Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

באמצע נסיעה הבחנתי כי כל צרכני החשמל ברכבי נחלשו באופן משמעותי [צופר, אורות לוחות שעונים, שעון, רדיודיסק].

אני מניח שהדבר קרה בשל מצבר חלש.

השאלה היא האם הדבר יתכן באמצע נסיעה, הרי למיטב ידיעתי המצבר ניטען ע"י האלטרנטור בזמן שהרכב מונע, כך שגם אם המצבר חלש, הדבר לא אמור להשפיע תוך כדי נסיעה. לכאורה.

יש לציין שקודם לכן נאלצתי לעבור מעל שלולית עמוקה, ונדלקו לי נורות אדומות של מצבר + בלמים, מה שמעיד לכאורה על בלמים רטובים+חוסר הטענה במצבר.

אודה למי שיענה וירחיב בנושא.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

התקלה שאתה מתאר נוגעת באיזה שהוא אופן לחוסר טעינה, יתכן שהרצועה מחליקה מאוד או שחסרה, לחילופין, אלטרנטור תקול, או תקלה אחרת במעגל.

דבר ראשון בדוק שהרצועה קיימת. אל תמשיך לנסוע כך, אתה תתקע.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הרכב אצלי כשנה ולא הייתה בעיה, זה אומר שהרצועה וודאי לא חסרה, נכון?

איך אוכל לדעת אם היא "מחליקה"? כיצד ניתן לזהות אותה מבין שאר הרצועות?

אגב, יש לציין שלאחרונה יש רעש של מעין 'צרחה' מאיזור הרצועות. כנראה שאכן מדובר ברצועת אלטרנטור משוחררת/יבשה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אגב, יש לציין שלאחרונה יש רעש של מעין 'צרחה' מאיזור הרצועות. כנראה שאכן מדובר ברצועת אלטרנטור משוחררת/יבשה.

מניח שענית על השאלה שלך למקור הבעייה.

הרכב אצלי כשנה ולא הייתה בעיה, זה אומר שהרצועה וודאי לא חסרה, נכון?

לא בהכרח. אם לא הייתה בעייה, זה לא אומר שהיא לא הופיעה פתאום. לא ממליץ להסתמך על משהו שהיה פעם תקין שיהיה תקין גם היום. יש לבדוק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא אמרתי שאם לא היתה תקלה סימן שגם עכשיו היא איננה.

כן אמרתי שהרצועה לא חסרה. לא שללתי אפשרות של יובש וכד'.

בכל אופן, ביקרתי כרגע אצל 3 חשמלאים, ושלשתם אומרים אחרי בדיקה במד טעינה כשהרכב מונע שהלך האלטרנטור.

למרות שטענתי באזניהם שמידי פעם יש רעש מהרצועה, הם עמדו על דעתם שהבעיה היא לא ברצועה, אלא באלטרנטור עצמו.

אגב, נורת טעינת מצבר אמנם דולקת באמצע הנסיעה, אך לסירוגין [אחת ל-10 דק', למשך 10 שניות].

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם שלושה אמרו אותו הדבר, נראה שאין מנוס.

וודא הח' אלטרנטור למשופץ איכותי, כי אפשר לשפץ ואפשר טוב יותר.

זה בהסתמך על דעת השלושה.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה על העזרה.

איך אוכל לוודא שהמשופץ יהיה איכותי?

כולם מראים לי אלטרנטור נקי ללא רבב ונוצץ כביום היווצרו, ואומרים לי "כמו חדש מהקופסא".

בחיפוש מצאתי את השרשור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=105720&highlight=%D7%90%D7%9C%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%A8+%D7%A4%D7%A1%D7%95%D7%9C

ראה שם בתגובה מס' 4 - דני.

כעת החשש שלי הוא מפני נפילה עם אלטרנטור שישרוד לתקופה קצרה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

הבעיה היא שגם "לא כל הזהב נוצץ".

כוונתי: לחפש את האמינים והאיכותיים זה כלל לא קל. הם לא נוצצים ובולטים מעל פני השטח.

בקיצור, זקוק להמלצות, בהמשך לשרשור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=145510&highlight=%D7%90%D7%95%D7%A8+%D7%A7%D7%95%D7%A8

אבאר את ההתלבטות: מחד גיסא, כיון שנושא זה של אלטרנטור משופץ הוא פרוץ, ויש בו הרבה מן החאפריות, אני חושש לשלם מאות שקלים לחלק שיחזיק חצי שנה. לכן, הדין נותן שככל שהנ"ל יהיה יקר יותר, כך אמינותו תגדל, והסיכוי לנפילה יקטן. מאידך גיסא, ברור שאפשר ליפול גם על רמאי יקרן, ז"א לשלם הרבה ובכל זאת לקבל מעט.

לאור הנ"ל, אינני יודע לאן לגשת לבצע את התיקון. לאור קור? יקר. לאחרים? אמנם יותר זול, אך האם אמין כמו אור קור?

סדר העדיפויות כדלהלן:

א. - זול ואמין

ב. - יקר ואמין

ג. - זול ולא אמין

ד. יקר ולא אמין

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

עדכון:

החלטתי לבצע כך: קניתי אלטרנטור [לא משופץ] מפירוק ["יעד חלפים" באשקלון] ב - 230 ש"ח, התקנתי אותו ברכב ב"ג'נח חנן" ב - 120 ש"ח [קצת יקר אבל לא נורא]. יש טעינה והכל על פניו בסדר.

הבעיה כרגע היא שנורת החווי לטעינת מצבר לא פועלת. ווידאתי שהיא איננה שרופה [היא פעלה לפני החלפת החלק, וגם כרגע אם מחברים מינוס לחווט האלטרנטור היא נדלקת].

במקום בו התקנתי את האלטרנטור אומרים שהבעיה בו. אמנם הוא מייצר ומספק חשמל לרכב, אך החלק שבו שאמור להתריע מפני חוסר טעינה תקול.

חזרתי ל"יעד חלפים", הסברתי לו את הענין, ותגובתו היתה שאפרק את האלטרנטור והוא יחליף לי אותו. כששאלתי אותו מה יקרה אם גם השני יהיה תקול ונאלץ להחליף אותו שוב, הוא אמר שיחליף. אבל הבעיה המרכזית היא שכל עלויות הפירוק וההתקנה מחדש יפלו עלי, ואני לא מוכן לקבל זאת, כי ביקשתי ושילמתי עבור אלטרנטור תקין, ועל דעת זה שילמתי את סכום ההתקנה.

מה דעתכם?

אגב, את האלטרנטור הישן השארתי אצל החשמלאי. יש לי מה לעשות איתו?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני לא יודע עד כמה מסובך להרכיב את האלטרנטור אצלך ברכב,

אתה קונה את החלק ומביא אותו, ומבקש ממוסך שיחבר אותו, פה אתה בעצם לוקח סיכון יש מצב שהחלק שהבאת לא תקין ואז צריך להחליף , הכוונה אתה מחליף אותו מול הספק שלך והמוסך שלך עושה שוב את אותה העבודה אז מגיע לו כסף, אם היית קונה ממוסך אז לא היית משלם שקל נוסף במידה והיה ומתגלה פגם באלטרנטור שהם הביאו לך,

לדעתי תנסה לראות אם אתה מסוגל להבין איך להרכיב אותו לבד,

אני מקווה שמתי שאתה במוסך אתה לפחות מסתכל על איך הם מרכיבים ומפרקים, שתדע להבא ואולי תחסוך עלות של פירוק והרכבה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

לא יודע להיכן נגשת. בניגוד למכללים רבים, אלטרנטור ניתן לבדיקה בדקה וחצי על מכשיר "טסט בנץ'" . לא מובן לי האם ,או מדוע , החשמלאי שהתקין לך, לא ביצע פעולה זו.

כאשר קונים חלק משומש והוא לא תקין, יש אחריות וצריכים להחליף. לא המוכר משלם את עלות ההחלפה, אלא אתה, אלא אם סוכם אחרת.

נראה שדווקא החשמלאי היה צריך לבצע בדיקה זו טרם ההתקנה, כאן לדעתי הוא כשל, באם הוא חשמלאי, ואם אין לו מכשיר כזה, היה צריך ליידע אותך ומראש, שאם יתברר החלק כלא תקין, החלפה תעלה שוב, נראה שגם את זה הוא לא עשה, או שאתה לא מספר זאת.

הקיצר, אם החשמלאי לא בדק את האלטרנטור טרם ההתקנה, יש טעם לפגם. ככל שאני רואה זאת, באופן שאני אישית רואה זאת.

בכלל, אם הוא חשמלאי מוסמך, במוסך מוסמך לחשמל, לדעתי חייב להיות לו טסט בנץ' כזה, אפילו יש הגדרות למבנה הבטיחות של טסט בנץ' כזה, אם הוראות החוק לא השתנו בשנים האחרונות.

ו.. בדרך כלל, הזול יוצא יקר. נקווה שהפעם לא תעבור את הרף לכיוון הזה.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה למגיבים

אני אכן מתבונן היטב במעשי המוסכניקים, ולומד הרבה.

אצלי ברכב ממה שנוכחתי לראות הפירוק וההרכבה לא מידי מסובכים. אמנם יש כמה חיבורים שהגישה קצת קשה, אך לא בלתי אפשרית.

לגבי הבדיקה שכן או לא ביצע החשמלאי לפני ההתקנה, הוא טוען שהאלטרנטור תקין מבחינת ההטענה, דהיינו הוא מטעין את המצבר ומספק חשמל לכלל הצרכנים, הבעיה היא בקשר בינו לבין נורת החווי למצב הטעינה, ואת זה לא יכולה שום בדיקה לגלות מראש.

נראה לי שאני אנסה לפרק בעצמי את האלטרנטור, ואם זה לא יהיה מידי מסובך אגש למוכר ואבקש להחליפו.

לפני שאעשה זאת, יש בדיקה נוספת שאוכל לבצע כדי לשלול אפשרויות אחרות, כגון חווט לקוי וכד'?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
..הבעיה היא בקשר בינו לבין נורת החווי למצב הטעינה' date=' ואת זה לא יכולה שום בדיקה לגלות מראש... יש בדיקה נוספת שאוכל לבצע כדי לשלול אפשרויות אחרות, כגון חווט לקוי וכד'?[/quote']

1. לא נכון. טסט בנץ' בסיסי ביותר, מתאים לבדיקת האלטרנטור מהסוג שלך, ורבים אחרים, כולל מעגל עם נורית ביקורת, בדיוק כפי שיש ברכב.

2. אין לבצע בדיקות נוספות, שהרי ציינת שהחוט מהאלטרנטור, עת קיצורו לגוף, מדליק את הנורית, הדבר מראה על תקינות מע' הבקרה, הכולל את הנורית עצמה, את אספקת המתח אליה מצד אחד, ואת הפעלתה ע,י חוט הביקורת שמגיע מהאלטרנטור.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

גש לאמיל, אין לי שמץ מה שם הסדנא, אבל הוא נמצא במדרחוב אחרי קוקוריקו, לפני הבית חב"ד. תשאל אותו מה עושים. בן אדם זהב וישר מאוד כמו פלס.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תוכן חדש...