Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה מקצועית - הסרת צבע בחול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל המומחים.

אני מתלבט לקראת פרוייקט שיפוץ רכב האם כדאי להסיר צבע בחול? ראיתי כמה פרוייקטים מרשימים שבהם בוצע שימוש בשיטה, אבל... הפחח שאיתו התייעצתי מתעקש שלא כדאי בטענה שהחול מכיל מלחים שנשארים במתכת וגורמים לחימצון בשלבים מאוחרים יותר (גם אם צבעתי בצבע יסוד בסמוך להסרת הצבע).

שאלות:

1. נסיון שיש למישהו מס' שנים אחרי הסרת צבע בחול?

2 איך מנקים את המתכת החשופה אחרי ניקוי חול? יש שיטה לשטוף את המלח?

3. מריחת זפת בחלקים מתכת מעל ליסוד - יעיל? שווה?

על הפרוייקט אני אעדכן כשייכנס לפסים מעשיים יותר. בטוח שיעניין לא מעט מאנשי הפורום.

טייפ סלילים, פטר והזאב, קומודור 64 ו... פורד אסקורט לבנה

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו שאלה מאד כללית ואין תשובה גורפת...

בתהליכים שאני מכיר לאחר ניקוי החו ל מבוצע ציפוי באבץ לפני הצבע...בתהליך הזה יש כתריסר

בריכות בהם הפריטים נשטפים ומנוקים כימית.

מי שיכנס לאתר של חברת פיזו באינטרנט יראה איך כל הרכב מצופה שם בטבילה בבריכות ענק-

זה כמובן לא ישים כאן...

לדעתי פריטים נבחרים מן הרכב שהם במצב רע אבל בעלי עובי מתאים- וניתן להוציאם לציפוי.. כדאי אולי....

(אנחנו ניקינו בחול וציפינו שאסי של גיפ)

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

יש גם השלכות בריאותיות לעבודה בניקוי חול, המרחף באויר ונכנס לריאות.

יש שיטה עדיפה של ניקויי בכדוריות פלדה בדומה לעקרון הניקויי בחול, הכדוריות כבדות מידיי מלרחף באויר ולהכנס למערכת הנשימה , וכמובן לא מכילות מינרלים או חומרים בעייתים מבחינה כימית לפח.

פורסם
יש גם השלכות בריאותיות לעבודה בניקוי חול, המרחף באויר ונכנס לריאות.

יש שיטה עדיפה של ניקויי בכדוריות פלדה בדומה לעקרון הניקויי בחול, הכדוריות כבדות מידיי מלרחף באויר ולהכנס למערכת הנשימה , וכמובן לא מכילות מינרלים או חומרים בעייתים מבחינה כימית לפח.

אני מזמין אותך להיכנס לחדר הניקוי במפעלנו (בגרגרי פלדה) ללא אביזרי הגנה ונמדוד כמה זמן אתה מסוגל לשהות שם...

פורסם

אני אנסה להיות יותר ספציפי:

אין לי כוונה לקחת את האוטו למפעל. ראיתי לפחות 2 פרוייקטים בפורום:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=137205

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=114571

שביצעו הסרת חול לבד - מחברים לקומפרסור אקדח ששואב חול מדלי ומתיז אותו על המתכת. אח"כ מחברים פיסטולט וצובעים בצבע יסוד. זה גם מה שאני חושב לעשות.

השאלה שלי אם (וזה מה שטוען הפחח) במתכת נשארים מלחים מהחול שגורמים למתכת להתחמצן למרות הצביעה. האם מישהו נתקל בתופעה כזו אחרי כמה שנים?

פורסם

יכול להיות שדובר על זה בעבר בפורום אבל לא מצאתי. שמעתי שיש אפשרות לעשות "ניקוי חול" בעזרת חומרים שהם לא חול או מתכת, לדוגמא קליפות של אגוזים או שאריות אורגניות אחרות וזה די מנטרל את כל ההשפעות השליליות של חול או כדורי מתכת ובעיקר יותר עדין על הפח. נשמע מוכר למישהו?

פורסם

אפשר להשתמש בחומר אחר חוץ מחול ים עם האביזר הזה? איזה חומרים?

http://www.porat-pc.co.il/photo.asp?id=162

לא נראה לי שקליפות אגוזים מתאימות לזה. חוץ מזה, כמות האגוזים שאני צריך לאכול....

פורסם

השאלה שלי אם (וזה מה שטוען הפחח) במתכת נשארים מלחים מהחול שגורמים למתכת להתחמצן למרות הצביעה. האם מישהו נתקל בתופעה כזו אחרי כמה שנים?

יש מישו שיכול לשפוך אור על הנושא הזה?

פורסם

לא שמעתי על בעייה כזו, של מלחים שנשארים על המתכת.

הבעיה היא יותר שהחול מנקה הכל, את החלודה, וחושף מקומות חלשים בפח. לפי הבנתי זה דבר רצוי - מקום חלש שלא ייחשף לפני השיפוץ, יצוץ מתחת לצבע אחר כך...

בכל אופן כשרוצים לצבוע מכלית חדשה, עושים לה ניקוי חול יסודי וצובעים. אם עושים את כל הפעולות ביסודיות, לא צריכה להיות בעיה.

דב

יש מישו שיכול לשפוך אור על הנושא הזה?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
....

בכל אופן כשרוצים לצבוע מכלית חדשה, עושים לה ניקוי חול יסודי וצובעים. אם עושים את כל הפעולות ביסודיות, לא צריכה להיות בעיה.

דב

מה שלומך דובל'ה ????

כבר הרבה שנים אנחנו לא עושים ניקויי חול -רק גרגרי פלדה...

פורסם

ישנם חומרים וצבעים שמנקים את המתכת לחלוטין וצבעי יסוד שמיועדים להגן על המתכת בפני התחמצנות.

חוץ מזה במדינות מסוימות בארופה ניקוי בעזרת חול ים נחשב עבירה על החוק.

כדאי לנסות להשיג סודה לשתיה בכמויות גדולות, למשיהו יש מושג לגבי עליות ומקום שניתן להשיג?

יש לי מכשיר לניקוי חול והכל אבל אני נמנע מלעשות זאת היות ואין לי את המדיה המתאימה לכך,

אלומניום אוקסיד השגתי, אבל הוא עדין מידיי לעבודה.

בקיצור, עם חול ים ממולץ לא לעבוד.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

Amitexc לא הבנתי למה אתה לא משתמש בחול ים אם אין בעיה מבחינה מקצועית. עד כמה שידוע לי בארץ זה מותר (למרות שמכבי ת"א משחקת באירופה). למה אתה מחפש סודה לשתיה?

• תוכן חדש...