדינות ה"הפוכות" בסביבה.

כנראה שלא יהיה מנוס - תצטרך לחכות עד 1.1.2010 . האור כבר בקצה המנהרה......

עודד

פורסם

השיטה שונתה לפני מס' שנים(משהו כמו עשור), כך שרכבים שהגיעו ארצה במאי עם VIN של השנתון הבא, נרשמו כמודל שנה הבאה. כך נוצר מצב שרכבים שהגיעו באותו מועד קבלו שנתונים אחרים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

בפיאסטה שהפכתי לבאגי, בצד של הנוסע מתחת לשטיח יש מס' נראה לי שאתה צריך לבדוק כי יש יותר מ-12 מספרים שם.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

יש בחור בשם יוחאי שאולי יוכל לפענח.

אני אפנה אותו לשירשור

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

• תוכן חדש...