Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה יצרן של שמן מומלץ ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא אחת מספר מישהוא בפורום איך נגרם נזק למנוע עקב שימוש בשמן מפוקפק.

אני לא מדבר על איכות השמן אלא על אבא ואמא שלו.

גם אם קנינו מיצרן ידוע,יש מס בעיות.

1.המדבקות שעליהן המידע בקשר לאיכות וצמיגות,מי יערוב שהיבואן לא הדביק כראות עיניו וכיסו?

2.אולי היבואן קנה סטוק שעמד כמה שנים במחיר מוזל,ועכשיו הוא אצלי במנוע?

3.למה לא להכנס לתחנת דלק,לקנות תוצרת הארץ,רוב הסיכויים שהשמן טרי,ואני מאמין שאם רשום שהאיכות

למשלSM ועומד בתקנים ביו לאומיים אז מה שרשום אינו שיקרי.

מה דעתכם?הרי המחיר לא חשוב לעומת קיצור חיי המנוע ויש לי הרגשה שיכול להיווצר מצב שאקנה את השמן היקר

ביותר ואקבל מזוייף,בעוד שאם אקנה בתחנת דלק שמן של פז או סונול אין מצב שקניתי לוקש.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא אחת מספר מישהוא בפורום איך נגרם נזק למנוע עקב שימוש בשמן מפוקפק.

אני לא מדבר על איכות השמן אלא על אבא ואמא שלו.

גם אם קנינו מיצרן ידוע,יש מס בעיות.

1.המדבקות שעליהן המידע בקשר לאיכות וצמיגות,מי יערוב שהיבואן לא הדביק כראות עיניו וכיסו?

2.אולי היבואן קנה סטוק שעמד כמה שנים במחיר מוזל,ועכשיו הוא אצלי במנוע?

3.למה לא להכנס לתחנת דלק,לקנות תוצרת הארץ,רוב הסיכויים שהשמן טרי,ואני מאמין שאם רשום שהאיכות

מה דעתכם?הרי המחיר לא חשוב לעומת קיצור חיי המנוע ויש לי הרגשה שיכול להיווצר מצב שאקנה את השמן היקר

ביותר ואקבל מזוייף,בעוד שאם אקנה בתחנת דלק שמן של פז או סונול אין מצב שקניתי לוקש.

הבעתי את דעתי יותר מפעם אחת

השמנים הנמכרים בחנויות הספקים המוכרים במרכזי תיקוני הרכב הם טובים מאוד.

הנה לפני חודש רכשתי שמן של K&M אמריקאי בדרגת API SG CF 4 20W50 .

שילמתי 32 שח לגלון,והכל בסדר.

לפני כן השתמשתי בשמנים זולים מי פחות מי יותר והעסק דופק כמו מכונה משומנת.

תשים לב כמה הנהג הישראלי מתעסק בנושא השמן,בין היתר בגלל הקלות בעיסוק והפסיכולוגיה שבו.

תעשה סיור מוסכים ותתוודע מהר מאוד לסוגי השמן שמשמתשים שם,ואז תבין הכל.

פורסם
הבעתי את דעתי יותר מפעם אחת
והתבקשת על ידי מנהלי הפורום להפסיק ולהביע את הדעה השגויה והמטעה הזו. משום מה, אינך מפנים את הבקשה.

הנה לפני חודש רכשתי שמן של K&M אמריקאי בדרגת API SG CF 4 20W50 .

חיפוש בגוגל של הטקסט "K&M" ו "20w-50" מעלה שאם אכן מדובר בחברה אמריקאית, הרי שזהו ארגון סודי ונחבא אל הכלים.

שילמתי 32 שח לגלון,והכל בסדר.

איך אתה יודע ש"הכל בסדר"?

עשית בדיקות מעבדה? בדיקות מטלורגיה לשחיקה במנוע?

או שזו בעיקר תחושת בטן?

תשים לב כמה הנהג הישראלי מתעסק בנושא השמן,בין היתר בגלל הקלות בעיסוק והפסיכולוגיה שבו.
הנהג הישראלי לא מתעסק בנושא השמן.

משום כך תחנות דלק יכולות למכור לו מה שהן רוצות, באיזה מחיר שהן רוצות, מבלי להקפיד על צמיגות, דירוג API וכיוב'.

פורסם

חשבתם לרגע מה עושים בכל השמן שנאסף מהמוסכים? אולי מרק חם לעניים?:-)

השמנים השרופים שנאספים מועברים לשטחים שם הם עוברים זיקוק והכי חשוב - מיתוג.

לאחר מכן ה "שמנים" הללו נארזים יפה ונימכרים ללקוחות תמימים שכלל לא יודעים שמדובר בשמן ממוחזר.

סימן היכר די בולט לשמן ממוחזר הוא ריח יחודי שמזכיר ריח של שמן מימסרות וגוון ירקרק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ראשית,מכל אותם דברים שיש להחליף ברכב ושאינם קשורים לבטיחות (כי בבטיחות לא הייתי מדרג לפי חשיבות),השמן הוא החשוב ביותר והוא זה שבאמת שומר על המנוע (והגיר והדיפרנציאל..). עכשיו,האם על הדבר החשוב ביותר אנו רוצים לחסוך 10-20 ש"ח לליטר (או פחות)? התשובה הנכונה והבוטה היא כי מי שלא יכול להרשות לעצמו לשאת בהפרש פעם בשנה ואינו יכול להוציא עוד 50-80 ש"ח כדי לקבל שמן סביר+ שלא יחזיק רכב אספנות ושלא יחזיק רכב בכלל.

מצד שני,כל הדיבורים על שמנים יקרים מאד "מודרניים" עתירי אותיות ותקנים של חברות "אקזוטיות" שמדבקותיהן מודבקות על רכבי מירוץ וראלי,גם הם לא במקום,בוודאי שלא לגבי רכב אספנות ולמעט מספר חריגים (למי שיש פרארי אספנות שגם בשעתו נדרש ע"י היצרן להשתמש בשמן סינטטי-מוביל 1 למשל שהיה הפופולרי בשעתו,שימשיך לשים ברכבו שמן סינטטי מרמה טובה).

לא לשכוח,רוב רובם של רכבי האספנות שבידנו הסתפקו בשעתו בשמנים מלפני 2 דורות,4 תקנים,8 אותיות ומלאן מספרים.... ולא קרה להן דבר. לכן,גם היום ניתן לקנות שמן סביר,חדש,בדרגת הצמיגות הנכונה מחברה מוכרת (וחברה ישראלית מספיקה בהחלט)ולהחליפו במועד,זה בהחלט מספיק,באחריות! (לא שלי,של יצרן הרכב שלכם..!)

כמובן שמי שרוצה לקנות שמן סינטטי עם תוספי MSPF TFRG JKUF העומד בתקן GAMANIFRAYER ושהוא גם הוכר ע"י ארגון HARTABARTA ולשלם 80 ש"ח לליטר,יבושם לו,אבל הדבר לא באמת נדרש לרכבי האספנות,ביננו,גם לא לרוב הרכבים המודרניים הסטנדרטיים למרות שכבר נתקלתי בשרשורים בהם בעלי טויוטות ומאזדות נשבעו שעם החלפת סוג השמן פתאום המנוע לא מתחמם,הוא שקט יותר וסוחב משהו שעוד לא נראה...

לפעמים אומרים שכל המוסיף גורע,הדבר נכון גם לגבי שמנים מסויימים ורכבים מסויימים,כך למשל בלא מעט רכבים איטלקיים קלאסיים,הכנסת שמן גיר מודרני תביא להרס הגיר בגלל איכול ותקיפת מתכות בגיר ע"י תוספי השמן המודרניים.

לכן ולדעתי,לא קונים שמן מחברה שלא מכירים ואפילו באינטרנט אין לה זכר... לא קונים שמן ממוחזר, לא מסתכלים על הפרש של שקלים בודדים לליטר ולא קונים שמן שהוא בתקן נמוך יותר מזה שהומלץ בשעתו ע"י היצרן. מצד שני,אין הצדקה כשמדובר ברכב אספנות רגיל,לקנות שמנים יקרים מאד מחברות זרות ועל כך כבר פירטתי.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
והתבקשת על ידי מנהלי הפורום להפסיק ולהביע את הדעה השגויה והמטעה הזו. משום מה, אינך מפנים את הבקשה.

חיפוש בגוגל של הטקסט "K&M" ו "20w-50" מעלה שאם אכן מדובר בחברה אמריקאית, הרי שזהו ארגון סודי ונחבא אל הכלים.

איך אתה יודע ש"הכל בסדר"?

עשית בדיקות מעבדה? בדיקות מטלורגיה לשחיקה במנוע?

או שזו בעיקר תחושת בטן?

הנהג הישראלי לא מתעסק בנושא השמן.

משום כך תחנות דלק יכולות למכור לו מה שהן רוצות, באיזה מחיר שהן רוצות, מבלי להקפיד על צמיגות, דירוג API וכיוב'.

מי שולח לקנות בתחנות דלק ?

יש מספיק ספקים שמוכרים למוסכים ארגונים קציני רכב ופרטיים.

עשרות בעלי עסקים מוכרים שמן במגוון רחב,כל אחד שיבחר לעצמו מה שמומלץ,או מה שהוא מוצא לנכון.

אני מערבב שמנים סדרתי,משתמש במה שבא ליד,ומעולם מעולם לא ניזוק אצלי מנוע,גם לא לאלו שקנו ממני.

אתה רוצה לפתוח דיון על נזקים,פתח בבקשה,אני אביע גם שם דעתי,כמו כל אחד אחר שמביע דעה.

אני חזיק ברכבים משנת 68 ומעולם,אני מדגיש מעולם לא היה לי נזק בגלל שמן לא יקר שרכשתי.

יותר מכך,היו שנים שנסעתי עם שמן מנוע בדיפראנציאל אחורי ולא נגרם לי נזק.

אני כותב את מה שאני חוויתי והשתמשתי,איני ממליץ בפני אחרים,מי שרוצה שיקרא,מי שלא רוצה אינו חייב.

בקשר ל K&M אתה באמת חושב שרצתי לבדיקת מעבדה ? החלפתי יחד עם פילטר שמן,וזהו, !

מחר בבוקר אשלח לך תמונה של האריזה.

פורסם

אושרי, גם למקום שאתה קונה ממנו צריך להיות אבא ואמא.

בוודאות, השמנים ברשת אוטו-דיפו הינם מהיבואנים הרשמיים, ואינם מזויפים.

אני את השמן שלי קונה בצנטרל בת"א.

משכנתא זה קל

פורסם
בוודאות, השמנים ברשת אוטו-דיפו הינם מהיבואנים הרשמיים, ואינם מזויפים.
מזוייפים, לא, אבל באוטו-דיפו עושים מאמץ עילאי למכור שמן "אמריקן-איגל" שהוא מותג מדבקה ומקורו לא ידוע.
פורסם

למכוניות עם קילומטראז' גבוה CASTROL GTX HIGH MILAEG

וכבר הבאתיקישור למבחן שמנים

בהשוואת הספקים בסל"דים שונים בין השמנים על דיינו,בסל"ד מקסימלי מוביל הmobil1 בסל"ד אחר ה SHELL .

נפקד מקומם של שמנים אירופאיים מצויינים כמו MOTUL , ELF ו- AGIP .

פורסם
מזוייפים, לא, אבל באוטו-דיפו עושים מאמץ עילאי למכור שמן "אמריקן-איגל" שהוא מותג מדבקה ומקורו לא ידוע.

עשרות מוסכים ברחבי העיר,מוסכים מקצועיים יש לומר,משתמשים באמריקן איגל,ראיתי במו עיניי.

גם אני משתמש בשמנים אלו לעיתים קרובות.

מצורף לך המותג הסודי K&M ,שבו אני משתמש כעת.

מכאן ועד לומר שאוטו דיפו משווקים שמנים לא טובים הדרך ארוכה.(אמריקן איגל).

P1010110.jpg

P1010111.jpg

P1010113.jpg

פורסם

ואיך אתה יודע שמדובר בשמן מתוצרת ארה"ב?

כי כתוב על האריזה ?

אתה יודע שאפשר לרשום על האריזה גם שהשמן מיוצר על הכוכב "קריפטון", ומוטס לכדור הארץ בטיסה השבועית של סופרמן.

דרך אגב, שמת לב שהכתובת שרשומה על המיכל לא קיימת במציאות ?

אין כזו כתובת 333964 מיאמי. אמריקאי היה מבחין בכך מיד, אבל נראה שהישראלים משתכנעים בקלות.

ואם כבר אנחנו בעניין הסקת המסקנות שלך, מה אתה למד מהעובדה שמוסכים רבים משתמשים ב"אמריקן איגל", כפי שציינת בהתפעלות?

אני למד שמדובר בשמן זול. זה הכל.

אם אתה עדיין מדמיין שמדובר במוצר אמריקאי מפואר, אתה מוזמן לקרוא את הדיון הזה, עד הסוף.

לא אוכה בתדהמה אם יסתבר שגם שמן K&M המפואר שלך נובע גם הוא מאותו מעיין הפלאים שמנפיק את שמן אמריקן-איגל הידוע בטיבו בכל העולם.

פורסם
ואיך אתה יודע שמדובר בשמן מתוצרת ארה"ב?

כי כתוב על האריזה ?

אתה יודע שאפשר לרשום על האריזה גם שהשמן מיוצר על הכוכב "קריפטון", ומוטס לכדור הארץ בטיסה השבועית של סופרמן.

דרך אגב, שמת לב שהכתובת שרשומה על המיכל לא קיימת במציאות ?

אין כזו כתובת 333964 מיאמי. אמריקאי היה מבחין בכך מיד, אבל נראה שהישראלים משתכנעים בקלות.

ואם כבר אנחנו בעניין הסקת המסקנות שלך, מה אתה למד מהעובדה שמוסכים רבים משתמשים ב"אמריקן איגל", כפי שציינת בהתפעלות?

אני למד שמדובר בשמן זול. זה הכל.

אם אתה עדיין מדמיין שמדובר במוצר אמריקאי מפואר, אתה מוזמן לקרוא את הדיון הזה, עד הסוף.

לא אוכה בתדהמה אם יסתבר שגם שמן K&M המפואר שלך נובע גם הוא מאותו מעיין הפלאים שמנפיק את שמן אמריקן-איגל הידוע בטיבו בכל העולם.

לא ברור לי מה אתה מנסה

הבעת דעתך וקראתי אותה

אני הבעתי דעתי על נושא השמנים,ואני חוזר עליה שוב,השמן שהבאתי לכאן עובד תקין אצלי ואצל אחרים שקונים אותו בכמויות לשימוש יום יומי ברכבים שעובדים קשה מעל הממוצע.

למה ההפחדות שלך צריכות להניא אותי מלהשתמש בו ?

מעבדות,טכניונים,מטלורגיה,מילים מפוצצות,נו אז מה אתה רוצה לומר ,שילך לי המנוע ? בסדר כשיקרה משהו אני אהיה הראשון לבשר שיש כשל במנוע בגלל שמן ללא כתובת ,שאינו מי מיאימי.

אני אמשיך להשתמש בו מאחר והמנוע עובד מצויין,לא חסר שמן והקרנקוס לא דופק.

כל אחד שיקנה מה שהוא רוצה,כל אחד שיביע דעתו,ומתוך כך יחליטו כיצד לנהוג.

שלחתי לך תמונות על מנת שתראה במה מדובר,מי שמכר לי את השמן לא יסתכן עם מוסכי ענק שהוא עובד איתם.

יגמר המלאי שלו? אחזור לאמריקן איגל,או כל שמן אחר,גניוס 2000 למשל, שנחשב בעיני אחדים כחסר כתובת או אתר באינטרנט.

וכן אני ישראלי שאינו מבחין,אהבל מושלם שלא מבין,והנה עדיין כאן עם שימוש רצוף בשמנים זולים.

אני לא אמריקאי שמבחין מיד.

פורסם

.למה לא להכנס לתחנת דלק,לקנות תוצרת הארץ,רוב הסיכויים שהשמן טרי,ואני מאמין שאם רשום שהאיכות

אני אענה על זה: כי אם בחנות אתה עוד איכשהו יכול לדעת, מה אתה קונה- בתחנת הדלק הסיכוי עוד פחות מזה (היו מספיק תחקירים על הזיופים בתחנות הדלק/מכירת מוצרים מזוייפים, ע"י המתדלקים, שמנסים לעשות לעצמם רווח מהצד), כאשר אתה משלם הרבה, אבל ה ר ב ה יותר על אותו המוצא בדיוק, וזה עוד במיקרה הטוב אותו מוצר! זה למה!:x

בעניין של "אמריקן איגל"- בעיקרון, אני השתמשתי הרבה בשמנים שונים שלהם, לא יודע להגיד משהו ספציפי רע עליהם, במייוחד שהשתמשתי במנועים, שכבר לא היו במיטבם גם ככה...

אגב, לא קיבלתי תשובה מספקת בעניין שמן של פרסטון! מוסכניק שלי משתמש בו כל הזמן, את זה אני יודע...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
לא ברור לי מה אתה מנסה ...הבעת דעתך וקראתי אותה ...

...אני אמשיך להשתמש בו מאחר והמנוע עובד מצויין,לא חסר שמן והקרנקוס לא דופק...

...וכן אני ישראלי שאינו מבחין,אהבל מושלם שלא מבין,והנה עדיין כאן עם שימוש רצוף בשמנים זולים.

השורה התחתונה של הנאום שלך היא שאתה מוכן לדחוף למכונית שלך כל נוזל שמישהו ימכור לך בזול, ובלבד שהוא יגיד לך "אחי, זה שמן מנוע משהו משהו".

אני, בניגוד אליך, פרנואיד.

כשאני מכניס שמן למנוע מכוניתי, אני מעדיף שתהיה עליו כתובת של יצרן. שם וכתובת של חברה שניתן יהיה לבוא אליה בטענות אם וכאשר יקרה משהו.

לא מעניין אותך אם זה שמן משומש, שמן סויה או שומן ששאבו למישהו מהתחת בניתוח שאיבת שומן.

העיקר שזה יהיה בתוך מיכל נאה, שיהיה כתוב מאחור USA, ושזה יהיה זול.

הנה, קבל מערכון של החמישיה הקאמרית על השמן שלך:

http://www.youtube.com/watch?v=EJ70GvX93zY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

כמנהל "בכיר" עליך לשמור על תרבות שיחה בפורום ולהמנע משימוש (שאיבה מהתחת.)

כל השאר מקובל עליי ואני מעריך את קפדנותך בנושא השמן.

אני משתמש במה שמוכרים לי בחנויות שבהן עוברות כמויות עתק של שמנים למוסכי שרות.

אי לכך לא חשובה לי התווית או ארץ המוצא אלא האמון שאני נותן בספק.

עד היום ואני מדגיש לא קרה כל נזק לרכבים שלי ,כשיקרה אני אדווח על זה כאן.

הנה אתמול פגשתי שכן מוסכניק שגילה לי שמן זול וכנראה טוב שמפיצה קבוצת סאסא,וללא ספק אני אשתמש בו למרות המחיר המאוד זול שהוא עולה.

אין לי כל כוונה לשלוח את השמן של K&M או איגל אמריקנו או אחר למעבדות מטלורגיה או למומחי שמן,אני נוהג בפשטות מבלי להפוך את הנושא הלכאורה פשוט הזה שנקרא שמן למשהו ברמה אקדמית.

ובבקשה נא לא להשתמש בדוגמאות כמו "שאיבה מהתחת",או "מרק לעניים",זה לא יאה למי שמתיימר להיות מומחה רכב ושמנים.

• תוכן חדש...