Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב לתופעה מוזרה ומדאיגה ב206 שלי (206XS, מודל 2001, מנוע NFU).

טמפרטורת המנוע ממשיכה לעלות לעיתים לאחר כיבוי המנוע לאזורים מדאיגים בסקאלה, קרוב מאוד אל הקו האדום. מיד לאחר התנעת המנוע הטמפרטורה מתחילה לצנוח מטה ותוך שניות בודדות מתייצבת סביב קו ה90 מעלות. הרכב לא מתחמם בשום מצב בזמן נסיעה, גם לא בנסיעות מאומצות וארוכות. טמפרטורת השמן ונוזל הקריר תקינות לאורך כל הנסיעה. טמפרטורת השמן בזמן ההתנעות "החמות" סביב מרכז הסקאלה.

אני מניח שהתופעה נגרמת עקב העובדה שהוונטה ב206 שלי לא ממשיכה לעבוד לאחר כיבוי חם של המנוע. ברכבים קודמים שהיו בבעלותי (כולל האחות המבוגרת, ה205), הוונטה היתה ממשיכה לעבוד לאחר כיבוי המנוע כדי להוריד את הטמפרטורה.

האם זה אמור להיות המצב ב206?

האם העובדה שהיצרן לא התקין מנגנון חשמלי כזה דווקא כשברכב מותקן מנוע שרגיש להתחממות אמורה להדאיג אותי? האם יש טעם להתחיל לתכנן מנגנון שכזה בעצמי?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה תקין, ככה זה בכל ה-206, הונטה מפסיקה לפעול אחרי כיבוי המנוע- אין מה לדאוג.:-) (נסיון משני 206 במשפחה, כולל בדיקה קפדנית בפורומים בחו"ל כשהXS הייתה ברשותי).

פורסם

אחלה, תודה.

השאלה היא האם גם ב206 שהיתה שלך נתקלת בתופעה של חום מנוע שמטפס מעלה-מעלה לאחר כיבוי המנוע?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלום.

לא רק שזה תקין זו תופעה מוכרת ידועה ונורמלית בכול כלי הרכב בכולם לא רק פזו'.

הסיבה , לאחר דימום המנוע מיכיון שאין פעולה של משאבת המים [המים עומדים במערכת הקרור] ואין זרימת אויר כי הרכב עומד ולא בתנועה מה שקורה גוף המנוע מתחיל בדק' הראשונות להתחמם יותר מהחום שניצבר והטמפ' עולה ולאחר מס' דק' המנוע מתחיל להתקרר. כמו שאמרתי ברירת מחדל של הטבע ואין מה לעשות. אגב גם אם המאורר ימשיך לעבוד אחרי כיבוי המנוע זה לא ישנה כי הוא יקרר במקרא הטוב את המים בראדיאטור וגוף המנוע יעלה את הטמ'

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
שלום.

לא רק שזה תקין זו תופעה מוכרת ידועה ונורמלית בכול כלי הרכב בכולם לא רק פזו'.

הסיבה , לאחר דימום המנוע מיכיון שאין פעולה של משאבת המים [המים עומדים במערכת הקרור] ואין זרימת אויר כי הרכב עומד ולא בתנועה מה שקורה גוף המנוע מתחיל בדק' הראשונות להתחמם יותר מהחום שניצבר והטמפ' עולה ולאחר מס' דק' המנוע מתחיל להתקרר. כמו שאמרתי ברירת מחדל של הטבע ואין מה לעשות. אגב גם אם המאורר ימשיך לעבוד אחרי כיבוי המנוע זה לא ישנה כי הוא יקרר במקרא הטוב את המים בראדיאטור וגוף המנוע יעלה את הטמ'

בברכה בני ל.

מקפיץ את הנושא ושואל את השאלה הזאת .

אם כל מה שרשם בני אכן נכון , לא היה צורך בהדלקות מאווררים לאחר כיבוי המנוע . יש המון רכבים שלאחר שמדוממים את המנוע המאוורר נשאר בפעולה ורק לאחר הורדת הטמפ' הוא מפסיק , אז אם זה רק מקרר את המים של הרדיאטור ולא את המנוע , אז חבל על החשמל שהמאווררים צורכים אחרי הכיבוי .

HONDA CIVIC LS

פורסם

תירא, המים לא יכולים להמשיך "להסתובב" בין הרדיאטור למנוע כיוון שכשהרכב מכובה משאבת המים לא עובדת. המאוררים מקררים את המים החמים שבתוך הרדיאטור.

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

נו .

את זה אני יודע , אז למה הפונקציה הזו לא נמצאת בשאר הרכבים , שוונטה נדלקת לאחר כיבוי מנוע.

HONDA CIVIC LS

• תוכן חדש...