Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי פיאט פונטו שנת 2000

המוסך שלי עשה לה ראש מנוע כי האוטו יתחמם לי כנראה חדר מים לאחד מהצלינדרים

ממה שהבנתי ממנו.

עכשיו הוא עשה את הראש מנוע אבל יש בעיה האוטו עובד על 2 צילנדרים

הוא טוען שזה בעיה במחשב של האוטו כי המחשב של האוטו חלש ואחרי הראש מנוע

הקומפרסיה חזקה והמחשב של האוטו חלש..

אני חייב את העזרה שלכם עם זה קשור למה שהוא אומר ?

תודה רבה

--> מערכות / שיפורים <--

פורסם

חייב עזרה למה ששאלתי שהמוסך אמר לי ?..

וגם לדעת כמה עולה מחשב ?

ואיך אני פותר את הבעיה הזאת?...שהוא עובד על 2 צילנדרים?..

--> מערכות / שיפורים <--

פורסם

שקד? הי

היה לי מקרה שנשמע דומה כששיפצתי את ה- 205 של אחי,

אחרי הרכבת ראש המנוע (שעבר שיפוץ) המנוע עבד כמו שאתה מתאר,

שברתי את הראש כמה ימים עד שעליתי על התקלה,

מה שפתר לי את הבעיה היה כיוון שסתומים מחדש (שלא מראש ביצעתי כי לא האמנתי שיהיה שינוי גדול)

מאז כיוון השסתומים (ועד היום) המנוע עובד מעולה.

מקווה שגם אצלך זה יגמר בלכוון משהו...

(אולי רצועת הטיימינג לא הונחה טוב? גם כזו הרפתקה הייתה לי... בשיפוץ מנוע אחר שעשיתי... :oops: גם אז המנוע הניע אבל עבד קטסטרופה)

בהצלחה,

אלעד.

פורסם

אז אני מסביר לך שהוא מוכר לך סיפורי סבתא. הם לא קשורים לכלום חוץ מלרצון שלו להתנער ממך.

אם המחשב התקלקל במהלך התיקון, אז הוא התקלקל כי המוסך עשה איזו טעות, ולא בגלל שהקומפרסיה השתנתה, או שהמחשב "חלש". מי שצריך לדאוג לסדר את הרכב זה המוסך, ולכן לא צריך לשנות לך כמה עולה מחשב, או קויל, או מזרקים, או מה שלא התקלקל שם.

איך פותרים את התקלה? בזה אני לא אוכל לעזור לך. אני לא מכיר את הרכב הזה מספיק טוב.

פורסם

מחשב של רכב ואני לא יודע באיזה מחשב מדובר, לא יכול להיות "חלש" בשום מצב וגם אם הקומפרסיה במנוע גבוהה אין לכך שום קשר למחשבים הרכב.

פורסם

כמו שקודמיי אמרו אין דבר כזה "מחשב חלש" ותגיד למוסכניק שיפסיק לבלבל את המוח ולמכור לך סיפורים.

מחשב חלש, תגיד לו שיחליף לך מעבד וזיכרון אולי זה יחזק אותו קצת :lol:

בדוק שיש ניצוץ ב 2 הצילינדרים שלא פועלים, אם יש ניצוץ יתכן והבעיה היא בכיוון שסטומים כמו שאמר אלעד.

אם אין ניצוץ יתכן ויש בעיה בהצתה.

פורסם

יש לבדוק האם אחד מצינורות הווקום לא חובר לסעפת, קופרסיה, ניצוץ ודלק.

מגבה את התגובות של חנן מילה במילה ( הפעם, לא לתמיד.) :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

שלום.

וכמובן אחרי שראיתי את כול התגובות וה............... המבין יבין :lol: אני אגיב.

השאלה הכי חשובה!? כאשר הוכנס הרכב למוסך לשיפוץ או תיקון ראש האם המנוע זייף? והיה ולא שבעל המוסך יחפש את הטעות או הפשלה אצלו!

לגבי המחשב, אם המחשב עייף , או חלש, או לא אכל צולט לארוחת בוקר, אני ממליץ לתת למחשב שבוע נופש בהוואי כולל 3 ארוחות ביום! מה השטויות האלה אם המחשב היה תקין לפני התיקון אז או שהוא תקין והמכונאי חמור, או שהמכונאי חמור ודפק את המחשב כי לא היה לו משהוא אחר בסביבה לדפוק :shock:.

תיתכן בעיה בכיון שסטומים אבל אני שולל ולא מאמין כי כאשר בעל מיקצוע מכוון שסטומים בפיאט בדרך כלל ברוב המקרים אין בעיה אם הכיון. הכיון הוא בעזרת שיבות והיום המוסכים לא מיתעסקים אם זה והכיון נעשה במכון לשיפוץ ראשים.

אני נוטה יותר ללכת בכיון או כוהל אחד דפוק או חוט אחד דפוק זה מספיק כדאי ששתי צילנדרים לא יגיבו.

האפשרות הנוספת אבל אני לא מאמין זה יניקת אויר מצינורית וואקום ולמה אני לא מאמין כי כאשר "שוכחים לחבר צינורית"

בדרך כלל המנוע לא יזייף בצורה קיצונית ובטח לא בשתי צילנדרים ביין היתר המחשב נוטה לפצות על זיוף קל ע"י העשרת תערובת. כלומר לדעתי יש לחפש את הבעיה במערכת ההצתה , אגב זה לא יכול להיות מהטימינג כי אז המנוע היה מזייף בכול הצילנדרים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בפיאט פונטו מודל 2000 נפח 1200 יש כיוון שסטומים.

בפונטו 1200 16V ובנפח 1800 אין כיוון, השסתומים הידרוליים.

איזה נפח המנוע שלך ?.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

שלום.

אם כך המנוע הוא 1250 פייר ואכן יש כיון שסטומים אממה המכונאי לא יוכל ולא יכול לכוון שסטומים כי הכיוון הוא אים שיבות מירווח וכיוון זה נעשה במכון לשיפוץ ראשים , אבל אני טוען שלא מזה הבעיה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...