Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותיי מספר רב של דיודות זנר (50 יחידות) שרכשתי במשך 20 השנים האחרונות עם כיתוב לא ברור או מחוק לדוגמא:

1N75 והסיפרה האחרונה לא מזוהה (נמחק).

כיצד אני יכולה לבדוק מהו מתח העבודה של הדיודה בעזרת מעגל או בדיקה פשוטה ?

כן אני יודע אפשר לרכוש חדשות :-)

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מציע לעבוד עם ספק 36V,

לחבר את קוטב הפלוס לנגד R, בערך של 10K Ohm, נגד 1/4W יהיה טוב 1/8W יהיה גבולי.

את הנגד לחבר בטור למתח החיובי של הספק, ואת היציאה של הנגד לקתודה של הדיודת זנר.

את הזינה השלילית של הספק לחבר ישירות לאנודה של הדיודת זנר.

לכוון רב מודד לערך שיציג עד 36V, את הפלוס של הרב מודד לחבר לקתודה, את המינוס לאנודה.

ככה תראה מה מתח ההולכה של הדיודת זנר, אם זה דיודת זנר עם מתח הולכה של 12V, אז המדידה תעצר ב12V.

אין חשש לשרפת הדיודה, הזרם ההספק שיפול עליה יהיה נמוך מאוד. קצת פחות מ שמינית וואט.

אם תרצה אני יצייר את המעגל, בשמחה.

תמיר

פורסם

אתה יכול לבצע את הבדיקה כך:

חבר למקור מתח DC נגד ואת דיודת הזנר בטור, בקוטביות הפוכה (כמו שמשתמשים בכל דיודת זנר), ומדוד בעזרת רב מודד את מפל המתח הנופל על דיודת הזנר.

בחר כל מיני ערכי נגדים כי אני לא יודע מה ערך זרם העבודה של הדיודות שנמצאות אצלך למשל 1000, 470, 100 אום.

ולגבי מקור המתח דאג שיהיה גדול יותר ממתח העבודה של הדיודה כמובן בהתאם למה שיש לך, כי אחר כל מתח הספק יפול על הדיודה ולא תראה ערך מדוד אמיתי.

דבר נוסף ברגע שאתה מצליח למדוד מפל מתח על הדיודה שקטן יותר מהספק כוח שלך נסה להחליף נגד לערך אחר ולבדוק שעדין מפל המתח על הדיודה זהה.

במידה ולא הבנת אותי אני אעלה סרטוט.

בהצלחה.

מיכו.

פורסם

תודה על התשובות.

את ההספק המירבי של הדיודה או הזרם המקסימלי המותר אני מאמין שניתן לקבוע כמעט בוודאות מגודל פיזי של דיודה דומה, או מדפי נתונים שבהם מצויינים מידות והספק דיודות שונות צודק ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מחיפוש קצר בגוגל אין הרבה סוגי דיודה עם השם הזה,תבדוק אולי יעזור.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• תוכן חדש...