Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל בכל זאת אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי.

אני מעוניין לקנות רכב (נוסף..) שבקרוב יהיה אספנות משנת ייצור 1979. הרשיונות של הרכב מופקדים בערך כשנה וחצי ולכן אין "חובות על הרכב".

אני מעוניין לקנות את הרכב כבר היום, ולבצע העברת בעלות על שמי, ואז בעוד החל מינואר, לרשום אותו כאספנות.

השאלות שלי:

1. האם ניתן יהיה לבצע באיזשהו אופן העברת בעלות על רכב שרשיונותיו מופקדים?

2. אני מנסה להימנע ממצב שבו אני "מעלה" את הרכב על הכביש ואז להתחייב עבור תשלום טסט בערך של כ-1200 ש"ח ורק אז להעבירו לאספנות. מהי הדרך הנכונה?

3. האם הרכב אכן יוכל להירשם כאספנות החל מ-01.01.09?

וכהרגלי בקודש, תודה מראש:wink:

פורסם

אין צורך להחזיר את הרכב לכביש

אם רישיונות הרכב מופקדים ,ניגשים למשרד הרישוי ומול פקידת המחשב מעבירים בעלות ( כמובן בעבור אגרה )

וזה הכל

פורסם

רק רכב אספנות יכול לעבור בעלות ללא טסט .

הרכב הזה הוא מיושן , טרם מלאו לו 30 שנה .

לפיכךולמרות שרשיונותין מופקדים ואין עליו חובות

דרוש לבצע העברת בעלות עם טסט בתוקף .

יש להמתין עד ינואר ורק אז קודם להפוך הגדרתו לאספנות ואח"כ להעביר בעלות .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

כעיקרון אין בעיה לבצע את העסקה של קניית הרכב גם ללא העברת בעלות במשרד הרישוי.

הרישום במשרד הרישוי אינו קובע את הבעלות אלא החוזה (וכדאי שיהיה כזה) שנערך בעת קניית הרכב ונחתם על ידי הצדדים.

אני מציע לבצע את הקניה ובחוזה להחתים את המוכר שיבוא לבצע רישום העברת בעלות במשרד הרישוי במועד מאוחר יותר.

כמובן שיש בכך סיכון (יתכן והמוכר "יעלם" וישאיר חובות על הרכב דוגמת דוחות וכיו"ב) אבל לפי הדין הקיים העסקה בוצעה והמכר הועבר לקונה (ולהרחבה ראה מאמרו של עו"ד פוזנר בעניין).

בשולי הדברים אציין כי להבדיל מקניית דירה בה הרישום של הזכויות בה הנו רישום "כלפי כולם" ובלעדיו כאילו לא בוצע המכר, הרי שהעברת בעלות במשרד הרישוי לא מחוייבת בכדי שהרכב יהיה בבעלות הקונה - על כל המשתמע מכך.

לידיעתכם.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם
כעיקרון אין בעיה לבצע את העסקה של קניית הרכב גם ללא העברת בעלות במשרד הרישוי.

הרישום במשרד הרישוי אינו קובע את הבעלות אלא החוזה (וכדאי שיהיה כזה) שנערך בעת קניית הרכב ונחתם על ידי הצדדים.

אני מציע לבצע את הקניה ובחוזה להחתים את המוכר שיבוא לבצע רישום העברת בעלות במשרד הרישוי במועד מאוחר יותר.

כמובן שיש בכך סיכון (יתכן והמוכר "יעלם" וישאיר חובות על הרכב דוגמת דוחות וכיו"ב) אבל לפי הדין הקיים העסקה בוצעה והמכר הועבר לקונה (ולהרחבה ראה מאמרו של עו"ד פוזנר בעניין).

בשולי הדברים אציין כי להבדיל מקניית דירה בה הרישום של הזכויות בה הנו רישום "כלפי כולם" ובלעדיו כאילו לא בוצע המכר, הרי שהעברת בעלות במשרד הרישוי לא מחוייבת בכדי שהרכב יהיה בבעלות הקונה - על כל המשתמע מכך.

לידיעתכם.

זה אולי נכון משפטית, אבל מה שווה "הברזל" אם אין לך העברת בעלות? איך בדיוק תעביר טסט? למי תסביר שבעצם חוקית זה שלך אבל...

במצב כזה יש לך פסל, ששיך לך באופן חוקי. שווה סיכון?

• תוכן חדש...