Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שמח שנפתח הפורום, זה באמת היה חסר.

ובכן, אנחנו משפחה עם 2 ילדים קטנים ואני רוצה לרכוש רכב לטיולי שטח (לא רק שבילי קק"ל אלא גם מעבר) כעיקרון, הרכב יעמוד רוב ימות השבוע וגם בשבתות הקפואות בחורף ובשיא הקיץ.

אני מעריך שהרכב יעשה בממוצע 500 ק"מ בחודש.

מה אני מחפש:

1. רכב עם יכולת שטח טובה

2. גג נפתח, ברזנט או פיבר (זה רכב טיולים ואני רוצה להרגיש את זה) אני יודע שהדרך עד למיקום היא רועשת

3. אין לי בעיה עם הילוכים, אבל גם אוטומט אפשר

4. עלויות אחזקה כמה שיותר נמוכות (טסט, ביטוח חובה, טיפולים וכו) דלק פחות חשוב.

5. מזגן חובה

6. תקציב 40-60 אלף (התקציב רחב כדי לאפשר בחירה).

המעומדים:

1. ויטארה קצר פתוח 1996-1998, זול לאחזקה, יש קצת בעיית מקום לדעתי וקשה למצוא אחת שמורה

2. סופה 1995-1998, לא מכיר עלויות אחזקה, יש מזגן? קשה למצוא אחת במצב טוב

3. דיפנדר קצר פתוח, לא מכיר את הרכב

4. פאגרו קצר ברזנט שנת 1999-2000, יותר מקום מהויטארה, לדעתי מנוע קצת חלש, עלויות אחזקה?

מה לא: לא גיפוני כביש, לא דהייטסו פרוזה, לא אופל פרונטורה וכדומה אשמח לשמוע את דעתכם והצעות נוספות.

פורסם

על פניו, נראה שהפאג'רו הפתוח עונה טוב מכולם על דרישותיך.

לפאג'רו הפתוח מנוע 2.5 שמספק 100 כ"ס ומקנים לו ביצועי כביש סבירים למדי.

אמנם הדגם הפתוח חסר את מערכת הסופר סלקט של הדגם היקר, אבל עדיין התנהגות הכביש שלו, כמו גם נוחות הנסיעה ראויות למאכל אדם.

רמת הגימור הפנימי פשוטה יחיסת, וזה טוב כשמדובר ברכב שטח פתוח, שלאחר טיול מאובק\בוצי ניתן לשטוף אותו היטב.

עלויות התחזוקה שלו סבירות, למעט ביטוח מקיף יקר יחסית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לדעתי כל הכלים הקצרים והפתוחים, למעט אולי הדיפנדר, קטנים עבור משפחה עם שני ילדים.

נכון, לכולם יש ספסל אחורי שיכול לאכלס גם שני מבוגרים במקרה הצורך ובחלק מהם יש גם מקום לקצת מטען. הבעיה היא שלקחת שני ילדים בג'יפ קצר משמעותה לרוב ויתור על יכולת העמסת מטען רציני, וכשיוצאים לטייל בשטח ליום או יומיים חייבים מטען. אל תשכח גם שלרכב פתוח קצת יותר קשה להתקין גגון, מה ששוב מקטין את יכולת נשיאת המטען.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מסכים עם צביקה,

רכב קצר למשפחה מאד בעייתי אם אתה מתכוון לצאת לטיולים של יותר מיום אחד,

בשביל לקבל קצת פרופורציות לגבי הצורך בנפח אחסון קח רשימת ציוד בסיסית לטיול של יומיים(כן, אני מכיר חיות מדבר שיוצאות רק עם לדרמן ומסטיק אבל זה לא המצב כשמדובר במשפחה): ג'ריקן מים,אוכל,צידנית,אוהל,מחצלת,סק"שים\מזרנים,כלי אוכל,בגדים להחלפה(ילדים),מעוררי ענין\משתיקים(משחקים,ממתקים וכד')קרשים למדורה, פק"ל קפה, כלי עבודה וחילוץ....

נסה לדחוף את זה בתא מטען של ויטארה קצרה או אפילו פאג'רו...

היצע רכבי השטח הפתוחים בתצורה ארוכה מציע למעשה רק שלושה:סופה,סי ג'י ודיפנדר, שלושתם רכבי שטח קשוחים ומהנים שלא מתאימים לכל אחד ומחייבים טיפול עצמי או חשבון בנק נדיב,

בקטגורית הסגורים המבחר גדול יותר וניתן למצוא גם כלים יותר ידידותיים למשפחה שיכולים להתאים: ויטארה ארוכה,ספורטאז',טרופר ואולי פילו טנדרים יכולים לבוא בחשבון אם מותחים קצת את התקציב.

ולגבי הדלק-במחירי הדלק כיום הטיול האחרון ליומיים לדרום עלה לי כ700 ש"ח door-to-door שזה יותר ממה שאני מוציא על טיפול תקופתי לג'יפ כך שאם אין לך ספונסר זה הופך לדי משמעותי בתחשיב הכולל.

פורסם

** אומנם הפורום בחיתליו ואנחנו דיי סלחניים בשלב זה אבל נא לשמור כל כללי בפורום ולהשתדל לפרסם כותרת רלוונטית לשרשור. **

במקום "יעוץ ברכישת רכב שטח" אפשר לרשום "יעוץ ברכישת רכב שטח פתוח בתקציב של 40-60 אלף למשפחה צעירה" או משהו אחר שנותן קצת מידע על תוכן השרשור.

פורסם

מה לגבי סמוראי פתוח ארוך?

ianredden.jpg

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

סמוראי ארוך נמכר בארץ רק בסוף שנות השמונים (כמדומני בשנים 87-88 בלבד), מה שאומר שהוא אומנם ארוך ופתוח אבל גם:

1. ישן מאוד.

2. איטי ולא נוח.

3. לא ידידותי למשפחה (מישהו ביקש מזגן?).

4. זול מדי - ב60K אפשר לקנות ארבעה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה לעונים,

אז ככה, מקבל את הערת הגודל ומוריד את הויטארה מהרשימה (למרות שכנראה עלויות האחזקה שלה הכי זולות)

משארו: הסופה, הדיפנדר והפאג'רו, כולם קצרים ופתוחים. סליחה, אבל אני רוצה ג'יפ ולא רכב ארוך סגור (ארוך, סגור, ומפנק בכביש וגם בשטח - היתי הולך עח גראנד צרוקי, אבל לא את זה אני מחפש).

מבין השלושה, אשמח לשמוע כמה מילים על הדיפנדר 90, לא מכיר את הרכב. יש כמה ביד 2 שנת 96-97 שנראות משופצות.

אם משווים בין השלישיה הזאת: מקום אחסון, עלויות אחזקה (כולל אמינות) ויכולות שטח+ נוחות נסיעה (עד כמה שאפשר), מה עדיף?

תודה

פורסם

אצלי הג'יפ מיועד לאותה המטרה .

אני מטייל עם המשפחה (סה"כ 5 נפשות) טיולי שבילים וגם אתגריים .

CJ8 - ארוך !!

תמצא אחד במצב סביר מומלץ ממודל גבוה תעשה לו יישור קו ועוד ישאר לך עודף ......

תהנה מכל רגע !!

במידה ותצטרך עזרה - אני לרשותך . (ללא תשלום !!) פנה אליי בה"פ .

בהצלחה .

מספר מוסווה.jpg

מספר מסווה מאחור.JPG

פורסם

SOMTHING WRONG WITH MY COMPUTER ONLY WRITING ENGLISH SORRY

LIKE MOTTI SAID BUY A C.J JEEP YOU WILL ENJOY EVREY MOMENT

WE ARE AFAMILLY WITH 2 KIDS WE GO ON SATERDAY WITH THE JEEP C.J

LOTS OF ROOM EATS EVRETHING BEST BUY

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...