Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בדבר רישוי לג'יפ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יתכן והשאלה מתאימה גם לפורום אספנות או כללי.

בקרוב אני מביא ארצה ג'יפ ויליס משנת 1951 CJ3A. בג'יפ שלי אין ספסל אחורי. האם אני אחוייב בטסט להרכיב לו ספסל? במקור הג'יפ הזה שימש כאגרי-ג'יפ (טרקטור- ג'יפ) ומעולם לא היה בו ספסל. (אבל לך תסביר זאת לבוחן כשיש דגמים זהים עם ספסל).

אגב, למי שמכיר את הדגם, המושב המקורי זה לא משהו שממש אפשר לשבת עליו בכל מקרה.

לפני למעלה מעשור קניתי ג'יפ סופה מהמשטרה. גם בו לא היו ספסלים מאחור. את הטסט הראשון עברתי ללא בעיות, אבל בשנה שאחרי כבר חוייבתי להרכיב ספסלים.

מה אומר החוק, האם כדאי לי להרכיב ספסל בטרם הבאת הרכב לארץ ולהקדים תרופה למכה?

לחילופין היתכן שהרכב יורשה ללא ספסל ואז לעולם לא אוכל להתקין בו מושב אחורי גם ארצה בכך?

פורסם

אני עדיין לא מכיר את תהליך הרישוי שעוברים כשמכניסים רכב לארץ אבל אם הייתי במקומך (ואני מקווה מאד להיות במקומך רק שאני מפנטז על פורד ברונקו:lol: ) וממה שקראתי בנושא אני הייתי מרכיב ספסל מראש כדי לחסוך לעצמי את הכאב ראש שיהיה לך אם תקבל רישוי ל2 נוסעים ותרצה לשנות אותו ל4 נוסעים -עמדה 1 שינוי מבנה ומי יודע מה עוד...

פורסם

שאלה נוספת באותו עניין.

מדובר בג'יפ פתוח. מה התקנות אומרות לנושא חגורות או שרשראות צד.

האם יש חובה בהן? אם כן, מאיזה שנה?. במקור הג'יפ מגיע ערום ללא חגורות (פרט ל M38 והאפליקציה של פורד בדגם צבאי).

האם יש לכך תקינה? או כל מה שנראה כמו חבל/רצועה/שרשרת ונותן אשליה של דלת זה בסדר?

פורסם

מבוסס על "אוגדן תקנות התעבורה" אני לא בטוח שמדובר בגירסא עדכנית:

חגורות בטיחות חובה עד כמה שהבנתי ברכב משנת 1969 והלאה. (הניסוח לא ברור)

לגבי גיפ פתוח (בתנאי שברשיון מופיע ג'יפ לנדרובר או נ"נ)מצויין שבפתחי הדלתות תהיה מותקנת שרשרת שתהיה נעולה בזמן נסיעה

(זה היה באיזה סעיף המסייג את תקנה 353 המחייבת כל רכב בדלת עם מנגנון נעילה)

עוד סעיף שיכול להוות בעיה מבחינתך ושווה בדיקה:

363ב.(א) בטרקטורון או ברכב שטח יותקנו מסגרות בטיחות להגנה על הנוהג בו.

(ב) לא יירשם טרקטורון או רכב שטח ולא יחודש רשיונו אלא אם כן הותקנה בו מסגרת בטיחות לפי מפרט טכני שהוציאה מחלקת התקינה באגף הרכב ושירותי תחזוקה של

משרד התחבורה והמופקד לעיון הציבור במשרד התחבורה בירושלים ובלשכות המחוזיות של המשרד, כאמור.

(ג) על אף האמור בתקנה זו רשאי מנהל אגף הרכב להתיר כי בטרקטורון או ברכב שטח מסוים לא תותקן מסגרת בטיחות אם הוכח, להנחת דעתו, כי מסיבות טכניות לא ניתן להתקינה בו ובלבד שההיתר נרשם ברישיון הרכב

פורסם

תודה רבה על התשובה המקצועית.

כשניסיתי לפנות למשרד התחבורה העבירו אותי מאחד לשני. אבל תשובות לא קיבלתי.

בנושא קשת התהפכות, האם מדובר על רכבי שטח מיום כניסת התקנה לפועל ופרסומה, או שזה גם רטרואקטיבי על כל רכבי השטח מהמודל שלי, 51?

כנראה שרק כשאגיע לעמדה מס' 1 אהיה חכם יותר.

מבטיח לעדכן.

פורסם

יורם

מאחר והרכב שלך מיובא כרכב אספנות, לא חלות עליו התקנות הללו.

הוא אינו נזקק לחגורות בטיחות שכן כל רכב עד שנת 73 נדמה לי, אינו חייב בחגורות בטיחות וכנ"ל לא בקשת התהפכות שהיא לא מקורית לג'יפ.

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

פורסם

אין כל קשר בין היותו רכב אספנות לבין תקנות אלו ואחרות.

1. חגורות בטיחות - אין צורך.

2. קשת התהפכות - אין צורך.

3. ספסל אחורי - אין צורך(ברשיון הרכב יירשם לך נוסע 1).

4. שרשראות בפתחי דלתות - חובה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...