Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אתמול (יום שישי) הייתי בדרכי למפגש ביד אליהו בת"א. שלא כשמנהגי, נסעתי הפעם עם שתי הבנות הקטנות (כיתה ב' וגן) לראות את הרכבים היפים שיש ברחבת האיצטדיון.

בדרך, בצומת מרומזרת, עמדנו זה לצד זה אני ורכב אספנות אמריקאי ארוך ביותר (אני לא זוכר את הדגם אבל זה לא חשוב).

הבת שלי ראתה את הרכב ושאלה אותי מדוע הרכב כ"כ ארוך אך מכיון שלא היתה לי תשובה, אמרתי לה שנשאל את הנהג, אולי הוא יודע.

לצידו של הנהג, ישב אדם נוסף, וכאשר ניסיתי לדבר איתו ולשאול אותו (בצורב מנומסת), הנוסע הסתכל עלינו, אמר משהו לנהג, שניהם הסתכלו עלינו בצורה מתנשאת (לפי ראות עיניי - אנא אל תפתחו נושא זה לדיון). שאלתי אותם אם ניתן לפתוח את החלון כי יש לי שאלה שהבת שלי שאלה ושוב היתה אותה הבעת פנים מתנשאת מהצד השני. כאשר האור ברמזור התחלף לירוק, הנהג שם פול גז ונסע בטיל (אמנם אני והוא הגענו ביחד לרמזור השני כאשר אני נוסע באיזי והוא איבד נוזלים ממיכל הדלק). ברמזור ההוא לא התייחסתי אליהם, ופשוט עניתי לבת שלי שבגלל שהאוטו נוסע כ"כ מהר הוא צריך מנוע גדול ואוטו ארוך (שלא תשאר בלי תשובה).

לעצמי אמרתי בלב (כתבתי פה את המשפט ובמחשבה שניה אני אשאיר את הדברים לעצמי).

איו לי מושג אם הוא הגיע למפגש או לא, אך מצד שני כשראינו את בני הספל והמוסטנג (המהממת) שלו, בני שוחח איתנו בצורה מכובדת ואפילו הציע לבנות שלי להכנס לרכב (אף על פי שזו פעם ראשונה שהוא רואה אותי).

כעת תעשו את ההשוואה בין שני האנשים...

אין לי רצון להתנצח עם אף אדם, ואני מניח שכנראה שואלים בעלי רכבי אספנות שאלות שונות וביזאריות עד כדי כך שהם לא עונים יותר לשאלות, אך לפי דעתי...לא יודע, לא יודע מה לכתוב על מנת לא לפגוע באיש...(מצטער)

יכול להיות מצב שאני טועה והאנשים שהיו ברכב אינם דוברי עברית...

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבנר, חלק מהתנהגות הזאת קשורה לבעיה שהרכב שראית היה מיובא.

אנשים בעלי אהבה אמיתית לתחביב יעדיפו לשפץ רכב, גם על מנת להכיר את הרכב טוב יותר, וגם בשביל הידיעה שעזר לשמר ולהחזיר עוד רכב לכביש.

בן אדם שמייבא רכב, בדר"כ עושה את זה בשביל להראות שיש לו גדול יותר (אוטו), וצעצוע חדש שניתן לקנות בהרבה כסף.

אין לאנשים כאלה לא אהבה אמיתית לתחום, ולא ידע על ההיסטוריה של הרכבים כמו שלהם בכלל, ושלהם בפרט.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

יש סוגי אנשים לא בדיוק נחמדים ויש את ההפך שכיף להיות בסביבתם וזה נכון בכלל בחיים אז הכי עדיף פשוט להתעלם מזה ולא לקחת את זה ללב תאמין לי שההפסד הוא שלו .

פורסם

מה הקשר לרכבי אספנות ?

יש אנשים נחמדים, יש אנשים לא נחמדים.

זה שהם נוסעים ברכב אספנות לא מקטלג אותם לסוג זה או אחר, ולא הופך אותם לשליחי ציבור נותני שירות אדיבים.

מה שקרה לך עם בעל האמריקאית הראשונה, הוא שיצא לך לראות אדם לא נחמד. כנראה. הוא לא נחמד בבית, הוא לא נחמד בעבודה, והוא לא נחמד ברכב האספנות שלו, או שיצא לך לראות אדם נחמד, שפשוט פגשת אותו בזמן רע שלו, אחרי שעצבנו אותו.

מה שקרה לך עם בעל האריקאית השני - זה אני כבר לא מתייחס, הנושא בבדיקה.

יכלת לשאול את אותה שאלה על שני אנשים שונים שראית בתור בסופרמרקט, זה שבמקרה נתקלת בשני אנשים שונים בדרך למפגש רכבי אספנות לא רלוונטי לגבי אופייים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בן אדם שמייבא רכב, בדר"כ עושה את זה בשביל להראות שיש לו גדול יותר (אוטו), וצעצוע חדש שניתן לקנות בהרבה כסף.

אין לאנשים כאלה לא אהבה אמיתית לתחום, ולא ידע על ההיסטוריה של הרכבים כמו שלהם בכלל, ושלהם בפרט.

יש דברים שגם אם חושבים אותם, עדיף לשמור בלב. מי יודע מה ילד יום? אולי פעם תייבא בעצמך מכונית ותראה את הדברים אחרת? אולי פעם תזדקק לעזרה ממישהו ממייבאי הרכב שהשמצת עכשיו בצורה כל כך גורפת?

ולפותח השרשור, בוודאי כבר הבחנת שבעם ישראל יש אנשים שונים: נחמדים ומגעילים, טובים ורעים, אדיבים ובוטים, וכו. וכו. בעלות על רכב אספנות איננה מסווגת אדם לשום קבוצת אוכלוסיה מוגדרת - יש מכל הסוגים.

וגם לך אומר - תנסה להבין את הצד השני. מי שנוסע ברכב אספנות תמיד מושך תשומת לב ושאלות. לרוב זה נחמד, אבל לפעמים מציק. אולי להם השאלות שלך הציקו. לך תדע.

נמרוד

פורסם

בנוסף אני יוסיף למה שנמרוד אמר זה באמת נראה לך שאלה לרמזור? הוא מתחיל לתת לך את ההיסטוריה של הרכב עד שמתחלף לירוק? לפעמים צריך לחשוב ברצינות לפני שיורים... היית אומר לבת שלך שאתה לא יודע גם זה תשובה.

וכמו שאמרו רכבי אספנות מושכים תשומת לב ושאלות מאנשים בהתחלה זה נחמד אחרי זה אין סבלנות כבר אז יכול להיות שהוא בחר להתעלם כי לא זכור לי שזה חובה לפתוח בשיחה ברמזור אם אין הוא רוצה בזאת.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

כחבר מועדון מיזה 22 שנה אני בהחלט מבין למה התכוון פותח הדיון כאן כי גם אני כמו שאני מגיע מעת לעת במיפגשים מחוץ לעירי זו להלן ירושליים וזוכה למבטים ותגובות שלא אפרט כאן מפאת חומרת מה שאכתוב כאן ייפגע במישהו או במשהו ממה שמועדון החמש ברובו מייצג וזה אהבה לרכב נטו,בן 30 ומעלה,נכון שייש כאלו שמביאים מחול אך איין הדבר מקנה להם כלל ועיקר התנשאות כזאת והיא פסולה בעיניי מכל וכל אז באמת אבל באמת עליינו חבריי מועדון להוקיע מכל וכל מיתנשאים שכאלו.נכון שייש כאלו ששואלים גם אותי ברמזור שואלים לא פעם

נימוס ואורח רוח הם חשובים לנו כמייצגי גוף כמו מועדון החמש.

בברכת שבוע טוב

חבר מועדון ותיק :)

עופר בן צבי

פורסם

בינינו, אתה לא חושב שהשאלה עצמה היא טיפה מפגרת?

יכולת להמציא משהו באותו רגע. זה גם משהו שבעל הרכב לא יכול להגיב אליו בצורה רצינית כי השאלה נשמעת לא רצינית.

יכולת להגיד לה שכל הקאדילאקים/לינקולנים/פורדים/שברולטים של האמריקאים מאותה תקופה הם כאלו גדולים.

אם מישהו יתפוס אותי ברמזור וישאל "למה לאוטו שלך יש בגאז' כל כך גדול?" אני אסתכל עליו גם בצורה מוזרה. מצד שני, אם אותו אדם יתפוס אותי באמצע מפגש, אני אתן לו הרצאה מפורטת על חוש העיצוב של האיטלקים ואפתח את הבגאז' כדי שהוא יוכל לבדוק אותו מקרוב.

כנראה תפסת אותו ברגע הלא נכון, במצב שבו סתם מוזר להתחיל שיחה.

אני חבר מועדון זה שנתיים ומצאתי שיש במועדון אנשים מכל הסוגים. אי אפשר לקטלג אנשים רק בגלל שהם אספנים. יש זבלים ויש צדיקים.

הגישה הזו לא קשורה לאם האדם הוא אספן או לא, אלא לאופי שלו.

פורסם

אנשים בעלי אהבה אמיתית לתחביב יעדיפו לשפץ רכב, גם על מנת להכיר את הרכב טוב יותר, וגם בשביל הידיעה שעזר לשמר ולהחזיר עוד רכב לכביש.

דימה, אנחנו כבר נשוחח על זה ארוכות בשישי הבא, אם אני מגיע...:twisted:

אני לא ממש מסכים איתך בעניין הזה.

פורסם
בנוסף אני יוסיף למה שנמרוד אמר זה באמת נראה לך שאלה לרמזור? הוא מתחיל לתת לך את ההיסטוריה של הרכב עד שמתחלף לירוק? לפעמים צריך לחשוב ברצינות לפני שיורים... היית אומר לבת שלך שאתה לא יודע גם זה תשובה.

וכמו שאמרו רכבי אספנות מושכים תשומת לב ושאלות מאנשים בהתחלה זה נחמד אחרי זה אין סבלנות כבר אז יכול להיות שהוא בחר להתעלם כי לא זכור לי שזה חובה לפתוח בשיחה ברמזור אם אין הוא רוצה בזאת.

לא ביקשתי הסטוריה, וגם תשובה אוילית היתה מעל ומעבר לציפיות שלי...אבל ההתנשאות...אח...

פורסם
בינינו, אתה לא חושב שהשאלה עצמה היא טיפה מפגרת?

יכולת להמציא משהו באותו רגע. זה גם משהו שבעל הרכב לא יכול להגיב אליו בצורה רצינית כי השאלה נשמעת לא רצינית.

יכולת להגיד לה שכל הקאדילאקים/לינקולנים/פורדים/שברולטים של האמריקאים מאותה תקופה הם כאלו גדולים.

אם מישהו יתפוס אותי ברמזור וישאל "למה לאוטו שלך יש בגאז' כל כך גדול?" אני אסתכל עליו גם בצורה מוזרה. מצד שני, אם אותו אדם יתפוס אותי באמצע מפגש, אני אתן לו הרצאה מפורטת על חוש העיצוב של האיטלקים ואפתח את הבגאז' כדי שהוא יוכל לבדוק אותו מקרוב.

כנראה תפסת אותו ברגע הלא נכון, במצב שבו סתם מוזר להתחיל שיחה.

אני חבר מועדון זה שנתיים ומצאתי שיש במועדון אנשים מכל הסוגים. אי אפשר לקטלג אנשים רק בגלל שהם אספנים. יש זבלים ויש צדיקים.

הגישה הזו לא קשורה לאם האדם הוא אספן או לא, אלא לאופי שלו.

לא קיטלגתי אף אדם לטובה או לרעה בגלל/בזכות רכב האספנות שלו (ולא אם הרכב משופץ או מיובא).

פורסם

כבעל רכב המושך הרבה אש מניידות (לעיתים עוצרים אותי יותר מפעם אחת בדרך"לבדיקה" ) ויש הרבה אנשים סקרנים שרוצים לראות ולשאול, אני משתדל לגלות הרבה סבלנות לאנשים - קרה גם פעם שתפסו אותי ביום טוב ולא יכולתי להיות סבלני, אך גם לא מגעיל לצופה.

יכול להיות שתפסת אותו בזמן לא טוב, ויכול להיות שהוא פשוט ח** של בנאדם.

גם כלא חבר במועדון אני שגריר של התחביב (שמאוד מזוהה עם המועדון), ואני חושב שאינטרס שלי שהתחום יתחבב על עוד עוד אנשים , שעוד אנשים ירצו לשמר רכב ישן\עתיק.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

יקירי, אני מייבא רכב אספנות. האם זה הופך לחבר בתת הקבוצה של החוליה החסרה באבולוציה של ההומוספיאנס (=הגזע האנושי)?

זהירות מהכללות הוא כלל טוב לחיים בכלל ובמקרה זה בפרט. את רכבי שיגיע לארץ בקרוב שיפצתי לבד בחו"ל. מאות (בעצם אלפי) שעות עבודה וחודשים רבים של השקעת אהבה, מחשבה ועבודה קשה (וכן, גם כסף). ועכשיו כשנפגש ברמזור, ולרכבי לוחית רישוי שצועקת לשמיים - רכב אספנות מיובא, אתה עדיין תחשוב שאני לא באמת אוהב את הרכב וזה הכל שואו?

• תוכן חדש...