Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שלשום לקחתי את הרכב שלי פיאט פונטו ספייס 2003 למוסך המורשה עקב בעייה בבלמים.

הבעיה הייתה שהתחילה שריקה קבועה מהבלמים הקדמיים בזמן נסיעה גם ללא לחיצה על הדוושה. לעיתים בזמן לחיצה על הדוושה

הרגשתי חריקות חזקות וגם הרגשתי את זה בדוושה עצמה.

ההערכה שלי הייתה שהרפידות הקדמיות הגיעו לסוף החיים ועכשיו הגב שלהם מתחכך בדיסקים.

במוסך ביקשתי שיבדקו את ארבעת הבלמים (קדמי + אחורי) ומיד כשהורידו את הגלגלים הקדמיים ראיתי שצדקתי.

עזבתי את הרכב שם לטיפול הזה וכשהתקשרתי מאוחר יותר אמרו שהחליפו לי וגם חרטו את התופים האחוריים אבל עכשיו יש בעיה = שהדוושה נמוכה. בקיצור, עד לסוף אותו יום הם לא הצליחו לעלות על מקור הבעיה וניסו הרבה דברים (הרכיבו גם אחורה בלמים חדשים - ללא שיפור, ניסו לנקז אויר - לא היה אויר במערכת ולא היה שום שיפור).

לבסוף, מנהל המוסך יעץ לי לנסוע עם הרכב כמה ימים כמה עשרות או מאות קילומטרים ולראות אם זה משתפר. באם לא ישתפר הוא אמר שייתכן שזה המשאבת בלם המרכזית.

התחושה כרגע היא של דוושה שיורדת נמוך מאוד ותחושה ספוגית, אך יחד עם זאת הרכב עוצר ללא שום בעיה ואפילו ה- ABS נכנס לפעולה בזמן.

מחיפוש שערכתי כאן בפורום, נתקלתי בכמה הודעות דומות שדוושת בלמים נמוכה לאחר החלפת ברקסים קדמיים. אולם, לא הצלחתי להבין למה זה קורה בדיוק והאם באמת הדוושה חוזרת לגובה ולתחושה המקורית לאחר כמה מאות קילומטרים וגם אם כן - מדוע ?.

אודה לכם למי שיוכל לעזור לי בשאלות האלה כי זה מטריד אותי, ובמיוחד עכשיו לנסיעה בגשם כשהכל רטוב.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

לאחר שבוע של נסיעה במצב הזה וללא תוצאות, חזרתי למוסך.

שם בדקו הכל מחדש ללא תוצאות.

החליפו משאבת בלימה מרכזית - ללא שיפור.

לאחר שהרכב ישב במוסך 3 ימים, הוחלט לנקז אויר מהמשאבת ABS באמצעות המחשב שנקרא "אקזמינר" - וזה מה שפתר

את הבעיה. מסתבר שבמשאבת ה- ABS ישנם המון מעברים וחרירים קטנטנים שבאמצעות ניקוז אויר רגיל לא ניתן להוציא

את כל האויר ממנה.

עם האקזמינר הם מפעילים את המשאבה למצב מסוים ואז ניתן לנקז את הכל החוצה. כולל נוזל בלמים שהיה כולו שחור משחור !!! ושלא מתנקז מהמערכת בעת ניקוז רגיל.

פורסם
שלום לכולם,

לבסוף, מנהל המוסך יעץ לי לנסוע עם הרכב כמה ימים כמה עשרות או מאות קילומטרים ולראות אם זה משתפר. באם לא ישתפר הוא אמר שייתכן שזה המשאבת בלם המרכזית.

.

לנסוע עם הרכב כמה ימים ? על זה שאל סלח שבאתי, "זה מנהל זה" ?. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...