Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכיבה בלי קסדה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקליפורניה הציעו להעביר חוק, שבו כל רוכב מעל גיל 18 יוכל להחליט אם הוא רוצה לחבוש קסדה או לא. אבל... מי שיחליט לא לרכב עם קסדה, יתחייב להיות תורם איברים במקרה של תאונה קטלנית.

http://racerxill.com/010704_OrganOutrage.cfm

ואם אני מבין מהידיעה הכעס הוא על כך, שיוזם ההצעה רוצה לחייב את הרוכבים שלא חובשים קסדה לההפך לתורם איברים בפוטנציאל - לא לזה שהוא מציע אפשרות לרכב בלי קסדה.

----------------

ואני אומר - למה לא בארץ ? אני חושב זה טרוף לרכב בלי מיגון, אבל למה לא לאפשר את זה למי שמעוניין ?לדעתי כל אלו שרוכבים עם קסדות חצי חובשים קסדה מפני שהם מוכרחים (לא כולם, אבל לדעתי רוב משמעותי ביותר). למשל שליחים, או סתם כאלו שאננים במיוחד... אני בטוח שרובכם שמעתם את השאלה הזו לפחות פעם אחת : "למה מחייבים אותי לחבוש קסדה ?"

כמובן שאין לי פתרון מושלם - למשל, מה עם כיסוי ביטוחי ? אני יכול לחשוב על פתרון כזה: כל רוכב שירכב בלי קסדה יצטרך לרכוש פוליסה שתכסה הוצאות רפואיות נרחבות במקרה תאונה. או פתרונות דומים. ככה הנטל לא ייפול על מי שכן רוכב עם קסדה ומיגון, או על חברות הביטוח שמבטחות אותנו.

פורסם
בקליפורניה הציעו להעביר חוק, שבו כל רוכב מעל גיל 18 יוכל להחליט אם הוא רוצה לחבוש קסדה או לא. אבל... מי שיחליט לא לרכב עם קסדה, יתחייב להיות תורם איברים במקרה של תאונה קטלנית.

ואם אני מבין מהידיעה הכעס הוא על כך, שיוזם ההצעה רוצה לחייב את הרוכבים שלא חובשים קסדה לההפך לתורם איברים בפוטנציאל - לא לזה שהוא מציע אפשרות לרכב בלי קסדה.

----------------

ואני אומר - למה לא בארץ ? אני חושב זה טרוף לרכב בלי מיגון, אבל למה לא לאפשר את זה למי שמעוניין ?לדעתי כל אלו שרוכבים עם קסדות חצי חובשים קסדה מפני שהם מוכרחים (לא כולם, אבל לדעתי רוב משמעותי ביותר). למשל שליחים, או סתם כאלו שאננים במיוחד... אני בטוח שרובכם שמעתם את השאלה הזו לפחות פעם אחת : "למה מחייבים אותי לחבוש קסדה ?"

כמובן שאין לי פתרון מושלם - למשל, מה עם כיסוי ביטוחי ? אני יכול לחשוב על פתרון כזה: כל רוכב שירכב בלי קסדה יצטרך לרכוש פוליסה שתכסה הוצאות רפואיות נרחבות במקרה תאונה. או פתרונות דומים. ככה הנטל לא ייפול על מי שכן רוכב עם קסדה ומיגון, או על חברות הביטוח שמבטחות אותנו.

בשם החופש, illinois היא אחת המדינות האחרונות שבהן מותר לרכב ללא קסדה, אין שום תוספת מבחינת הביטוח (אבל גם אין הנחה להזעקה).

הצעקה היא על חיוב הרוכב לתרום איברים, תאר לעצמך רק זה מה שחסר לנו :?

יירטו אופנועים רק בגלל שאתה חולה כבד שזקוק להשתלה, ישנה גם השאלה האם המאמץ להציל אחרי תאונה זה במקרה שיש לנהג על רשיון הנהיגה (כך מקובל פה) רישוי לתרום את אבריו.

פורסם
----------------

ואני אומר - למה לא בארץ ? אני חושב זה טרוף לרכב בלי מיגון, אבל למה לא לאפשר את זה למי שמעוניין ?.

למה לא בארץ ?....כי עם אנשים שרוצים למות בכל מיקרה..אפשר לעשות דברים יותר מועילים....שישלחו את מי שרוצה לירכב בלי קסדה לשטחים למילואים...גם ככה הוא נחשב אדם מת. :lol:

ראש הממשלה: " לא נשחרר בוטנים עם מלח על הידיים!!!" :onfire::screwy:

"חכה לי רק רגע," היא אמרה בקול גדול, "אני בהריון" בואינג! התערבות על מתנדבת התפתחה לכלל אסון.

פורסם

----------------

אין לי בעיה אם יעבירו חוק כזה בישראל, אחרי הכל חבישת הקסדה אינה קשורה לבטחון המשתמשים בכביש הציבורי, אלא לטובת הרוכב עצמו, מי שלא רוצה להיטיב עם גופו- זכותו.

הייתי גם מכניס סעיף בביטוח, שמשחרר את הביטוח מנזקי גוף של נזקים שנגרמו בגין אי חבישת קסדה.

"ברחל ביתך, זה נכון שיש לך רק בנים?"

פורסם

קמה לה איזו שהיא צעקה של רוכבים ישראליים שדורשים שלא ייכפו עליהם לרכב ללא קסדה ?

יש מישהו כאן בארץ שטוען שזו פגיעה בחופש הפרט לכפות על רוכבי האופנועים לרכב עם קסדה (כמו שקורה בארה"ב)?

אז למה להכניס לאנשים רעיונות בכוח ?

אפילו השליחים יודעים "שצריך קסדה" וטורחים לחבוש אחת כזאת...

(גם אם היא לא רכוסה, רק על הקודקוד ובגודל של כיפה)

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
קמה לה איזו שהיא צעקה של רוכבים ישראליים שדורשים שלא ייכפו עליהם לרכב ללא קסדה ?

יש מישהו כאן בארץ שטוען שזו פגיעה בחופש הפרט לכפות על רוכבי האופנועים לרכב עם קסדה (כמו שקורה בארה"ב)?

אז למה להכניס לאנשים רעיונות בכוח ?

אפילו השליחים יודעים "שצריך קסדה" וטורחים לחבוש אחת כזאת...

(גם אם היא לא רכוסה, רק על הקודקוד ובגודל של כיפה)

כרובי יקירי, בטח שלא קמה צעקה, המושג חופש פשוט לא קיים בישראל.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

לא מסכים עם זה...

ברמת הפרט, בהתנהלות השוטפת והיומיומית של רובנו המכריע, אין אתה מרגיש באמת את "חוסר החופש" שאתה מתכוון אליו ולדעתי האישית והבלתי מלומדת לחלוטין - רוב המתרעמים על חוסר החופש עוסקים בשאיפה אופטימית יתירה אל אוטופיה לא ממשית ומאבדים את היכולת להנות מהחופש הקיים כעת.

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

כי זו לא המקום

אבל במדינה בה הצבא יורה בדם קר במפגינים המביעים דעה שונה אין חופש.

בהתנהלות היום יומית אני מרגיש את העדר החופש על ידי מדינה שמנהלת משטר של כיבוש ודיכוי הן כלפי אזרחיה (יהודים וערבים כאחת) והן כלפי זרים. אם תבקש תקבל שורת דוגמאות ארוכה.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

אני אדחה את הצעתך לפרישת הדוגמאות, למועד ומקום אחר...

8)

ואחרי רכיבת יום האתמול, אני באופוריה מטופשת ושום שיחה פוליטית לא תגרור אותי כעת חזרה לקרקע... :p

הכרובלוג

מחירון אופנועים

פורסם

אחלה.

סיטואציה הבאה,

אופנוען מחליק בצומת. שלושים קמ"ש בערך.

בית החולים זקוק לשתי ריאות, לב אחד, חצי אשך וכבד.

"מה מצבו של הפצוע?"

קשה...

קשה...

"אבל אני מרגיש טוב!!!"

צ'טערת...

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

• תוכן חדש...