Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

כמו שאתם זוכרים הפיז'ו נמצאת לקראת סיום. כך לפחות המכונאי גרם לי להאמין.

במשך חודשיים אני מגיע למוסך פעם ביומיים, בימים הראשונים הרכבתי חלק מהחלקים, ומה שנשאר לעשות זה:

1. לחבר רדיאטור וסעפת.

2. לחבר את הפנסים ולבדוק שמערכת החשמל תקינה.

3. לפרק מיכל דלק ולנקות אותו.

4. להניע את הרכב.

5. לפרק בלמים וצמיגים ולהחליף אותם.

6. להרכיב את כל הפנים (כסאות, דופן לדלתות, כיסוי של הדשבורד ועוד כמה דברים קטנים).

7. להעביר את הרכב טסט.

בכל מקרה, בחודש האחרון כל פעם שהייתי שם התשובה שלו היתה מחר אני מניע את הרכב, וכל פעם אמרתי לו שאני לא רוצה להגיע למצב שאחרי חול המועד האוטו עדיין תקוע שם, כי לא אוכל לקחת חופש מהעבודה על מנת לסיים את הדברים הקטנים (בלמים וצמיגים למשל אני אצטרך להשיג בעצמי, הוא רק יפרק את הישנים וירכיב את החדשים).

הייתי אצלו בכל יום מאז תחילת החג ועדיין כלום לא זז, כי יש לו רכבים אחרים שהוא עובד עליהם, למרות שכל יום התשובה שלו היא מחר אני מניע אותו.

שתי שאלות לי אליכם:

1. האם להוציא את הרכב משם?

2. אם כן, על איזה מוסך תמליצו לי על מנת לסיים כבר את הפרוייקט ללא כל הסחבת והמריחות האלו (אזור ירושלים או המרכז).

תודה,

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

בקצב כזה גם בעוד חודשיים כלום לא יזוז. תגיע לשם עם גרר ותעיף את הרכב למוסך אחר ASAP.

אם הוא יבקש עוד כסף, תאמר לו שיש לו מזל שאתה לא תובע אותו. בלי קשר אתה יכול לשלוח מכתבי תלונה לאיגוד המוסכים, המועצה לצרכנות, משרד התחבורה ומשרד התמ"ת .

וכמובן לא לשכוח לספר לנו לאן לא להכנס.

פורסם

"עשה במו ידך" - מכיר את המוסך הזה ?

מה שאתה מתאר זה לא נראה ברמה שמחייב ידע נרחב ומעמיק , אתה בהחלט יכול לבד !

גם תהנה מאוד ,

גם תדע איך בדיוק כל דבר מורכב ומה עשית בדיוק ולא יספרו לך סיפורים

וגם יתקדם סוף סוף ....

בהצלחה

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

היי דרור,

חלפה בראשי המחשבה לסיים לבד את הפרוייקט, אבל ישנם כמה דברים שאני לא רוצה לעשות לבדי, בעיקר מערכת החשמל והסגירה הסופית של המנוע, לכן אני מעדיף שבעל מקצוע יסיים את הפרוייקט.

עוד אוסיף, שאין לי כל כך זמן להתעסק עם דברים לא מוכרים וחדשים, בעיקר בגלל שעון החורף, אשר גורם לי לצאת מהעבודה לאחר שמחשיך...

אשמח לעוד המלצות על בעלי מקצוע,

שחר

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

מי שמכניס רכב אספנות/ישן למוסך/פחח צריך להתמודד עם העובדה שכדאיות הטיפול ברכב הזה היא כאב ראש לא קטן לבעל הסדנא.

במחיר שאתה תקבל את כל העבודות האלה הוא יכול להכניס 3-4 גטסים שזקוקים לכנף ופגוש, עוד שתי מאזדות שזקוקות להחלפת דלת תא מטען עקב חנייה לא זהירה במרכז קניות ועל הדרך איזה אוואו שקיבלה נשיקה והדלת שלה התעקמה. כל אלו שציינתי יקחו לו הרבה פחות זמן ויכניסו לו המון כסף.

זוהי הגלולה המרה, ומי שמחזיק ומשפץ רכב ישן יכול לבלוע אותה ולשתוק או לרקוח תרופה משל עצמו.

(כמובן שיש כמה יחידי סגולה, אבל סנונית אחת לא מבשרת על בוא האביב)

מתוך שבעת המשימות שציינת ישנן שלוש שאתה יכול לבצע בעצמך (וחבל שלא עשית את עד עכשיו...), ואני מדבר על 1,3,6.

אתה יכול גם לעשות "חצאי עבודה" במטלות 2 (להרכיב פנסים, זה ממש לא תורה מסיני - אלא אם כן יש לך מכונית צרפתייה חדשה :wink:) ו-5 (להרכיב צמיגים חדשים, אני לא רואה פסול בזה שהרכב על בלוקים - זה מערכת נגד גניבה הטובה בעולם).

יכולת לקדם חלק דיי ניכר מהעבודה וחבל. אבל זהו שכר הלימוד שאנו, בעלי המכוניות הישנות ששיפוצן הופך להיות משימה מתישה, משלמים מתישהו בדרך.

החלק הכי קשה בשיפוץ הרכב הוא לא השגת החלקים, הקנייה, היבוא וכו' - אלא ההתמודדות עם בני האנוש...

שיהיה בהצלחה,

עידן.

*** עריכה - ראית שפרסמת תגובה לדרור, ויכול להיות שהתגובה שלי לא רלוונטית כבר, אבל אני משאיר אותה כחומר למחשבה.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

בעיה מוכרת עם רכב אספנות.

היה לי לפני 3 שנים כלי 1950 חמוד.

הייתי צריך לעשות אוברול,ומה לעשות אין לי הרבה מקום בחניה וכלים יעודיים [חמור להוצאת מנוע] ועוד.

את הקטנות מסביב עשיתי לבד,כולל הובלוטת לכרסם וכו,חלפים ועוד.

לא משנה בקיצור הכנסתי את היצירה ל"גורו" אספנות ,שיתקשקש עם זה,

עשה לי הרצאות של אחד טמבל שלו מבין כלום,ורק הוא יודע איך וכיצד,משך זמן כמו שלא ראיתי בחיים,

לעשות אוליקוייל,יומיים!!

וככה נמשך הסיפור של האוברול כמעט חודש ,עד שבאמת נשבר לי וגררתי את הרכב אלי הביתה.

ועד היום הכלב עוד טוען שאני חייב לו,כי הוא שכן לעבודה ואני רואה אותו יום כן יום לא.!

אז תעשו לעצמכם טובה גדולה,אני למדתי זאת על בשרי,אל תלכו לגורואים,ושלא ימשכו אתכם באף.

תשתדלו לעשות לבד הכל ,מקסימום תטעו,אבל זמנכם יקר .

זה מוסר ההשכל שלי .

אז איש יקר ,לך ותוציא את הרכב היקר שלך מהמוסך המ...ין הזה.

פורסם

היי שחר,

דעתי שונה מדעתם של החברים מלמעלה:

כפי שכתב דרור, נראה שלא נותר הרבה ע"מ לסיים את הרכב. עצתי לך היא לתאם עם בעל המוסך מועד נוח לשניכם להרכבות - ואז אתה בשיתוף עם אחד העובדים תרכיבו את הרכב.ממה שאמרת נראה כי באם לא תתיקל בבעיות מיוחדות, כל שדרוש זה יום/יומיים לסיים את הרכב. נסה להימנע מלהיכנס עם בעל המוסך לעימות - סה"כ לא נותר הרבה, וחבל לעלות על מסלול של פיצוץ אשר ייתכן ויגרום לך עיכוב מיותר.

פורסם

לעידן, אני לא רוצה לגעת בכלום עד שרכב יניע, משום שלא בא לי לפרק את מה שהרכבתי, למשל, אם ארכיב את כל הפנים ופתאום נגלה שיש איזה ניתוק בצמת חשמל של אחד השעונים. מעבר לפירוק, יש סיכון שהמושבים החדשים יתלכלכו או יקרעו בנסיון התיקון. כנ"ל לגבי הצמיגים. לא בעיה להחליפם, אך אני לא אחליף אותם ואז אגלה שהם עמדו סתם עוד חצי שנה...

לכן, לאחר שיחבר את מעככרת החשמל, יבדוק אותה ויניע את הרכב, אני אעשה את שאר הדברים, שהם באמת פשוטים.

נראה לי שכרגע אשאיר את הרכב, כמו שהציע אסף, ואמשיך להציק לו, הרי החופש כבר נגמר והחורף הגיע, במילא לא אהנה ממנו כרגע...

שחר

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

שלום.

אם אתה מעונין אני יכול לעזור לך בסעיפים הבאים .

1 , 2 , 4 , 5 , 7 , .

אם כן צור איתי קשר בפרטי.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...