Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקראת החורף הממשמש ובא - ברצוני לשפר את מע' חימום המים בבית.

הדוד אצלי מותקן בחלל הגג, כאשר הקולט לצד מזרח, כמו בשרטוט:

attachment.php?attachmentid=129129&stc=1&d=1222882029

התקנה על הצד הדרומי, כמקובל וכרצוי, לא אפשרית , יען כי יש שם גמלון (גיבל, בעברית תקנית של בנאים).

לפיכך, השמש נותנת עבודה עד 14:00 מקסימום, ואח"כ ממשיכה במסעה מערבה (כן, אני יודע שזו לא היא, זה אני שזז, אבל תנו לי ליהנות מהספק).

בקיץ אין בעייה, הודות לצריכת המים החמים המופחתת, אבל בחורף - חשבון החשמל שלי ארוך יותר מ-יאו מינג.

יש לי קולט שמש נוסף, אשר אינו בשימוש כרגע, וחשבתי לנצלו על מנת לאגור עוד מים חמים, כאותה נמלה חרוצה, ולא לנהוג כצרצר העליז (לא GAY, יאשה, סתם HAPPY).

לפניכם שאלון קצר, אנא מלאו אותו והחזירוהו לח"מ.

1. העדיפות היא להתקנה בצד השני של שיפוע הגג, כך אני מקבל את שעות אחה"צ בצד מערב, לפני שהשמש מתעייפת והולכת לישון בים. האם אפשרי? שימו לב שחלל הגג אינו פנוי, כלומר - אין לי אפשרות להעביר צינור בין הקולטים בגובה שלא יעלה על גובה הדוד עצמו. עד כמה זה קריטי?

2. אם לא - התקנת קולט נוסף בצד המזרחי - האם היא שווה את המאמץ? אם כן - האם שני הקולטים צריכי להיות בגובה שווה (נמוך מהדוד), או שצריך לדרג ביניהם, או מה?

3. יש למישהו שרטוט של מע' החימום באמצעות דוד שמש?לא ברור לי כיצד מתבצעת סירקולציית המים.

תודה ושלא ישרוף לכם במקלחת. :roll:

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הדוד צריך להיות מעל הקולטים ע"מ שהמים החמים ימצאו דרכם באופן טבעי לדוד, אחרת תצטרך להפעיל משאבה שתאלץ את המים החמים להגיע לדוד מהקולטים (כמו שיש במערכות סולאריות בבתים משותפים).

אם מדובר במערכת פשוטה (לא סולארית = "מחליף חום") אזי החיבור הוא הכי פשוט שיש: צינור הזנת מים (קרים) נכנס לקולטים בחלק התחתון) ומהיציאה של הקולטים (מהחלק העליון) הולך לדוד שלך. צינור היציאה מהדוד מחובר לברזים שלך בבית.

מקווה שזה אולי קצת יעזור:

install1.jpg

install2.jpg

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא יודע איפה נעלם הציור היפה שלי, אבל הכוונה היא לשים את הקולטים בשני הצדדים של הגג (כאילו, על שתי צלעות שונות של משולש שווה שוקיים.

הבעייה היא העברת הצנרת ביניהם - כי במבנה הגג הנוכחי אני חייב לעלות מעל גובה הדוד. האם זה "שובר" את הסירקולציה של המים החמים, ואז יהיה צורך לשים משאבה, או לא?

פורסם

זה שובר את הסירקולציה אבל אפשר לבנות קונסטרוקציה שתחזיק את הקולטים בזוית ולא שוכבים על הגג ולקבל ככה פנייה לכיוון דרום מערב במקום מערב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא ייתן הרבה, כי השמש מוסתרת ע"י הגמלון, וגם הטייה לא תשנה מהותית את הזווית. מעבר לזה- זו חזית הבית, כך שזה לא ייראה טוב.

פורסם

מערכת של דוד שמש , עובדת בעיקרון גיאופיסיקלי פשוט - חם עולה למעלה , כמו שכתב איציק .

הקולטים חייבים להיות יותר נמוכים .

השאלה מה הבעיה אצלך :idea:

יש מים חמים והם נגמרים מהר בחורף , האפשרות להחליף לדוד מים יותר גדול .( לאגור יותר מים חמים )

המים לא חמים מספיק בדוד , האפשרות להוסיף קולטים נוספים , ( אפשר מדורג ) כאשר החיבור בין כל הקולטים במקביל .

מצורף קישור בנושא

http://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=3642

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יש לי דוד של 150 ליטר, הבעייה היא יותר מדי ילדים שאוהבים לעשות אמבטיות (ייפתר כנראה בעזרת שידוך לילדה, והשכרת הילד לעבודות דחק) :-D. מישהו מעוניין להחליף קולט במצב טוב על דוד ? 8)

תודה על הקישור.

פורסם

יש איזה טרמוסטט או וסת טמפרטורה לקונסטרוקציה הזאת?

תמיד תהיתי לעצמי מה בעצם מונע מהמים בדוד להגיע לטמפרטורת רתיחה בימים חמים באמת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
ייפתר כנראה בעזרת שידוך לילדה

היא תביא אותם הביתה. רק תתרבו.

הדוד צריך להיות מעל הקולטים ע"מ שהמים החמים ימצאו דרכם באופן טבעי לדוד, אחרת תצטרך להפעיל משאבה שתאלץ את המים החמים להגיע לדוד מהקולטים (כמו שיש במערכות סולאריות בבתים משותפים).

ניתן להוסיף "משאבת סחרור" ולמקם את הדוד נמוך מהקולט.

ניתן להתקין דוד של 200 ליטר.

חפש במנוע החיפוש של הפורום.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
יש איזה טרמוסטט או וסת טמפרטורה לקונסטרוקציה הזאת?

תמיד תהיתי לעצמי מה בעצם מונע מהמים בדוד להגיע לטמפרטורת רתיחה בימים חמים באמת.

כמו הכתוב בכותרת

בעניין: התקנת מגדש טורבו (או, לחילופין, קולט שמש נוסף) לדוד המים

יש ברז פורק לחץ מכני, מעל חום מסויים הלחץ בדוד עולה , הפורק משחרר את הלחץ ( אדי מים ) מחוץ לדוד ,

נכנסים מים קרים ( יחסית ) . והטמפרטורה והלחץ יורדים .

הבעיה בד"כ כאשר מפעילים את החימום החשמלי לדוד שמש - לכן להפעלה ( גוף החימום החשמלי ) יש טרמוסטט

המנתק את החשמל בטמפרטורה של 60-70 מעלות .אפשר גם כיוון ידני אשר הלקוח בוחר

בקרה נוספת היא הפורק לחץ המכני, במידה והטרמוסטט תקול ולא עובד .

בחימום סולארי ע"י השמש , החום לא עובר את ה70 מעלות , אבל תמיד טוב שיש את ההגנה של פורק לחץ תקין .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ליין מן , אני לא יודע מהיכן שאבת את המידע , אבל טמפ' המים בדוד בהחלט מגיעה לטמפ' רתיחה , ואף קיטור.

אתה מוזמן לבוא ולהביט בצלקות שנותרו מהכוויות של אבי (38 שנה בעסק) ושלי (קצת פחות זמן :oops: ).

שמר , אתה יכול להתקין את הקולט כך שחלקו העליון של הקולט מגיע בגובהו לאמצע גובה הדוד , או אף עובר את גובה הדוד , במצב כזה אתה צריך להוסיף "שסתום צללית נמוכה" , על היציאה התחתונה , המזרימה מים לקולט.

"צללית נמוכה" הוא המונח המתייחס להתקנה בא הדוד אינו נמצא במלואו מעל הקולט , ראה האיור שאיציק הוסיף.

השסתום הנ"ל הוא בעצם רכיב בו יש גולה , שאינה מאפשרת למים לזרום חזרה מהקולטים אל הדוד (דרך היציאה התחתונה של הדוד) , וכך המים מאולצים להתחמם ולחזור אל הדוד דרך היציאה העליונה של הדוד.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לכן רשמתי בד"כ , בהפעלה חשמלית , וטוב שיהיה פורק לחץ טורבו .:wink:

וגדולים ממני נתנו את נתוני העבודה ( טמפרטורה ) - ראה קישור מצורף

http://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=3642

השסתום עם הגולה , שמו בישראל , ברז , שסתום או מתאם " אל חזור " , וזה דבר חכם ונכון - שכחתי :oops:

היכן הייתה ביומיים האחרונים :?: כאשר אנו חושבים ומנסים למצוא פתרון ,

יפה על הידע והניסיון ( אני זוכר גם מדיונים קודמים )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מאוד מעניין, הלינק. במיוחד "התקנת פולינג". מעניין מהי הזוית האופטימלית בארץ. מעולם לא נתקלתי בהתקנה של קולטים על גג רעפים שאיננה פשוט בזוית של הרעפים. נשמע לי מאוד הגיוני לכוון את הקולטים לפי הזוית בחורף, כי בשאר השנה יש די והותר מים חמים. ואולי אפשר להוסיף מנגנון הגבהה לקולטים שיאפשר כיוון הזוית בהתאם לעונה.

:turn-l:
פורסם

שמר , אתה יכול להתקין את הקולט כך שחלקו העליון של הקולט מגיע בגובהו לאמצע גובה הדוד , או אף עובר את גובה הדוד , במצב כזה אתה צריך להוסיף "שסתום צללית נמוכה" , על היציאה התחתונה , המזרימה מים לקולט.

"צללית נמוכה" הוא המונח המתייחס להתקנה בא הדוד אינו נמצא במלואו מעל הקולט , ראה האיור שאיציק הוסיף.

השסתום הנ"ל הוא בעצם רכיב בו יש גולה , שאינה מאפשרת למים לזרום חזרה מהקולטים אל הדוד (דרך היציאה התחתונה של הדוד) , וכך המים מאולצים להתחמם ולחזור אל הדוד דרך היציאה העליונה של הדוד.

כדי להבהיר את התמונה, זה המצב אליו אני רוצה להגיע:

house2-vi.jpg

אין לי בעייה להתקין את הקולט מתחת לגובה הדוד, אבל הצנרת חייבת לעבור מעליו (השאיפה היא לעבוד עם צנרת נחושת, כי כל האינסטלציה בבית בנוייה כך. אם לא - אני מניח שפקסגול יתאים (האם SP מתאים גם לחיבור קולטים? אין חשש מקפיאתו בחורף, אם תגיע אלינו עוד קרה?)

בקיצור - אני צריך לחבר יציאת מים קרים מהדוד, לכניסה של קולט א', יציאת קולט א' לכניסת קולט ב', ויציאת קולט ב' לכניסת מים חמים דוד (חיבור טורי) , או יציאת מים קרים מדוד במקביל לשני הקולטים וקבלת כניסה משותפת משניהם?

האם במצב הזה אני חייב להתקין את השסתום האל חוזר בקולט המערבי (היכן שהצנרת מטפסת מעל גובה הדוד)?

פורסם

איפה הייתי? לא ראית את שרשור "החלפת רצועת תזמון לאאודי" שלי ? :oops:

השסתום "אל חוזר" עובד בצורה אחרת לשסתום "צללית נמוכה" , בו אין גולה אלא יש גומיה פנימית המחוברת עם קפיץ , כל זמן שיש כניסת מים (קרים) לדוד הקפיץ מתכווץ ומתאפשרת כניסת המים , מיד עם הפסקת הזרימה הקפיץ מתרווח בחזרה , ואוטם את המעבר של המים בכיוון השני (אל מערכת המים בחזרה) , כך הדוד אינו מתרוקן בעת הפסקת מים למשל.

YUVK , ה"זנית" , שהיא המונח לתיאור זוית פגיעת השמש בפני הקרקע , משתנה כל הזמן , ועל כן לקליטה אופטימלית עליך לשנות כל הזמן את הזוית של הקולטים , וזה כמובן דבר שאינו ישים. לשמחתנו , ישראל נמצאת יחסית קרוב לקו המשווה , ועל כן שינוי הזוית של הקולט כל פעם הוא די מיותר , מה שחשוב זה להתאים את עצמת הקליטה של הקולטים לכמות המים.

בכל מקרה חובה שהזוית בין הקולט לאדמה (קו האופק כמובן) לא תרד מתחת ל-15 מעלות.

שמר , אני מבין את כיוון החשיבה שלך, אך הייתי ממליץ לך על התקנה שונה. כמות המים שתחומם אצלך פחות תלויה ב"כמה זמן הקולטים רואים שמש" , אלא יותר ב"כמה זמן חשיפה יש לקולטים , בזוית אופטימלית/המיטבית שתוכל לקבל ממבנה הגג שלך".

אתה מתחיל מנק' בעייתית , מכיוון שהקולטים אצלך פונים למזרח , אך התקנת קולט נוסף בכיוון מערב תהיה פחות יעילה , מאשר התקנת הקולט בכיוון מזרח, יחד עם הקולט הקיים.

אמנם נתת סקיצה כללית , אך אשתדל להתאים את הפתרון לבעיה שהצגת:

על כל ליטר מים שיש לך בדוד אתה צריך לספק 41 קילו-קלוריות (זה נכון לדוד "עומד" , בדוד שכיבה זה 46 קילו-קלוריות).

חישוב מהיר מעלה שעבור דוד סטנדרטי 150 ליטר דרוש קולט המספק לפחות 6150 קק"ל. כל זאת נכון כאשר הקולט נמצא במגבלות הזויות הדרושות , כלומר כ-30 מעלות מהאופק , ולכיוון דרום. כל סטייה של כמה מעלות דורשת תוספת של קק"ל , וצר לי שאיני זוכר בע"פ את הנתונים המדוייקים , אלו נשלפים יחד עם מצפן בהתקנות מסובכות שדורשות חישובים (כמו שלך).

עבור הדיאגרמה שלך, אין לך הרבה חופש בחירה , כי הגג מכתיב לך את כיוון הקולטים , בכל מקרה הוספת קולט גדול נוסף אמורה לסגור לך את הפינה הזו.

אומר ב"נפנופי ידיים" - 2 קולטים בשני צדי הגג יתנו לך דוד מלא במים חמים לטמפ' X (שאולי תהיה מספקת, ואולי לא) , אך 2 הקולטים באותו צד יתנו לך כמות Y של מים חמים מאוד/מספקים , ובנוסף כמות מים נוספת שתהיה פחות חמה למקלחת , אך השלמת חימום ע"י חמם חשמלי תספק את דרישותיך, על כן עדיף לשים את שני הקולטים באותו הצד (אם לא הבנת, סמוך על הנסיון שלי :wink: ).

לעניין הצנרת: להשתמש בצנרת SP (נקראת גם "מצרפלאסט" - זהו צינור אלומיניום שעטוף משני צדדיו בפלסטיק) תהיה "להרוג זבוב עם באזוקה" , יקר בזבזני ולא הכרחי. מה גם שצנרת זו נשחקת עם כל פתיחה וסגירה שלה , ואתה רוצה משהו יותר נוח , שלא יתבלא מהר בכל פעם שתפתח את החיבורים על מנת לנקות את המערכת. צינור פקסגול למים חמים יספק את העבודה , שים לב לעובי הצינור , יש גם סוגים זולים ומאוד דקים שנוטים להתפוצץ. עדיף להשתמש בצינור 20' ולא בצינור 16' , הקוטר משמעותי כאן.

אם יש לך קריז ללכת מכות עם צנרת נחושת , זה הכי טוב , במיוחד ליציאה העליונה המזרימה את המים החמים מהקולטים אל הדוד. חיבור זה עדיף ועמיד יותר.

לא הייתי ממליץ על חיבור טורי , כי אז הקולטים תלויים אחד בשני , ואם אחד קצת נסתם , ניטרלת גם את הקולט השני.

אופן החיבור: על יציאת המים הקרים של הדוד (יציאה תחתונה) , הרכב את השסתום צללית נמוכה , עליו שים מחבר T , כעת יש לך 2 יציאות , חבר כל אחת מהן ליציאה תחתונה של כל קולט. שים עוד מחבר T על יציאה עליונה של הדוד , וחבר יציאות עליונות של הקולטים אל המחבר T העליון הנ"ל. חיבור מקבילי של הקולטים הוא אופטימלי במקרה הנ"ל.

אם הסתבכת או יש עוד שאלות , דבר איתי בפרטי ואתן לך מס' טלפון.

ארז.

נ.ב - ליין מן , לאחר כתיבת שורות אלה ראיתי את הלינק שצירפת , זה מאמר שנתקלתי בו והוא מסביר יותר לעומק את מה שאמרתי כאן בנפנופי ידיים. סחתיין על הדייג שעשית ברשת.

דבר נוסף ששכחתי לציין ושרוב האנשים לא יודעים/שמים לב אליו - הרעיון המרכזי של התאמת קולטים למערכת מסויימת הוא על מנת שבחורף יהיה ניצול אופטימלי של השמש , מכיוון שעם הקיץ בארצנו אין לנו כ"כ בעיה, גם ככה חם פה מספיק. אנשים התרגלו שבחורף "מדליקים דוד ומשלמים המון חשמל, ואין מה לעשות" , דבר זה יצר פתח אצל היצרנים והמתקינים , "לדחוף" ללקוחות מה שיש , לרבות קולטים קטנים יותר ובעלי נצילות קטנה יותר , שאכן מספיקים בקיץ אך בחורף לא שוים כלום. עיקר התאמת הקולטים הינה לחורף! לי מספיקה שעה של שמש בחורף על מנת לקבל מקלחת אחת לפחות של מים חמים ביותר. נקודה למחשבה....

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...