Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות שראיתי שנפתחו לא מעט שרשורים בעניין, מצאתי שאף אחד מהם לא עוסק בשמירה על מצב נקי, אלא רק באיך להוריד את הלכלוך שהצטבר.

הבעיה שלי היא שאני ממש, אבל ממש שונא את האבק השחור שנדבק על הג'אנטים. אומנם אני מנקה אותו בכל הזדמנות, אבל כעבור יום הכל חוזר כאילו לא ניקיתי כלום.

אז אני יודע שאפשרות אחת להמנע מהלכלוך הזה היא פשוט לא להשתמש בבלמים, אבל היות ואני מעוניין להנות מהרכב עוד כמה שנים לפני שאני נפטר ממנו סופית, אני נאלץ לזנוח את הרעיון הזה.

בנקודה זאת אני מבקש את עצתכם: האם קיים תכשיר כלשהו שאותו ניתן למרוח בזמן או לאחר הניקוי, אשר ימנע מהאבק להדבק? אני מדבר על משהו בסגנון של וקס או חומר דומה.

כמו"כ, אשמח לדעת היכן ניתן להשיג תכשיר שכזה.

תודה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תנסה למרוח שכבה של וזלין. אולי תצחק, אבל זה עוזר למשפחה שלי כבר שנים. ואבא שלי ממש פדנט בכל הנוגע לנקיון הרכב.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אבל מעבר של נייר סופג מוריד ה-כ-ל. פשוט לשים שוב שכבה דקה מאוד של וזלין.

אבא שלי אמר לי שגם לו נדבק היה החול לג'אנט. אבל הוא אמר לי שהקושי לנקות את הג'אנט עם וזלין ובלי הוא שני עולמות אחרים, וגם שומר על המרקם (לא שורט/חורט/הורס את הג'אנט, כי אתה מעביר נייר, ולא מלטשת).

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אני באמת מעריך את הרצון שלך לעזור לי, אבל אם היית קורא ביתר תשומת לב את ההודעה הראשונה, אין לי ספק שהיית שם לב לדבר הבא:

... מצאתי שאף אחד מהם לא עוסק בשמירה על מצב נקי, אלא רק באיך להוריד את הלכלוך שהצטבר.

ובמילים אחרות: איך לנקות אני כבר יודע. השאלה היא איך לשמור על הניקיון.

ברשותך, אני מעדיף לשמור את הווזלין לשימושים מעניינים יותר :wink:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

לא , אל תמרח ואזלין .

גם אל תנקה עם נייר , גם לא נייר טואלט דקה שכבתי (אלא אם מדובר בג'אנט לא צבוע ולא מוברש , שגם ככה מצבו מחפיר , אבל אז לא היית שואל את השאלה) .

ג'אנטים נוהגים לצפות בחומרי מגן כגון ווקס , בדיוק כשם שמצפים את צבע המכונית .

תוכל להשתמש בווקס רגיל , ועדיף כזה המבוסס על תכולה סינטטית יותר (למשל הווקס טפלון של Dupont) מאשר תכולה טבעית , אבל הוא יציג עמידות נמוכה יותר שכן הוא לא נועד לעמוד בטמפרטורות אליהן מגיעים הגלגלים (כתוצאה מהעברת חום ממערכת הבלימה) .

ווקס רגיל על בסיס סינטטי , בהתאם לאופן השימוש , יחזיק בין מספר ימים (בשימוש אגרסיבי במיוחד) לבין מספר שבועות (בשימוש סביר ומעודן , בלי בלימות חזקות אלא יומימיות בלבד) .

אפשרות נוספת , היא להשתמש בציפוי המיועד לאיטום הגלגלים (Finish Kare 1000P , Collinite Insulator Wax , Jetseal 109 , Zaino Clear Seal AutoGlym Alloy Wheel Seal ו-PoorBoys Wheel Sealant) , רק שתצטרך לקנות אותם מחו"ל .

השתדלתי לציין כמה שיותר ציפויים עמידים , כולם טובים , אני מניח שהכי קל להשגה יהיה ה-AutoGlym (שמתאים לכל הג'אנטים , לא רק לאלומיניום) , והמועדף עליי הוא ה-PoorBoys .

חומר איטום המיועד לג'אנטים יציג עמידות גבוהה בהרבה מווקס רגיל (המיועד לצבע המרכב) , לא רק בכך שהוא יחזיק זמן רב יותר תחת אותו השימוש , אלא גם בכך שהוא יציג עמידות גבוהה יותר לתנאים קיצוניים יותר .

ווקסים למיניהם , חומרי איטום למיניהם וכו' (גם ווזלינים וחומרי סיכה מיניים למיניהם) - שוב דבר לא ימנע מאבק הבלמים להצטבר , אין קסמים ולא קיים חומר כזה .

כל ציפויי המגן האלה , מלבד העובדה שיקנו לג'אנט מראה מבריק והגנה נוספת מכל מיני נזקים (חומצות ומלחים שקיימים בסביבה) , יעזרו לכך שאבקת הרפידות לא "תדבק" אל הג'אנט ובכך תוסר בקלות רבה יותר (בכל שטיפה יספיק מעבר עדין עם חומר סיכה כמו שמפו לרכב ומברשת \ מטלית כותנה או מייקרופיבר) .

עריכה : שכחתי לומר שלא משנה באיזה ציפוי תשתמש , כולם עובדים בשיטה של למרוח ולאחר מכן להסיר (כמו שעובד ווקס רגיל) .

לפני שתסיר , תאפשר לחומר לסיים את מלוא ההתאחות הראשונית שלו .

ההתאחות הראשונית במילים מובנות יותר היא השלב בו החומר מתבייש ומוכן להסרה , ולוקחת בין כמה דקות ועד שעה ברוב החומרים .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

א-מחייה! סוף סוף תשובה לעניין!

תוכל בבקשה להפנות אותי למקום באיזור נתניה או ת"א שבו ניתן לרכוש את אחד מהתכשירים שדיברת עליהם?

• תוכן חדש...