Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש מישהו שמתקן ניקלים (פסי קישוט מסביב לרכב) או יבוא חדש או אם יש משומשים במצב טוב מאוד

האם מישהו מכיר? תודה מראש שרון. 0524435054

פורסם

אני גם מחפש לאופל מנטה שלי. אשמח לכל פיסת מידע ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תיקון- מרחוב המסגר לך לרחוב הרכב 9.

לבחור קוראים רפי. (אנחנו במשפחה קוראים לו רפול :-D)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לא רק שלו... (גילוי נאות-אינני מכיר את עבודתו) אני פניתי לאחד היקרים בתחום באיזור חיפה,שילמתי המון (המון! ממש המון!) וקיבלתי עבודה גרועה שאחרי חצי שנה שהרכב עמד בחניה מקורה לגמרי הופיעו מעין "'ג'ינג'ים" ופגמים על הניקל.

האמת שלגבי השיפוצים הבאים אני אובד עצות,למי ללכת? ליקר שכולם אומרים שעבודתו טובה ולא כך נוכחתי או לזול יותר שאחרים אינם משבחים במיוחד את עבודתו.

הבעיה היא שיבוא של פגושי ניקל למשל,יקר מאד בגלל גודלם ומשקלם.

לאספני העתיד,אלו שיאספו את מכוניות ההווה תהיה אולי בעיית מיחשוב ואלקטרוניקה אבל נחסכו מהם בעיות הניקלים שכבר לא בשימוש...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
הציפויים של רפי מתקלפים/מחלידים, ולא מחזיקים מעמד.

לפני חמש שנים ויותר בשנת 2003 אני מסרתי לרפי מגלונומטה את הניקלים של שברולט 1957 שלי דהיינו מגן קדמי, פינות מגן קדמי, שפם קדמי, מגן אחורי,ופינות מגן אחורי ועוד כל מיני פיצ'פקס.

רפי אמר לי מראש שבמקומות פגומים יהיה קשה לתת עבודה טובה וכי חלקי שגשוגת לא תמיד קולטים טוב את ציפוי.

בשורה התחתונה קיבלתי ממנו את החלקים מצופים ויפים ופרט לחלק אחד שהיה כנרא פגם בהרכב השגשוגת ממנה היה יצוק, כי גם לפני שנים הוא נמסר לציפוי במקום אחר ולא הצליח, הכל נראה במצב טוב+עד היום.

צריך לקחת בחשבון כי הציפוי שלו יותר ניקל ופחות כרום ולכן הוא רך יותר ופגיע. במקור היה כרום שהיא מתכת קשה אך בעיתית ויקרה בציפוי.

במקביל הבאתי ידיות חדשות לדלתות שאחרי שנתיים איבדו את הברק והיום הן בצבע מתכתי אפור.

אני מרגיש כי בנסיבות הענין קבלתי עבודה טובה ותמורה טובה וגם היחס שלו אלי היה טוב.

זו היתה הפעם הראשונה שעבדתי איתו.

שלמה דן גדרון

פורסם

לאחר שלוש שנים בפורום, ואחרי שהבנתם שאני מכיר את רפי, הגיע זמני לסנגר עליו.

רפי הוא הכי טוב והכי ותיק (גלוונומטה קיימת משנת 50) בשוק- נקודה.

הבעיה היא שבא פלוני אלמוני ורוצה לצפות את הפגוש שלו, פגוש בן 50, שחטף אי אלו מכות וראה ימים יפים יותר.

פלוני בטוח שהציפוי יחזיק מעמד בכל מצב ולא חושב על זה שלפעמים קשה לתת טיפול של 100% לפריט ישן ובעייתי.

הציפויים של רפי עמידים וטובים, ואני בטוח בזה. לא במקרה אחד המשפטים הכי נפוצים פה בפורום הוא "לך לרפי מרחוב המסגר" ואני לא מכיר בתחום הזה עוד בעלי עסקים שקיימים קרוב ל60 שנה. מה לעשות שלא כל החלקים באים באותו מצב, חלק מגיבים טוב יותר וחלק (בעיקר הישנים והבעייתיים) לא מגיבים כמו שמצופה (:-D) מהם.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

רפי בחור נחמד מאד, נשמה טובה, סבלני ובעל לב טוב. באמת, מדובר בבנאדם פשוט טוב.

אבל. מה לעשות ומבחן התוצאה במקרה שלנו - הוא המבחן הסופי והקובע? ואני לא מדבר על פגושים אלא על דברים קטנים יותר. חלקים קטנים יותר מעלים חלודה לאחר ששכבו שנה בהמתנה להרכבה בתוך שכבות נייר. מקריאה, אי-מיילים והרבה התענינות בנושא, כולל ביקור ולימוד שלבי הציפוי במפעל גדול בחו"ל, אני יודע שניתן לצפות כול חלק (אפילו דף עיתון) במתכת, רק צריך לפעול ללא קיצורי דרך. כול חלק, אלא אם הוא עשוי סגסוגת אל ברזלית יש לצפות קודם כול בנחושת ורק אז "להרביץ" את הניקל. נגיעה של ציפוי כרום "יחתום" את התהליך. זה כאשר מדובר במה שניקרא ציפוי של ניקל דקורטיבי.

יש פתרון אחר: ללכת לאחד המפעלים שמבצע ציפוי אלקטרו-לס (Electroless). מדובר בציפוי עמיד יותר אבל לא דקורטיבי, קצת יותר מט ודורש את החלקת השטח והגימור של לפני הציפוי - מהבעלים של החלק.

ציפוי אמור להחזיק מעמד! איך מחזיק מעמד ציפוי ניקל של פגוש ברכב אמריקאי משנות החמישים במשך 30 שנה ואף יותר? בגלל שעשו אותו טוב, לא בגלל קסמים!

פורסם
מישהו מכיר עוד מקום ? הרפלקטורים של הרקורד לא נכנסים למכונה שלו..

בגלל שהם יחסית מוגנים מפגעי הסביבה, ומגע ישיר, ניתן לצבוע עם "ספריי ניקל".

אצלי זה עובד (עד שניסיתי לשטוף והכל התפורר - ה-HELLA בדרך ;)).

משכנתא זה קל

פורסם

זה צולם בקרלייל והיו כמה כאלו שהציגו את הנוסח הנכון לציפוי.

אני לא מספיק מכיר את התחום בארץ, מישהו עושה את זה כך?

P4210015.jpg

פורסם
בגלל שהם יחסית מוגנים מפגעי הסביבה, ומגע ישיר, ניתן לצבוע עם "ספריי ניקל".

אצלי זה עובד (עד שניסיתי לשטוף והכל התפורר - ה-HELLA בדרך ;)).

עשיתי את זה, הבעיה שהוא לא מחזיר אור טוב כמו ציפוי. זה אמור להיות כך:

4328_1.JPG

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...