Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לוח שעונים לגולף MK1 קבריולט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בשלבי פירוק מתקדמים של הגולף, הכיסאות המרופטים שהיו הוחלפו כבר בחדשים, הרבה חלקים הגיעו מחו"ל השטיחים פורקו ונוקו וכעת אני בשלב פירוק לוח השעונים לפני השליחה לפחחות וצבע.

ירדתי מהרעיון להחליף את הדשבורד למשהו אחר מאחר והוא ממש במצב טוב, אין סדקים או פיצוצים (מצטער אסף:wink:)

בכל מקרה לוח השעונים מתפקד יפה מלבד שעון הזמן הדיגיטאלי שבו ואני מבין שזו מחלה ידועה.

הבעיה היא שהלוח עצמו מתיישב בדש עם אוזניים לברגים ופיני פלסטיק מלמטה שכולם שבורים אצלי וכל הבית לא מצליח להתיישב כמו שצריך

הייתי מנסה לשקם אבל כבר ניסו את זה לפניי והרסו כל חלקה טובה, מה גם שהפלסטיק עצמו יבש ודי מתפרק בכל נגיעה בו.

בנוסף לזה גם הפלסטיק הקדמי השקוף כבר שרוט ויש עליו כתמים משאריות דבק מהתיקונים הקודמים.

הייתי שמח לעצות או כיוון איפה ניתן למצוא לוח שעונים תואם כתורם איברים.

שאלה נוספת: אל הלוח מתחברת צינורית ואקום שהייתי שמח להסבר מה תפקידה...:roll:

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

צינורית הוואקום אמורה לשמש את האקונומטר, שהוא מד חיסכון בדלק, שפועל על וואקום.

לוח מחוונים זהה לזה של הגולף שלך היה לקאדי, הטנדר שהתבסס על בגולף.

הצרה שלא שרדו כאלה אפילו בפירוקיות.:evil:

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
צינורית הוואקום אמורה לשמש את האקונומטר, שהוא מד חיסכון בדלק, שפועל על וואקום.

לוח מחוונים זהה לזה של הגולף שלך היה לקאדי, הטנדר שהתבסס על בגולף.

הצרה שלא שרדו כאלה אפילו בפירוקיות.:evil:

באם בלו"ש שלך אין אקונומטר, תוודא לסתום (אפשר ע"י הברגת בורג מתאים לקצה הצינורית) את צינורית הוואקום.

פורסם

תודה לעונים.

איך אני מזהה את האקונומטר?

מה זה, אינדיקטור על הצג או שעון??!!

יש כניסה בלו"ש לצינורית ויש גם את הצינורית שמגיעה עד ללו"ש אבל היא לא היתה מחוברת אליו...

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

האקונומטר,מופיע בדרך כלל כשעון, שהמחט שלו נעה בהתאם לווקום המגיע אליו מהמנוע. כמה שלוחצים יותר על דוושת ה"גז" יש פחות וקום במערכת והשעון מראה יותר "נהיגה חסכונית". יכול להיות שלוח השעונים הוחלף ברכב שלך בעבר ואינו מכיל את האקונומטר המדובר.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

כמעט נכון. התיקון בכחול:

האקונומטר,מופיע בדרך כלל כשעון, שהמחט שלו נעה בהתאם לווקום המגיע אליו מהמנוע. כמה שלוחצים פחות על דוושת ה"גז" יש יותר וקום במערכת והשעון מראה יותר "נהיגה חסכונית".

עודד

פורסם

עודד, אני דיסלקט....התבלבלתי..... לכך בדיוק התכוונתי. גם בג'יפ שלי, המגבים עובדים רק שאיני לוחץ על דוושת הגז....

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

לפי מה שאתה אומר, בלו"ש שלך קיים אקונומטר (אמרת שקיים חיבור לצינורית): אם כך, חבר את הצינורית לפייה בלו"ש - תקפיד לוודא שקצה הצינור, חתיכת הגומי אשר מולבשת על צינורית הפלסטיק (בד"כ בפולקסווגן/אודי הצינורית מפלסטיק ירוק או לבן) לא יבשה או שאיבדה את האלסטיות שלה, ולכן התנתקה - מה שעשוי להשפיע על ביצועי המנוע וצריכת הדלק: מע' הוואקום משפיעה על ההצתה כמו גם פתיחת הקרבורטור השני.

בלו"ש, בין מד המהירות למד טורים (או שעון זמן, תלוי בדגם) ואם אני זוכר נכון, בחלק העליון - קיים חץ עם נורה בתוכו (באודי קיימת סקלה שנעה בתווך שלה מחט אדומה. בפולקסווגן הסימון שונה). בחלק מהדגמים, במקום אקונומטר קיים שעון טמפ' מים, והיו לא מעט אשר ביטלו את האקונומטר, ובמקומו הותקן שעון חום. אם זה המצב, אז פשוט תסתום את צינורית הוואקום.

.

החץ אמור להורות על אופן הנהיגה שלך, ולסייע לסגל נהיגה חסכונית: כאשר המנוע עובד בסרק (קיים וואקום קבוע), החץ מורה על תצרוכת דלק מינימאלית. ככל שתיתן יותר גז, כך החץ ינוע לקצה הסקאלה, מה שיעיד על תצרוכת דלק מוגברת.

לגבי הנורה: באם מדובר ברכב אוטומאטי, הרי שהיא מנותקת. באם המכונית ידנית, הרי שהנורה אמורה להידלק בכל פעם שהמע' סבורה כי ניתן לקבל את אותם ביצועים אך עם תצרוכת דלק טובה יותר - ואז כשהיא נדלקת (אור כתום) ע"מ לסמן לנהג לשלב להילוך הבא, גבוה יותר. הנורה לא פועלת בהילוך הגבוה ביותר, או כאשר המנוע קר, או כאשר לוחצים על הגז ע"מ להאיץ (ואז המע' מבינה שחיסכון זה לא בדיוק בראש מעיינך). למעשה מדובר כאן במעין 'מחשב מכני' מופעל וואקום.

פורסם

האקונומטר במכוניות אודי של שנות ה 80' סימל את שיאה של האובססייה חסרת הפשרות של אודי ופולקסווגן להשיג צריכת דלק נמוכה ככל האפשר.

בנוסף, צויידו דגמי אודי רבים בגיר בעל הילוך גבוה (4 או 5) שכלל לא מוספר, אלא נקרא פשוט E.

לרוב יחס ההעברה שלו היה בידיוני למדי, מה שגרם למכוניות להגיע לצריכת דלק מעולה בתנאי מעבדה.

הגדילה לעשות האוסטין מאסטרו LE שצויידה באקונומטר אלקטרוני, שנראה כמו אורגן אורות שבנה ילד בכיתה ה' וכמובן בגיר המהולל של אודי 3+E.

והס מלהזכיר את הדיזלים האיומים של הקונצרן בשנות ה 80' - 1.6 עם 55 כ"ס.:-)

רק בתחילת שנות ה 90' ניכנסה VAG לעידן הדיזלים המודרניים עם ה TDI וכל השאר היסטורייה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
האקונומטר במכוניות אודי של שנות ה 80' סימל את שיאה של האובססייה חסרת הפשרות של אודי ופולקסווגן להשיג צריכת דלק נמוכה ככל האפשר.

בנוסף, צויידו דגמי אודי רבים בגיר בעל הילוך גבוה (4 או 5) שכלל לא מוספר, אלא נקרא פשוט E.

לרוב יחס ההעברה שלו היה בידיוני למדי, מה שגרם למכוניות להגיע לצריכת דלק מעולה בתנאי מעבדה.

הגדילה לעשות האוסטין מאסטרו LE שצויידה באקונומטר אלקטרוני, שנראה כמו אורגן אורות שבנה ילד בכיתה ה' וכמובן בגיר המהולל של אודי 3+E.

והס מלהזכיר את הדיזלים האיומים של הקונצרן בשנות ה 80' - 1.6 עם 55 כ"ס.:-)

רק בתחילת שנות ה 90' ניכנסה VAG לעידן הדיזלים המודרניים עם ה TDI וכל השאר היסטורייה.

קטונתי מלתקן את חנציקלופדיה, אך רק אוסיף תיקון קטן (וקטנוני... ;-) ):

1. בעלי גולף דיזל (וטרנספורטר) רבים היו שמחים לתוספת הסוסון שהענקת להם (54 כ"ס במקור. הטורבו דיזל הפיק 70 כ"ס).

2. גיר E + 3 אכן היה מהולל: לשימצה.

3. יחס העברה, אצלי ( 4 + E) בהילוך הגבוה הוא 0.537:1. המציאות עולה על כל דימיון (אתה עד שהמנוע מסתדר איתו).

פורסם

"האקונומטר" היה אביזר רכב שהיה נמכר בשנות הארבעים עד שנות השבעים בחנויות אביזרי רכב. היתה לי פז'ו 505 (שנות השבעים) שהיה לה אקונומטר שהביע את עצמו בשלוש צבעים אדום לבזבוז, כתום למצב פחןת בזבזני, וירוק למצב אופטימלי.

האקונומטר הוא למעשה שעון וקום.

עד היום אני משתמש בשעון וקום לכיוון קרבורטורים. מחברים את השעון באמצעות צינור גומי למקור וקום (כמו בוסטר של מעצור או צינור למגב שמשות הפועל על ווקום). הקריאה האופטימלית צריכה להיות בין 41 ל 46 מ"מ בסיבובי סרק. יש לקחת בחשבון שבגובה פני הים הלחץ גבוהה יותר מאשר בהרים.

השעון שאני משתמש בו הוא שעון תעשיתי בן יותר מ- 50 שנה, שאבא שלי קנה כדי לכוון את המנועים אז.

למרות השנים עובד שעון הווקום , איך לומר, "כמו שעון"...

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...