Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש עזרה בהגדרת נתב HUAWEI ברשת T-MOBILE (בחו"ל)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אז לפני פחות מחודש עברתי להתגורר בגרמניה. לפני מס' ימים עשיתי מנוי אינטרנט. העניין הוא שבמקום בו אני מתגורר לא ניתן לעשות אינטרנט DSL רגיל ולכן עשיתי דרך רשת סלולרית. העניין עובד כך שיש בדירה נתב עם סים קארד ושני המחשבים ניידים שמתחברים אליו ע"י רשת אלחוטית.

הנתב הוא HUAWEI דגם E970 ברשת T-MOBILE. הוא נקרא גם Web'N'Walk Box IV.

בדירה 2 מחשבים ניידים עם כרטיסי רשת אלחוטית פנימיים שקולטים את נתב בצורה מושלמת.

הבעיות שלי הן:

1. Low ID באימיול. אינני יודע איך להגדיר את הנתב נכון. יצויין שיש לי גישה מלאה לנתב ושינוי ההגדרות שלו (וגם איפוס במקרה שלא יעבוד).מדריכי אימיול שונים לא עזרו לי.

2. בעת ניסיון להוריד קובץ מ-Rapidshare אני נתקל בהודעה שה-IP שלי כבר מוריד קובץ כלשהו ואצטרך לחכות.

כמובן שהרשת עצמה נעולה לכניסה מבחוץ ע"י WPA-PSK וסיסמא מאוד ארוכה. ככה שממש לא סביר שמישהו יושב לי על הנתב.

יצוין גם שזה לא תמיד קורה ולפעמים אני מצליח להוריד קבצים בלי בעייה אבל אין לזה שום דפוס פעולה קבוע כדי שאוכל להבין היכן הבעייה.

היות ואינני דובר גרמנית כל כך טוב עדיין, פנייה ל-T-MOBILE תהיה קשה ומייגעת.

לכן, אשמח לקבל עזרה איך להגדיר נכון את כל העסק כך שיעבוד בצורה מושלמת.

מצורפות תמונות של מסכים שונים בנתב אם זה עוזר.

*בתמונה של DHCP בכוונה יש כוכביות שנעשו ע"י אנוכי.

תודה רבה לעוזרים.

ליאור

DHCP Settings.jpg

DMZ Settings.jpg

Firewall Switch.jpg

Lan Ip Filter.jpg

Security Settings.jpg

Veni Vidi Vici

פורסם

עד כמה שאני מצליח להבין, פתיחת הפורטים מתבצעת בחלון LAN IP FILTER. אתה צריך לפתוח שם פורטים למחשב שלך כדי שהאימיול יעבוד כמו שצריך. אם שרת הDHCP שלך לא יודע להקצות כתובות IP לפי MAC כנראה שתצטרך לבטל אותו ולהגדיר IP ידני. לא סיפור רציני.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תפעיל את שני הניידים שלך וחבר את שניהם לרשת האלחוטית.

קח לך חתיכת נייר ועט (מקווה שיש כאלו בגרמניה, בארץ יש בשפע), גש לאחד המחשבים ופתח חלון command (קטן עליך, Start->run->cmd). בחלון הזה הקלד ipconfig /all. עם הנייר והעט רשום לך את הכתובת שמופיעה תחת Ip Address, Default gateway וגם DNS Servers.

גש למחשב השני ובצע את אותה הפעולה. סביר להניח שכל הכתובות יהיו זהות מלבד הIp Address.

עכשיו עבור לעמוד ההגדרות של הראוטר, כנס לעמוד DHCP Settings, ובטל את הDHCP.

בכל אחד מהמחשבים כנס להגדרות הרשת (Control Panel->Network connections), כנס להגדרות של כרטיס הרשת הרלוונטי (כפתור ימני ו Properties) ותן לחיצה כפולה מכל הלב על השורה של הTCP/IP. בחלון שיפתח בטל את האפשרות להגדרה אוטומטית ואת הנתונים המתבקשים תשלים מהנייר.

אם הכל יעבוד כמו שצריך, בשלב הזה תוכל לגלוש חזרה לכאן כדי לספר שהכל בסדר. האימיול עדיין לא יעבוד, אבל רוב העבודה הקשה מאחוריך.

אגב, החיסרון של השיטה הזאת הוא שבכל פעם שאתה יוצא עם הלאפטופ שלך מהבית ומתחבר לרשת אחרת תצטרך להחזיר את הגדרות הIP למצב אוטומטי ובבית להחזיר אותם שוב לידניות. מהתמונות שצרפת אני לא רואה דרך לדלג על השלב הזה, אלא אם יש עוד חלונות שקשורים לDHCP שלא צילמת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין סיכוי להגדיר נכון את האימיול ?

האם זה בסדר ההגדרות של חומת האש כמו שמופיעות בתמונה המצורפת ?

אחרי ששמתי את הנתב על הגדרות חומת אש הללו, האינטרנט התחיל לעבוד הרבה יותר מהר + רפידשר עובד טוב ורק האימיול עדיין ב-Low ID.

firewall settings.jpg

Veni Vidi Vici

פורסם

נתחיל מזה שאני לא מכיר את הנתב של חואוי (מתחרה קשה שלנו - אלוריון) אבל מאחר ומדובר ברשת מובילית אין לך כנראה IP אמיתי. אתה עובר דרך NAT אצל הספק. אפשר לנסות לבקש IP סטטי קבוע מהספק בד"כ לא אפשרי ברשתות מובייל. או להתרגל :(

מאחר ו T-Mobile גדולה ויש לה לקוחות רבים יתכן מצב נדיר בו יש עוד מישהו שמנסה להוריד את מה שאתה יתכן שגר ממש רחוק ממך אפילו. בכל פעם שאתה יוצר לרשת אתה עובר דרך רשת פנימית. ביציאה שלה לרשת העולמית מוחלפת הכתובת שלך וכתובת אמיתית. ה NAT מאפשר שימוש חוזר באותה כתובת רשת לכמה לקוחות ע"י כך שיזכור את השייכות של הפורטים שאיתם יצאת.

שרתים יכולים שלא לשים לב לכך ולתת לך שגיאה כמו שקיבלת

ברשת מובילית יש יתרונות וגם חסרונות ברוך הבא לעולם המובילי.

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

זאב, הבחירה ברשת מובילית לא נובעת בגלל רצון אלא בגלל הכרח.

מסתבר שבגרמניה לא לכל בית יש תשתית אינטרנט DSL (כמו הבעייה שהייתה אצלנו בשנות ה-2000 המוקדמות).

לכן, על מנת לקבל אינטרנט בדירה הייתי חייב לבחור בשיטה הזו.

יתרונות כרגע אני לא ממש רואה ברשת הזאת על פני רשת DSL רגילה.

Veni Vidi Vici

פורסם

התייעצתי עם קרוב משפחה שלי שעובד בתחום, להלן ההסבר שלו לגבי האימיול:

For Emule low ID problem you have to set UPnP in Enable. Emule use UPnP to configure port forwarding in router. If UPnP doesnt solve the problem ,you can set Port Forwarding manually.

מקווה שזה יעזור לך, האנס.
8)

פורסם

במידה ו-UPNP לא יעזור, השאלה היא איך אני עושה port fowarding ? מה לרשום ואיפה ?

*אם צריך תמונות או מידע נוסף כלשהו על מנת להמשיך, אנא תרשמו ואני יוסיף.

Veni Vidi Vici

פורסם

בגדול אני מסכים עם זאב ולא נראה לי שיש לך הרבה ברירות- למרות שאני הייתי מנסה להעיף בכלל את הפיירוול כי הרי אין שם שום חוקים מיוחדים שם- מקסימום ANY TO ANY ALLOW.

אם אני מבין נכון - כל הסיפור של האימיול זה שבכל SESSION אתה עובד עם פורט אחר - ככה שהגדרת PORT FORWARDING לא תשנה הרבה עד לSESSION הבא.

אולי תנסה לשנות את הגדרות התוכנה כך שתעבוד תחת פורט קבוע ואז לייצר PORT FORWARDING .

סתם שאלה : למה דווקא אימיול? למה לא טורנטים?

פורסם
במידה ו-UPNP לא יעזור, השאלה היא איך אני עושה port fowarding ? מה לרשום ואיפה ?

*אם צריך תמונות או מידע נוסף כלשהו על מנת להמשיך, אנא תרשמו ואני יוסיף.

מה שאתה צריך לעשות לפני שאתה עושה הפניית פורטים זה להגדיר שרת DNS קבוע וIP קבוע.

לאחר מכן אתה נכנס לאימיול ורושם את הפורטים בהם הוא משתמש.

נכנס לראוטר ומחפש את עמוד הפניית הפורטים, אצלי לדוגמא זה תחת לשונית "virtual server", מקסימום תדפדף עד שתמצא את העמוד של הפורטים, שם תפנה את הפורטים שאימיול משתמש בהן.

אתר מצויין עם מדריכים הוא:

http://portforward.com/routers.htm

תבחר את החברה של הראוטר והדגם לאחר מכן בחר את התוכנה שלשמה את מפנה את הפורטים (במקרה הזה אימיול), יש שם מדריך מפורט, חשוב לקרוא בסבלנות ולא לדלג על שלבים ואני מבטיח לך הצלחה.

בהצלחה.

פורסם

טוב, עקבתי אחרי מה שהציע איציק וביצעתי הכל כמו שצריך ועדיין, האימיול נשאר ב-LOW ID והרפידשר לפעמים לא נותן להוריד בטענה שה-IP שלי כבר מוריד קובץ.

כנראה שאפנה לחברה בשבוע הבא.

Veni Vidi Vici

פורסם

טוב, בדקתי הורדות גם דרך Torrents.

אומנם בתוכנה מופיע שיש בעייה עם חלק מהגדרות החיבור אבל בפועל, מהירות ההורדה עומדת על 280 kb ללא שום בעייה.

Veni Vidi Vici

פורסם

כבר נכתבה לך תשובה בעניין ההורדה מראפיד שר, כמעט ואין פתרון.

אם אתה מתחבר דרך רשת סלולרית יש לך על אותו איפי עוד 1000 גולשים (סתם דוגמה).

תוכל לקנות חשבון פרימיום, זה הפתרון הטוב ביותר לדעתי...

תוכל לחפש פרוקסי (רוב הסיכויים שמורידים ממנו גם, וזה יהיה איטי).

• תוכן חדש...