Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גם לי יש חידה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום וחג שמח.

חידה.

השאלה מאוד פשוטה!!!

הביטו בתמונה והגידו לי מי זה ,מה זה , מהיכן זה,

כמו נימרוד השארתי לכם רמז שיקל בזהוי של היצור המצורף :lol:

בברכה בני ל.

זובי לא מגלה.jpg

זובי לא מגלה 1.jpg

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אב טיפוס של רנו 4?

נשמע פשוט מידי , אבל זה ממש מזכיר .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
שבת שלום וחג שמח.

חידה.

השאלה מאוד פשוטה!!!

הביטו בתמונה והגידו לי מי זה ,מה זה , מהיכן זה,

כמו נימרוד השארתי לכם רמז שיקל בזהוי של היצור המצורף :lol:

בברכה בני ל.

אב הטיפוס של רנו-4 כמובן. התמונה הימנית נלקחה מ"וויקיפדיה". :wink:

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

אלו הם אבות טיפוס ראשונים בהחלט, שנועדו בראש ובראשונה לבחון את המערכות המכאניות של המכונית.

צריך לזכור שהרנו 4 היתה המכונית הראשונה של רנו שהיתה בעלת הנעה קדמית, מה שהצריך תכנון יסודי למדי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יפה .

איך אמר נימרוד זיהיתם לפי כתם השמן :wink:.

אב טיפוס ששימש לבסיס ליצור הרנו 4 המפורסמת.

לגבי הא "אין ידיות לדלתות" יש שתי אפשרויות או שניכנסים מהחלון או כמו ברכב שלי הרנו 15 ולא ניכנסים מהחלון ואין ידיות

אז מה נישאר?

כמו שהצעירים היום שמגלחים ידיות וסמלים אז הם לא המציאו את זה אלה רנו.

יש שקע סמוי בחלק העליון של הדלת

אגב יש עוד אפשרות אם שלט רחוק חחחה.

אגב תתחילו לתת יותר כבוד לחברת רנו הישנה לא לזבל של היום!

על תשכחו לרגע הם המציאו או יצרו או פיתחו את הדברים הבאים.

1] את הטורבו בשנת 1908

2] דיסק ברקס 4 גלגלים בשנת 1960 רנו דופין גורדיני

3] מכונית חשמלית דופין 1957

4] גיר חשמלי אם החלפת הילוכים בעזרת לחצנים [אין ידית הילוכים]

5] מסרק הגה קאטר שבו 1956

6]מאוורר חשמלי לקרור המנוע רנו 16 1967

7]גרסת ההצב'ק הראשונה רנו 16 1967

8] הרכב הראשון הארופאי אם גיר אוטומטי רנו פריגטה 1946

9] המיני וואן הראשון בעולם רנו אספס

10]הראשונה שנתנה אפשרויות של שיפורי מנועים וגירים מקוריים רנו 15 - 17 1972

אז נא לתת את הכבוד המגיע לה!!!

בברכה בני ל.

פורסם

גם היום רנו מייצרת מכוניות מצויינות, והדבר האחרון שאפשר להגיד על הקליאו ספורט 172 זה שהיא זבל.

תיקון קטן בקשר למסרק הגה - המכונית הראשונה שהיה לה מסרק הגה היתה דווקא המוריס מיינור.

הבעייה של רנו היתה בכך שהיא היתה חברה ממשלתית, וככזו היא התנהלה בתחילת שנות ה 80' בחוסר יעילות משווע, מה שגרם לעובדי רנו להרוויח כפול מהמקובל בתעשיית הרכב הצרפתית.

בשנת 87' מונה ג'ורג' באס למנכ"ל החברה, וכשניסה לקצץ בשכר העובדים היתנקשו בחייו.

במקומו מונה למנכ"ל החברה ריימונד לוי, כנראה קרוב משפחה של בני ל, שהחל בצעדי הבראה והפרטת החברה.

הצעד המשמעותי ביותר שעשה לוי, היה פיתוח הרנו 19 ומנוע האנרג'י, שהיה המנוע הקטן המודרני הראשון של רנו.

לאחר מכן, עם הצגת הקליאו והלגונה, עלתה רנו על דרך המלך והפכה לחברה ריווחית.

פורסם

1] את הטורבו בשנת 1908 הומצא ב-1905 ע"י מהנדס שווייצרי אלפרד בוצ'י

2] דיסק ברקס 4 גלגלים בשנת 1960 רנו דופין גורדיני אוסטין הילי 100S בשנת 1954

3] מכונית חשמלית דופין 1957 דופין חשמלית הייתה אבטיפוס והיו מכוניות חשמליות סדרתיות עוד בשנות 191X

4] גיר חשמלי אם החלפת הילוכים בעזרת לחצנים [אין ידית הילוכים] זה לא יודע, אבל בטוח שיש רכב אמריקאי כלשהו משנות ה-50-60 עם סלקטור כפתורים לגיר אוטומטי

7]גרסת ההצב'ק הראשונה רנו 16 1967 אסטון מרטין DB2 מודל 1952 ואחריו סיטרואן טרקסיון אוואנט קומרסיאלה 1954 ואוטוביאנקי פרימולה 1964 . וגם רנו עצמה הוציאה גירסת האצ'בק לרנו 4 ב-1961

אז נא לתת את הכבוד המגיע לה!!!

בברכה בני ל.

עם כל הכבוד לרנו

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
עם כל הכבוד לרנו

אלמלא הייתי אוהב את רנו (להיכן נעלמו הרנו 20 ו-30 של שלהי שנות ה70'....), הייתי מרעננן את זכרונם של נוכחי הפורום ברנו 14 (מי אמר גולף?), 9 ("תיכנן אותי מחשב, בנה אותי רובוט, ונוהג בי גולם" - מכונית השנה 82' והס מלהזכיר את גירסת הספרינטר 1250...), ו"המכונית" (Le Car) - אשר היתה יפה ומרשימה לתקופה בה הוצגה, אך בטח שלא למחצית הראשונה של שנות ה-80': 5 דור ראשון...

פורסם

1] את הטורבו בשנת 1908 הומצא ב-1905 ע"י מהנדס שווייצרי אלפרד בוצ'י שנת 1902 – נבנה בפעם הראשונה מנוע 3759 סמ"ק עם ארבעה צילינדרים, 20-30 כ"ס להשתתפות במרוץ הרכב פאריז-ויינה, שבה יצא רנו עם ידו על העליונה. רנו מקבל פאטנט על פיתוח מערכת לטעינת על.טורבו אם לא איכפת לך :roll: צרפתי תמונה של הרכב הראשון בעל טורבו!

2] דיסק ברקס 4 גלגלים בשנת 1960 רנו דופין גורדיני אוסטין הילי 100S בשנת 1954 טעות בידך רק בה 1956 יצא אוסטין אם דיסק ברקס ומלפנים בילבד מאחור נעלי בילום צרפתי תמונות להנעתך כולל ספרים מיקצועים שיש לי באינטרנט ראיתה בלמים משודרגים לתשומת לבך כול המכוניות האנגליות מהתקופה המדוברת היתה להם בעיה של בלמים זבל אבל ממש זבל מאיפה הגעתה למקנה הנוראית שלאנגלים יש בלמים איכותים? רק בשנת 1971 התחילו לשווק רכבים אנגלים אם בלמים נורמלים ואני מיתכון למכוניות רגילות ולא סופר קאר כגון רולס-רוס ויגואר

3] מכונית חשמלית דופין 1957 דופין חשמלית הייתה אבטיפוס ממש ממש לא !!! הדופין יוצר בצורה סידרתית ואפילו שווק בארה"ב לפני כולם!!! והיו מכוניות חשמליות סדרתיות עוד בשנות 191X

טעות בידך גם הפעם צרפתי ים תמונות של דופין חשמלית

4] גיר חשמלי אם החלפת הילוכים בעזרת לחצנים [אין ידית הילוכים] זה לא יודע, אבל בטוח שיש רכב אמריקאי כלשהו משנות ה-50-60 עם סלקטור כפתורים לגיר אוטומטי נכון אבל אני כתבתי גיר חשמלי לא גיר אוטומטי והאמרקאים יכולים רק לחלום בטכנולוגיה שלהם לעומת הצרפתים

7]גרסת ההצב'ק הראשונה רנו 16 1967 אסטון מרטין DB2 מודל 1952 ואחריו סיטרואן טרקסיון אוואנט קומרסיאלה 1954 ואוטוביאנקי פרימולה 1964 . וגם רנו עצמה הוציאה גירסת האצ'בק לרנו 4 ב-1961 צודק אבל אני היתכוונתי לרכב מישפחתי 5 דלתות ולא שלושה אז קבל תיקון האצב'ק מישפחתי :lol:

עם כל הכבוד לרנו

טוב אז ביגלל העקשנות שלי קצת תוספות!

את התיבת ההילוכים הראשונה המציא נחש כול הכבוד רנו כבר בשנת 1899 הם יצרו ומכרו 15 "דגמי A". בשביל המכונית שלו לואי בנה קופסת הילוכים, שבה את מומנט הסיבוב לגלגלים האחוריים העבירו לא שרשראות אלא גל עם מפרקי קרדאן. מערכת זו של תמסורת מרכזית נשארה ללא שינוי עד להווה אצל רכבי התמסורת האחורית. האחים עסקו במרוצי מכוניות ומקום חשוב בעסק המוקדם שלהם תפסו דגמי מרוצים וספורט.

ומי ששפר אותה היה אנדרי סיטרואן אם הגלגל שינים האלכסוני המפורסם שלו :lol:

עוד פרט קטן גם את גל ההנע הקרדני המציא ופיתח מה לעשות רנו

שלא תבין אני שונא את הצרפתים [אני ממוצא צרפתי וזה לא כבוד גדול] עם חרה אנשים זבל!!!

אבל מה שהצרפתים תרמו לתעשית הרכב העולמית עד היום אף אחד לא השיג אותם.

הם המציאו את הרכב לא יעזור כלום.

צרפתי ים תמונות.

בברכה בני ל.

485a.jpg

1960_Henney_Kilowatt_Batteries_Brochure_1.jpg

1960_Henney_Kilowatt_Batteries_Front_1_1.jpg

1960_Henney_Kilowatt_Batteries_Interior_1.jpg

1960_Henney_Kilowatt_Batteries_Rear_1.jpg

2461788049_c9dfef92f5.jpg

2461792347_05a3d246fa.jpg

back_batteries.jpg

פורסם

המשך תמונות וגם צרפתי צילומים של מערכת בלמים ההלי מספרות מיקצועית להנעתכם.

הילי בלם אח'.jpg

הילי בלם קדמי.jpg

הילי בלמים מקורי.jpg

הילי ברמבו.jpg

הילי דרם.jpg

רענו טורבו 1902.jpg

ספר בלמים 1.jpg

ספר טכני בלמים היילי.jpg

פורסם

ןעוד תמונה אחרונה וחביבה של תיבת הילוכים רגילה המופעלת בעזרת לחצנים חשמלים.

בברכה בני ל.

ספר טכני בלמים היילי 001.jpg

פורסם
אלמלא הייתי אוהב את רנו (להיכן נעלמו הרנו 20 ו-30 של שלהי שנות ה70'....), הייתי מרעננן את זכרונם של נוכחי הפורום ברנו 14 (מי אמר גולף?), 9 ("תיכנן אותי מחשב, בנה אותי רובוט, ונוהג בי גולם" - מכונית השנה 82' והס מלהזכיר את גירסת הספרינטר 1250...), ו"המכונית" (Le Car) - אשר היתה יפה ומרשימה לתקופה בה הוצגה, אך בטח שלא למחצית הראשונה של שנות ה-80': 5 דור ראשון...

בוקר טוב.

אוסיף כמה מילים על דבריו הנכונים של חברי אסף.

הרנו 14 היתה הקומפקטית המודרנית הראשונה של רנו, ויועדה להתחרות בגולף המצליחה.

ה 14 פותחה בשת"פ עם יריבתה מבית, פיג'ו, ועשתה שימוש במנוע ה 1219 סמ"ק של ה 104 SR.

סה"כ היא היתה מכונית טובה למדי, שמכירותיה ניפגעו בעיקר בגלל עיצובה המוזר משהו.

הרנו 9 היתה המכונית הראשונה של רנו שהשתמשה במנוע רוחבי, וצורך זה תוכנן לה גיר חדש.

בנוסף, היא היתה הרנו הראשונה שיועדה להרכבה ע"י רובוטים.

הבעייה היתה שרוב התקציב יועד לפיתוח הייצור, ולתיכנון המכונית עצמה לא נותר הרבה..

ואגב, האמרה "בנו אותי רובוטים" יוחסה לפיאט ריטמו, כשההמשך "ונוהגים בי אידיוטים" רוסס על גבי שילוט החוצות.

• תוכן חדש...