Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוברו ג'סטי אוטומט מודל 92, הבוקר הנעתי את הרכב לנסיעה של 5 דקות לאחר חצי שעה חזרתי לרכב. לאחר שסובבתי את המפתח של הסוויץ המנוע מתחיל לפעול ולאחר 10 שניות נדם. פתחתי מכסה מנוע וראיתי שהמים ברדיאטור מלאים אך במיכל עיבוי המפלס נמצא מתחת לקו המינימלי. האם זה קשור? האם ניתן להוסיף מי ברז או שיש להוסיף מים של רדיאטור?

בעבר זה קרה לי בעיקר בחורף. אחרי רבע שעה הרכב הניע היום לא. מה יכולה להיות מקור הבעיה?

פורסם

לא חושב שיש קשר בין מחסור מים - בעייה שיש לטפל בהקדם, לבין לא מניע.

מה קורה כאשר אתה מנסה להניע? אולי מצבר גמור?

מדחיפה הרכב מניע?

בקשר למחסור נוזל קירור. איזה נוזל קירור יש לך אכשיו?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המצבר לא גמור כי המנוע עובד לכמה שניות ואז מפסיק.

האם אפשר להניע רכב אוטומט בדחיפה?

לא יודע איזה נוזל קירור נמצא ברדיאטור, מה מומלץ?

יש לי נוזל קירור פז כולנט 6 האם זה יתאים לסוברו ג'סטי מודל 92

פורסם
המצבר לא גמור כי המנוע עובד לכמה שניות ואז מפסיק. -

האם אפשר להניע רכב אוטומט בדחיפה? - לא

לא יודע איזה נוזל קירור נמצא ברדיאטור, מה מומלץ? - מה שיש לך מתאים

יש לי נוזל קירור פז כולנט 6 האם זה יתאים לסוברו ג'סטי מודל 92

1. מומלץ לבדוק את מערכת ההצתה+קרבורטור או הזרקת דלק

2. מומלץ לבדוק את המצבר וכמובן את האלטרנטור

3. גש תחילה לחשמלאי רכב

איזה כייף לי :)

פורסם
הבוקר הנעתי את הרכב לנסיעה של 5 דקות לאחר חצי שעה חזרתי לרכב.

תסביר את זה בבקשה, אבל בעברית, אם לא קשה.

לאחר שסובבתי את המפתח של הסוויץ המנוע מתחיל לפעול ולאחר 10 שניות נדם.

מה זה נדם? נעצר פתאום? האם ניסית להניע שוב? הסטרטר עובד?

פתחתי מכסה מנוע וראיתי שהמים ברדיאטור מלאים אך במיכל עיבוי המפלס נמצא מתחת לקו המינימלי. האם זה קשור? האם ניתן להוסיף מי ברז או שיש להוסיף מים של רדיאטור?

לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז.

בעבר זה קרה לי בעיקר בחורף. אחרי רבע שעה הרכב הניע היום לא. מה יכולה להיות מקור הבעיה?

תענה בבקשה על השאלות, אולי אפשר יהיה לעזור. בינתיים מציע לא לנסות להניע מחשש לנזק, אבל לפני שמפריחים תיאוריות באוויר, תן עוד פרטים.

פורסם

הבוקר הנעתי את הרכב לנסיעה של 5 דקות לאחר חצי שעה חזרתי לרכב.

תסביר את זה בבקשה, אבל בעברית, אם לא קשה.

להלן ההסבר:

בבוקר נכנסתי לרכב הנעתי ללא שום קושי כמו כל יום (בד"כ). נסעתי מרחק של ק"מ אחד לגן של בתי. כיביתי את המנוע ויצאנו לגן של בתי. אחרי כחצי שעה חזרתי לרכב וניסיתי להניע.

לאחר שסובבתי את המפתח של הסוויץ המנוע מתחיל לפעול ולאחר 10 שניות נדם.

מה זה נדם? נעצר פתאום? האם ניסית להניע שוב? הסטרטר עובד?

הנעתי הסטרטר עבד המנוע החל לפעול ואז הפסיק, ניסיתי מספר פעמים אך המנוע לא נשאר לעבוד, כאילו יצא לו האוויר/הכח.

חזרתי הביתה ברגל.

פתחתי מכסה מנוע וראיתי שהמים ברדיאטור מלאים אך במיכל עיבוי המפלס נמצא מתחת לקו המינימלי. האם זה קשור? האם ניתן להוסיף מי ברז או שיש להוסיף מים של רדיאטור?

לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז, לא להוסיף מי ברז.

לא הוספתי מי ברז

חזרתי לאחר ארבע שעות המנוע הניע כאילו לא היתה שום בעיה, אז מה היתה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

טוב, עליתי על הבעייה.

נשארת יותר מדי זמן עם הילדה בגן. תן לה קצת מרחב, 5 דקות זה מספיק. האוטו הביע מחאה :-P.

וברצינות,

לאור התיאור שלך, נראה לי שיש לך אולי בעיית מגעים כלשהי במע' ההצתה (אולי חוטים), שעקב מזג האוויר הקריר הופיעה לפתע (מתכות מתכווצות). אם התקלה הסתדרה, גש בהזדמנות קרובה לחשמלאי או מוסך שיעבור על המערכת, כדי לוודא שלא תופתע בפעם הבאה (לפי מיטב חוקי מרפי זה מתוכנן לקרות בדיוק בשיא המבול הבא, כשאתה ממש, אבל ממש ממהר).

הסיבה שבגללה ביקשתי ממך לא להניע היא שעקב התיאור הלא ברור, חששתי שאולי חוסר המים וכיבוי המנוע הם סימפטום של נעילה הידרוסטטית (נגרמת עקב חדירת נוזל קירור לחלל הצילינדר) שתביא עימה נזק גדול בנסיון הנעה. נראה לפי התיאור שאין לך מה לדאוג.

פורסם

לאור התיאור שלך, נראה לי שיש לך אולי בעיית מגעים כלשהי במע' ההצתה (אולי חוטים), שעקב מזג האוויר הקריר הופיעה לפתע (מתכות מתכווצות).

אם בעיית המגעים היתה בגלל הטמפרטורה הקרה אז בבוקר הרכב לא היה אמור להניע. בנסיעה הראשונה לא היתה בעיה ורק לאחר שנסעתי ועצרתי (המנוע לא פעל במשך חצי שעה) אז המנוע לא פעל לאחר פעולת ההתנעה.

אם אני מחליף צמה או חוטים או משהו במפלג אז גם שם המתכות יתכווצו והמקרה יחזור על עצמו, אני מקווה שאפשר לעלות על משהו אצל החשמלאי.

פורסם

אני חושד יותר בכיוון של חוטי הצתה פגומים. מגעים רופפים לאו דווקא ישפיעו במזג האוויר הכי קר, למרות שלרוב כן. לתקלות המסריחות הללו יש כוחות עיצבון (כלומר - לעצבן אותך) עד צאת נשמתך.

• תוכן חדש...