Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי לא מזמן טרמוסטט או יוניט (משומש אבל מקורי של פיאסטה ב 90 שקל כולל עבודה) היות והראשון היה על טמפרטורה 60 מעלות ועכשיו החדש על 90 מעלות באמצע בערך.

בעיר הכל בסדר זה מגיע ל 90 מעלות באמצע , אבל שאני נוסע מחוץ לעיר המד חום יורד ל לקו המינימלי של הנורמל של החום ולא נמצא על האמצע.

זה לא אמור להיות כל הזמן על האמצע ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפי ההגיון הטמפרטורה אמורה לרדת בנסיעה מהירה,כי הרוח מקררת את המנוע

פורסם
החלפתי לא מזמן טרמוסטט או יוניט (משומש אבל מקורי של פיאסטה ב 90 שקל כולל עבודה)

ידידי, מה מיהם החלפת?

הטמפ' צריכה להיות קבוע עם שינוים זניחים בלבד.

לשם כך נועד התרמוסטט. שחייב להיות חדש ומקורי.

איזה דגם מנוע יש לך, אני אבדוק טמפ' עבודה

85-89C היו בחלק מהדגמים

פורסם

מה שיש בתמונה זה יוניט מאווררים, החלף תרמוסטט אם בכלל קיים ברכב, ואז הרכב יוכל לשמור על טמפרטורת עבודה ולחסוך בדלק.

פורסם

מה היה הסימפטום שבגללו החלפת את היוניט?

יוניט מאווררים תפקידה לקרר את המנוע,

תרמוסטט תפקידו לשמור על חום מנוע תקין (לא קר מדי).

פורסם

אתה צריך לבדוק אם המאווררים עובדים כל הזמן, אם כן אז היוניט תקול,

בכל מקרה תבדוק למצב שהטרמוסטט תפוס במצב פתוח, תניע את הרכב כשהוא קר, ותבדוק שהצינורת מים מתחילים להתחמם

האחדד צריך להתחמםם יותר מהר והשני, וכשהרכב מגיע למצב של טמפ' עבודה אז שני הצינורת אמורים להיות חמים במידה שווה, זה תפקיד הטרמוסט,

היוניט חום לא אמורה להדלק בשלב זה, אלא רק כשהרכב מתחמם מעל לטמפ' מסויימת, (אני חושב שהמד חום מגיע לחצי אז היוניט מפעילה את המאוורר).

המלצה, אל תחליף חלקים כמו טרמוסטט ויוניטים למינהם למשומשים, עדיף לקנות חדשים מקוריים, בלבד,

אין טעם לחסוך בדברים כאלו.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

החלפתי את היוניט בגלל שהחום היה על המינימום של החום הנורמאלי על הקו הראשון , 60 מעלות.

לאחר החלפת החלק הזה החום עומד על האמצע כמו שצריך 90 מעלות, רק מחוץ לעיר זה יורד לקו הראשון ומתקרר.

פורסם

אז מדובר בשתי בעיות.

כי מחוץ לעיר המאווררים לא נדלקים, כתוצאה מהרוח שיש בדרך.

ככל הנראה בעל הרכב לפניך, סבל מבעיות חום מנוע.

והחליט (בטעות) לבטל את הטרמוסטט, ולהקדים את פעולת המאוורר.

פורסם

אם קונים טרמוסטט מה עדיף 82 או 92 מעלות , החלק המקורי ERT190 של מוטוקראפט עולה 145 שקל הטמפרטורה אמורה הנכונה אמורה להיות 92 מעלות , אבל עדיף לשים 92 מעלות שלא יתחמם , הבנתי ש92 זה מוגזם לארץ החמה שלנו וזה טוב רק לארצות קרות באירופה. מה עדיף ?

פורסם

הייתי אצל החשמלאי שני הצינורות היו חמים , הוא אומר שזה סימן שהטרמוסטט עובד , ואם בנסיעה מחוץ לעיר החום יורד זה לא נורא , אבל זה אומר שהמכונית אוכלת יותר דלק גם אם זה מחוץ לעיר ?

פורסם

לי זה נשמע שיש סיכוי סביר שהטרמוסטט שלך לא קיים או שהוא תקוע על מצב פתוח.

בנסיעות עירוניות המהירות נמוכה ולכן אין מספיק זרימה של אוויר כדי לקרר את נוזל הקירור ברידאטור יתר על המידה, והכל נראה תקין.

מחוץ לעיר בנסיעה מהירה יש זרימה חזקה של אוויר אל הרדיאטור, נוזל הקירור מתקרר יתר על המידה למרות שהמאווררים אינם בפעולה ואתה רואה את מד החום יורד אל מתחת לנורמל.

החשמלאי בדק וראה ששני הצינורות חמים, וזה אכן צריך להיות המצב אם הגעת אליו עם מנוע חם, לאחר נסיעה של כמה דקות לפחות. כדי לבדוק האם הטרמוסטט לא מותקן או תקוע על מצב פתוח יש לבדוק את הפרש הטמפרטורות בין שני הצינורות לאחר התנעה קרה. אם גם אז אין הפרש טמפרטורות בין שני הצינורות - אין לך טרמוסטט.

אני לא מכונאי ואני לא מהנדס רכב, אבל אני חושב שאם היצרן המליץ על טרמוסטט של 92 מעלות כנראה שהוא ידע מה הוא עושה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תרמוסטט מצב פתוח.

הטרמוסטט ברכבך תקול, הוא תקוע ( או שכלל אין ברכבך טרמוסטט [?] ) על מצב פתוח ולכן יש זרימה חופשית של מים.

ברגע שהרכב מגיע לטמפ' עבודה המאווררים נכנסים לפעולה ומקררים יותר את המים ואת מכלולי המנוע.

הטרמוסטט לא נסגר ולכן לא מאפשר למנוע להתחממם קלות.

ברגע שאתה נוסע מחוץ לעיר כמות האוויר שנכנסת למנוע גדולה בהרבה, הרוח שמגיעה למנוע חזקה מאוד ומקררת את הצינורות ואת המים בצורה גבוהה הרבה יותר מאשר המאוורר, בשל כך טמפ' המנוע יורדת לך אל מתחת לאמצע.

בדוק את הטרמוסטט ברכבך וחזור עם תשובה.

חן.

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

• תוכן חדש...