Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני חדש פה אז אם השאלה כבר עלתה אני מצטער.

יש לי סיטרואן (BX (1987 ואני נוסע עם נוריות אזהרה אדומות דולקות.

מישהו יכול להכווין אותי למקום בו אני יכול לקבל פירוט של נוריות האזהרה (אין לי את הספר של המכונית)

ומה הן אומרות?

תודה מראש,

ארז

פורסם

שלא ידחפו לך את ההודעה מחוץ לתחומי הפורום, הכותרת של ההודעה "קצת" בעייתית

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם

דחוף עוזרים בטיפול נמרץ. לנסוע עם נוריות אדומות דולקות - מסוכן.

אם אינך יודע מה התקלה, עדיף לגרור את הרכב למוסך. לא רשמת מאיזה איזור אתה, לכן יהיה קשה להמליץ על מוסך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

1. לא לזוז אף לא מילימטר עם האוטו בנסיעה.

2. לעניינו: מכיוון שעכשיו לא דחוף, כי האוטו לא זז, אז :

א' : ברוך הבא אל הפורום!

ב' : טרם פתיחת תרד' חדש, יש להתחיל בכללים שעת הרישום מבקשים את אישורך, נראה כי אישרת, אך לא טרחת לקרוא אותם, על כן, אנא התחל מ הכללים_שהתעלמת_מהם! ולא פחות חשוב, גם את ה- כללים_מהותיים_בפורום_הטכני!

3.הפעם ערכתי את הכותרת במקום לבצע נעילה.

אנא וראשית, הכל הכללים המסומנים בכחול.

בברכה

דני, ההנהלה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

סליחה על הפזיזות.

אינני רגיל לפורומים עם תרבות כה מסודרת של הודעות.

לגבי הנוריות - ישנה נורית של STOP שהיא הנורית העליונה מבין הנוריות בטור המרכזי בלוח המכוונים.

וכן יש נורית של ((!)).

אני יודע שזה מציין בד"כ את המצב של הארמברקס וכן של המערכת ההידראולי שמעלה ומורידה את הרכב אך בדקתי

את כל מה שניתן לבדוק (ארמברקס למטה לגמרי וכן המוט ששולט על המערכת במקומו) ואין סיבה נראית לעין לנוריות.

עדיין אני מעוניין במקום שמפרט את התקלות האפשריות עליהן מצביעות הנוריות, ולא מצאתי בחיפוש הודעות קודמות בנושא.

בגלל מחסור במזומנים כרגע הייתי רוצה קצת ידע לפני שאגש למוסך מורשה.

אם זה יעזור, בכל זאת, אני מתל אביב.

אשמח אם תוכל לעזור.

ושוב סליחה.

ארז.

פורסם

אינני יודע איך זה ב-BX, אבל אני כן יודע שישנן מכוניות שהמנורה מתריעה על מפלס נמוך של נוזל בלמים, או לחילופין על רפידות קדמיות שחוקות. האם בדקת את הכיוונים האלה?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

סימן ((!)) יכול לציין תקלה כלשהי במערכת בלמים. אין לנסוע כך. כמה שאני יודע, STOP נדלק כאשר אסור לנסוע.

יכול גם להיות שSTOP נדלקת בגלל התחממות יתר. מה מראה מד חום ברכב?

למען ביטחון אישי שלך וביחטון של נהגים אחרים בכביש, קח את הרכב למוסך על גרר.

המוסך לא חייב להיות מטעם יבואן ("מורשה"). יש הרבה מוסכים טובים שהם לא מטעם היבואן.

לא רשמת מאיזה איזור אתה. לכן קשה להמליץ על מוסך ספציפי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לגבי הנוריות - ישנה נורית של STOP שהיא הנורית העליונה מבין הנוריות בטור המרכזי בלוח המכוונים.

וכן יש נורית של ((!)).

אם האוטו כותב לך STOP, סימן שהוא רוצה שתעצור, ולא תמשיך לנסוע.

אחרי שעצרת, עם המנוע עדיין עובד, הרם את הידית לגובה המקסימלי של המערכת, וגש לתא המנוע.

חפש את מיכל העודפים של המע' ההידראולית (נראה כמו תבנית עגולה ירוקה, ומתנקזים אליו 8427 צינורות גומי).

cx2.jpg

ליד מה שנראה כמו פקק גומי (למרבה ההפתעה זה באמת פקק גומי), יש חלון חצי כדורי, ובתוכו שתי דסקיות נחושת שמחוברות ביניהן. הדיסקית העליונה בין השתיים אמורה להיות בין שני הפסים האדומים על החלון. דגש על אמורה. אצלך היא על הרבה פחות.

גש וקנה לך פחית (עדיף 2) של נוזל הידראולי מסוג LHM בלבד ! כל נוזל אחר יגמור לך את המערכת ויכניס אותך להוצאות, ואת הרכב למכונת גריסה. יש בשוק בעיקר של בנדיקס וטוטאל, אבל גם אחרים בסדר, ובלבד שהסוג יהיה LHM.

עכשיו תתחיל לשפוך נוזל לתוך המיכל. לשם כך תוכל למשוך את מה שנראה כמו פקק, והוא באמת פקק, ולעיניך ייגלה המיכל עצמו.

כשתגיע למצב בו הדיסקית בין שני הפסים - הנוריות ברכב ייכבו.

lhm-draw2.jpg

אגב - אם אתה קצר במזומנים, קח בחשבון ש-BX זה רכב שרגיש מאוד להזנחה. תחסוך עכשיו, תשלם פי 4 מחר. יותר קנס מכביש 6. אולי זה לא הרכב בשבילך.

פורסם

STOP יראה על התחממות יתר, או כשל בבלמים, ומנסיון אישי, אל תחשוב לנסוע, אם הברקסים לא תקינים, האוטו ממש לא עוצר.

בדוק את הכמות, של הנוזל ההדראולי במיכל הייעודי, אם חסר, יש להוסיף נוזל הדראולי ייעודי בלבד, ולבדוק מייד את הסיבה לחוסר, ככל שחסר.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אם אתה עדיין בעניין מוסך, אז בפ"ת מוסך לביא ליד צומת סגולה,

ברמת השרון , המוסך של גבי, ליד מגה באיזור התעשיה.

שניהם מכירים כל בורג וצינור ב BX'ים.

לא יקרים יותר מדי, בטח לא בשביל להחליף נוזל הידראולי.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

תודה רבה רבה!

כמו שנראה מכתיבתך אתה שולט בסוג המכונית ובתקלה שתיארתי.

ארצה להתייעץ איתך בטיפול שוטף בעקבות ההערה שלך על הדרך בה צריך להתייח ל BX.

כל כמה זמן צריך להוסיף נוזל הידראולי? מתי זה מעט מדי זמן וצריך לבדוק את העניין במוסך?

כל כמה זמן צריך להוסיף שמן, מים? האם יש סוג ספציפי שאתה ממליץ כמו לגבי הנוזל ההידראולי?

האם יש טיפולים שוטפים שאתה ממליץ שאעשה כדי לשמור על האוטו במצב שאינו מתקרב להזנחה?

המון תודה על כל העזרה.

הפתעתם אותי ברצינות ובמומחיות.

יישר כוח.

ארז.

• תוכן חדש...