Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש כיום רכב מדגם מסויים, מודל 82-83, שנחשב בהולנד כבר לרכב אספנות עם הקלות המס והביטוח התואמות (אני גר כיום בהולנד).

בחיפושיי נתקלתי במכונית שבסה"כ במצב טוב, אבל היא עומדת כבר שנתיים ללא תזוזה (וגם ראיתי עוד מודעות של מכוניות שעוד לא הלכתי לראות - במצב דומה - נתונים טובים - אבל עומדים שנתיים).

המחיר המבוקש הוא בקצה העליון של הסקאלה לדגם הזה - מחיר שאני מוכן לשלם למכונית טובה עם הסטוריה.

אבל החשש שלי הוא שמאחר שהמנוע דומם תקופה ארוכה, ברגע שאני אתחיל לתת בגז, יתחילו להפרץ לי כל האטמים ומחזירי השמן, וצינורות יתחילו להתפוצץ לי.

ההגיון שלי אומר שברכישת רכב בן 25 שעומד שנתיים, אני צריך להחליף את כל האטמים ומחזירי השמן והצינורות לפני שאני מתחיל לנסוע בו (הרכב לא אמור לשמש ליומיום אלא רק סופי שבוע וכיף), ואם אני רוכש רכב באמצע טווח המחירים של הדגם אין לי בעיה להשקיע בזה, אבל רכב בקצה העליון של טווח המחירים אני מצפה לקנות מבלי צורך מיידי להשקיע.

אז השאלה שלי היא כזאת - מנסיון שלכם, האם ברכב שעמד שנתיים אכן יש סכנה אמיתית של פריצת אטמים בטווח הקצר וכל נסיעה תגמר לי בתקלה אחרת? (גם גומיות של ציריות, צינורות בלימה ושאר רכיבים מסוג זה)

או אולי הדאגות שלי הן מיותרות, ואפשר לרכוש מכונית כזאת בלי חששות, והסיפורים על אטמים יבשים סתם מוגזמים?

תודה,

ג'רמי - שעומד לפני כניסה ראשונה לעולם רכבי אספנות

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גרמי, ידידי משכבר הימים שלום רב!

ברוך הבא לעולם האספנות!

האיש הנכון , לצוצר הנכון.

עולם האספנות, ומכוניות האספנות, ינצל בוודאי בגכותך, בגלל אהבתך לרכב, והקפדה על השקעה קפדנית, על אורך חייו.

מותר לשאול על איזה רכב מדוהר, ומהו המייר המתקרב לקצה הסקאלה.

שנתים הם לא הרבה זמן , בממדים של ישור קו ברכב , ובודאי לא ברכב, שאין לו אפילו שלוש עשורים.

ושאלה נוספת, האם אתה מתכונן ל לבא אותו לישראל , באחד מהימים?

טוב לשמוע ממך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לפני מספר שנים קניתי בהולנד מצדס 280E משנת 1978. הדילר נמצא בעיירה קטנה בשם אוטרכט, הבחור הוא גורו של רכבים קלאסיים ובבעלותו גם מוסך קטן ותוכל לקבל ממנו סיוע רב. הוא גם אוהב ישראלים.

פורסם

תודה על התגובות so far.

אוטרכט זו לא בדיוק עיירה - אלא העיר הרביעית הכי גדולה בהולנד אם אינני טועה... (אחרי אמסטרדם, רוטרדם והאג) זה משהו כמו 70 ק"מ ממני.

בחיפושיי יצא לי לעבור דרך כמה דילרים, והרכב ההכי נפוץ אצל רבים מהם זה מרצדסים מהתקופה ההיא.

אני אשמח לקבל את שם הדילר. אומנם יצא לי להכיר דילרים נוספים במהלך החיפושים והבירורים, אבל שם מוכר בהחלט לא יזיק.

עושה רושם בינתיים שדילרים מבקשים מחירים גבוהים יחסית למוכרים פרטיים, והמכוניות שראיתי עד עתה לא בדיוק התגאו בהסטוריה מפורטת או מצב מדהים שמצדיקים את המחיר הגבוה. מונה הק"מ בדגמי 82-85 הוא בעל 5 ספרות, ושני דילרים לא ידעו להגיד לי אם לרכב שהם מוכרים יש 100000 או 200000 ק"מ לפני הקריאה הנוכחית (או שהם לא רצו להגיד לי...)

בהתחלה חשבתי לקנות את המכונית ההכי טובה/יקרה שאני יכול למצוא, אבל לאחר שראיתי את ההיצע, אני מתחיל חשוב על לקנות מכוניות שדורשת מעט השקעה, אבל במחיר נמוך יותר, ולהשקיע ביישור קו שיכלול רצועות, גומיות, צינורות ונוזלים.

המכונית המדוברת היא פורשה 944 דור ראשון.

מה שהביא אותי לחפש כזאת זה הדרישה שלי למכונית מ 1983 ומטה (אספנות בהולנד אז עלות קבועה זניחה) שבעיקר תהיה מהנה לנהיגה, לא יקרה מדי לרכישה או תחזוקה, ועם 4 מושבים כדי שהילדים לא יצטרכו לריב איזה מהם בא איתי לסיבוב בימי ראשון :lol:

טווח המחירים כאן נע בין 1500-6000 יורו.

רבים בהולנד הציעו לי לחפש מכוניות גרמניות, ובינתיים מחיפושים באינטרנט באמת עושה רושם שהמחירים שם מעט זולים יותר.

לגבי ייבוא לארץ - הרכב לא יהיה זכאי לייבוא לארץ לעוד 4-5 שנים. אם הרכב עוד יהיה עד אז אצלי (ואם אני עוד אהיה בהולנד עד אז), אז אולי אכן נייבא אותו.

פורסם

מותר לנסות להמליץ על ב.מ.וו 635CSI?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

איך הגעתם מהשאלה שהוא שאל ללבחור בשבילו רכב אחר?

הכל שאלה של איך אתה רוצה להחזיק את הרכב.

אם אתה רוצה שהוא יסע ללא תקלות אז כן מומלץ לעשות החלפה של רוב החלקים. אחרת הייתי עושה לרכב תחזוקת שבר, מה שנשבר/מתבלה להחליף. זה אולי נשמע לא טוב אבל להביא רכב בן 25 שנה למצב נסיעה כאילו הוא יצא מהסוכנות יעלה לך פי 2 מערכו.

אני יכול רק לספר לך מניסיוני פה בארץ כשקבלתי את המנטה 83 שלי שעמדה שנה וחצי באילת. חשבתי אנימחליף כמה דברים קטנים, שם דלק ונוסע. ואז התחילה נזילת שמן גיר מהרדיאטור, ואז המצוף של הקרבורטור נשבר ואז המפלג התחיל לעשות בעיות ולבסוף האוטו החליט לסוע על 3 בוכנות.

אני מאמין שהמצב בהולנד יותר טוב מבחינת אקלים ובנוסף אני מאמין שרוב הרכבים נשמרו בתוך חניונים ולא תחת כיפת השמיים כמו הרכב שלי.

לכן חוץ מהחלפת שמנים, סיבוב אחד ידני של המנוע והחלפת שאר הנוזלים ברכב לא הייתי ממליץ על עוד החלפות יזומות (אלא אם כן תגלה צינורות מנופחים/סדוקים/קשים ואז כמובן להחליף).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לצערי האלפא שלי עמדה קרוב לשלוש שנים במוסך בהמתנה למכונאי, ולא צצו בעיות מיוחדות עקב העמידה הממושכת.

ברור שזה לא מצב אידיאלי אבל זה גם לא נורא כל כך.

פורסם

מה שהביא אותי לחפש כזאת זה הדרישה שלי למכונית מ 1983 ומטה (אספנות בהולנד אז עלות קבועה זניחה) שבעיקר תהיה מהנה לנהיגה, לא יקרה מדי לרכישה או תחזוקה, ועם 4 מושבים כדי שהילדים לא יצטרכו לריב איזה מהם בא איתי לסיבוב בימי ראשון :lol:

טווח המחירים כאן נע בין 1500-6000 יורו.

רבים בהולנד הציעו לי לחפש מכוניות גרמניות, ובינתיים מחיפושים באינטרנט באמת עושה רושם שהמחירים שם מעט זולים יותר.

מותר לנסות להמליץ על ב.מ.וו 635CSI?

איך הגעתם מהשאלה שהוא שאל ללבחור בשבילו רכב אחר?

ההיקש מספיק ברור או שאני גם אשרטט לך תרשים זרימה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני יכול להגיד לך שהסוד שלי עמדה שנים (הרבה יותר משנתיים) תחת השמש הקופחת של חולון, והוחלף בה אטם קרטר שמן, אטמי קרבורטור, צינור מזין דלק לקרבורטור אבל לא זכור לי משהו יותר מזה מבחינת תחילת נסיעה אמינה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תודה לכם.

חלקכם לפחות הרגעתם קצת את הדאגות שלי.

בכל אופן אני מעדיף לחפש רכב שנמצא בשימוש. כמובן שאני אעדכן לכשתמצא הכלה.

ה 635CSI אכן הופיעה ב Shortlist שלי. המחירים דומים, ויש היצע למכירה פה ושם.

המנוע חזק יותר (וכנראה שזה המנוע ההכי טוב שאפשר לקנות בפחות מ 5000 יורו), אבל האוטו עצמו יותר גדול, יותר כבד ויותר refined, וזה לא מה שאני מחפש ברכב שאמור קודם כל לגרום לי הנאה מנהיגה.

ה 944 גסה יותר, טהורה יותר, פחות מהוקצעת (זה מילה?...), וזה מה שאני מחפש.

המאטרה מורנה גם עלתה בדעתי כאופציה (אני לא צריך באמת 4 מושבים אלא רק 3, כי אשתי לא מתעניינת), אבל נראה לי שזה קצת יותר מדי הרפתקני בשבילי כעת.

עוד מחשבה פושעת היתה מזראטי. דגמי שנות ה 80 המוקדמות נמכרות בזיל הזול, אבל אחרי ששאלתי כמה שאלות ירדתי מזה די מהר - העלות של תיקונים משמעותיים תשבית לא רק את הרכב, אלא גם אותי (לא סתם הם זולים כל כך). אולי נמצא אחת עם מנוע גמור בשביל להעמיד בגינה לנוי :-P

פורסם

כאחד שנהג ב 944 אני יכול להגיד לך שהיא בהחלט מהנה מאוד לנהיגה אבל לא ממש בעלת 4 מושבים...

ז"א, היא כן אבל האחוריים לא יוכלו לאכלס יותר מילד בן 3 לדעתי... לא בנוחות בכל אופן.

• תוכן חדש...